Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Parhaat matkapaketit kohteeseen New York:

  • Central Park
  • Tourist Binoculars - Empire State Building in New York City
  • Time Square New York
  • Bleecker Street New York
  • Manhattan bridge
  • Subway New York

Vietä unohtumaton loma New Yorkissa – kaupungissa joka ei koskaan nuku

Legendaarisia musikaaliesityksiä, mielenkiintoisia museoita, sumun peittämiä siltoja, taivaita kohti kurottavia pilvenpiirtäjiä, upeita rantoja ja huippuluokan ravintoloita – New Yorkissa riittää nähtävää ja koettavaa. New York tarjoaa jokaiselle jotakin, ja jos olet suunnitellut lomaa New Yorkissa, matkan varaaminen käy ebookersin avulla nyt helposti. Olemme koonneet yhteen parhaat New Yorkin lennot ja hotellit, ja voit säästää jopa 15 %, kun varaat lennot ja hotellit yhtä aikaa. Voit yöpyä vaikkapa värikkäässä putiikkihotellissa trendikkäässä Williamsburgissa tai ylellisessä hotellissa aivan Broadwayn maineikkaiden teattereiden läheisyydessä. Tutustu ebookersin upeisiin tarjouksiin ja löydä mieleisesi vaihtoehto.

Tähtien loistoa ja egyptiläisiä temppeleitä – mitä sinun New Yorkin lomaasi sisältyy?

New York on ihanteellinen matkakohde, jos olet kiinnostunut taiteesta, ruoasta tai musiikista. Kaupungissa riittää nähtävää ja koettavaa pidemmällekin lomalle. Jos olet taiteen harrastaja, vierailu MOMAssa (Museum of Modern Art) on unelmiesi täyttymys. Museossa on esillä yli 200 000 teosta, mukaan lukien Van Goghin Tähtikirkas yö sekä Dalin, Warholin ja Kahlon mestarillisia teoksia. Vierailulla Metropolitan Museum of Artissa pääset näkemään Monet’n ja Caravaggion teoksia sekä vaikuttavan Dendurin temppelin, joka on noin vuodelta 15 eKr. peräisin oleva egyptiläinen temppeli. Jos olet kiinnostunut ennemminkin musiikista, ota kohteeksi Greenwich Village, josta Bob Dylan sai vaikutteita folkmusiikkituotantoonsa. Tämän jälkeen voit mennä katsomaan musikaalia Broadwaylle, kuuntelemaan jazzkeikkaa historialliselle Blue Note -klubille ja tutustua maailman suurimpaan oopperataloon Metropolitan-oopperaan Lincoln Centerissä. Tässä vaiheessa nälkä alkaa varmaankin jo kurnia mahassa. Voit suunnata esimerkiksi Tribecaan, josta löydät kaupungin kehutuimpia ravintoloita. Jos mielesi tekee kunnon newyorkilaista pizzaa, ota kohteeksi Little Italy.

Missä New Yorkin lomalla kannattaa yöpyä

New York on hyvin monimuotoinen kaupunki, ja kaupungin eri alueet tarjoavat erilaisia kokemuksia. Jos haluat olla tapahtumien keskipisteessä, valitse kohteeksi Tribeca, Lower East Side tai Chelsea, jolloin olet lyhyen etäisyyden päässä vilkkaasta yöelämästä, ostosmahdollisuuksista ja nimekkäistä ravintoloista. Greenwich Villagessa olet romanttisemmissa tunnelmissa ja voit kävellä pitkin kiemuraisia kujia ja katsella niitä reunustavia vanhoja tiilitaloja. Poikkea myös tunnelmallisiin baareihin, joissa riittää elämää varsinkin iltaisin ja viikonloppuisin. Manhattanin ulkopuolella sijaitseva Brooklyn on trendikäs vaihtoehto, erityisesti suosiotaan kasvattava Williamsburg, jossa on lukuisia rentoja ruokapaikkoja ja baareja sekä värikkäitä pikkuliikkeitä.

Liikkuminen New Yorkissa

Le métro new-yorkais opère 24/7 dans les 5 arrondissements de la ville. Vous pouvez également héler un taxi, surtout au centre-ville, dans les rues qui grouillent de taxis jaunes. Citi Bike est un service de vélos en libre-service. Si vous prévoyez d’aller plus loin, autonvuokraus on kätevä vaihtoehto.

Matkavinkit New York

Loma New Yorkissa on yleensä listan kärkipäässä kun matkailijat suunnittelevat USA:n valloitusta. Tämän vuoksi myös lennot ja hotellit on varattava hyvissä ajoin. New Yorkiin voi lentää todennäköisesti mistä maailmankolkasta tahansa, ja muualta USA:sta kaupunkiin pääsee sujuvasti myös busseilla, junilla ja maanteitse. Vastoin yleistä käsitystä newyorkilaiset ovat ystävällisiä ja avuliaita, ja matkailijoiden on helppo suunnistaa eri nähtävyyksille. Pari perusturvallisuusohjetta kannattaa muistaa: vältä syrjäisiä alueita vierailla kulmilla äläkä koskaan jätä laukkujasi vartioimatta.

Saapuminen

New Yorkilla on kolme lentokenttää: JFK ja La Guardia Queensissä ja Newark New Jerseyssä. Tarkista, mikä lentokenttä on lähinnä tai parhaimpien liikenneyhteyksien päässä hotellistasi. Amtrakin junat saapuvat New York Penn Stationille Washingtonista ja Bostonista sekä muista itärannikon kaupungeista. Itärannikon kaupunkeihin pääsee edullisesti Chinatown servicen busseilla.

Liikkuminen

Paras tapa tutustua New Yorkiin on kulkea jalkaisin, sillä useimmilla alueilla on leveät jalkakäytävät. Kävellen voit tutkia kaupunkia omassa rauhassa, ihailla sen arkkitehtuuria, ostaa myyjiltä pikkupurtavaa, nauttia ainutlaatuisesta ilmapiiristä ja tuntea olevasi aito newyorkilainen. Muista kuitenkin, ettet ole yksin – odota liikennevalojen vaihtumista, vältä kävelyä leveänä rintamana ryhmäsi kanssa ja kysy neuvoa kun huomaat, ettei kulkuverkosto ollutkaan ihan niin yksinkertainen.

Metro on nopein ja tehokkain tapa liikkua eri alueiden välillä. Se saattaa hävitä siisteydessä Lontoon metrolle, mutta junat kulkevat sujuvasti useimpien nähtävyyksien lähelle ja verkosto toimii vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä. Hanki MetroCard ja kartta, ja muista, että Manhattanilla liikkumisessa on tärkeintä tietää, onko kohteesi uptownissa vai downtownissa. Kaikkien USA:n tärkeimpien kaupunkien metroverkostot aikatauluineen löytyvät osoitteesta www.hopstop.com. Kätevin piirre New Yorkin runsaslukuisissa takseissa on se, että ne voi napata lennosta missä tahansa. Jos taksin katolla oleva numerokilpi on valaistu, taksi on vapaa.

Bussit liikennöivät New Yorkissa laajalti, ja niillä on mukava siirtyä paikasta toiseen lähietäisyydellä. MetroCard käy maksuvälineenä myös busseissa, ja bussista näkee aina enemmän kaupunkia kuin metrosta. Busseja kannattaa kuitenkin välttää ruuhka-aikoina, silloin nimittäin ennätät määränpäähäsi nopeammin omin jaloin.

Myös lauttaliikenne on New Yorkissa vilkasta, ja niillä pääsee jokien yli Staten Islandille, Brooklyniin, Queensiin, Bronxiin ja New Jerseyhin. Staten Island Ferry liikennöi Battery Parkista Staten Islandille, matkustaminen on ilmaista ja reitti tarjoaa upeat näkymät Vapaudenpatsaalle ja New Yorkin satamaan.

Milloin kannattaa matkustaa

New York on ympärivuotinen lomakohde, eli huonoa matkustusaikaa ei olekaan. Talvella teatterikausi on huipussaan ja kesällä kaupungissa on huima määrä erilaisia ilmaisia ulkotapahtumia. Talven puolesta puhuvat myös alennusmyynnit, Rockefeller Centerin uskomaton joulukuusi sekä Radio Cityn Christmas Spectacular -show.

Lomavinkit New York

New York on tärkeä kansainvälinen matkailuliikennekeskus ja sen kentiltä lähtee päivittäin lentoja yli 500 kohteeseen ympäri maailman. Suurin osa kaupungin lentoliikenteestä kulkee kolmen suurimman lentokentän kautta. Queensissä sijaitseva John F. Kennedy International Airport on noin 24 kilometrin päässä Manhattanin keskikaupungilta ja naapuripiirikunta New Jerseyssä sijaitsevalta Newark Liberty International Airportilta matkaa kertyy n. 26 km. Myös LaGuardia Airport sijaitsee Queensissä, ja keskikaupungilta on matkaa sinne n. 13 km. JFK-lentokenttä on kansainvälisten lentojen pääasiallinen laskeutumispaikka, useimmat kotimaan lennot suuntaavat LaGuardiaan ja Newark palvelee sekä kotimaista että ulkomaista lentoliikennettä. USA:n sisäisiä halpalentoja tarjoavan Southwest Airlinesin kotikenttä on Long Islandilla sijaitseva MacArthur Airport, joka sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Manhattanista itään.

Lentokenttää valitessaan matkailijoiden kannattaa ajatella lähinnä mukavuutta. Osa lentoyhtiöistä lentää vain tietylle kentälle, mutta jos voit valita, kannattaa muistaa että Newark on sujuvin valinta, mikäli lopullinen määränpää sijaitsee Manhattanilla. Jos lentolipun on onnistunut saamaan edullisesti, vähän kalliimpi matka lentokentältä keskustaan ei ehkä harmita.

Saapuminen kaupunkiin

Lentomatkan jälkeen määränpäähän New Yorkissa pääsee parhaiten taksilla, erityisesti silloin, jos matkatavaroita on paljon tai jos matkustat lasten kanssa. Taksin saa kaikkien terminaalien ulkopuolella olevilta taksiasemilta (seuraa lentoaseman sisällä Ground Transportation -opasteita). Jätä taksikyytejä huutelevat mustanpörssin yrittäjät huomiotta: he voivat tarjota halvempaa hintaa, mutta heillä ei ole toimilupaa ja mahdollisuus ylihinnoitteluun on suuri. Taksa JFK:lta Manhattanille on kiinteä, mutta muilta kentiltä veloitetaan taksamittarin mukaan. Tiedot liikenneyhteyksistä kaikilta kolmelta lentokentältä löytyy osoitteesta www.panynj.gov/airports.

Jos matkatavaroita on paljon, AirTrain tarjoaa edullisemman vaihtoehdon Newarkin ja JFK:n lentokentiltä. Newarkin linjalla on yhteys NJ Transitiin ja sillä pääsee Manhattanin Penn Stationille, josta matkaa voi jatkaa taksilla, metrolla tai bussilla.
AirTrainin JFK-linjalla pääsee Howard Beach Stationin metroasemalle ja Long Islandin rautatieasemalle. Jos jatkat matkaa metrolla, kannattaa muistaa että asemilla voi olla pitkiä portaita, joten kulkutapa ei ole paras mahdollinen jos matkatavaroita on paljon.

Kaikilta kolmelta kentältä kulkee busseja ja sukkulaliikennettä kaupunkiin. Ne ovat muita vaihtoehtoja edullisempia mutta vievät enemmän aikaa. Myös yksityisen kuljetus- tai limusiinipalvelun käyttäminen on varteenotettava tapa päästä kentältä, erityisesti silloin, kun määränpää on esikaupunkialueella tai muuten kaukana. Palvelu on varttava etukäteen.

Yöelämä New York

Newyorkilaiset tekevät ahkerasti töitä ja juhlivat vielä ahkerammin, eivätkä pelkästään viikonloppuisin. New York on hämärän tullen eittämättä maailman hippaavin kaupunki, ja se tarjoaa viihdykettä laidasta laitaan: oopperaa ja balettia, Broadway-teatteria, Off-Broadway-teatteria ja vieläpä Off-Off-Broadway-teatteria, villejä yökerhoja, Lincoln Centren ja Carnegie Hallin korkeakulttuuria, elävää jatsia, elävää bluesia ja elävää rokkia - muutamia mainitaksemme. Tuoreimmat tapahtumat löydät Time Out New York -lehdestä ja Village Voicesta, samoin New York Magazinen "Agenda" kertoo tulossa olevista viihdetapahtumista. Saman päivän esityksiin voi mahdollisesti hankkia lippuja alennettuun hintaan teatterialueen TKTS-pisteestä.

Lower East Side ja East Village pääsevät oikeuksiinsa illalla, kun elävää musiikkia esittävät klubit ja paikallisbaarit avaavat ovensa. Kuuluisuudet tapaavat puolestaan käydä SoHon trendikkäissä menopaikoissa. Chelsea ja West Village ovat New Yorkin gay-alueita, ja siellä on paljon jazz-klubeja, Meatpacking District on puolestaan New Yorkin kuuluisien yökerhojen keskusalue.

Ostokset New York

New York on himoshoppailijan unelmakohde. USA:n muotipääkaupunki tarjoaa uskomattoman määrän erilaisia ostopaikkoja aina SoHon pienistä boutiqueista suurien yhdysvaltalaisten tai kansainvälisten merkkituotteiden mammuttitavarataloihin. Voit tyydyttää ostoshimoasi niin Viidennen Avenuen Tiffany & Co:n kaltaisissa huippuliikkeissä kuin joka puolelta löytyvien katukauppiaiden valikoimistakin. Klassista, trendikästä, ajanmukaista – halusitpa shoppailla mitä tyylisuuntaa tahansa, New York tarjoaa sen. New York on muotikaupunki, mutta kannattaa muistaa, että trendit muuttuvat täällä yhtä nopeasti kuin kaikki muukin – juuri tekemäsi huippumuodikas löytö voikin osoittautua jo menneen talven lumeksi.

Tärkeimmät ostosalueet

Vaikka ostospaikkoja on kaupungin joka ikisellä alueella, varakkaiden shoppailijoiden mekka löytyy Madison Avenuelta ja Fifth Avenuelta. Kaikkien huippusuunnittelijoiden, huippumerkkien ja monien suurien liikeketjujen päämyymälät sijaitsevat täällä. Halusitpa sitten ostaa matkamuistosi Tiffanylta tai löytää juuri ne oikeat Manolon korkokengät, tai vaikka budjettisi ei ihan venyisikään näihin ostoksiin, käynti näissä pyhissä ostospaikoissa on kokemisen arvoinen.

Sixth Avenuelle on kerääntynyt paljon alennustavarataloja, ja lapsille riittää ihmeteltävää Times Squarellä sijaitsevassa jättiläismäisessä Toy’s‘R’Us -lelutavaratalossa ja sen maailmanpyörässä, valtavassa barbietalossa ja Jurassic Parkin T-Rexissä. Muita käymisen arvoisia ostosalueita ovat trendikäs SoHo, Chinatown sekä East Village ja Lower East Side, joista löydät nuoria huippusuunnittelijoita, omalaatuisia boutiqueita ja monenkirjavia myymälöitä. Taidetta etsivien kannattaa kierrellä SoHon lukuisissa gallerioissa, ja myös MoMAlla on suuri myymälä siellä.

Eri puolilla New Yorkia on lukuisia toreja, joilla maanviljelijät ja muut kauppiaat myyvät paikallisen sadon tuotteita, tuoretta kalaa, kotitekoisia jälkiruokia ja leipiä. Yksi niistä on Union Squaren Green Market.

ENEMMÄN hotelleja kohteessa New York:

Näytä kaikki 1 302 hotellia kohteessa New York
Hotel Pennsylvania

Hotel Pennsylvania

401 7th Ave, New York
3.0 kautta 5.0

Madison Square Garden, Macy's ja Empire State Building sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotelli. Times Square ja Broadway ovat myös 15 minuutin ...

32 €

32 €
YOTEL New York

YOTEL New York

570 Tenth Avenue, New York
4.0 kautta 5.0
3,9 / 5 (8 arvostelua)

Lyric, Times Square ja Broadway sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä boutique-tyylinen hotelli. Penn Station ja Macy's ovat myös 2 kilometrin ...

80 €

80 €
The Roosevelt Hotel, New York City

The Roosevelt Hotel, New York City

45 E 45th Street, New York
4.5 kautta 5.0
3,0 / 5 (37 arvostelua)

Grand Central Terminal, Chrysler Building ja Rockefeller Center sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotelli. Broadway ja St. Patrick's Cathedral ...

87 €

87 €
The Belvedere Hotel

The Belvedere Hotel

319 W 48th St, New York
4.0 kautta 5.0
3,8 / 5 (15 arvostelua)

Palace Theatre, Broadway ja Times Square sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotelli. Rockefeller Center ja Ed Sullivan Theater ovat myös 15 minuutin ...

81 €

81 €
Pod 51

Pod 51

230 E 51st St, New York
3.5 kautta 5.0
3,9 / 5 (105 arvostelua)

Yhdistyneiden kansakuntien päämaja, Chrysler Building ja Bloomingdale's sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotelli. Rockefeller Center ja Grand ...

50 €

50 €
Hudson New York, Central Park

Hudson New York, Central Park

358 W 58th St, New York
4.5 kautta 5.0
3,1 / 5 (10 arvostelua)

Lincoln Center, Carnegie Hall ja Ed Sullivan Theater sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotelli. Broadway ja Barney's ovat myös 2 kilometrin ...

68 €

68 €
Holiday Inn Manhattan-Financial District

Holiday Inn Manhattan-Financial District

99 Washington St, New York
4.5 kautta 5.0
4,1 / 5 (16 arvostelua)

Trinity Church ja National September 11 Memorial sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotelli. New Yorkin pörssi ja One World Trade Center ovat myös 10 ...

84 €

84 €
Salisbury Hotel

Salisbury Hotel

123 W 57th St, New York
3.5 kautta 5.0
3,8 / 5 (12 arvostelua)

Carnegie Hall, Ed Sullivan Theater ja Museum of Modern Art sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotelli. Rockefeller Center ja Barney's ovat myös ...

72 €

72 €
Shelburne NYC-an Affinia hotel

Shelburne NYC-an Affinia hotel

303 Lexington Avenue, New York
4.5 kautta 5.0
4,2 / 5 (36 arvostelua)

Chrysler Building ja Grand Central Terminal sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä romanttisesta hotelli. Empire State Building ja Macy's ovat myös ...

106 €

106 €
Club Quarters Hotel, Wall Street

Club Quarters Hotel, Wall Street

52 William St, New York
4.0 kautta 5.0
3,8 / 5 (8 arvostelua)

Federal Reserve Bank of New York ja New Yorkin pörssi sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotelli. National September 11 Memorial ja Battery Park ...

93 €

93 €
Kartta

Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.