Säästät 10 % lisää valikoiduista hotelleista – sisäpiirihintojen ansiosta. Rekisteröidy nyt ilmaiseksi!

10 mahtavaa mökkikohdetta syysloman viettoon Suomessa

By Frances Doherty on 20/08/2020 in

Revontulia, auringonlaskuja, kalastusretkiä ja hemmotteluhetkiä: näistä on syksyinen mökkiloma tehty! Kokosimme listan mahtavista mökkilomakohteista Suomessa aina Pohjanmaan lakeuksilta Lapin tuntureille ja rannikon merellisiin saaristokohteisiin.

1) Saimaan ihastelua paljusta käsin Mikkelissä

Mikkeli on Suomen suosituimpia mökkikaupunkeja, ja alueelta löytyykin mistä valita. Esimerkiksi tämän Oriveden järven rannalla sijaitsevan, neljä henkeä majoittavan vaaleansinisen hirsimökin terassilla voi rentoutua kaikessa rauhassa paljussa Saimaan maisemia ihaillen. Mikäli mökkilomalle kaipaa tekemistä, Annila Golf sijaitsee viiden kilometrin päässä ja Kenkäveron kartanomiljöö ravintoloineen ja putiikkeineen löytyy vain muutaman minuutin ajomatkan päästä.

Katso tästä linkistä muita mökkivaihtoehtoja Mikkelissä!

2) Moderni erämökki Ilomantsissa

Jos eräelämä kiinnostaa, mutta moderneista hyödykkeistä on vaikea luopua, tämä erämökki Viinijärven rannalla tarjoaa täydellisen loman. Yhden seinän kattavat ikkunat antavat järvimaisemaan ja mökistä löytyy myös puulämmitteinen sauna. Mutta mikäli mökkihöperyys pääsee tässä hulppeassa mökissä yllättämään, esimerkiksi Pogostan 91 kilometriä pitkä vaellusreitti sijaitsee muutaman kilometrin päässä. Viinijärven rannalta on myös vain puolen tunnin ajomatka Suomen itäisimpään kylään Möhköön, missä sijaitsee yli sata vuotta vanha rautaruukki.

Ilomantsista löytyy myös pari muuta mökkivaihtoehtoa, joita voi käydä kurkkaamassa tässä linkissä!

3) Kalastajan paratiisi Kolin kupeessa

Syksy on hyvää aikaa käydä ihailemassa Kolin kansallismaisemia. Tämä mökki Pielisjärven rannalla tarjoaa oivan tukikohdan myös muille syysaktiviteeteille - pidit sitten marjastuksesta, sienestyksestä tai kalastuksesta. Puumökkiin majoittuu kahdeksan henkilöä ja mökkiläinen saa käyttöönsä myös veneen verkkolupineen. Kalastus onkin syksyn kulta-aikaa Kolilla, ja alueelta löytyy useita kalastusopastuspalveluita.

Jos syyslomalla on aktiviteettien sijaan tarkoitus vain rentoutua, tästä myös Pielisjärven rannalla sijaitsevasta linnamaisesta mökistä löytyy luksusta, kuten terassin poreamme. Tästä linkistä löydät muita vaihtoehtoja mökkilomaan Kolin kansallispuiston lähellä.

4) Merellinen mökkiloma Ahvenanmaalla

Mökkiloma Ahvenanmaalla on hitaan matkailijan unelma. Ahvenaanmaalla matkailija voikin helposti toteuttaa unelmiensa mökkiloman tässä tyylikkäässä merenrantamökissä. Suuren, kahdelle tai kolmellekin perheelle soveltuvan mökin panorama-ikkunat antavat Itämerelle, ja lukemisen lomassa on mukava lepuuttaa silmiä ympäröivässä kalliomaisemassa. Mökilomiaan viettävät pääsevät nauttimaan myös läheisen hotellin palveluista, kuten aamiaisesta, aina lokakuuhun saakka. Itse kokkaavat voivat käydä täydentämässä ruokavarastoja läheisessä Getan kylässä.

5) Aamukahvit Kilpisjärven maisemissa

Kilpisjärvi ja sen rannalla kohoava Saana: tästä ei Lapin ystävän mökkimaisema paljoa parane! Kilpisjärveltä löytyykin mökkivaihtoehtoja joka makuun perinteisistä hirsimökeistä moderneihin Santa's Chalets Rekka -mökkeihin. Aamukahvin nauttiminen ikonista Lapin maisemaa ihaillen on varmasti kerran elämässä kokemus, joka ei hevin unohdu!

Katso tästä vinkkejä myös muihin Kilpisjärven mökkivaihtoehtoihin.

6) Kulinarismia ja komeita auringonlaskuja Punkaharjulla

Punkaharjulla mökkeilevä pääsee maisemien lisäksi nauttimaan saimaalaisesta kulinarismista parhaimmillaan. Esimerkiksi tältä 14 hengen mökiltä Tuunaansaarellahurauttaa Hotelli Punkaharjun lounasantimien äärelle vain viidessä minuutissa, tai lörtsyille Savonlinnan torille vajaassa puolessa tunnissa. Tämä neljän hengen mökkipuolestaan tarjoaa upeat puitteet syksyisten auringonlaskujen ihailuun - täältä ajaa reilussa tunnissa Sahanlahteen, joka on tunnettu lähiruoasta loihdituista ravintola-annoksistaan.

Tästä linkistä löytyy vinkkejä myös muihin mökkilomiin Punkaharjulla!

7) Kaupunkimökkeilijän unelmalomat Vaasassa ja Turussa

Yksi Suomen hurmaavimmista kaupunkimökeistä löytyy Vaasan keskustasta. Residence Kappsäcken tarjoaa erilaista majoitusta aina huoneista kokonaiseen City-mökkiin, jossa rustiikkia tunnelmaa luovat kattoparrut ja kaakeliuunit. Kaupunkimatkaajan mökkikohde löytyy läheltä Vaasan keskeisiä nähtävyyksiä, kuten toria ja Nikolauksen kirkkoa.

Raisiossa, vajaan kymmenen kilometrin päässä Turusta, sijaitsee puolestaan tämä tyylikäs ja edullinen mökkikohde. Ja jos mökkeilyyn kaipaa vaihtelua, täältä on vain noin vartin ajomatka sekä Naantalin söpöön satamaan että Aurinko Golfin kentille.

8) Leppoisia huvilalomia merimaisemissa

Mikäli mökkeilyt on mökkeilty, löytyy Suomesta myös moderneja huvilakohteita. Tämä kaksikerroksinen keltainen huvilarakennus sijaitsee Hiittisten saaristossa ja majoittaa 12 henkilöä. Huvilasta löytyy esimerkiksi omat sauna- ja baariosastonsa, biljardihuone sekä elegantti ruokasali. Suurelta puuterassilta avautuu myös kauniit merinäkymät, joita ihaillessa syysloman tunnit vierähtävät leppoisasti.

Tämä modernimmin sisustettu huvilakohde Kustavissa sopii puolestaan kalastuslomasta haaveileville. Huvilan oheen voikin vuokrata myös kalastusveneen - pihamaalta löytyy kalanperkauspaikka ja viihtyisä patio ruokailuryhmineen kalaisten syysillallisten nauttimiseen!

9) Pulikoijan paratiisi Pohjanmaalla

Tämä vesipedon lomakohde löytyy Pohjanmaalta. Kolmen makuuhuoneen mökki on vajaan vartin päässä Härmä Golfin viheriöiltä. Tyylikkään modernisti sisustettu mökki sijaitsee järvenrannalla, mutta jos vesi on liian kylmää aamupulahdukselle, mökin sisältä löytyy myös oma pieni uima-allas!

Tästä linkistä voi kurkistaa vinkkejä muihin Pohjanmaan mökkikohteisiin.

10) Revontulia ja maisemien ilotulitusta Saariselällä

Saariselältä löytyy useita upeita mökkejä. Revontulia tai romantiikkaa haikaileva suuntaa Inarissa sijaitsevaan lasikattoiseen ja kotamaiseen mökkiin. Mökistä löytyy myös suihku ja pieni keittiönurkkaus. Kokemuksen kruunaa yöllinen tähtitaivas - ja onhan syksy myös parasta aikaa revontulien bongaamiseen!

Tämä perinteisen kelomökin kuosiin puettu lomakohde puolestaan hurmaa erähenkisyydellään. Kaunispäätunturin etelärinteellä sijaitsevalta mökiltä aukeaa komeat maisemat tunturikoivujen ylle. Ja kun ikkunan takaa on ehditty ihailla maisemia tarpeeksi, Urho Kekkosen kansallispuisto ja Hammastunturin erämaa-alue levittäytyvät mökin molemmin puolin tarjoten upeita luontoelämyksiä syksyiselle mökkilomalle

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Tuplakääk kiertueella: Jakso 2 − Ystad

Tuplakääk kiertueella: Harry Stylesin perässä Tukholmaan

10 uniikkia hotellia Tukholmassa

Kööpenhaminan ainutlaatuisimmat hotellit

Maailman 10 parasta maatilamatkailukohdetta

Parhaat eurooppalaiset kaupungit talven miniloman viettoon 

0