Säästät 10 % lisää valikoiduista hotelleista – sisäpiirihintojen ansiosta. Rekisteröidy nyt ilmaiseksi!

Näissä hotelleissa musiikki ei koskaan lakkaa

By Frances Doherty on 18/01/2022 in Inspiraatio

Joskus voi olla vaikeaa valita, kumpi on elämässä tärkeämpää: musiikki vai matkustaminen. Jos kuulut niihin ihmisiin, joille matkallelähdössä vaikeinta on jättää huolella kerätty levykokoelma kotiin, voimme helpottaa tuskaasi. Olemme nimittäin keränneet sinua varten luettelon parhaista musiikkihotelleista Euroopassa ja Atlantin tuolla puolen. Niiden joukosta löydät itsellesi takuulla täydellisen vaihtoehdon genrestä riippumatta. 

Hutton Hotel, Nashville 

Tennesseen osavaltion pääkaupunki Nashville tunnetaan kantrimusiikin kehtona. Täällä ovat levyttäneet kaikki kantrin tärkeimmät nimet Johnny Cashista ja Dolly Partonista aina uudemman sukupolven muusikoihin, kuten Keith Urbaniin ja Faith Hilliin. Nashvillen musiikkiteollisuuden keskus on Music Row’n alue, jolla sijaitsee muun muassa tunnettu RCA:n studio. Lisäksi kaupungissa on Country Music Hall of Fame, jossa pääset tutustumaan kantrimusiikin historiaan ja nykypäivään. 

Tyylikäs 4,5 tähden Hutton Hotel sijaitsee vain kivenheiton päässä Music Row’lta. Musiikki näkyy hotellin sisustuksessa kaikkialla ja myös kuuluu hotellin yhteydessä sijaitsevalla Analog-klubilla, jolla esiintyy säännöllisesti sekä tunnettuja nimiä että nousevia tähtiä. Tunnelmallisessa hotellissa on 15 kerrosta ja 250 teemoittain sisustettua huonetta, joista löytyy muun muassa ilmastointi ja minibaari.  

The Sunset Marquis, Los Angeles 

Los Angeles ja siellä tähtipölyssä kimmeltävä Hollywood on amerikkalaista kulttuuria ja musiikkia ihailevien matkailijoiden suosikkikohteita. Los Angelesin rentoon ilmapiiriin ja suotuisaan ilmastoon ovat monet maailmankuulut muusikot David Bowiesta Bruce Springsteeniin saapuneet ammentamaan inspiraatiota ainakin jossain vaiheessa uraansa. Los Angeles on kaupunki, jossa kaikki ovat jollakin tavalla tähtiä, mutta vain harvat onnistuvat ikuistamaan nimensä laattaan Walk of Famella. 

Sunset Stripillä West Hollywoodissa sijaitseva 4,5 tähden Sunset Marquis on ihanteellinen pakopaikka suurkaupungin humusta. Tämä hotelli on ollut jo 1970-luvulta lähtien suosittu maailmantähtien pysähtymispaikka aiemmin mainittu “Pomo” mukaan lukien. Hotelli koostuu tyylikkäistä sviiteistä ja ylellisistä huvilahuoneistoista, ja sen puutarhamaisessa pihapiirissä on kaksi uima-allasta. Lisäksi hotellin alueella toimii tuoreista paikallisista aineksista ruokansa valmistava huippuravintola, jossa Elton John nähdään usein ruokailemassa matkallaan lähellä sijaitsevaan levytysstudioon. Tässä hotellissa lomailet todellakin maailmantähtien tapaan. 

The Clarence Hotel, Dublin 

Irlantilaiset tunnetaan musiikkia rakastavana kansana, eikä lomalla Dublinissa elävää musiikkia tarvitse etsiä kovin kauan. Kaupungissa on vilkas ja eläväinen musiikkikulttuuri, ja dublinilaisista pubeista ja klubeilta ovat ponnistaneet kuuluisuuteen monet maailmantähdet. Suurimpiin ja kauneimpiin niistä kuuluu tietenkin U2-yhtye, jonka vaikutukselta etenkin 1980- ja 1990-luvulla nuoruutensa eläneet musiikinystävät eivät ole voineet välttyä.  

Baareistaan ja konserttipaikoistaan tunnetulla Temple Barin alueella sijaitsee The Clarence. Se on perinteikäs hotelli, jonka U2:n laulaja Bono ja kitaristi The Edge ostivat vuonna 1999 ja remontoivat kahden tähden majoitusliikkeestä tyylikkääksi neljän tähden boutique-hotelliksi. Hotellilta on lyhyt kävelymatka Dublinin tärkeimmille nähtävyyksille, ja kaikissa huoneissa on ilmainen Wi-Fi-yhteys. The Clarencesta ja sen lähiympäristöstä löydät kaiken sen, mitä tulit lomaltasi Dublinissa etsimäänkin. 

 Pikes, Ibiza 

Välimeren Baleaareihin kuuluva Ibizan saari tunnetaan suotuisan ilmastonsa ja henkeäsalpaavien maisemiensa lisäksi päättymättömistä bileistään ja teknomusiikista, jotka houkuttelevat paikalle lukemattomia turisteja vuosittain. Heidän lisäkseen Ibizalle hakeutuvat juhlimaan ja akkujaan lataamaan monet musiikkimaailman tunnetuimmista tähdistä – usein juuri tähän samaan ikoniseen hotelliin. 

Hotellin eli Pikes Ibizan perusti 1970-luvulla englantilainen värikästä elämää viettänyt merimies ja hatuntekijä Tony Pike. Hotellin suojaisat ja ylelliset puitteet ja välillä riehakkaaksikin yltyneet juhlat ovat houkutelleet paikalle useita maailmantähtiä Grace Jonesista aina Freddie Mercuryyn, jonka 41-vuotissyntymäpäiväjuhlat järjestettiin hotellissa. Hotellissa on niin ikään kuvattu Whamin tunnettu Tropicana-musiikkivideo. Hotellissa on 23 huonetta, ja se on tarkoitettu vain aikuisille. 

Fairmont The Queen Elizabeth, Montreal 

Kanadan Montreal on kaupunki, joka tunnetaan kenties paremmin jääkiekosta kuin musiikista. Kaupungissa on kuitenkin hotelli, joka toimi popmusiikin historian eksentrisimpiin kuuluvien tapahtumien näyttämönä. John Lennon ja Yoko Ono nimittäin järjestivät vuonna 1969 toisen In Bed for Peace -protesteistaan Montrealin Fairmont The Queen Elizabeth -hotellissa. 

Lennonin ja Onon kaksi viikkoa kestäneen rauhanprotestin lisäksi Fairmont The Queen Elizabeth -hotelli on aktiivinen musiikkitapahtumien näyttämö vielä tänäkin päivänä. Fairmont-hotelliketju nimittäin tekee tiivistä yhteistyötä sveitsiläisen Montreux’n jazzfestivaalin kanssa viemällä festivaalin parhaita ja kiinnostavimpia uusia tulokkaita esiintymään ympäri maailmaa. Fairmont Queen Elizabeth on neljän ja puolen tähden hotelli, jossa asiakkaiden käytössä on ympärivuorokautinen huonepalvelu ja ylellinen kylpyläosasto. Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä Montrealin tärkeimmistä nähtävyyksistä. 

Backstage Hotel, Amsterdam 

Rento Amsterdam on monen suomalaisen suosikkikohde lyhyelle tai vähän pidemmällekin kaupunkilomalle lyhyen lentomatkan päässä. Kaupungin vilkas kulttuuri- ja yöelämä on omiaan houkuttelemaan paikalle maailmankuuluja esiintyjiä sekä heidän ihailijoitaan. 

Aivan Amsterdamin klubiskenen keskiössä toimii tunnelmallinen kahden tähden Backstage Hotel. Musiikkiteeman mukaan sisustettu hotelli on monien kaupungissa vierailevien ammattimuusikoiden suosiossa, sillä nimensä mukaisesti se sijaitsee vain muutaman askeleen päässä kaupungin kiinnostavimmilta esiintymislavoilta. Kanavanrannassa kohoavan hotellin huoneissa on ilmainen Wi-Fi-yhteys, ja buffet-aamiainen on saatavilla päivittäin lisämaksusta. 

Marley Resort & Spa, Nassau 

Onko reggaen letkeä poljento sinun juttusi ja kaipaatko säännöllisesti Suomen talven harmaudesta lämpimän auringon alle ja turkoosina kimmeltävän meren äärelle? Jos vastasit myöntävästi, ota seuraavan loman suunnaksi Atlantilla Kuuban ja Hispaniolan saarten pohjoispuolella sijaitseva Bahama ja sen pääkaupunki Nassau. Bahaman ilmasto on tunnettu miellyttävyydestään, sillä siellä on hieman Karibian saaria viileämpää. Ehkä juuri siksi Bahamalle hakeutui aikanaan asumaan myös reggaen legenda Bob Marley. 

Marley Resort & Spa oli alun perin Bob Marleyn ja hänen perheensä yksityiskoti, mutta vuonna 2004 Marleyn leski Rita päätti kunnostaa sen kodinomaiseksi hotelliksi. Remontin yhteydessä kiinteistöön lisättiin kylpylä, joka tunnetaan nykyisin nimellä Mystic Spa. Hiekkarannan tuntumassa sijaitseva hotelli on ihanteellinen paikka unohtaa arkielämän murheet ja antautua Marleyn perheen vaalimalle mystiikalle. Hotellissa on 16 huonetta ja läheisen rannan lisäksi kaksi ulkouima-allasta. Tämä paikka on koettava omin silmin. 

Nhow Hotel, Berliini 

Historiaa tihkuva Berliini on aina ollut taiteilijoiden, muusikoiden ja muiden luovaa työtä tekevien suosikkikaupunki. Uutta potkua uralleen ovat Berliinistä tulleet hakemaan ja siinä onnistuneetkin muiden muassa David Bowie ja U2. Lyhyen lentomatkan ansiosta kaupunki on myös suomalaisille matkailijoille sopiva kulttuuriloman kohde. Berliinistä löydät varmasti kiinnostavia keikkoja ja esiintyjiä ympäri vuoden. 

Friedrichshain-Kreuzbergin alueella Spree-joen rannalla sijaitseva design-hotelli nhow Hotel on Euroopan ensimmäinen musiikkihotelli, ja sen klubilla esiintyy säännöllisesti musiikkimaailman nousevia ja jo asemansa vakiinnuttaneita kykyjä. Lisäksi hotellissa järjestetään muotinäytöksiä, taidenäyttelyitä ja konferensseja. Hotellissa on ravintola, ja buffet-aamiainen on saatavilla lisämaksusta. 

Lisää tarinoita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Pakene turistimassoja Euroopan salatuille saarille

Kööpenhaminan ainutlaatuisimmat hotellit

10 uniikkia hotellia Tukholmassa

Euroopan kahdeksan parasta rantaa surffaukseen 

Maailman 10 parasta maatilamatkailukohdetta

Euroopan nousevat ruokamatkailukohteet

Vähemmän tunnetut rantakaupungit 

Näissä hotelleissa musiikki ei koskaan lakkaa

9 Kaakkois-Aasian upeinta rantaa

0