Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Näistä tunnelmallisista hotelleista lukutoukat ja bibliofiilit löytävät takuulla mieleistänsä seuraa. Kaikilla niistä on joko historiallisia siteitä suuriin kirjailijoihin tai tyyli, joka on saanut heistä vaikutteita.

Hotel Elysee by Library Hotel Collection, New York

Kuten kaikki muutkin tämän hotelliketjun tasokkaista jäsenistä, ylellinen Hotel Elysee by Library Hotel Collection pyrkii luomaan viihtyisän sisustuksen, joka houkuttelee käpertymään mukavaan nurkkaukseen hyvän kirjan kanssa. Kuvittele: ylellisiä nahkaisia nojatuoleja ja runsaasti kirjahyllyjä yhteisissä tiloissa.

The Library, Koh Samui

Chaweng Beachillä, yhdellä Thaimaan suosituimmista saarista sijaitseva The Library käsittää 46 studiota, sviittiä ja uima-altaalla varustettua huvilaa, jotka on sisustettu modernilla, minimalistisella tyylillä. Yksinkertainen sisustus on kuin tyhjä kangas, joka antaa tilaa omille ajatuksillesi ja inspiraatiollesi. Lomakeskuksen huomiota herättävin elementti on sen tulipunainen uima-allas, jolta on merinäköala.

The Betsy – South Beach, Miami

The Betsy – South Beach -hotelli avautui vuonna 2012, jonka jälkeen yli 400 vierailevaa kirjailijaa on työskennellyt The Writer’s Room -huoneessa, joka on Diamante Pedersolin suunnittelema ylellinen kunnianosoitus sotaa edeltäville kirjailijan työhuoneille. Huoneen arvokas kirjoituspöytä kuului kerran Hyam Plutzikille, joka oli tunnettu runoilija, kolminkertainen Pulitzer-finalisti ja hotellin nykyisen omistajan isä.

Woodlyn Park, Uusi-Seelanti

Vaikka J.R.R. Tolkien ei kirjoittanut Hobittia tai eeppistä  Sormusten herra  -trilogiaansa Uudessa-Seelannissa, maa on ollut synonyymi myyteille ja taialle siitä lähtien, kun Peter Jackson kuvasi täällä kirjoihin perustuvat, Oscar-palkintoja voittaneet elokuvat. Woodlyn Parkissa elokuvien fanit voivat kokeilla, miltä tuntuisi asua Konnussa aivan Bilbo Reppulin naapurissa.

Les Plumes Hôtel, Pariisi

Tässä 35 huonetta käsittävässä boutique-hotellissa kynä todella on vahvempi kuin miekka, sillä hotelli on saanut inspiraationsa 1800-luvun kirjallisuuden jättiläisiltä, joihin kuuluvat muun muassa Victor Hugo, Arthur Rimbaud ja Paul Verlaine. Les Plumes Hôtel Paris tulvii persoonallisuutta aina henkilökunnan ajan mukaisista vaatteista hienovaraisiin historiallisiin yksityiskohtiin jokaisessa huoneessa.

Book and Bed Shinjuku, Tokio

Kirjoja rakastavat budjettimatkailijat ihastuvat takuulla Book and Bed -hostelliin, joka kutsuu itseään ”majoituskirjakaupaksi”. Yli 4 000 nidettä houkuttelevat reppureissaajia lukemaan pikkutunneille asti. Book and bed -hostelleja on Tokiossa useita, mutta Shinjukussa sijaitseva hostelli on paras sekä tunnelmaltaan että sijainniltaan.

Radisson Sonya Hotel, Pietari

Pietarissa on asunut useita kirjallisuuden suurimpia jättiläisiä Nikolai Gogolista Mikhail Bulgakoviin. Pietarissa sijaitseva Radisson Sonya Hotel kunnioittaa kaupungin kulttuuriperimää, sillä se on saanut inspiraationsa Fjodor Dostojevskin teoksesta Rikos ja rangaistus, jonka syyllisyydestä ja hulluudesta kertova tarina sijoittuu Pietarin kiemurteleville kaduille.

The Heathman Hotel, Portland, Oregon

The Heathman Hotel on Portlandin keskustassa sijaitseva tyylikäs hotelli, jossa asiakkailla on käytössään Heathman Library -kirjaston lukuisat kirjat. Nappaa hyllystä suosikkiklassikkosi tai etsi hengellisen kirjallisuuden osastosta sopivaa valaistumista käsittelevää luettavaa.

The Plaza, New York

Tämä kuuluisa hotelli oli kerran kadotetun sukupolven jäsenten, kuten Ernest Hemingwayn, suosikkipaikka. Tarinan mukaan hän neuvoi kirjailijakollegaansa F. Scott Fitzgeraldia antamaan maksansa Princeton-museolle ja sydämensä The Plaza -hotellille. Neuvo näyttää osuneen maaliinsa, sillä monet Fitzgeraldin kuuluisan Kultahattu-teoksen merkittävimmistä kohtauksista sijoittuvat juuri The Plaza -hotelliin.

The Balmoral Hotel, Edinburgh (Täällä J.K. Rowling viimeisteli Harry Potter -kirjasarjan)

Ennen kuin J.K. Rowlingista tuli miljardööri ja yhden maailman myydyimmän kirjasarjan kirjoittaja hän oli äiti, joka raapusti ensimmäistä fantasiaromaaniaan kahvilassa istuen. Kun työn alla oli  Harry Potter ja kuoleman varjelukset, Rowling oli jo siirtynyt kirjoittamaan The Balmoral -hotelliin. Hartaimmat ihailijat voivat edelleen vierailla J.K. Rowling -sviitissä, jonka ovea koristaa kultainen pöllö ja josta löytyy myös kirjailijan allekirjoittama rintakuva.

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET