Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Tänäkin kesänä suurin osa matkailijoista suuntaa entuudestaan tuttuihin kohteisiin, kuten Roomaan, Pariisiin ja Tokioon. Jos haluat karttaa turistimassoja, kannattaa harkita seuraavia vähemmän tunnettuja, mutta aivan yhtä houkuttelevia maita.

Madagaskar

Rehevien viidakoiden ja baobab-puiden maa Madagaskar sijaitsee Intian valtameressä aivan Itä-Afrikan rannikon tuntumassa. Voit tarkkailla rengashäntämakeja ja muita eläinlajeja Ranomafanan sademetsässä tai ihailla ällistyttävän upeita kalliomuodostelmia Isalo National Parkissa. Saari on erityisesti patikoijien ja luonnonystävien paratiisi.

Lomamatkat Madagaskar halvalla

Guyana

Tämä Etelä-Amerikan pohjoisrannikolla sijaitseva verrattain pieni maa tarjoaa matkailijalle runsaasti hurmaavia elämyksiä. Kolonialismi ja kauppa ovat muokanneet Guyanan historiaa, minkä vuoksi englanti on edelleen maan vallitseva kieli ja kriketti paikallinen pakkomielle. Maan pääkaupungissa Georgetownissa voit heittäytyä calypso-musiikin vietäväksi tai nauttia loistavista paikallisista ruokalajeista.

Lomamatkat Guyana halvalla

Iran

Vuosikausia jatkuneet matkustusvaroitukset ovat saaneet useimmat turistit välttelemään Irania. Teheraniin suuntaavat matkailijat löytävät kuitenkin määränpäästään kulttuurisesti rikkaan maan ja ystävällisen, vieraanvaraisen kansan. Iran tarjoaa vierailleen runsaasti nähtävää Esfahanin taidokkaista mosaiikeista Persepoliksen raunioihin. Persialainen keittiö kuuluu lisäksi maailman hienostuneimpiin, minkä ansiosta jokailtaiset pidot ovat oleellinen osa matkaa.

Lomamatkat Albania halvalla

Mongolia

Tämä yksi maailman harvimmin asutuista maista tarjoaa matkailijoille kokemuksen, jonka vertaista ei varmasti saa missään muualla. Viiden tähden mukavuuksia etsiville Mongolia ei välttämättä sovi, mutta seikkailumielisille maa on ehdoton kohde. Vaella tuulenpieksemillä tasangoilla tai majoitu paikallisen nomadiperheen luona ja tutustu alueen muinaiseen kulttuuriin.

Lomamatkat Mosambik halvalla

Albania

Albania ei kuulosta useimmille matkailijoille tutulta, vaikka Balkanin niemimaalla sijaitseva maa on maantieteellisesti Italian tai Kreikan kaltainen. Toisin kuin huippusuosituissa turistirysissä, täällä voit saada nauttia upeasta, silmän kantamattomiin ulottuvasta rantaviivasta häiriöttä. Historiasta kiinnostuneille tarjolla on useita arkeologisia kohteita sekä Tiranan kauniit kadut.

Lomamatkat Albania halvalla

Mosambik

Eteläisessä Afrikassa sijaitseva Mosambik on palmujen reunustamien rantojen ja luonnon rikkaan monimuotoisuuden ansiosta upea tutkimuskohde. Matkusta Bazaruton saaristoon, jossa ui villejä merilehmiä, tai antaudu auringonsäteille Tofon valkealla hiekkarannalla. Portugalilaiset jättivät tänne jälkeensä kaunista kolonialistista arkkitehtuuria, ja valashait uivat alueen vesistöissä rannikon lähistöllä.

Kanada

Tätä pohjoista maata ei kannata ohittaa, vaikka se joskus jääkin isomman etelän-serkkunsa varjoon. Kanadan luonto tarjoaa vierailijalle laajoja, koskemattomia erämaita, joissa asustavat harmaakarhut, sudet, hirvet ja muut isot nisäkkäät. Maa on lisäksi kulttuurisesti uskomattoman monipuolinen. Esimerkiksi Vancouverin henkeäsalpaavat maisemat, Montrealin eloisa yöelämä ja Quebecin kanadanranskalainen keittiö takaavat, että jokainen matkailija löytää maasta sopivaa tekemistä.

Lomamatkat Canada halvalla

Filippiinit

Filippiinit koostuvat yli 7 000 saaresta, mikä tekee maasta unelmakohteen sukeltajille, snorklaajille ja auringonpalvojille. Boracayn hedonistisella saarella voit juhlia ympäri vuorokauden, kun taas Palawan sopii luonnonläheiseen rentoutumiseen. Mikä parasta, muihin Kaakkois-Aasian maihin, kuten suosittuun Thaimaahan, verrattuna monet Filippiinien valkohiekkaisista rannoista ovat yhä suurten turistimassojen tutkan ulottumattomissa.

Lomamatkat Filippiinit halvalla

Bolivia

Tässä Etelä-Amerikassa sijaitsevassa maassa kannattaa vierailla ainakin silmiä hivelevän kauniilla suolatasangolla. Bolivian suolapannu Salar de Uyuni on lähes 11 000 neliökilometriä suuri suolatasanko, jonka autio maa muistuttaa kuun pintaa. Sateen aikaan suolapinnalle muodostuu matalia lammikoita, jotka muuttavat maiseman epätodelliseksi taivasta heijastavaksi peiliksi.

Lomamatkat Bolivia halvalla

Belize

Tiesitkö, että Belizessä voit uida Karibian meren turkoosin sinisissä vesissä ja patikoida muinaisten Maya-raunioiden läpi? Tälle pikkuruiselle Keski-Amerikan maalle kuuluvat myös Belizen rantariuttojen suojelualue, joka on varsinainen luonnon monimuotoisuuden aarreaitta, ja vehreät sademetsät, jotka pursuavat elämää. Belize on huomattavan turvallinen ja suhteellisen edullinen matkakohde. Lisäksi se on toistaiseksi välttynyt suurimmilta turistimassoilta, jotka ovat vallanneet muita Karibian saaria, kuten Saint Bartsin.

Lomamatkat Belize halvalla

 

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET