Shares
Share with your friends


Submit

 

Yksi viimeisimmistä mahtavista lomatrendeistä ei liity tiettyyn paikkaan matkustamiseen, koska kohde voi olla mikä tahansa – kyse on sen sijaan matkustustavasta, tarkemmin sanottuna yksin matkustamisesta.

Kun lähdet reissuun itseksesi, palkintona on täydellinen vapaus. Päätät aivan itse, minne haluat mennä ja mitä haluat määränpäässä lopulta tehdä. Yksin lomailu antaa tilaisuuden toiseenkin palkitsevaan löytöretkeen: pääset matkalle sisimpääsi ja voit tutustua paremmin itseesi.

Seuraavat kuusi paikkaa soveltuvat tilastojen mukaan erityisen hyvin yksin matkustaville, koska niistä löytyy paljon tekemistä ja ne tarjoavat mahdollisuuden sekoittua joukkoon tai vaihtoehtoisesti tutustua uusiin ihmisiin – jos niin haluat.

Kerromme myös, mitä budjettiystävällisiä mahdollisuuksia kukin kohde tarjoaa. Ne kannattaa huomioida, koska yksin matkustava joutuu toisinaan maksamaan lisämaksuja monista palveluista.

Amsterdam

 

Kansainvälinen, hienostunut ja todella kaunis: Amsterdam on varmasti yksi parhaimpia kaupunkikohteita yksin matkaaville. Kuten ebookersin tiedot paljastavat, Hollannin pääkaupunki oli itsekseen reissaavien suosikkikohde viime vuonna.

Kanavien ja mukulakivikatujen halkoma metropoli on täydellinen kohde, jossa vaeltaa yksin museosta ja galleriasta toiseen. Anne Frankin museo on tunteet pintaan nostava kohde, jossa täytyy käydä. Rijksmuseum puolestaan on täynnä Rembrandtin ja Vermeerin mestariteoksia. Päivän päätteeksi voit piipahtaa jossakin hauskoista perinteisistä pubeista, joita kutsutaan ruskeiksi kahviloiksi (”bruine kroeg”) niiden tummapuisten sisätilojen vuoksi.

Jos sää on kaunis, tee kuten hollantilaiset ja vuokaa polkupyörä. Se vain voimistaa yksin matkustavan juovuttavaa vapauden tunnetta.

Albert Cuypin markkinoilta löydät hyvää ja edullista katuruokaa. Jos haluat tutustua uusiin ihmisiin, Volkshotel auttaa nimensä mukaisesti vieraita tutustumaan toisiinsa hotellista löytyvässä baarissa ja yökerhossa.

Etsi halvat lennot Amsterdamiin

 

Lissabon

 

Aurinko paistaa Lissabonissa enemmän kuin missään muussa Euroopan kaupungissa. Sää, läheiset rannat, jyrkillä kaduilla kulkevat sievät raitiovaunut ja syntisen hyvät leivonnaiset tekevät kaupungista aisteja hivelevän matkakohteen kaikille yksin reissaaville.

Voit yöpyä historiallisessa Alfaman kaupunginosassa, joka on Lontoota, Pariisia ja Roomaakin vanhempi. Kapeiden kujien yllä roikkuvat ikkunasta toiseen vedetyille naruille ripustetut pyykit. Eloisa kaupunginosa Chiado on sekin hyvä valinta. Myös Pena on edullinen mutta muita rauhallisempi alue.

1800-luvulla rakennetuissa tyylikkäissä köysiratavaunuissa matkustamista täytyy mäkisessä kaupungissa kokeilla. Lisäksi matkaohjelmaan on mahdutettava käynti Hieronymuksen luostarissa, jonka komeat kasviaiheiset kivikaiverrukset ovat muisto Amerikkaan suuntautuneiden löytöretkien ajalta 500 vuotta sitten.

Samalla alueella sijaitsevan Pastéis de Belémin legendaariset vaniljakastikeleivonnaiset ovat varmasti olleet suuri houkutus luostarin munkeille – niiden vastustamaton koostumus ja maku hellivät makunystyröitä. Tuhdimpaa ja halvempaa perinteistä ruokaa tarjoavia paikkoja löytyy esimerkiksi Rua das Gáveasin varrelta.

Voit antaa kaloreille kyytiä ajamalla vuokratulla polkupyörällä aurinkoisille (ja toisinaan tuulisille) hiekkarannoille, jotka sijaitsevat noin puolen tunnin matkan päässä keskustasta.

Etsi halvat lennot Lissaboniin

Sevilla

Tämä kaupunki on kuin elävä organismi, jonka suonissa sykkivät kesän kuumuus, aamuseitsemään auki olevien yökerhojen bassojen jytke ja perinteisiin kevätfestivaaleihin osallistuvien ihmisten riehakkuus. Sevilla on kaikkea tätä: aistillinen kaupunki, jota yksin matkustava turisti voi tarkkailla sivummalta tai jonka tunnelmaan voi sukeltaa suoraa päätä.

Jos vierailet Sevillassa pääsiäisen aikaan, pääset seuraamaan Semana Santan eli pääsiäisviikon ainutlaatuisia kulkueita. Huhtikuussa järjestetään myös perinteinen festivaali Feria de Abril. Kulkueissa voit ihmetellä seremoniallisesti kuljetettuja ristiinnaulitsemista ja Neitsyt Mariaa esittäviä puupatsaita. Festivaalin aikana kadut taas täyttyvät värikkäisiin flamencopukuihin sonnustautuneista naisista ja perinteisiin lyhyisiin jakkuihin pukeutuneista miehistä.

Muslimit hallitsivat kaupunkia 500 vuoden ajan, ja yksi sen tärkeimmistä nähtävyyksistä onkin kiehtova sekoitus eri kulttuureja: La Giralda, kaupungin katedraalin kellotorni, joka toimi aiemmin minareettina.

Jos haluat liikkua paikasta toiseen edullisesti, hanki Sevilla Card tai käytä julkisen Sevici-palvelun polkupyöriä. Lounaaksi kannattaa valita menu del dia (edullinen päivän ruokalaji), ja yöpymispaikaksi sopii hyvin tunnelmallinen aamiaismajoitus vanhassa juutalaiskorttelissa.

Etsi halvat lennot Sevillaan

 Tbilisi

 

Lähde turistilaumojen ulottumattomiin ja tutustu yhteen Euroopan ystävällisimmistä kaupungeista, joka on Georgian pääkaupunki Tbilisi.

Kaupungin suosio matkailukohteena on kasvamassa, koska sinne pääsee nyt suorilla lennoilla monista eri Euroopan kaupungeista. Lähde rohkealle reissulle tuntemattomaan ja tutustu tähän vallattomaan, ruokaa, viiniä ja kirjoja rakastavaan kaupunkiin, ennen kuin turistilaumat valtaavat sen.

Nähtävyyksiä on runsaasti: viehättävät historialliset parveketalot vanhojen katujen varsilla, zarathustralainen tulitemppeli ja vilkkaat taidekahvilat, joiden trendikkäät asiakkaat siemailevat paatsaman mehusta tehtyjä cocktaileja ja ihailevat varsin käsitteellisiä taideteoksia (ja toisiaan).

Mitä vieraanvaraisuuteen tulee, yksinäisen matkailijan kannattaa varautua siihen, että hänet kutsutaan vieraiden kotiin jo minuutin keskustelun jälkeen. Mitä siitä vaikka kutsu kävisikin muutaman lasillisen innoittamana, kun ensin on maisteltu paikallista hauskan nimistä chacha-ilojuomaa?

Kannattaa myös muistaa, että Tbilisi on todella halpa kaupunki. Bussikyyti maksaa vähän päälle 20 senttiä ja taksi alle 2,5 euroa. Hyvän hotellihuoneen saattaa saada vain noin 45 eurolla.

Etsi halvat lennot Tbilisiin

 

Buenos Aires

13 miljoonaa ihmistä kuulostaa tarpeeksi suurelta väkijoukolta, johon voi sulautua huomaamatta – monet yksin matkustavat nimittäin pitävät anonyymiyden tunteesta. Silti kaupungista löytyy lähes yhtä paljon ihmisiä, jotka tutustuisivat sinuun mielellään.

Argentiinan pääkaupunki muistuttaa Tbilisiä sikäli, että kulunut sanonta ystävällisistä paikallisista sopii oikeasti myös siihen. Täällä avoin luonteenlaatu saattaa tosin johtua psykoterapiasta eikä kotitekoisesta pontikasta. Buenos Airesin asukkaat kun kuulemma kuuluvat eniten terapiassa käyviin ihmisiin koko maailmassa. Siitä näyttäisi olevan todisteena taipumus ryhtyä syviin keskusteluihin ventovieraidenkin kanssa.

Jos paikallisten kanssa rupattelu ei kiinnosta, tutustu kaupungin nähtävyyksiin. Niihin kuuluvat esimerkiksi maagisen realismin mestarin, kirjailija Jorge Luis Borgesin talo sekä vaikuttava Cementerio de la Recoletan hautausmaa, jonka hautakappelien ja -holvien joukossa lepää esimerkiksi Eva Perón.

Nälän yllättäessä lähes joka kadunkulmassa voi syödä uskomattoman halvalla todella maukasta ja mehukasta pihviä (vaikka bife de chorizoa), jonka voi nauttia yhtä hyvän viinin kera.

Tunnelmallisia kaupunginosia yöpymistä varten ovat esimerkiksi Palermo ja Recoleta, kun taas San Telmoon ja Palermo Sohoon keskittyy paikallisten suosima yöelämä.

Etsi halvat lennot Buenos Airesiin

Bangkok

Jos yksinäinen matkustaja – tässä tapauksessa etenkin reppureissaaja – haluaa löytää matkaseuraa, parhaat edellytykset siihen on Bangkokissa. Kaikki tiet vievät Bangkokiin, ainakin Kaakkois-Aasiassa. Ja suurin osa tuntuu johdattavan loputtomiin bileisiin ja korneja T-paitoja myyviin kojuihin Khao San -kadun varrelle.

Thaimaan pääkaupunki tarjoaa silti paljon muutakin, jos et halua keskustella henkeviä jokseenkin huuruissa olevien länsimaisten matkailijoiden kanssa. Ensinnäkin kaupunki on kulinaarinen runsaudensarvi. Tuoreet paikalliset ruoat ovat halpoja, niiden valikoima on loputon ja niitä löytyy joka paikasta katu- ja jokimarkkinoilta.

Hengenravintoakin on tarjolla: Bangkokissa on noin 500 buddhalaistemppeliä, joihin kuuluu myös mahtava Wat Arun. Vaihtoehtoisesti voit mennä ihailemaan Suuren palatsin smaragdibuddhapatsasta, joka on kaiverrettu yhdestä jadekimpaleesta.

Lisäksi yksi Bangkokin vetonauloista on maailman mittakaavassa ainutlaatuinen valikoima markkinoita, jotka kuuluvat yksin matkaavien tyypillisiin käyntikohteisiin. Esimerkiksi Chatuchakin viikonloppumarkkinoilla on yli 8 000 kojua, joista löytyy jotain kaikenlaisille shoppailijoille – vai mitä sanoisit vintage-Leviksistä, antiikkilipastosta tai vaikka elävästä pythonista matkaseuraa pitämään?

Etsi halvat lennot Bangkokiin

 

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET