Shares
Share with your friends


Submit

Thaimaa houkuttelee tuhansilla paratiisimaisilla rannoillaan auringonpalvojia joka puolelta maailmaa. Akvamariinin värinen meri ja lempeästi huojuvat palmut ovat täydellinen ympäristö rentouttavalle rantalomalle. Lomakohteiden kestosuosikeista syrjäisiin saariin – nämä ovat Thaimaan 10 parasta rantakohdetta!

Hua Hin Beach

Thaimaan parhaana thai-tyylisenä rantalomakeskuksena pidetään Hua Hiniä, jonne paikalliset pakenevat Bangkokin vilinää. Hua Hin on rauhallisempi arkipäivisin, ja se tunnetaan ruokaperinteestään ja rantaa reunustavista thai-ravintoloista.

Hua Hin sijaitsee kahden tunnin ajomatkan päässä Bangkokista, jos vältät ruuhka-ajat.

Patong Beach

Patong Beach on valkohiekkaisen, palmujen reunustaman rantansa ansiosta Phuketin pitkäaikainen suosikkikohde. Patong Beach on saaren yöelämän ja shoppailun keskus sekä suosittu bileranta läheisen Bangla Roadin neonvalojen koristamien baarien ansiosta.

Phuketissa on kansainvälinen lentoasema.

Koh Yao Noi

Jos kaipaat ylellistä oleilua koskemattomalla rannalla, suuntaa Phuketin lähellä sijaitsevalle Koh Yao Noille, jossa käy vähemmän turisteja. Koh Yo Noi on saari Andamaanienmerellä. Sen länsipuolella sijaitsee suosittu Phuket ja itäpuolella trendikäs Krabi. Nykyään Thaimaasta on vaikea löytää tarkalleen The Beach -elokuvan kaltaista idylliä, mutta Koh Yao Noi on lähes täydellinen.

Pääset perille lautalla Phuketista tai Krabilta.

Long Beach

Yli neljä kilometriä pitkä Long Beach on Koh Lantan suosituin ranta. Hiekkarantaa reunustavat korkeat männyt, jotka piilottavat kätevästi taakseen suurimman osan saaren hotelleista ja ravintoloista ja luovat rannalle rennon tunnelman. Long Beach -ranta syvenee melko nopeasti, joten se on täydellinen paikka pikaiselle pulahdukselle auringonoton lomassa.

Ranta sijaitsee vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä Koh Lantan lauttasatamasta.

 Andaman Beach

Jos kaipaat hiljaista rentoutumista ja Thaimaan kuuluisia auringonlaskuja, suuntaa Koh Jumilla sijaitsevalle Andaman Beachille. Andaman Beachillä ei ole tungosta, ja rannan läheisyydessä olevat bungalow-lomakeskukset ovat ihanteellinen paikka Thaimaan rantaelämästä nauttimiseen. Pakkaa mukaan pari hyvää kirjaa, aurinkovoide ja vähän käteistä, sillä tältä paratiisisaarelta ei löydy pankkiautomaattia!

Koh Jum sijaitsee Koh Lantan ja Krabin välissä.

Railay Beach

Railay on Krabilla sijaitseva rantalomailijoiden, vuorikiipeilijöiden ja auringonpalvojien kestosuosikki. Rannalle pääsee vain veneellä, sillä sitä reunustavat kalkkikivijyrkänteet, jotka luovat taianomaisen seinämän rannan ja muun maailman välille. Railay on itsessään upea, mutta siltä pääsee myös luolaa pitkin henkeäsalpaavalle Phra Nang Beachille.

Krabissa on lentoasema, ja perille pääsee myös bussilla, jolla matka kestää Bangkokista kymmenen tuntia ja Phuketista neljä tuntia.

Koh Kradan

Lähes asumattoman Koh Kradanin tärkein ranta luo upean ylellisen ympäristön nykypäivän Robinson Crusoelle: 90 % sen maa-alueesta kuuluu kansallispuistoon. Koh Kradanin pääranta houkuttelee levittämään riippumaton ja suuntaamaan katseen horisonttiin, jota pilkuttavat kalkkikivikalliot. Saari on myös loistava kohde snorklaukseen ja melontaan.

Koh Kradan sijaitsee lyhyen lauttamatkan päässä Koh Lantalta.

White Sand Beach

Ko Changin saari on turvallinen ja mutkaton rantakohde sekä perheille, pariskunnille että yksin matkustaville. Saaren paras ranta on paratiisimainen White Sand Beach, jota reunustavat luksushuvilat, kauniit bungalow’t ja lomakeskukset.

Mantereelta pääsee Ko Changille lautalla kaksi kertaa päivässä vuoden ympäri.

Mae Nam

Koh Samuin Mae Nam Beachillä on aina romantiikkaa ilmassa. Ranta kuuluu suositun saaren rauhallisempiin rantoihin, ja se tarjoaa mahdollisuuden hiljaiseen rentoutumiseen lomakeskusten ja perinteisten bungalowien siimeksessä. Mae Namin ranta sijaitsee suositun Bophut Fisherman’s Villagen lähellä, joka toimii nykyään markkinapaikkana.

Koh Samuilla on lentoasema, mutta saarelle pääsee mantereelta myös lautalla.

Thong Nai Pan

Hiekkaranta lahdenpoukamassa, jota ympäröivät vehreät kukkulat luovat vastakohdan turkoosille vedelle – näistä on Thong Nai Pan tehty. Kohteen ällistyttävä luonnonkauneus on tehnyt Thong Nai Panista boutique-lomakeskuskohteen, ja ranta on yksi Koh Phanangin kauneimmista.

Koh Phanang sijaitsee lyhyen lauttamatkan päässä läheiseltä Koh Samuilta.

Comments

comments

tagged: Aasia, Aurinko, Lifestyle, Ranta, Wellness

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET