Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Voit unohtaa ankeat hotellikuntosalit, sillä nykyään on monia tapoja liikkua hauskalla tavalla myös lomalla. Patikoi kahviplantaasille, laskeudu vuoren rinnettä, pulahda vuorovesialtaaseen tai lentolautaile korkeuksissa Teräsmiehen tyyliin – valinnanvaraa riittää. Tässä tulevat siis maailman parhaat kaupungit ulkoilusta ja kuntoilusta nauttimiseen.

  1. Rio de Janeiro

Rion auringon hyväilemille hiekoille mahtuu muutakin kuin rantatuoleja. Copacabanan tai Ipaneman rannoilla kulkiessasi voit huomata, että monet paikalliset tulevat tänne pelaamaan jalka- ja lentopalloa. Ystävistä ja tuntemattomistakin koostuviin porukoihin on helppo liittyä mukaan pallottelemaan. Flamengon puistossa on huikaisevat puitteet lentopallomatsille, sillä tätä viheraluetta ympäröivät Sokeritoppana tunnettu vuori sekä Brasilian symboli, Kristus Vapahtaja -patsas. Auringonlaskun aikaan on tunnelmallista nousta Pedra Bonitan vuoren vaellusreittiä puolen tunnin matkan päähän, jossa odottavat upeat näkymät Rioon ja Pedra Telegrafon vuorelle. Instagram-menestys on taattu, kun kuvautat itsesi roikkumassa jyrkänteeltä – alla on onneksi kallionkieleke!

Rio de Janeiro – Matkat

  1. Kapkaupunki

Krom-joen varren vaellusreitti kiehtoo vesiputouksiin uskaltautuvia, ja kivenlohkareita pitkin hypellen pääset lopulta 2,5 tunnin päästä ensimmäiselle vesiputoukselle. Kiipeämällä tämän vesiputouksen yläpuolelle ketjuista kiinni pitäen pääset toiselle vesiputoukselle, jossa voit myös uida. Jos putouskiipeily ei kuitenkaan tarjoa riittävästi jännitystä, voit kokeilla laskeutumista Pöytävuoren huipulta. Urakka vie vain 45 minuuttia, ja tämä on loistava tapa nähdä Robben Island, Lion’s Head ja Etelä-Atlantin säihkyvät aallot. Lopuksi voit viilentää oloasi vuorovesialtaissa. False Bayn lahdella sijaitseva Millers Point tarjoaa vesiliukumäen lisäksi hyviä viheralueita piknikin viettoon, ja Maiden’s Cove on toinen ihastuttava uintipaikka, jossa voit nauttia vaikkapa paikallista suosikkia, grillattua lihaa.

Kapkaupunki – Matkat

  1. Barcelona

Moni tuntee Barcelonan urbaanina lomapaikkana, mutta tämä kaunis espanjalainen kaupunki sopii oivallisesti myös luonnonystäville. Vaellusreittejä on useampia, ja yksi klassikko on päiväretki Montserratin vuoren kansallispuistoon, joka hurmaa tammimetsillään. Tasaisempia näkymiä tarjoaa muun muassa Vall de Núrian laakso, joka on suurenmoisen kaunis niin syksyn väreissä kuin lumen peittämänä. Jos haluat pysytellä lähempänä rannikkoa, voit suunnata Bogatellin rannalle pelaamaan lentopalloa. Tälle kaupunkirannalle pääsee kätevästi Barcelonan Bicing-pyöräverkoston avulla. Voit myös vuokrata pyörän ja ajella Avinguda Diagonalia pitkin idästä länteen – ja pysähtyä kadun lukuisiin liikkeisiin shoppailemaan.

  1. Tokio

Tokio on tunnetusti hassujen kahviloiden ja erikoisen muodin paikka, mutta tämä yltiöurbaani ympäristö on loistava myös urheilulliselle. Jooga on täällä hyvin suosittua, ja ilma- ja akrojooga ovat viimeisimmät lisäykset lajin trendeihin. Aerial Yoga Studio Manan tunneilla opit erilaisia asentoja leijuessasi ilmassa pehmeän keinun kannattelemana. Perinteisempää liikuntaa – ja hyvin energistä – on tarjolla Axis- ja Carpe Diem -koulujen jujutsutunneilla. Tämä itsepuolustuslaji on yksi Japanin vanhimmista, ja siihen perehtyessäsi opit sellaisia tekniikoita kuten alasvienti ja nivellukko.

Tokio-Matkat 

  1. Chiang Mai

Tämä Pohjois-Thaimaan kaupunki tunnetaan tyyneyttä huokuvista vuoristoretriiteistä ja ekohotelleista, ja se on myös kylpylöistä pitävien paratiisi. Loistokkaan Dhara Dhevi -hotellin ylellisessä Dheva Spa and Wellness Centressä on oma ayurveda-asiantuntija, ja täällä voit myös osallistua jooga- ja meditaatiotunneille. Anantara Chiang Mai -hotellissa vieraat voivat nauttia hieronnasta Ping-joen näkymissä. Monet paikalliset hotellit tarjoavat vieraidensa käyttöön ilmaiset pyörät, joten hyödynnä ne suuntaamalla Mae Rim-Samoengin reitille, joka vie vesiputousten ja elefanttifarmien ohitse. Jos haluat mieluummin tutustua alueeseen jalan, voit patikoida Doi Puin vuorelta Wat Phra That Doi Suthepin temppeliin. Tämän reitin varrella on myös kahviviljelmiä ja vuoristokansojen kyliä.

Chiang Mai – Matkat

  1. Miami

Bilekaupungeissa on yleensä hyvät urheilumahdollisuudet, mikä pätee myös Miamiin – ja onhan tasapaino tosiaankin tärkeää. Juhlinnan jälkeistä oloa voi parantaa ilmaisella joogatunnilla auringon noustessa South Beachilla tai Bayfront Parkissa, josta on upeat näkymät Biscaynen lahdelle. Biscayne National Parkissa sijaitsevat Half Moon -hylky sekä Emerald Reef, jonka vesissä voit snorklata keltapyrstönapsijoiden, huulikalojen ja jopa pullonokkadelfiinien kanssa. Seikkailunhaluisimpien kannattaa kokeilla lentolautailua Miami Flyboardin tai FlyBrothersin opastuksella. Tässä vuonna 2012 keksityssä lajissa ajaja on kiinnitettynä vesisuihkulaitteeseen, joka yhdistyy letkulla vesiskootteriin. Vedenpaineen avulla voit nousta jopa 15 metrin korkeuksiin, ja ajelu päättyy pystysyöksyyn veteen.

  1. Vancouver

Kanadan upea luonto ympäröi kanootilla tai kajakilla melovaa Deer Lake Parkissa, joka on lukuisten kilpikonnien, majavien ja kotkien luontainen elinympäristö. Deep Cove, tai tuttavallisemmin ”the Cove”, on toinen melojien suosikki, ja tämän lahden vesissä elää hylkeitä ja merileijonia. Ennen talven tuloa kannattaa kokeilla koskenlaskua Squamishin tai Chilliwackin vesissä – retkille pääsee Squamish Rafting Companyn ja Chilliwack River Raftingin mukana. Squamish tunnetaan karun kauniista luonnostaan ja huikaisevista näkymistään, kun taas Chilliwackissa viehättävät alueen rönsyilevät puistot sekä maatilat. Jos kaipaat raikasta vuoristoilmaa, Kanadassa tätä on riittämiin. Patikointiretki Dog Mountainin rinnettä pitkin on helppo myös lumessa, ja St. Mark’s Summit taas tarjoaa henkeäsalpaavan hienoja järvimaisemia.

Vancouver–Matkat

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET