Shares
Share with your friends


Submit

Grand Budapest Hotel vaaleanpunaisine julkisivuineen, klassisiin univormuihin sonnustautuvine työntekijöineen ja omalaatuisine asiakkaineen on kuin suoraan matkailijan toiveunesta. Jos olet ikinä haaveillut yöpyväsi tällaisessa hotellissa, sinun kannattaa harkita seuraavia hotelleja, joista kukin on kuin suoraan reväisty Wes Andersonin elokuvasta. Et ehkä ajaudu seikkailuun hotellin vastaanottovirkailijan kanssa, mutta pääset nauttimaan Andersonin parhaiden elokuvien veroisesta kauneudesta.

New Windsor Hotel – Phoenix, Arizona

Vuonna 1893 rakennettu New Windsor Hotel on ainoa Phoenixissa sijaitseva 1800-luvulta peräisin oleva hotelli, joka on yhä toiminnassa. Se onkin ansainnut paikan suojelunarvoisia historiallisia kohteita listaavassa National Register of Historic Places -rekisterissä. Tämän alkujaan viktoriaanisen tiilirakennuksen julkisivua koristavat stukkorappaus sekä suuri, punaisin ja vihrein neonkirjaimin hohtava kyltti. Kolmella syvennyksellä varusteltu etujulkisivu, modernit pylväät ja holvikatto lisäävät hotellin lumoa entisestään.

Riad Yasmine – Marrakech, Marokko

Marrakechin medinan eli vanhankaupungin sydämessä sijaitsevasta boutique-hotelli Riad Yasminesta löytyy seitsemän avaraa, perinteiseen marokkolaistyyliin koristeltua huonetta. Niistä jokainen avautuu vehreälle patiolle, jolla ruukkupalmut ympäröivät lukuisilla pienillä vihreillä laatoilla päällystettyä uima-allasta. Vieraiden käytössä on myös kattoterassi sekä kaunis ravintola, jonka sisustukseen kuuluvat takka sekä kaiverruksilla koristeltu stukkokatto.

Grand Hôtel – Tukholma, Ruotsi

Vuonna 1874 avattu Grand Hôtel sijaitsee aivan rantalaiturin kupeessa ja katsoo sataman yli kohti Tukholman kuninkaanlinnaa. Osa sen eleganteista sviiteistä on jopa varustettu kiikareilla ja upeista maisemista kertovilla oppailla. Tästä kuuluisuuksien suosiossa olevasta hotellista löytyy kimalteleva tanssisali, talvipuutarha, pohjoismainen kylpylä ja useita ravintoloita.

The Jane Hotel – New York, New York

The Jane Hotel rakennettiin vuonna 1908 merimiesten asuintaloksi, ja se on menneisyydessään toiminut myös Titanicin haaksirikosta eloonjääneiden matkustajien majapaikkana. Nykyään sen kompaktit, omintakeisen boheemiin tyyliin sisustetut huoneet majoittavat vierailijoita kaikkialta maailmasta. Hotellin alakerrassa henkilökunnan klassiset univormut antavat viimeisen silauksen kaiverretuilla hirvenpäillä, kantajiksi puetuilla pehmoapinoilla ja ruukkupalmuilla koristellulle aulalle. Vastaanottotiskin takana riippuu kello, jonka numerot kiertävät kellotaulua vastapäivään, ja tanssisalin katossa puolestaan säihkyy parhaat päivänsä nähnyt diskopallo.

Ace Hotel – Los Angeles, Kalifornia

Historiallisessa United Artists Buildingissa sijaitsevan Ace Hotelin huoneet on sisustettu autenttisilla taideteoksilla ja vintagehuonekaluilla. Hotellissa on kahvila ja ravintola sekä katolla sijaitseva baari. Katolla asiakkaiden käytössä on myös betoninen uima-allas, ja sieltä avautuvat näkymät suoraan kaupungille. Kaikkein vaikuttavin on kuitenkin hotellissa sijaitseva teatteri, joka oli alun perin 1920-luvulla United Artists -elokuvastudion lippulaivana toiminut elokuvateatteri. Aivan erityisen upeita ovat teatterin valtava aula, koristeellinen parvi ja holvikatto.

Corinthia Hotel – Budapest, Unkari

Vuonna 1896 avattu Corinthia Hotel on yksi Budapestin komeimmista hotelleista, jonka uusklassinen julkisivu kuvastaa loistavasti kaupungin romanttista tunnelmaa. Hotellin suuri pääportaikko johdattaa 413:een tyylikkäästi sisustettuun huoneeseen, joiden lattioita peittää pehmeä vihreä matto ja joiden kylpyhuoneet on päällystetty marmorilla. Asiakkaat voivat hemmotella itseään hotellin ylellisessä kylpylässä ja monissa eleganteissa ravintoloissa. Jo ennestään loisteliaan hotellin hohtoa lisäävät vielä suuri tanssisali sekä kuusikerroksinen atrium.

Hotel Belvedere – Wengen, Sveitsi

Jungfrau-vuoren juurella sijaitseva, jugendtyyliä edustava Hotel Belvedere rakennettiin vuonna 1912. Hotelli on myöhemmin varusteltu nykyaikaisilla mukavuuksilla, mutta se ei ole siitä huolimatta menettänyt historiallista viehätysvoimaansa. Osassa tämän lämpimästi sisustetun hotellin huoneissa on nähtävillä paljaita hirsirakenteita. Joissain huoneissa on myös parveke, jolta avautuu näköala vuoristoon. Hotellissa on lisäksi ilmava, jugendtyylisillä yksityiskohdilla sisustettu ravintola sekä puupaneeleilla päällystetty baari, josta löytyy roihuava takka.

 

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET