COVID-19-matkustusopas

Resursseja, joiden avulla voit matkustaa älykkäästi ja turvallisesti

Oletko valmis matkustamaan? Tarkista matkakohteesi COVID-19-matkustustiedotteet. (Saatavana vain englanniksi.)

Mitä voit odottaa aktiviteeteilta

Aktiviteetti- ja matkanjärjestäjät, yhtiöt, jotka ylläpitävät suosittuja nähtävyyksiä, kuten teemapuistoja ja museoita, sekä yritykset, jotka tarjoavat maaliikennepalveluita, ovat lisänneet rutiininomaisia puhdistustoimenpiteitään ja ottaneet käyttöön uusia prosesseja suojellakseen asiakkaitaan ja henkilökuntaansa.

Vinkki: Voit löytää sellaisen aktiviteetin, jonka järjestäjä käyttää parannettuja puhdistusmenetelmiä, valitsemalla tehostettu siivous -suodattimen. Saat lisätietoja aktiviteettien järjestäjien toimenpiteistä tarkistamalla Aktiviteetin tiedot -osiossa olevan Siivous- ja turvallisuuskäytännöt -kohdan.

Aktiviteetten järjestäjät tarjoavat meille tietoja seuraavista käytännöistä:

 • Kosketuspinnat puhdistetaan ja desinfioidaan
 • Ajoneuvot ja tapahtumapaikat siivotaan desinfiointiaineella
 • Ajoneuvot ja tapahtumapaikat ovat tyhjillään ennen seuraavia asiakkaita
 • Kontaktiton lippujen lunastus
 • Turvaetäisyystoimenpiteet käytössä
 • Suojaava muovilasi tärkeimmillä kontaktialueilla
 • Henkilökunta käyttää henkilösuojaimia
 • Henkilökunnalle tehdään kuumeen mittauksia
 • Lämpötilan mittauksia saatavilla
 • Kasvomaskien käyttö pakollista
 • Käsihuuhdetta saatavilla
 • Yksittäispakattuja ruokavaihtoehtoja saatavilla

Aukioloajat

Aukioloajat ovat saattaneet muuttua, aktiviteetteja ei välttämättä järjestetä yhtä usein ja maaliikennekuljetusten aikataulut saattavat olla rajalliset tällä hetkellä. Halutessasi voit ottaa järjestäjään yhteyttä etukäteen ja tarkistaa ajantasaisimmat aukioloajat ja aikataulut suoraan heiltä.

Ryhmäkoot

Ryhmien kokoa ja kokonaiskapasiteettia saatetaan rajoittaa turvallisen etäisyyden ylläpitämiseksi ja jotta tilat ja välineet voidaan puhdistaa useammin ja huolellisemmin.

Käsihuuhde

Käsihuuhdetta saattaa olla saatavilla yleisillä alueilla, jotta voit pitää kätesi puhtaina. Suosittelemme kuitenkin, että otat mahdollisuuksien mukaan mukaasi oman käsihuuhteen tai desinfiointipyyhkeet.

Henkilösuojaimet

Paikan päällä voi olla saatavilla henkilösuojaimia, kuten kasvomaskeja ja hansikkaita. Suosittelemme kuitenkin, että otat omat henkilökohtaiset suojavarusteet mukaasi, ja että käytät niitä aina julkisissa kulkuneuvoissa.

Istuinpaikat ja turvaetäisyys muihin ihmisiin

Saatat joutua istumaan kauempana toisista turvallisen etäisyyden ylläpitämiseksi. Samasta syystä joissain odotustiloissa voi olla lattiamerkkejä sekä istuimia, jotka on merkitty käytöstä poistetuiksi. Voit halutessasi myös odottaa junaasi tai muuta kulkuneuvoa määritetyn odotusalueen ulkopuolella.

Ruoka- ja juomatarjonta

Kannattaa harkita omien aterioiden ja välipalojen mukaanottamista, koska jotkut kuljetuspalvelut eivät tällä hetkellä tarjoa ruokapalvelua.

Terveystarkastukset

Sinulle saatetaan tehdä terveystarkastus sisäänkirjautumisen yhteydessä tai ennen aktiviteetin alkamista kaikkien asiakkaiden turvallisuuden takaamiseksi.

Henkilökunnan varotoimet

Monet yritykset tarjoavat henkilökunnalleen ylimääräistä hygieniakoulutusta sekä henkilösuojaimia, kuten kertakäyttöisiä maskeja ja hansikkaita.

Concierge-palvelut

Monet concierge-palvelut ovat ottaneet käyttöön erilaisia toimenpiteitä turvallisen etäisyyden ylläpitämiseksi ja vaativat henkilökuntaansa käyttämään henkilösuojaimia töitä tehdessään.

Pääsyliput

Jos aiot osallistua tapahtumaan, tarkista, onko tapahtumaa lykätty tai onko se peruutettu. Jos ostit pääsyliput verkossa toimivan lippupalvelun, kuten CheapTicketsin, kautta, muista lukea peruutus- ja lykkäystilanteisiin liittyvät peruutus- ja hyvityskäytännöt.

Oliko näistä tiedoista hyötyä?
Anna palautetta