pdf
Miten lajittelujärjestys toimii
Tavoitteemme on näyttää hakusi kannalta osuvimmat tulokset mahdollisimman nopeasti. Optimoimme jatkuvasti palveluamme lajitellaksemme tehokkaasti suuria määriä matkustusvaihtoehtoja, jotta löydät etsimäsi.
Tässä ovat tärkeimmät tekijät, joihin näyttämämme alustavat tulokset perustuvat. Saatamme tarjota kaikki tai vain osan alla luetelluista matkapalveluista.
Majoitus
Näytämme sinulle luettelon osuvista ja kilpailukykyisistä tarjouksista, jotka perustuvat useisiin tekijöihin. Näihin kuuluvat:
 • sijainti (suhteessa hakuusi)
 • majoituspaikan hinta tai tarjoukset verrattuna sen aiempiin hintoihin tai tarjouksiin sivustoillamme (eli tarjouksen kilpailukyky alustamme muut tarjoukset ja matkasi ajankohdan huomioon ottaen)
 • majoituspaikan hintojen ja tarjousten kilpailukyky sekä huoneiden saatavuus alustallamme verrattuna muihin sivustoihin
 • asiakasarvostelupisteet ja arvostelujen määrä (sivustollamme uusia tai vähän arvosteluja saaneiden majoituspaikkojen osalta saatamme käyttää muiden laajalti käytettyjen matkailusivustojen arvostelupisteitä – joita emme erikseen vahvista)
 • majoituspaikan aikaisempien varausten määrä
 • loma-asuntojen osalta vastausajat, varausten hyväksymisten määrät, palveluntarjoajan peruutusten määrät, majoituksen pituus ja välittömien varausten saatavuus.
Tuloksissa otetaan huomioon myös aiempien asiakkaiden kokemukset, mukaan lukien:
 • asiakasarvostelut majoituspaikan siisteydestä, henkilökunnasta ja palvelusta, majoituspaikan kunnosta sekä palveluista ja mukavuuksista
 • majoituspaikan saatavuus alustallamme
 • asiakkaiden uudelleensijoitusten ja maksettujen hyvitysten määrä.
Otamme myös huomioon meille tehdystä ja loppuun suoritetusta varauksesta maksetut maksut, kun määritämme samankaltaisia tarjouksia tarjoavien majoituspaikkojen keskinäistä järjestystä. Näihin maksuihin kuuluvat provisiot majoituksesta ja kompensaatiot varauksista, mukaan lukien kompensaatiot Menekinedistäjä-kumppaniohjelmastamme (jonka avulla kumppanit voivat tilapäisesti korottaa maksamaansa kompensaatiota saadakseen parempaa näkyvyyttä muiden samankaltaisten majoituspaikkojen joukossa). Nämä yllä mainitut maksut maksetaan meille korvauksena majoituspaikan listaamisesta sivustollemme sekä varausten ja majoitusten käsittelystä.
Näyttäessämme samankaltaisia tarjouksia tarjoavia majoituspaikkoja saatamme näyttää korkeammalla hakutuloksissa sellaisia majoituspaikkoja, jotka tarjoavat muita enemmän provisiota tai kompensaatiota.
Loma-asunnon sijoitukseen hakutuloksissa voi myös vaikuttaa, onko se Noste-ohjelmamme jäsen (ohjelmassa tietyt kumppanit saavat sivustollamme tehdyistä varauksista hyvityksiä, joiden avulla ne voivat parantaa tilapäisesti näkyvyyttään hakutuloksissamme).
Lennot
Lentojen hakutulokset järjestetään alimmasta korkeimpaan hintaan, ellei hakutulossivulla toisin mainita. Jos kahden lennon hinta on täsmälleen sama, näytämme ensimmäisenä sen lennon, jonka lentoaika on lyhempi.
Vuokra-autot
Hakutulokset järjestetään ottamalla huomioon hinta ja muut tekijät, kuten tietyn listauksen saamien varausten määrä tähän päivään mennessä, asiakasarvostelupisteet, autoluokka/-tyyppi ja noutopaikan sijainti suhteessa asiakkaan saapumispaikkaan.
Risteilyt
Hakutulokset perustuvat useisiin tekijöihin, kuten laivayhtiön luokitukseen, aluksen luokitukseen, päiväkohtaiseen hintaan, lähtö- ja kohdepaikan luokitukseen, risteilyn pituuteen ja varausajankohtaan.
Aktiviteetit
Hakutulokset järjestetään tekijöiden, kuten hinnan ja alennusten, asiakkaiden tekemien aiempien hakujen, sijainnin (mukaan lukien etäisyys majoitusvaihtoehdoista), varausten määrän, arvostelujen ja paikallistutkimuksen perusteella.
Yhdistetyt haut ja lomapaketit
Hakutulokset järjestetään yllä kuvattujen ehtojen mukaan kunkin yksittäisen palvelun osalta, ellei hakutulossivulla toisin mainita. Saatamme esimerkiksi joskus näyttää lomapaketteja, joiden sisältämiä osia voit muuttaa mieltymystesi mukaan.
Mainostaminen
Palveluntarjoajat voivat myös maksaa mainosnäkyvyydestä sivustollamme, myös hakutuloksissamme. Kaikki sellaiset listaukset, joiden näkyvyydestä tietyllä paikalla hakutuloksissamme on maksettu, merkitään selvästi mainoksiksi (”Mainos”) tai vastaavalla termillä, mikä osoittaa, että ne eroavat muista listauksista.
Lisää tietoa hakutuloksista
Olemme valinneet yllä mainitut matkapalveluja koskevat tekijät, koska uskomme niiden auttavan asiakkaita valitsemaan parhaiten tarpeitaan vastaavat matkapalvelut. Valitsemamme tekijät tarjoavat myös arvokasta tietoa positiivisista asiakaskokemuksista kunkin matkapalvelun osalta.
Alustavien hakutulosten lisäksi tarjoamme myös muita lajitteluvaihtoehtoja ja suodattimia, jotta voit priorisoida ja nähdä sinun kannaltasi parhaat tulokset. Muut lajitteluvaihtoehtomme perustuvat samoihin yllä kuvattuihin tekijöihin, mutta niiden avulla voit tarkentaa hakuehtojasi (esim. lajittelemalla hakutuloksia hintojen tai jäsenhintojen, asiakasarvostelupisteiden, keskustan läheisen sijainnin tai majoituspaikan tasoluokituksen mukaan). Voit myös suodattaa hakuehtoja sinua kiinnostavien ominaisuuksien tai palveluiden/mukavuuksien perusteella löytääksesi sinulle parhaiten sopivat majoituspaikat.
Saatamme myös räätälöidä tuloksia sinulle esimerkiksi ottamalla huomioon:
  • matkapalvelut, joita olet napsauttanut tai varannut aiemmin sivustollamme saman selaimen, sovellusistunnon tai laitteen avulla tai aiempien käyntien aikana (voimme esimerkiksi kiinnittää tai näyttää napsauttamiasi tai aiemmin varaamiasi majoituspaikkoja tai niitä vastaavia majoituspaikkoja)
  • mieltymykset, jotka olet aiemmin ilmaissut sivustomme käytön yhteydessä
  • kanta-asiakasohjelman jäsenyyden
  • arvioidun sijaintisi.
Jotta voimme tarjota sinulle parhaan mahdollisen hakukokemuksen, pidätämme oikeuden:
 • näyttää valikoiman, joka ei sisällä kaikkia mahdollisia varausvaihtoehtoja tietyissä kohteissa (eli kohteissa, joissa on korkea saatavuus), ottaen huomioon, että voit aina vierittää sivua tai ladata lisää majoituspaikkoja näkyviin
 • sijoittaa äskettäin listatut majoituspaikat hakutuloksissa tilapäisesti korkeammalle niiden näkyvyyden parantamiseksi ja tarjousten ja vaihtoehtojen näyttämiseksi
 • suorittaa rajoitettuja testejä, jotka voivat tilapäisesti vaikuttaa siihen, miten listaukset ja hakutulokset näytetään
 • näyttää ja järjestää hakutuloksia eri tavalla mobiilisovelluksissamme ja verkkosivustoillamme (ottaen huomioon näyttöerot ja asiakkaiden erilaiset mieltymykset varattaessa eri laitteilla).