Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

 

1. Skotlannin Ylämaat

Skotlannin Ylämaiden epätavalliset geologiset muodot näyttävät vieläkin majesteettisemmilta lumen peitossa. Aloita matkasi tutustumalla Loch Nessiin ja sitä ympäröiviin muinaisiin mäntymetsiin sekä tämän järven rannalla olevaan Aldourien linnaan. Kauempana pohjoisessa voit kulkea pitkin Knockan Cragin polkua, joka tunnetaan jättiläismäisestä saman nimisestä kalliomuodostelmasta. Vaellusretki on helppo jopa talvella, ja reitin varrella voit ihailla myös Moine Thrustin alueen upeita mannerlaattojen törmäyksen luomia muotoja.

Skotlanti matkat ja lomat

2. Praha, Tšekin tasavalta

Keskiajalta peräisin oleva Prahan vanhakaupunki näyttää satumaiselta talvella. Goottilaisten kirkkojen ja punakattoisten rakennusten kehystämät mukulakivikadut ovat aavemaisen kauniita lumen peittäessä ne. Joulukuussa voit lisäksi nähdä kuninkaiksi pukeutuneiden näyttelijöiden ratsastavan kulkueena oikeilla kameleilla pääaukiolle Jeesuksen syntymäkuvaelman aikana. Ulkona vietetyn ajan jälkeen voit lämmitellä itseäsi tuhdin tšekkiläisen muhennoksen ja neilikalla, muskottipähkinällä ja kanelilla maustetun hehkuviinin äärellä.

Praha matkat ja lomat

3. Lappi

Vierailu Lapissa joulunalla on kuin lapsuuden unelmien täyttymys – varsinkin jos tapaat joulupukin ja hänen avustajansa Rovaniemen joulupukin pajakylässä ja vierailet oikeassa lumilinnassa Kemissä. Eikä kannata unohtaa revontulia, joita Lapissa voi ihailla lokakuusta huhtikuuhun.

4. Kappadokia, Turkki

Vältä suuret väkijoukot vierailemalla Kappadokiassa talvella, jolloin normaalisti harmahtavan vaaleanpunaiset savupiippuja muistuttavat kivimuodostelmat ovat väriltään tuhkanvalkoisia. Kuumailmapalloretkiä järjestetään alueella ympäri vuoden, joten voit tutustua näihin tulivuorenpurkauksien miljoonia vuosia sitten luomiin jopa 40 metrin korkuisiin kivimuodostelmiin myös ilmasta käsin. Jos haluat nähdä nämä rosoiset kalliot eri näkökulmasta, voit patikoida tai ratsastaa punaisen tai vaaleanpunaisen laakson luoliin.

Turkki matkat ja lomat

5. Riksgränsen, Ruotsi

Riksgränsen Ruotsin Lapissa hylättiin 1900-luvun alussa alueen liiallisten lumimassojen vuoksi, mutta ne tekevät siitä nykyään täydellisen hiihtokeskuksen. Tämä 200 kilometriä napapiiriltä pohjoiseen sijaitseva suosittu hiihtokeskus tunnetaan laajasta rinnevalikoimasta rinteitä, jotka sopivat kaiken tasoisille laskettelijoille. Hiihtohissit kulkevat huipulle asti jopa 900 metrin yläpuolelle, ja loistavien laskettelurinteiden lisäksi myös lumisten maisemien ihailu tekee lomasta täydellisen.

6. Bled, Slovenia

Slovenia, yksi Keski-Euroopan aliarvioiduimmista kohteista, tarjoaa metsiä, järviä ja Juliset Alpit, ja vuonna 2018 se nimitettiin maailman ensimmäiseksi kestävän kehityksen maaksi ekologisten pyrkimystensä ansiosta. Bledin alue tarjoaa luonnonrauhaa ja tekemistä ympäri vuoden – järvi on kesäisin täydellinen uintipaikka ja kylminä kuukausia maaginen talvikohde. Keskellä järveä olevalla saarella sijaitseva Neitsyt Marialle omistettu kirkko on upea näky talvella, kun sen taustalla kohoavat lumiset vuoret sekä Bledin linna. Yhdessä ne muodostavat maiseman, joka muistuttaa lumisadepallon kuvaelmia.

Slovenia matkat ja lomat

7. Lofootit, Norja

Lofoottien saariston pienen kalastusyhteisön sateenkaarenväriset talot ovat inspiroineet taiteilijoita ja kirjailijoita vuosikymmenien ajan. Talvikuukausina ne pilkottavat lumen alta ja tuovat oman upean lisänsä läheisten vuorenhuippujen ja arktisten vuonojen muodostamiin maisemiin. Täällä riittää tekemistä; voit lähteä merisafarille katselemaan valaita, syödä turskaa loistavasti nimetyssä Ån kalastajakylässä ja – jos sinua onnistaa – ihailla revontulia.

Norja matkat ja lomat

8. New York

New Yorkiin tutustuminen kannattaa talvella aloittaa kävelemällä Plaza-hotellilta etelään kohti FAO Schwartzin lelukauppaa ja jatkaa matkaa Fifth Avenuelle, jonka myymälöiden näyteikkunat on koristettu joulukuussa houkuttelevin, monikerroksisin joulukoristein. Käy myös luistelemassa Rockefeller Centerin joulukuusen juurella tai Central Parkin luistinradalla ja ihaile taivaaseen kurkottavia pilvenpiirtäjiä. Ja jos haluat tutustua myös Manhattanin ulkopuoliseen elämään, suuntaa kohti Dyker Heightsia Brooklynissä, jossa asukkaat koristavat talojaan reillä, lumiukoilla ja piparkakkutaloilla kilpaillessaan parhaista joulukoristeista joka vuosi.

New York matkat ja lomat

9. Rila, Bulgaria

Todellista talviretkeä etsivät tulevat ihastumaan Bulgarian korkeimman vuorijonon taivaaseen kurottaviin lumisiin huippuihin ja jäätyneisiin järviin. Rilan kansallispuistossa on noin 120 vuorenhuippujen välissä sijaitsevaa jäätikköä sekä luolia, rotkoja, kallioseiniä ja koskemattomia vuohien ja peurojen asuttamia mäntymetsiä. Lähes 3 000 metrin korkeuteen kohoava Musala-vuori – jonka nimi tarkoittaa ”lähellä Jumalaa” – on alueen korkein huippu, ja sen seinämiä pitkin voi rohkeimmat laskeutua köysien varassa.

Bulgaria matkat ja lomat

10. Islanti

Lumitunnelit, jäätyneet vesiputoukset, jääpuikkojen koristamat rannat – tämä tulen ja jään maa tarvitsee tuskin mitään erikoisempaa esittelyä. Gullfossin vesiputous, joka on osa Kultaista kierrosta, jäätyy talvella. Sitä voi ihailla näköalatasanteilta, jotka ovat avoinna ympäri vuoden. Varaa opastettu kierros mustan vulkaanisen tuhkan peittämälle Sólheimajökullin jäätikölle, joka sijaitsee vain kahden tunnin ajomatkan päässä Reykjavikista. Yksi ehdottomista kohteista on myös Jökulsárlónin jäätikköjärvi ja sen mustahiekkainen ranta, jota koristavat kiiltävät jättiläiskokoiset jäämuodostelmat.

Matkat ja lomat Islantiin

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET