Shares
Share with your friends


Submit

Kun päivät lyhenevät ja ulkona ei enää tarkene ilman takkia, fiksut matkustajat pakenevat hetkeksi toisenlaiseen säähän. Useimmissa kohteissa marraskuu on kaukana huippusesongista, joten lippujen hinnat ovat yleensä alhaisia ja suositut nähtävyydet väljempiä. Pidä siis nämä kohteet mielessä, kun tänä syksynä löydät itsesi haikailemasta maisemanmuutoksen perään.

Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat – Keskilämpötila: 31 °C

Tässä huimaavassa pilvenpiirtäjien ryhmittymässä lämpötilat eivät koskaan romahda dramaattisesti. Talvikuukaudet ovatkin parasta aikaa vierailuun. Suuntaa lähistön hiekkarannoille, tutustu vaikuttavaan arkkitehtuuriin tai nauti illalliseksi maailman parhaiden huippukokkien tuotoksia. Dubai on kaupunki, jossa enemmän on enemmän ja isosti eläminen kuuluu asiaan.

Matkat Dubaihin

Jukatanin niemimaa, Meksiko – Keskilämpötila: 23 °C

Meksikonlahden ja Karibianmeren erottava vehreä niemimaa on kuin paratiisi, vierailetpa siellä mihin aikaan vuodesta tahansa. Jos marraskuun synkät taivaat saavat mielen matalaksi, on yksi ratkaisu varata matka Meksikoon uimaan merikilpikonnien kanssa, bongaamaan valashaita ja vierailemaan Unescon maailmanperintökohde Chichén Itzássa. Jos saavut kuun alussa, harkitse pysähtymistä pääkaupunki Méxicossa tai maan muissa osissa, joissa voit todistaa Día de Muertosin eli kuolleiden päivän värikästä juhlintaa.

Meksiko matkat

Islanti – Keskilämpötila: 2 °C

Kun toiset matkustavat paetakseen viileitä kuukausia, toiset ottavat kylmyydestä kaiken irti. Jos mahdollisuus nähdä revontulet lumisilta huipuilta kiinnostaa, varaa matka tähän ainutlaatuiseen pohjoiseen maahan. Aktiivisten tuliperäisten voimien ansiosta Islannista löytyy yllin kyllin geysireitä, puhumattakaan mineraalien täyttämistä kuumista lähteistä, joissa voi kylpeä lämpötilojen pudotessa.

Matkat Islantiin

Sevilla, Espanja – Keskilämpötila: 15 °C

Aurinkoinen Espanja on täydellinen vastalääke syksyn apeudelle, ja vain muutama muu paikka tässä maassa vetää vertoja Andalusian pääkaupungin hurmaavuudelle. Kulttuurinystävät voivat vierailla kaupungin kolmessa Unescon maailmanperintökohteessa tai ihailla taitavia flamencotanssijoita. Marraskuussa Sevilla hurmaa myös tuoksullaan, sillä kadut täyttyvät alueen kuuluisien kitkerien appelsiinien aromista.

Sevilla matkat

Lissabon, Portugali – Keskilämpötila: 18 °C

Portugalin pääkaupunki on edelleen huomattavan kohtuuhintainen lomakohde, joka houkuttelee kuvauksellisilla kaduillaan, herkullisilla kalaruuillaan ja paikallisilla viineillään. Kun olet viettänyt pari päivää Pyreneiden niemimaalla yhdessä Euroopan vanhimmista kaupungeista, ei sinulla luultavasti ole enää kiirettä palata kotiin.

Lissabonin alue matkat

Marrakech, Marokko – Keskilämpötila: 22 °C

Entinen keisarillinen kaupunki täynnä historiallista arkkitehtuuria – Marrakech viehättää vuoden ympäri. Suuntaa koko Marokon suurimpaan soukiin, josta voi hankkia melkein mitä tahansa huippulaatuisista käsinkudotuista matoista keramiikkaan. Paras tuliainen saattaa olla aromaattinen maustepussi. Pakkaa matkalaukkuun pussi suosittua ras el hanout -maustesekoitusta, josta tehdyt ylelliset tagine-annokset lämmittävät läpi pitkän talven.

Marrakech matkat

Cinque Terre, Italia – Keskilämpötila: 12 °C

Tämä viiden historiallisen kylän ketju Italian Rivieran kallioisella rannikolla saattaa olla yksi maailman kuvauksellisimmista paikoista. Kesäkuukausina turistit tungeksivat pikkukyliä yhdistävillä vaellusreiteillä, mutta marraskuuhun mennessä ihmismassat vähenevät ja maisema rauhoittuu. Osta kuuma viipale farinataa, kikhernejouhoista valmistettua rieskamaista leipää, antamaan energiaa vaellukselle. Väliin ei kannata jättää myöskään pitkiä ja nautinnollisia lounaita, joiden aikana voi herkutella esimerkiksi ligurialaisella trofie al pesto -pastalla.

Matkat Italiaan

Miami, Yhdysvallat – Keskilämpötila: 28 °C

Sille on syynsä, miksi itärannikon pohjoisosien kylmemmissä osavaltioissa asuvat amerikkalaiset suuntaavat joukoittain Miamiin tähän aikaan vuodesta. Periaatteessa Floridassakin on talvi, mutta sitä on vaikea uskoa, kun kävelee alueen rannoilla, joilla paikalliset edelleen esittäytyvät bikineissä ja aurinkolaseissa. Katsele Wynwood Wallsin ympäristön upeita seinämaalauksia tai todista salsataitosi yhdessä kaupungin monista kuubalaistyylisistä klubeista.

Miami matkat

Comments

comments

tagged: Yleistä

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET