Ryanair lennot

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa


Ryanair – lentokentät
Hyppää lentoyhtiön Ryanair lennolle tänään ja matkaa moniin eri kohteisiin näiltä maan sisäisiä tai kansainvälisiä lentoja tarjoavilta lentokentiltä:
Lentokenttäkoodi
Maa
Lentokentän nimi
Lentojen määrä
VIEAUTVienna Intl.10
DUBIRLDublin8
STNGBRStansted4
LISPRTHumberto Delgado2
SXFDEUSchoenefeld1
MXPITAMalpensa Intl.1
LGWGBRGatwick1
EDIGBREdinburgh1
CPHDNKKastrup1
BUDHUNFerenc Liszt Intl.1

Ryanairia voidaan pitää ensimmäisenä suomalaisten tietoisuuteen tulleena halpalentoyhtiönä. Se rikkoi totuttua lentoyhtiöiden palvelukaavaa käyttämällä operointiin syrjäisempiä lentokenttiä ja karsimalla esimerkiksi lentojen palveluista kuten ilmaisista aterioista ja juomatarjoilusta. Tämä mahdollistaa edullisimpien lentojen hintojen tarjoamisen asiakkaille.

Irlantilainen Ryanair on Euroopan suurin halpalentoyhtiö. Vuonna 2014 Ryanairillä lensi 81 miljoonaa matkustajaa. Yhtiö on perustettu jo vuonna 1985 vaikkakin sen kasvu lähti räjähdysmäiseen nousuun vasta vuonna 1997 kun lentoliikennettä sääteleviä rajoituksia löysennettiin Euroopassa. Ryanair lentää yli 1600 lentoa päivittäin, ja kaikki yhtiön lennot ovat Euroopan sisäisiä lyhyitä lentoja. Sen avulla voi vierailla 189 kohteessa 30 maassa. Ryanairin tärkeimpänä lentoasemana ja solmukohtana voidaan pitää Lontoon Stanstediä, jonne yhtiö lentää 106 eri kohteesta. Muita merkittäviä kenttiä yhtiön toiminnassa ovat Girona ja Alicante Espanjassa sekä Charleroinin kenttä Belgiassa.

Ryanairillä kuten muillakin halpalentoyhtiöillä lennettäessä on hyvä ottaa huomioon muutamia asioita, jotka poikkeavat perinteisten lentoyhtiöiden tavoista. Ryanairillä lennettäessä mieti etukäteen jo matkan varausvaiheessa matkatavaroiden määrä, jonka ajattelit ottaa mukaan matkalle. Lue huolellisesti ohjeet sallituista matkatavaramääristä, painorajoituksista ja hinnoista Ryanairin kotisivuilta. Halpalentoyhtiöillä esimerkiksi käsimatkatavaroiden määrää ja painoa valvotaan usein pistokokeilla koneen nousun yhteydessä. Jos haluat säästyä lisäkustannuksilta ja vaivalta matkalle lähtiessä varmistu, että matkatavarasi todella ovat Ryanairin asettamien sääntöjen mukaiset. Lisäksi lennoilla ei ole varattuja paikkoja, vaan matkustajat istuvat mielensä mukaisesti vapaille paikoille. Jos toivot saavasi vierekkäisen istumapaikan seurueesi kesken, ota tämä huomioon ja saavu ajoissa kentälle ja boarding- jonoon. Joissakin tapauksissa on matkaa varatessa mahdollista maksaa ns. Premium boarding-fee, jonka maksamalla pääset valitsemaan paikkaasi koneesta ensimmäisten joukossa.

Matkaa varatessa on myös hyvä huomioida se, että Ryanair lentää usein syrjäisimmiltä kentiltä kuten Tampere-Pirkkalan, Lappeenrannan ja Turun kentiltä. Matkan kokonaishintaan saattaa siis kotikaupungistasi riippuen olla hyvä lisätä juna- tai bussiliput kentälle. Ateriat tai juomat eivät myöskään kuulu lennon hintaan. Jos haluat pitää evästauon lennolla, varaudu suppeaan koneesta ostettavaan ateriavalikoimaan tai pakkaa mukaan nesteettömät omat eväät. Kentillä, joista Ryanair Suomessa lentää, on usein melko vaatimattomat ostosmahdollisuudet, joten älä satsaa kovin paljon kentältä osteluun ainakaan Suomesta lähtiessä.

Minne Ryanair lentää?

Euroopan suurin halpalentoyhtiö Ryanair liikennöi Suomesta useisiin Keski- ja Etelä-Euroopassa sijaitseviin kohteisiin. Yhtiö pyrkii tarjoamaan mahdollisimman halpoja lentoja, mistä johtuen suurin osa niistä lähtee vähemmän liikennöidyiltä kentiltä, kuten Tampereen Pirkkalasta, Turusta ja Lappeenrannasta. Myös Helsinki-Vantaalta saattaa lähteä joitain lentoja, mutta yhtiön pääkenttä se ei ole.

Vaihtamalla lentoa jollakin Euroopassa sijaitsevista kohdekentistä, pääset Ryanairilla myös Euroopan ulkopuolelle – yhteensä yhtiö lentää lähes 200 eri kohteeseen! Ryanair muokkaa tarjontaansa jatkuvasti kysynnän mukaan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että esimerkiksi kesän lomakaudella lentoja on hurjasti, mutta hiljaisempina aikoina vain vähän. Uusia reittejä avataan (ja vanhoja suljetaan) vuosittain, tai jopa useammin. Jälkimmäisestä johtuen Ryanair onkin ennen muuta lomamatkailijan lentoyhtiö – tarjolla on joka vuosi jotain uutta!

Miten löydän parhaat ebookers-tarjoukset Ryanairille?

ebookersin kautta saat lentosi aina huippuedullisesti, myös halpalentoyhtiöille kuten Ryanair. Tietyissä tapauksissa hintamme voi olla jopa edullisempi kuin lentoyhtiön omilta sivuilta löytyvä hinta. Monista muista lentoyhtiöistä poiketen Ryanairilla yhdensuuntaiset lennot eivät tule meno-paluulentoja kalliimmiksi. Toisinaan tilanne on jopa päinvastoin, eli meno-paluu on suhteessa kalliimpi. Tämä kannattaa pitää mielessä, jos haluat aloittaa matkasi yhdestä kohteessa, mutta palata kotiin muualta. Yleisesti ottaen hinnat riippuvat täysin kysynnästä – mitä enemmän lippuja on jäljellä, sitä halvempia ne ovat. Tämä tarkoittaa, että lentoliput kannattaa varata niin ajoissa kuin mahdollista. Koska Ryanair on etenkin lomailijoiden suosiossa, halutuimpia ovat yleensä torstain ja maanantain välille ajoittuvat lennot. Ja tietysti keskikesän lomakausi – silloin Ryanair on huippusuosittu!

Jos haluat maksimoida säästösi, samaan ebookers-varaukseen kannattaa valita myös majoitus. Tällaiseen lento+hotelli-pakettiin saat nimittäin tuntuvan alennuksen.

Millaista on lentää Ryanairilla?

Vaikka Ryanair on halpalentoyhtiö, matkan mukavuuteen se ei juuri vaikuta. Perinteisistä lentoyhtiöistä poiketen lentolipun perushintaan ei kuitenkaan sisälly esimerkiksi ateriaa, matkatavaroita tai varattua istumapaikkaa, vaan lähes kaikesta peritään erillinen lisämaksu. Tästä johtuen lentoyhtiön sääntöihin ja ehtoihin kannattaa tutustua huolellisesti etukäteen.

Ryanairin koneissa ei ole erillistä business-luokkaa, mutta lippuluokkia on useita. Yleinen sääntö on, että kaikki lisämaksut kannattaa pyrkiä maksamaan lipun varaamisen yhteydessä – kentällä lähes kaikesta joutuu maksamaan enemmän. Kaikki hoituu kuitenkin ebookersin järjestelmän kautta, eli lentoyhtiön omaa sivustoa sinun ei tarvitse käyttää. Lisäksi voit hyödyntää asiakaspalvelumme osaamista. Halpalentoyhtiöillä on maineensa, minkä vuoksi itse lennot ovat usein positiivinen yllätys. Yleensä kaikki sujuu paremmin kuin hyvin!

Kuinka paljon matkatavaroita Ryanairin lennoille voi ottaa?

Peruslipulla saat tuoda Ryanairin lennolle vain pienen käsimatkatavaran, jonka koko saa olla enintään 35 x 20 x 20 cm. Käytännössä se voi olla esimerkiksi pieni reppu tai käsi- tai tietokonelaukku. Kaikista muista matkatavaroista joutuu maksamaan lisämaksun.

Matkatavaroista perittävät lisämaksut riippuvat reitistä sekä laukkujen koosta ja määrästä. Maksamalla vain pienen lisämaksun saat tuoda matkustamoon edellä mainitun pikkulaukun lisäksi myös suuremman käsimatkalaukun, jonka koko saa olla enintään 55 x 40 x 20 cm. Kirjattava matkatavara maksaa aina huomattavasti enemmän. Tärkeintä on, että hoidat kaikki maksut etukäteen verkossa ja tuot mukanasi vain maksamasi matkatavarat. Jos sinulla havaitaan rajoitukset ylittäviä matkatavaroita, voit joutua maksamaan tuntuvan lisämaksun.

Miten teen lähtöselvityksen, ja mistä löydän Ryanair-lentojeni tiedot?

Ryanairin lentojen lähtöselvitys tehdään etukäteen yhtiön omilla verkkosivuilla. Perinteisistä lentoyhtiöistä poiketen sen voi tehdä todella aikaisin, peräti 30 vuorokautta etukäteen. Tee se kuitenkin huolellisesti: tiedot annettuasi niitä on hyvin vaikea muuttaa. Yleensä lähtöselvitys on mahdollista tehdä myös lentokentällä, mutta järkevää se ei ole, sillä luvassa on aina tuntuva lisämaksu.

Ryanairin lennot varattuasi löydät niiden tiedot helposti ebookersin sivuston käyttäjätililtä tai ebookersin sovelluksesta. Käyttäjätilin kautta voit myös hallinnoida, muuttaa tai peruuttaa varauksen. Ennen muutosten tekemistä kannattaa kuitenkin tutustua Ryanairin sääntöihin ja ehtoihin.

Voinko ansaita Ryanairin lentopisteitä, jos varaan lentoni ebookersin kautta?

Ryanairilla ei valitettavasti ole lentopisteitä kartuttavaa kanta-asiakasohjelmaa.

Voinko perua ebookersin kautta varaamani Ryanairin lennot?

Ryanairin lentolippuja ei yleensä hyvitetä. Lentojen päivämääriä voi muuttaa, mutta Flexi Plus -lippuja lukuun ottamatta siitä peritään aina lisämaksu. Kun liput on varattu, niissä olevia virheitä (mukaan lukien virheelliset päivämäärät) saa kuitenkin korjata ilmaiseksi 24 tunnin ajan. Myös tämän jälkeen kaikki muutokset ovat mahdollisia, mutta niistä peritään lisämaksu. Muutoksia varten sinun on otettava itse yhteyttä Ryanairin asiakaspalveluun.

Lisätietoja Ryanairin lippujen muuttamisesta löydät asianmukaisesta ebookersin matkasuunnitelmastasi. ebookersin ajantasaiset peruutus- ja muutosehdot on koottu sivustomme asiakaspalveluportaaliin.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.