Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa


Ryanairia voidaan pitää ensimmäisenä suomalaisten tietoisuuteen tulleena halpalentoyhtiönä. Se rikkoi totuttua lentoyhtiöiden palvelukaavaa käyttämällä operointiin syrjäisempiä lentokenttiä ja karsimalla esimerkiksi lentojen palveluista kuten ilmaisista aterioista ja juomatarjoilusta. Tämä mahdollistaa edullisimpien lentojen hintojen tarjoamisen asiakkaille.

Irlantilainen Ryanair on Euroopan suurin halpalentoyhtiö. Vuonna 2014 Ryanairillä lensi 81 miljoonaa matkustajaa. Yhtiö on perustettu jo vuonna 1985 vaikkakin sen kasvu lähti räjähdysmäiseen nousuun vasta vuonna 1997 kun lentoliikennettä sääteleviä rajoituksia löysennettiin Euroopassa. Ryanair lentää yli 1600 lentoa päivittäin, ja kaikki yhtiön lennot ovat Euroopan sisäisiä lyhyitä lentoja. Sen avulla voi vierailla 189 kohteessa 30 maassa. Ryanairin tärkeimpänä lentoasemana ja solmukohtana voidaan pitää Lontoon Stanstediä, jonne yhtiö lentää 106 eri kohteesta. Muita merkittäviä kenttiä yhtiön toiminnassa ovat Girona ja Alicante Espanjassa sekä Charleroinin kenttä Belgiassa.

Ryanairillä kuten muillakin halpalentoyhtiöillä lennettäessä on hyvä ottaa huomioon muutamia asioita, jotka poikkeavat perinteisten lentoyhtiöiden tavoista. Ryanairillä lennettäessä mieti etukäteen jo matkan varausvaiheessa matkatavaroiden määrä, jonka ajattelit ottaa mukaan matkalle. Lue huolellisesti ohjeet sallituista matkatavaramääristä, painorajoituksista ja hinnoista Ryanairin kotisivuilta. Halpalentoyhtiöillä esimerkiksi käsimatkatavaroiden määrää ja painoa valvotaan usein pistokokeilla koneen nousun yhteydessä. Jos haluat säästyä lisäkustannuksilta ja vaivalta matkalle lähtiessä varmistu, että matkatavarasi todella ovat Ryanairin asettamien sääntöjen mukaiset. Lisäksi lennoilla ei ole varattuja paikkoja, vaan matkustajat istuvat mielensä mukaisesti vapaille paikoille. Jos toivot saavasi vierekkäisen istumapaikan seurueesi kesken, ota tämä huomioon ja saavu ajoissa kentälle ja boarding- jonoon. Joissakin tapauksissa on matkaa varatessa mahdollista maksaa ns. Premium boarding-fee, jonka maksamalla pääset valitsemaan paikkaasi koneesta ensimmäisten joukossa.

Matkaa varatessa on myös hyvä huomioida se, että Ryanair lentää usein syrjäisimmiltä kentiltä kuten Tampere-Pirkkalan, Lappeenrannan ja Turun kentiltä. Matkan kokonaishintaan saattaa siis kotikaupungistasi riippuen olla hyvä lisätä juna- tai bussiliput kentälle. Ateriat tai juomat eivät myöskään kuulu lennon hintaan. Jos haluat pitää evästauon lennolla, varaudu suppeaan koneesta ostettavaan ateriavalikoimaan tai pakkaa mukaan nesteettömät omat eväät. Kentillä, joista Ryanair Suomessa lentää, on usein melko vaatimattomat ostosmahdollisuudet, joten älä satsaa kovin paljon kentältä osteluun ainakaan Suomesta lähtiessä.