Shares
Share with your friends


Lähetyspainike

Champs-Élysées Pariisissa, Las Ramblas Barcelonassa, Orchard Road Singaporessa – lähes jokaisella suurkaupungilla on kuuluisa kävelykatunsa, jossa muotitietoiset kokoontuvat. Seuraavien katujen joukosta löytyy niin loisteliaita kävelykatuja kuin historiallisia nähtävyyksiäkin. Niistä kaikki sopivat täydellisesti pienen kävelyretken kohteeksi.

Lombard Street, San Francisco

Tämä San Franciscon itäpuolelta länsipuolelle ulottuva tie on ollut useiden Hollywoodin taka-ajokohtausten kuvauspaikkana, ja sen kahdeksan neulansilmämutkaa tekevät kadusta erityisen hiuksia nostattavan. Ajaessa kannattaa siis olla tarkkana, erityisesti, jos ajat manuaalivaihteistolla. Kadulta avautuvat maisemat ovat kuitenkin jännityksen arvoiset.

San Francisco matkat

Boulevard Saint-Laurent, Montréal

Tämä Montréalissa pohjois-eteläsuunnassa kulkeva katu tunnetaan myös englanninkielisellä nimellään Saint Lawrence Boulevard. Kadulle on myönnetty virallinen National Historic Site of Canada -tunnustus, ja se on keskeinen osa eloisaa kanadanranskalaista kaupunkia. Boulevard Saint Laurentilla asui 1800-luvun loppupuolella Montrealin juutalainen yhteisö, ja Jiddiš oli tällöin yksi tärkeimmistä puhutuista kielistä. Nykyään kadun alueella sijaitsee osa kaupungin Chinatownia, ja siltä löytyy runsaasti kahviloita ja gallerioita.

Kanada matkat

The Royal Mile, Edinburgh

Skotlannin pääkaupungissa lomaillessa on suorastaan pakko tutustua myös tähän historiallisten katujen sarjaan, jolta löytyy kaikenlaisia kauppoja, baareja ja ravintoloita. Kaduilla on yleensä myös katusoittajia, erityisesti kesäkuukausina. The Royal Mile saa nimensä siitä, että sen pituus Holyrood Palacen ja Castle Esplanaden välillä on lähes täsmälleen yksi maili.

Skotlanti matkat

Chandni Chowk, Delhi

Chandni Chowk, eli Kuunvalon aukio, on peräisin vuodelta 1650, ja se kuuluu Delhin kulttuurisesti ja historiallisesti merkittävimpiin markkinapaikkoihin. Paikka ei välttämättä sovi ihmismassoja vältteleville, mutta se tarjoaa hienon tilaisuuden tutustua kaupungin päivittäisen elämän kirjoon. Tämä basaari on näkynyt vuosien mittaan myös lukuisissa Bollywood-elokuvissa.

Intia matkat

Nyhavn, Kööpenhamina

Tanskan pääkaupungissa maalauksellisia alueita riittää, mutta harva niistä on kuitenkaan aivan yhtä upea kuin tämä kanava, jota reunustavat 1600 ja 1700 -luvuilla rakennetut kauniit kivitalot. Monet värikkäillä julkisivuilla varustetuista taloista toimivat nykyään yksityisten asuntojen sijaan kahviloina ja ravintoloina.

Kööpenhamina matkat

Royal Street, New Orleans

French Quarter -kaupunginosan läpi kulkeva Royal Street tarjoaa häivähdyksen vanhan New Orleansin loisteliaisuudesta. Täältä voit löytää uniikkeja matkamuistoja tai kuunnella iltaisin paikallisten katumuusikkojen soittamaa jazzia. Jos nälkä yllättää, pysähdy nauttimaan voilla höystettyjä Rockefeller-ostereita tai tomusokerilla kuorrutettuja beignet-munkkeja.

New Orleans matkat

The Bowery, New York City

Tällä Lower-Manhattanilla sijaitsevalla ikonisella kadulla pääsee kosketuksiin aina muuttuvan kaupungin monikulttuurisen menneisyyden kanssa. The Bowery reunustaa Chinatownia, Lower East Sidea ja East Villagea. Parhaimman kokemuksen kadusta saat tulemalla paikalle illan hämärryttyä, kun kaupungin eloisin osa on täydessä vauhdissa.

Matkat New Yorkiin

Chefchaouen, Marokko

Aiemmin tuntematon helmi, Chefchaouen, tai yksinkertaisesti Chaouen, kuhisee nykyään parasta Instagram-kuvaa metsästäviä turisteja. Kiemurtelevat mukulakivikadut tunnetaan kirkkaan sinisistä rakennuksistaan, jotka ovat toimineet monen selfien taustana.

Marokko matkat

Via Dolorosa, Jerusalem

Tuhannet kristityt pyhiinvaeltajat saapuvat tänne joka vuosi kulkemaan Via Dolorosalla, jolla tarinan mukaan kärsivä Jeesus Kristus kantoi ristiään vanhan kaupungin läpi. Reitillä on pysähdyspaikkoja, jotka liittyvät Uudessa testamentissa kuvattuihin tapahtumiin.

Matkat Israeliin

King’s Road, Lontoo

Tämä Chelsean ja Fulhamin alueella Länsi-Lontoossa kulkeva katu oli kerran kuningas Kaarle II:n yksityinen tie. King’s Road oli vuosien ajan lähinnä kaupungin yläluokan oma temmellyskenttä. Alueella on asunut myös muodin huippunimiä, kuten Vivienne Westwood ja Mary Quant.

Matkat Lontooseen

Comments

comments

tagged: Kaupungit, Kaupunki, Lifestyle, Top lista

VIIMEISIMMÄT PÄIVITYKSET