easyJet lennot

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa


Hyvä tietää easyJetistä

Easyjet on englantilainen halpalentoyhtiö, joka lentää yli 1 000 kohteeseen. Se on Euroopan toiseksi suurin halpalentoyhtiö. Easyjetin lentotarjoukset ovat edullinen valinta, jos ei kaipaa lennolta sen enempää palveluita tai mukavuuksia. Suomalaisia Easyjetin lennot kuljettavat Helsinki-Vantaalta Berliiniin.

Onko Easyjetillä kanta-asiakasohjelmaa?

Easyjetillä on maksullinen kanta-asiakasohjelma easyJet Plus. Kanta-asiakasohjelman jäsenet voivat esimerkiksi varata istuinpaikan maksutta, hoitaa laukkujen jätön, turvatarkastuksen ja koneeseen nousun nopeammin sekä tuoda lennolle mukaansa ylimääräisen käsimatkatavaran. Easyjet Plus -jäsenet saavat lisäksi hyvityksen, mikäli varatun lennon hinta laskee, ja voivat vaihtaa paluulennon ajan maksutta.

Kuinka paljon matkatavaroita Easyjetin lennolle voi ottaa?

Jokainen matkustaja voi ottaa Easyjetin lennolle yhden käsimatkatavaran. Osa sellaisista käsimatkatavaroista, jotka eivät mahdu edessä olevan istuimen alle, saatetaan laittaa ruumaan koneeseen nousun yhteydessä. Varaukseen voi lisätä lisäksi eripainoisia kirjattuja matkatavaroita. Matkatavaroiden hinta riippuu maksuajasta ja -paikasta: hinta on edullisin verkossa varauksen teon yhteydessä ja kallein lentokentällä juuri ennen lentoa. Tarkista lipputyyppiisi sisältyvät matkatavarat.

Urheiluvälineet voi kuljettaa Easyjetin lennoilla, kunhan varaa kuljetuksen etukäteen verkossa. Välineiden kuljetuksista peritään lisämaksu niiden koosta riippuen. Yksi matkatavara saa painaa korkeintaan 32 kg. Pienet soittimet voi kuljettaa käsimatkatavaroina. Suurille soittimille, kuten sellolle, tulee varata oma istuinpaikka. Soittimet voi kuljettaa hyvin pakattuina myös ruumassa.

Miten muutan Easyjetin lentolippuja?

Easyjetin varauksista ei yleensä saa hyvitystä, jos matkan peruuttaa. Lennon tai matkustajan voi kuitenkin muuttaa maksua vastaan. Lue lisää halpalentoyhtiöiden lentojen hallinnasta.

Mitä matkustusluokkia Easyjetin lennoilla on?

Easyjetin lennoilla on vain yksi matkustusluokka. Saatavilla on kuitenkin istuimia, joissa on enemmän jalkatilaa. Tällaiset istuimet ovat ilmaisia easyJet Plus -jäsenille.

Saako Easyjetin lennoilla syötävää ja juotavaa?

Easyjetin lennoilla ei tarjoilla maksuttomia aterioita tai juomia. Lennoilla kiertää kuitenkin myyntikärry, josta voi ostaa välipaloja sekä kuumia ja kylmiä juomia.

Onko Easyjetin koneissa Wi-Fi?

Easyjetin lennoilla ei ole langatonta internetyhteyttä.

Voinko varata istuinpaikan Easyjetin lennolle?

Istuinpaikan Easyjetin lennolle voi varata varauksen teon yhteydessä, jos maksaa palvelusta lisämaksun. Flexi-lipulla matkustavat tai easyJet Plus -jäsenet voivat valita istuinpaikan maksutta. Ellei istuinpaikkaa valitse etukäteen, lentoyhtiö määrittää sen lähtöselvityksessä. Samassa varauksessa olevat henkilöt pyritään aina istuttamaan lähekkäin.

Minne easyJet lentää?

easyJet on englantilainen, pääosin Euroopassa operoiva halpalentoyhtiö. Sillä ei ole yhtä keskuskenttää, vaan lentoja lähtee tiheään tahtiin sekä Englannista että Keski-Euroopan kentiltä. easyJetin lentotarjoukset ovat hyvä valinta, jos haluaa vain päästä perille mukavuuksiin tuhlaamatta. Vaikka kyseessä on halpalentoyhtiö, monipuolisen kohdevalikoimansa ansiosta easyJet sopii lomalaisten ohella myös liikematkustajille. Suomesta pääset easyJetillä ainakin Lontooseen, josta yhtiö tarjoaa kattavan määrän jatkoyhteyksiä. Pienellä vaivalla voit löytää lennot, joissa koneen vaihtoon menee vain hetki.

Miten löydän parhaat ebookers-tarjoukset easyJetille?

easyJet on lähtökohtaisesti hyvin edullinen. Varsinkin ebookersilla, sillä meiltä saat yhtiön lennot aina markkinoiden kilpailukykyisimpään hintaan. Koska kyseessä on halpalentoyhtiö, hinnoissa on kuitenkin todella huomattavaa vaihtelua. Jos teet varauksesi ajoissa ja lentojen ajankohta on hiljainen, perille voi päästä bussilipun hinnalla. Toisaalta, jos olet liikkeellä myöhään ja lennot osuvat esimerkiksi lomakauden alkuun, tilanne voi olla toinen. On tärkeää, että jätät matkapäiviisi hieman joustoa, jotta voit etsiä sekä meno- että paluulentoja vähintään muutaman päivän ajalta.

Jos haluat saada myös majoituksen mahdollisimman halvalla, se kannattaa aina varata yhdessä lentojen kanssa. Tällaisiin matkapaketteihin ebookers tarjoaa nimittäin usein todella huomattavan alennuksen. Hotelliöistä kertyy lisäksi ebookersin omaa BONUS+-etua, jota voit käyttää tulevien matkojen maksamiseen.

Millaista on lentää easyJetillä?

easyJet on halpalentoyhtiö. Käytännössä se tarkoittaa, että matkustajille tarjotaan toimiva perustason lentokokemus ilman turhia mukavuuksia tai luksusta. Koneissa on vain yksi matkustusluokka, johon voi ostaa joko tavanomaisen Standard- tai joustavan FLEXI-lipun. Ensin mainittuun sisältyy yksi käsimatkatavara, mutta ei mitään muuta. Jälkimmäinen taas sisältää myös kirjattavan matkatavaran, ilmaisen istuinvarauksen, täydet muutosoikeudet sekä koneen tarjoiluun käytettävän maksukupongin. Lentokokemus molemmissa on kuitenkin jokseenkin sama. Vaikka easyJet ei tarjoa businessluokkaa, hierovia tuoleja tai kattavia viinilistoja, tämä ei ole yleensä mikään ongelma – varsinkin, kun suurin osa yhtiön lennoista on melko lyhyitä. Yhtiön koneet ovat moderneja ja miellyttäviä, ja yleensä muutaman tunnin matka taittuu hetkessä. Muista kuitenkin varata mukaasi rahaa, jotta voit ostaa koneesta esimerkiksi oluen, virvoitusjuoman ja/tai välipalaa.

Kuinka paljon matkatavaroita easyJetin lennoille voi ottaa?

easyJetin Standard-peruslippuun sisältyy aina pieni käsimatkalaukku, jonka koko saa olla enintään 45 x 36 x 20 cm. Laukun painoraja riippuu lennon reitistä. Monille niistä ei ole määritetty lainkaan painorajaa, mutta laukun kuljettamisesta on selvittävä kaikissa lennon vaiheissa ilman apua. Kalliimman, matkustamon eturivissä sijaitsevan paikan lunastaneet saavat tietyissä tapauksissa tuoda koneeseen edellisen lisäksi myös suuremman käsimatkalaukun, jonka koko saa olla enintään 56 x 45 x 25 cm.

Suurimpaan osaan yhtiön lipuista ei sisälly ruumaan kirjattavia matkatavaroita, vaan niistä on maksettava erillinen lisämaksu. Hinta riippuu matkatavaran painosta. Vakiovaihtoehdot ovat 15 kg, 23 kg ja 32 kg, joista viimeinen on myös yksittäisen matkatavaran suurin sallittu paino. Ulkomittojen yhteissumma (leveys + korkeus + pituus) saa olla enintään 275 cm, ja suurin yhdelle matkustajalle sallittu kappalemäärä on 3 kirjattavaa matkatavaraa.

Joustaviin FLEXI-lippuihin sisältyy aina kaksi pientä käsimatkalaukkua, yksi suurempi käsimatkatavara sekä yksi 23 kg:n ruumaan kirjattava matkatavara. Matkatavaroiden mittarajat ovat samat kuin yllä.

Miten teen lähtöselvityksen ja mistä löydän easyJet-lentojeni tiedot?

easyJetin lähtöselvitys onnistuu helpoiten verkossa. Sen voi tehdä varaustunnuksella joko yhtiön verkkosivuilla tai easyJet-sovelluksen kautta. Molemmissa voit tehdä lisäksi kaikki lippuasi koskevat muutokset. Edellytyksenä tosin on, että olet varannut joustavan FLEXI-lipun; Standard-lippuihin ei yleensä sisälly mitään muutosoikeuksia. Jos haluat tuoda lennolle ylimääräisiä kirjattavia matkatavaroita, myös ne kannattaa aina maksaa joko verkossa tai sovelluksen kautta. Kentällä matkatavaroista peritään aina huomattavasti korkeammat lisämaksut. Jos laukut on maksettu etukäteen, voit lisäksi jättää ne kentällä olevaan Bag Drop -pisteeseen, johon ei yleensä ole pitkää jonoa.

ebookersin kautta varattujen easyJet-lentojen tiedot löydät käyttäjätilisi kohdasta Matkani. Jos olet varannut samalle matkalle myös majoituksen, vuokra-auton tai aktiviteetteja, myös niiden tiedot ja asiakirjat ovat samassa paikassa.

Voinko ansaita easyJetin lentopisteitä, jos varaan lentoni ebookersin kautta?

easyJetin lennoista ei voi kerätä lentopisteitä. Kanta-asiakkaille on maksullinen easyJet Plus -ohjelma, jonka jäsenet saavat automaattisesti tiettyjä etuja. Ne eivät kuitenkaan riipu lentojen tai lentokilometrien määrästä, vaan kaikki edut saa käyttöönsä heti liittymisestä alkaen. Jäsenet saavat esimerkiksi koneiden parhaat paikat, ja he pääsevät nousemaan koneeseen ensimmäisinä. Kaikki jäsenedut ovat käytettävissä myös ebookersin kautta varatuilla lennoilla.

Voinko perua ebookersin kautta varaamani easyJet-lennot?

Valitettavasti et. easyJetin FLEXI-lippuja voi muuttaa, mutta mihinkään yhtiön lippuihin ei yleensä sisälly peruutusoikeutta. Yleensä liput hyvitetään vain, jos asianmukainen lento on peruttu. Lisätietoja saat asiakaspalveluportaalistamme.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.