Tärkeää: tässä kohteessa saattaa olla käytössä COVID-19:ään liittyviä rajoituksia, jotka saattavat vaikuttaa majoittumiseen. Tarkista ennen varaamista kaikki kansalliset ja paikalliset tiedotteet sekä terveysviranomaisten tätä kohdetta koskevat ohjeet.

American Airlines lennot alkaen

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa


American Airlines – lentokentät
Hyppää lentoyhtiön American Airlines lennolle tänään ja matkaa moniin eri kohteisiin näiltä maan sisäisiä tai kansainvälisiä lentoja tarjoavilta lentokentiltä:
Lentoasemakoodi
Maa
Lentokentän nimi
Lentojen määrä
DFWUSADallas-Fort Worth Intl.599
CLTUSACharlotte-Douglas Intl.536
ORDUSAO'Hare Intl.317
PHLUSAPhiladelphia Intl.247
MIAUSAMiami Intl.193
DCAUSARonald Reagan Washington National152
PHXUSASky Harbor Intl.141
LAXUSALos Angeles Intl.81
LGAUSALaGuardia72
BOSUSALogan Intl.57

Minne American Airlines lentää?

Yhdysvaltalainen American Airlines lukeutuu maailman suurimpiin lentoyhtiöihin. Se lentää kymmeniltä Yhdysvalloissa sijaitsevilta lentokentiltä satoihin kohteisiin yli 50 maassa. Yhtiöllä on maailman suurin laivasto, yli 800 konetta, ja se kuljettaa joka vuosi keskimäärin 200 miljoonaa asiakasta.

Suomesta lähtevälle olennaisinta on American Airlinesin Euroopan ja USA:n välinen liikenne sekä USA:ssa ja sieltä Kanadaan ja Etelä-Amerikkaan liikennöitävät lennot. Esimerkiksi Miamista pääset American Airlinesin siivillä joka päivä kymmeniin Karibian ja Väli- ja Etelä-Amerikan kohteisiin. Lisäksi yhtiö on varma valinta, jos määränpääsi on esimerkiksi jokin USA:n syrjäisempi osavaltio, kuten Alaska tai Havaiji. Yhtiöllä on runsaasti codeshare-lentoja Finnairin kanssa, ja Finnairin kanta-asiakkaana saat lentopisteitä myös American Airlinesin lennoista.

Miten löydän parhaat ebookers-tarjoukset American Airlinesille?

ebookersilta saat American Airlinesin lennot aina kilpailukykyisimpään hintaan. Kyseessä ei ole halpalentoyhtiö, mutta lentoliput voi silti saada erittäin edullisesti. Yleensä USA:n sisäiset lennot ovat halvimpia tiistaista torstaihin, kaukolennot puolestaan koko arkiviikon. Loma-aikoja edellinen ei tosin koske, minkä lisäksi asiaan voivat vaikuttaa myös esimerkiksi kohdekaupungin tapahtumat. Kannattaa huomioida myös Yhdysvaltojen omat lomapäivät, kuten 4.7. oleva Yhdysvaltain itsenäisyyspäivä sekä marraskuun neljäntenä torstaina vietettävä Kiitospäivä. Etenkin jälkimmäisen aikoihin lentokentät ovat aina täynnä matkustajia.

Jos tarvitset matkallesi myös majoituksen, vuokra-auton tai aktiviteetteja, ne kannattaa aina varata samaan pakettiin lentojen kanssa. Tällöin voit saada matkan yhteishinnasta tuntuvan alennuksen ja ansaitset lisäksi ebookersin BONUS+-etua. Varaamalla vuodessa vähintään viisi hotelliyötä pääset myös ebookersin Gold-asiakkaaksi, minkä myötä säästät matkatavara- ja Wi-Fi-maksuissa.

Millaista on lentää American Airlinesilla?

American Airlines on huippuluokan lentoyhtiö, joka tarjoaa sekä halpoja lentoja että luksusta. Matkustusluokkia on kolme: Economy, Business ja First Class, joihin saa lisäksi hieman eritasoisia lippuja. Economy-luokkaan myydään esimerkiksi sekä peruslippuja että enemmän jalkatilaa ja palveluja sisältäviä Premium Economy -lippuja. Osalla USA:n sisäisistä lennoista vastaavat lipputyypit ovat Main Cabin ja Main Cabin Extra. Pitkille lennoille Business- ja ykkösluokkiin on tarjolla korotettu Flagship-aliluokka, jossa istuimen saa muutettua sängyksi. Business- ja ykkösluokkien lippuihin sisältyy aina myös usean ruokalajin gourmet-ateria, loungetilojen käyttöoikeus, kattava varustepaketti ja paljon muuta.

Halvin Basic Economy -luokka pois lukien lentolipun hintaan sisältyy aina vähintään juoma ja pieni välipala. Yleensä koneissa on myös Wi-Fi-yhteys. Kalliimmissa luokissa sen käyttö on ilmaista, halvemmissa käytöstä peritään pieni lisämaksu.

Kuinka paljon matkatavaroita American Airlinesin lennoille voi ottaa?

Lipputyypistä riippumatta saat aina tuoda American Airlinesin lennolle yhden henkilökohtaisen tavaran (koko enintään 45 x 35 x 20 cm) sekä yhden käsimatkalaukun (koko enintään 56 x 36 x 23 cm). Näiden käsimatkatavaroiden on mahduttava edessä olevan istuimen alle ja koneen ylätavaratilaan. Muussa tapauksessa käsimatkatavarat on aina kirjattava koneen ruumaan.

Muiden matkatavaroiden rajoitukset riippuvat matkustusluokasta ja lipun tyypistä. Halvimpiin Basic Economy- ja Main Cabin -lippuihin ei sisälly lainkaan ruumaan kirjattavia matkatavaroita, vaan niistä on aina maksettava lisämaksu (ei koske Yhdysvalloista Israeliin, Australiaan, Uuteen-Seelantiin ja tiettyihin Aasian maihin liikennöitäviä lentoja). Muihin lipputyyppeihin sisältyy yleensä vähintään kaksi enintään 23 kg:n painoista kirjattavaa matkatavaraa, jonka ulkomitat ovat yhteensä enintään 158 cm. American Airlinesin valtavasta kohdevalikoimasta johtuen rajoitukset vaihtelevat kuitenkin huomattavasti. Omaa lentolippuasi koskevat rajoitukset voit tarkastaa helposti oman matkasi ebookersin matkasuunnitelmasta.

Miten teen lähtöselvityksen ja mistä löydän American Airlines -lentojeni tiedot?

American Airlines -lentojen lähtöselvitys onnistuu helpoiten verkossa. Sen voi tehdä joko yhtiön omilla verkkosivuilla tai mobiililaitteeseen ladattavan American Airlinesin sovelluksen kautta. Lähtöselvitysaika alkaa 24 tuntia ennen lennon lähtöaikaa ja päättyy 90 minuuttia sitä ennen (USA:n sisäisillä lennoilla vasta 45 minuuttia ennen lentoa). Verkossa suoritettava lähtöselvitys helpottaa lentokentällä asiointia, etkä joudu pelkäämään lentolippujen häviämistä, kun kaikki asiakirjat kulkevat mobiililaitteesi mukana. Lentokentällä American Airwaysin lentojen lähtöselvitys onnistuu joko lähtöselvitysautomaateissa tai perinteisillä lähtöselvitystiskeillä. Kentälle on kuitenkin varattava runsaasti aikaa, sillä molempiin voi olla jonoa.

American Airlinesin lentojesi tiedot löydät milloin tahansa käyttäjätilisi asianmukaisesta matkasuunnitelmasta sekä ebookersin sovelluksesta. Ennen lähtöä lennon tiedot kannattaa tarkistaa myös lähtökentän verkkosivuilta.

Voinko ansaita American Airlinesin lentopisteitä, jos varaan lentoni ebookersin kautta?

Kyllä vain. Kunhan olet asianmukaisen lentopiste- tai kanta-asiakasohjelman jäsen, saat kaikki sinulle kuuluvat edut myös ebookersin kautta varaamistasi lennoista. American Airlinesin kanta-asiakasohjelma on nimeltään AAdvantage. Sen jäsenille kertyy perinteisiä lentomaileja, joita voi käyttää muun muassa lentoihin, matkustusluokan korottamiseen, autonvuokraukseen, hotelleihin sekä ostoksiin. Huomionarvoista on se, että American Airlinesin lennot kerryttävät myös Finnair Plus -pisteitä. Jos olet AAdvantage-jäsen, tämä toimii myös toisin päin, eli Finnairin lennoista saa American Airlinesin lentomaileja. Pisteet eivät kuitenkaan kerry kahteen ohjelmaan samanaikaisesti. Käytännössä AAdvantage-pisteitä kannattaa kerätä vain, jos lennät American Airlinesilla useammin kuin Finnairilla. Muussa tapauksessa American Airlinesilta kertyvät pisteet kannattaa kerätä Finnair Plus -ohjelmaan.

Voinko perua ebookersin kautta varaamani American Airlinesin lennot?

Kyllä. Jos ebookersin kautta varaamasi American Airlinesin liput ovat hyvitettävät, voit perua ne tavalliseen tapaan. Huomaa kuitenkin, että ebookers vähentää kunkin lentolipun hyvityssummasta aina pienen peruutusmaksun. Jos lippusi ovat puolestaan ei-hyvitettävät, liput voi kyllä peruuttaa, mutta niistä ei makseta hyvitystä. Poikkeuksen muodostaa tilanne, jossa itse lento on peruutettu. Silloinkin liput tosin hyvitetään vasta, kun lento on virallisesti peruttu. Älä siis peruuta lippuja ennen kuin itse lentoyhtiö on virallisesti perunut lennon. Sen jälkeen lentolippujesi hinta korvataan sinulle täysimääräisenä. Tarkempia tietoja sekä ajantasaiset peruutusehtomme löydät asiakaspalveluportaalistamme.

American Airlines

American Airlines on yksi vanhemmista ja myös turvallisempana pidetyistä lentoyhtiöistä maailmassa. Yli tuhannen lentokeen laivastollaan se on myös eniten matkustajia kuljettava lentoyhtiö.

American Airlines on jo nimestäänkin päätellen yhdysvaltalainen lentoyhtiö ja se on perustettu vuonna 1930. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Texasissa Dallas-Forth Worthing lentokentän tuntumassa ja samainen kenttä on myös yhtiön lentämien reittien tärkein solmukohta. Muita tärkeitä pääkenttiä yhtiön toiminnassa ovat Chicagon O’Hare, Miamin ja Floridan kansainväliset kentät sekä New Yorkin John F. Kennedyn kenttä.

Nykyään yhtiö lentää 273 kohteeseen 40 maassa ja se kuljettaa noin 110 miljoonaa matkustajaa vuosittain. American Airlines lentää päivittäin jopa noin 2600 lentoa. Suomesta American Airlines lentää päivittäin yhden suoran lennon Boeing 767-koneella Chicagoon.

American Airlines on jäsenenä Oneworld- allianssissa, johon myös Finnair kuuluu, joten mikäli olet Finnairin Plus-asiakas, saat lentopisteitä myös American Airlinesin lennoista.

American Airlines lennoille on mahdollisuus ostaa lentolippuja kolmeen eri luokkaan, ensimmäiseen luokkaan, Business-luokkaan ja turistiluokkaan.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.