Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Parhaat lentotarjoukset – Finnair

Halvimmat viimeisten 7 päivän aikana löydetyt hinnat kohteeseen olivat annetulla aikavälillä 53 € (yhdensuuntaiset lennot) ja 105 € (menopaluu). Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.


Finnair

Finnair on meille kaikille tuttu lentoyhtiö, jonka siivillä jo usea sukupolvi suomalaisia on lentänyt kotimaassa ja maailmalla. Finnair onkin yksi maailman vanhimpia lentoyhtiöitä, se perustettiin jo vuonna 1923. Finnairin lennoilla panostetaan viihtyvyyteen ja palvelujen toimimiseen, ja tavoitteena on tottakai aina tyytyväinen ja palaava asiakas.

Minne Finnair lentää kotimaassa?

Finnair lentää lukuisiin kohteisiin Suomessa. Halpoja kotimaan lentoja on tarjolla useampaan kuin tusinaan kaupunkiin, mukaan lukien Helsinkiin, Ivaloon, Jyväskylään, Tampereelle ja Varkauteen. 

Minne Finnair lentää maailmanlaajuisesti?

Suosituimmat Finnairin reitit ovat: 

  • FRA - HEL (noin 1190 lentoa kuukaudessa)
  • LAX - LHR (noin 1180 lentoa kuukaudessa)
  • LHR - HEL (noin 1160 lentoa kuukaudessa)
  • CDG - HEL (noin 1000 lentoa kuukaudessa)
  • SFO - LHR (noin 990 lentoa kuukaudessa)

Finnairille lentäminen tyylillä on tärkeää. Heidän tavoitteensa on saada jokainen matkustaja tuntemaan olonsa tervetulleeksi sekä tarjota erinomaista palvelua heti matkan varauksesta lähtien aina sisään kirjaukseen ja koko lennon ajan. 

 

Lentokohteita Finnairilla on yli 80 ympäri maailmaa, ja etenkin kaukolentoihin Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan panostetaan paljon. Nykyaikaisella kalustolla on miellyttävä matkustaa, vaikka lentoaika olisi useita tunteja, ja tämä on yksi Finnairin kilpailuvalteista. Syksyllä 2015 Finnair sai käyttöönsä ensimmäisen 19:stä tilaamastaan Airbus A350 -lentokoneestaan, ja kyseisissä koneissa kokonaisuus on pienintäkin osasta myöten tarkkaan harkittu. A350-lentokoneissa on muunmuassa huippulaadukas viihdejärjestelmä, vaihtuva LED-valaistus, hiljaisemmat moottorit ja paljon muuta. Finnairin itse käyttämä laivasto koostuu Airbusin laadukkaista koneista, ja kotimaan lentoja operoiva Norra on vuokrannut Finnairilta Embraer sekä ATR-koneet käyttöönsä.

 

Matkustaminen Finnairilla

Helsinki-Vantaa on Finnairin kotikenttä, joka toimii kaukolentojen solmukohtana Euroopan ja Aasian välissä. Helsingin pohjoinen sijainti on selkeä kilpailuetu Finnairille, koska sieltä pystyy lentämään nopeimmat yhteydet Aasian suurimpiin kaupunkeihin.

 

Finnairin matkustusluokat takaavat jokaiselle sopivan matkustuselämyksen laadukkaalla palvelulla.

Business-luokan matkustajat saavat nauttia eduista heti lähtöselvityksestä alkaen. Priority-lähtöselvitys sekä -turvatarkastus kuuluvat Business-asiakkaille kaikilla kentillä, missä se on saatavilla. Finnairin businesslounget ovat käytettävissä, ja matkatavaroita saa mukaan ottaa kaukolennoille kolme enintään 23kg:aa painavaa matkalaukkua, ja Euroopan lennoille kaksi enintään 23kg:aa painavaa laukkua. Ateriat sekä juomat ovat Business-luokassa astetta tasokkaampia kuin Economy-luokassa. Osalla kaukolennoista Business-luokassa on käytössä tilavat vuodeistuimet, jotka saa kallistettua 200cm pitkiksi sängyiksi, ja jotka antavat muutenkin enemmän yksityisyyttä. Euroopan lennoilla Business-luokassa jätetään keskipenkit tyhjiksi, joten matkustajat saavat enemmän yksityisyyttämyös ilman vuodeistuimia.

 

Economy-luokan matkustajat saavat ottaa lennolle mukaan yhden enintään 23kg:aa painavan matkalaukun. Kaukolennoilla lippuun kuuluu ateriat, juomat sekä välipalat, ja jokaista odottaa omalla paikallaan tyyny ja peitto miellyttävää matkustuskokemusta varten. Kaukolennoille on mahdollista varata lippu Economy Comfort -luokasta, jolloin istumapaikka on Economy-luokan etuosassa, jossa jalkatila on väljempi ja lennolle saa käyttöönsä vastamelukuulokkeet sekä virkistyspaketin, jossa on muunmuassa silmäsuojat, sukat sekä hampaidenpesuvälineet.

 

Euroopan lentojen Economy-luokan lippuun kuuluu kahvi, tee tai mehu. Syötävää voi ostaa Sky Bistro -valikoimasta tai tilaamalla aterian etukäteen lennolle. Kotimaan lennoissa Sky Bistron valikoima on saatavilla Pohjois-Suomen lennoilla.


 

 

FINNAIRIN VALUE-LIPULLA SAAT ENEMMÄN JOUSTOA!

Finnairin Value -lipulla saat ENEMMÄN joustoa matkustuspäiviin pikkurahalla. Value -lipun hintaan kuuluu aina matkatavara, matkustuspäivien sekä matkustajan nimen muutosoikeus . Valuen -lipun hintaero ei päätä huimaa, koska hintaero Light -lippuun Pohjois -maissa on vain 30 euroa ja muualle Eurooppaan 50 euroa. Kaukokohteissa hintaero Basic -lippuun on vain 50 euroa. Vertaile hintaeroja eri kohteisiin ja matkusta rennommin Value -lipulla!


Hyvä tietää Finnairista

Finnair on suuri suomalainen lentoyhtiö, joka lentää Helsinki-Vantaalta yli 130 kohteeseen lähinnä Suomessa, Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Finnairin lennot ovat olleet monen suomalaisen valinta jo 1920-luvulta lähtien, mikä tekee siitä yhden maailman vanhimmista lentoyhtiöistä. Finnairin lentotarjoukset houkuttelevat lisäksi etenkin Aasian ja Euroopan väliä matkustavia.

Millainen on Finnairin kanta-asiakasohjelma?

Finnairilla on oma maksuton Finnair Plus -kanta-asiakasohjelma, jonka jäsenet keräävät pisteitä Oneworld-allianssin lennoista ja palveluista. Finnair Plus -pisteitä voi kerätä ja käyttää myös yhteistyökumppaneiden tuotteisiin tai palveluihin.

Kuinka paljon matkatavaroita Finnairin lennoille voi ottaa?

Finnairin lennoilla sallittujen matkatavaroiden määrä riippuu ostetusta lipusta. Suurimpaan osaan Finnairin lipuista sisältyy vähintään yksi ruumaan menevä matkatavara, joka saa painaa enintään 23 kg. Lyhyemmille lennoille myydään kuitenkin myös lippuja, joihin sisältyvät vain käsimatkatavarat. Koneeseen voi ottaa lisäksi yhden henkilökohtaisen tavaran. Lisämatkatavaroita tai erikoismatkatavaroiden kuljetuksen voi ostaa ennakkoon verkossa tai lähtiessä lentokentällä. Katso, miten näet varaukseesi kuuluvat matkatavarat.

Miten muutan Finnairin lentolippuja?

Finnairin lentolippujen muuttaminen ja siihen liittyvät kulut riippuvat lipputyypistä. Tyypillisesti muutoksesta peritään lippujen hintojen välinen erotus, ehtojen mukainen muutosmaksu ja palvelumaksu. Palvelumaksua ei peritä, jos lipun muuttaa Finnairin verkkosivustolla. Lue lisää lentolippujen muuttamisesta ja peruuttamisesta.

Mitä matkustusluokkia Finnairin lennoilla on?

Finnairin matkustusluokat ovat economy ja business. Economyluokka on luokista edullisempi, kun taas Finnairin businessluokassa pääsee nauttimaan esimerkiksi ensisijaisesta koneeseennoususta, laadukkaammista aterioista ja monipuolisista juomista sekä kaukolennoilla tilavista vuodeistuimista.

Minkä lentoyhtiöiden kanssa Finnair tekee yhteistyötä?

Finnair kuuluu Oneworld-allianssiin yhdessä 12 muun lentoyhtiön kanssa. Samaan allianssiin kuuluvat esimerkiksi British Airways, Qatar ja Cathay Pacific. Yhtiöt lentävät yhteensä yli 1 000 kohteeseen ympäri maailmaa. Finnair Plus -jäsen voi kerätä pisteitä kaikkien Oneworld-allianssiin kuuluvien yhtiöiden lennoilta sekä korkeammilla jäsentasoilla nauttia yli 650 lentokenttäloungen tarjonnasta.

Saako Finnairin lennoilla syötävää ja juotavaa?

Lähes kaikilla Finnairin lennoilla tarjoillaan maksutta vähintään kahvia, teetä, vettä ja mehua. Lyhyemmillä lennoilla välipalat ja muut juomat ovat economyluokassa maksullisia. Aasian ja Pohjois-Amerikan lennoilla tarjoillaan lisäksi maksuton lämmin ateria ja usein myös välipala. Alkoholijuomien maksuttomuus riippuu kohteesta. Finnairin businessluokassa tarjoilut ovat kattavammat.

Onko Finnairin koneissa Wi-Fi?

Useimmissa Finnairin koneissa on saatavilla maksullinen langaton internet.

Voinko varata istuinpaikan Finnairin lennolle?

Istuinpaikan Finnairin lennolle voi tyypillisesti valita lähtöselvityksen yhteydessä. Istuinpaikan voi varata myös ennakkoon joko lippua ostaessa tai sen jälkeen, mutta economyluokassa palvelusta peritään lisämaksu. Lue lisää istuinpaikan valitsemisesta tai vaihtamisesta.