Iberia lennot alkaen

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa


Iberia – lentokentät
Hyppää lentoyhtiön Iberia lennolle tänään ja matkaa moniin eri kohteisiin näiltä maan sisäisiä tai kansainvälisiä lentoja tarjoavilta lentokentiltä:
Lentoasemakoodi
Maa
Lentokentän nimi
Lentojen määrä
DOHQATHamad Intl.14
LHRGBRHeathrow10
BCNESPBarcelona Intl.9
MIAUSAMiami Intl.7
MADESPAdolfo Suarez Madrid-Barajas7
PVGCHNPudong Intl.3
VVIBOLViru Viru Intl.2
LPAESPGran Canaria2
BOSUSALogan Intl.2
MSYUSALouis Armstrong New Orleans Intl.2

Iberia

Iberia on yksi Euroopan suurimmista ja maailman vanhimmista lentoyhtiöistä. Yhtiön päätoimipaikka sijaitsee Espanjan Madridissa ja päätukikohta on Barajasin lentokenttä aivan kaupungin liepeillä. Iberia yhdistyi British Airwaysin kanssa vuonna 2011, mutta yhtiöt jatkavat toimintaansa omilla nimillään.

Iberian laivasto koostuu Airbusin koneista, joita on tällä hetkellä yli 70 ja lisää on tilattu. Kohteita löytyy 40 maasta 120 kappaletta.

Iberia erottelee lentonsa neljään eri luokkaan; Business Plus, Business Club, Business Class ja Economy.

Minne Iberia lentää?

Vuonna 1923 perustettu Iberia Líneas Aéreas de España, eli Iberia, on perinteikäs lentoyhtiö, joka liikennöi yli 100 kohteeseen noin 40 maassa. Yhtiön kaksi keskuskenttää ovat Barcelonan El Prat ja Madridin Adolfo Suárez Barajas. Suomesta pääset Iberian siivillä niille sekä yhdellä välilaskulla muun muassa Argentiinaan, Brasiliaan ja Yhdysvaltoihin. Sekä tietysti kaikkialle Espanjaan: Mallorcalle, Bilbaoon, Sevillaan tai vaikka historialliseen Santiago de Compostelaan. Iberia on niin sanottu perinteinen lentoyhtiö, eli koneissa on aina erilliset economy- ja business-luokat, ja asiakkaita houkutellaan halvan hinnan ohella myös mukavuuksilla ja palveluilla. Vuodesta 2011 Iberia on kuulunut samaan konserniin British Airwaysin kanssa. Yhtiöt toimivat erillisinä, mutta ne tekevät codeshare-yhteistyötä ja yhtiöiden reittiverkostot täydentävät toisiaan.

Miten löydän parhaat ebookers-tarjoukset Iberialle?

Koska Iberian lentohinnat määräytyvät pääosin kysynnän mukaan, halvinta on silloin, kun lennoilla on hiljaista. Jos matkapäivissäsi on edes vähän joustoa, sekä meno- että paluulennot kannattaa yleensä varata arkipäiville, mieluiten keskelle viikkoa. Kalleimpia ovat yleensä viikonloput ja lomasesongit, joskin paljon riippuu myös siitä, mihin olet lentämässä. Jos lennät Iberialla Madridiin tai Barcelonaan, etenkin torstai, perjantai ja sunnuntai saattavat olla kalliita, sillä kaupungit ovat suosittuja viikonloppukohteita. Lauantai voi sen sijaan olla jopa edullinen – silloin ei haluta lentää, vaan lomailla. Osuupa matkasi sitten mihin päiviin tahansa, voit olla varma, että ebookers tarjoaa lennot aina markkinoiden kilpailukykyisimpään hintaan.

Suurimmat kokonaissäästöt saat, kun varaat samalla kertaa myös majoituksen, vuokra-auton ja/tai aktiviteetteja. Tällaiseen matkapakettiin saat ebookersilta usein tuntuvan alennuksen, minkä lisäksi siitä kertyy maksimimäärä BONUS+-etua. Viimeksi mainittu on ebookersin kanta-asiakasohjelma, jonka avulla voit säästää muun muassa matkatavaramaksuista.

Millaista on lentää Iberialla?

Iberia tarjoaa klassisen lentokokemuksen, joka tuo mieleen alan ”vanhat hyvät ajat”. Reitistä riippuen tarjolla voi olla kahdesta neljään matkustusluokkaa: Economy, Premium Economy, Business ja/tai Business Plus.

Economy on kaikilta reiteiltä löytyvä perusluokka. Se on hyvä valinta esimerkiksi Euroopan lennoille. Luokan mukavuuksiin kuuluvat muun muassa 46 cm leveät penkit, lukuvalo ja USB-latausportti. Lyhyillä lennoilla economy-luokan lippuun ei sisälly aterioita, vaan ne on ostettava erikseen. Premium Economy on saman luokan parempi versio, jossa on hieman enemmän tilaa sekä lisämukavuuksia, kuten melunvaimennuksella varustetut kuulokkeet. Siinä lipun hintaan sisältyy aina myös juomat ja ateria.

Iberian business-luokassa pääset nauttimaan muun muassa tilavista istuimista, gourmet-ruoasta, huippuviineistä sekä yksilöllisestä palvelusta. Kaukolennoilta löytyvässä Business Plus -luokassa on edellisten lisäksi myös sängyksi muuttuva istuin.

Kuinka paljon matkatavaroita Iberian lennoille voi ottaa?

Iberian matkatavararajoitukset ovat melko yksinkertaiset. Kaikkiin Economy- ja Premium Economy -luokkien lippuihin sisältyy aina yksi käsimatkalaukku ja yksi henkilökohtainen esine, jotka saavat painaa yhteensä 10 kg. Käsimatkalaukun mittarajat ovat 56 x 40 x 25 cm ja henkilökohtaisen esineen 40 x 30 x 15 cm. Kaikkein halvimpia lippuja lukuun ottamatta economy-lipun hintaan sisältyy lisäksi yksi enintään 23 kg painava kirjattava matkatavara, jonka sivujen summa (pituus + leveys + korkeus) saa olla enintään 158 cm.

Business-luokissa rajat ovat muuten samat, mutta laukkuja saa tuoda enemmän: Euroopan lennoille yhden käsimatkalaukun ja kaksi ruumaan kirjattavaa matkatavaraa; kaukolennoille kaksi käsimatkalaukkua ja kolme ruumaan kirjattavaa matkatavaraa.

Economy-luokissa kaikista rajoitukset ylittävistä matkatavaroista peritään lisämaksuja. Business-luokassa niitä ei yleensä peritä, mutta ylimääräiset matkatavarat otetaan koneeseen vain jos niille jää tilaa.

Miten teen lähtöselvityksen ja mistä löydän Iberia-lentojeni tiedot?

Muiden lentoyhtiöiden tapaan Iberian lähtöselvitys onnistuu helpoiten verkossa. Sen voi tehdä joko yhtiön verkkosivuilla tai älylaitteeseen ladattavan sovelluksen kautta. Euroopan-lennoille lähtöselvityksen voi tehdä jo varauksen yhteydessä, muille se avautuu 24 tuntia ennen lennon lähtöaikaa. Lähtöselvityksen tehtyäsi saat elektronisen koneeseennousukortin, jonka voit näyttää kentällä ja koneessa suoraan älylaitteesi näytöltä. Halutessasi voit myös tulostaa sen, mutta yleensä paperinen lippu on turha. Lähtöselvityksen voi tehdä myös kentällä, mutta suositeltavaa se ei ole. Poikkeuksen muodostavat tietyt erikoisryhmät, joita ei pystytä palvelemaan verkon kautta, kuten invalidit, ilman huoltajaa matkustavat lapset sekä lemmikin kanssa matkustavat.

ebookersin kautta varattujen Iberian lentojen tiedot löydät helposti ebookersin käyttäjätilin ja sovelluksen kohdasta Matkani. Jos olet varannut samalle matkalle myös majoituksen, vuokra-auton tai aktiviteetteja, myös niiden tiedot löytyvät samasta paikasta.

Voinko ansaita Iberian lentopisteitä, jos varaan lentoni ebookersin kautta?

Kyllä voit. Kunhan olet Iberia Plus -kanta-asiakasohjelman jäsen, saat kaikki siihen kertyvät pisteet ja edut myös ebookersin kautta varaamistasi lennoista. Kannattaa myös huomata, että Iberian lentopisteitä voi kerätä myös Finnairin kanta-asiakasohjelmaan ja toisin päin. Pidä kuitenkin huoli, että olet kanta-asiakasohjelman jäsen jo ennen asianmukaisen ebookersin varauksen tekemistä.

Voinko perua ebookersin kautta varaamani Iberian lennot?

Kyllä. Jos ebookersin kautta varaamasi liput ovat hyvitettävät, ne korvataan tavalliseen tapaan. Huomaa kuitenkin, että lippujen hyvitettävyys riippuu aina lentoyhtiön lippu- ja peruutusehdoista. Muiden lentoyhtiöiden tapaan myös Iberia myy sekä halpoja, ei-hyvitettäviä lippuja että sellaisia, joihin sisältyy täydet peruutusoikeudet. Asia on siis huomioitava jo lippuja varatessa. Ennen lippujen perumista kannattaa myös huomata, että ebookers veloittaa siitä aina erillisen peruutusmaksun. Tarkempia tietoja ja ajantasaiset peruutusehtomme löydät ebookersin sivuston asiakaspalveluportaalista.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.