Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Löydä täydellinen lentosi yli 400 lentoyhtiön joukosta

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Suositut reitit kohteesta Helsinki

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa Norwegianista

Norwegian Air Shuttle ASA, kaupalliselta nimeltään Norwegian, on Skandinavian toiseksi suurin lentoyhtiö. Norwegianin reittiverkosto ulottuu Euroopasta Pohjois-Afrikkaan ja Lähi-itään, palvellen sekä liike- että vapaa-ajanmatkustajia. Se operoi tällä hetkellä lähemmäs kolmea sataa reittiä 96 kohteeseen.

Tiheimmin Norwegian lentää Norjan kotimaanlentoja, Pohjoismaiden välisiä lentoja sekä lentoja Euroopan yleisimpiin liikematkakohteisiin. Tiheimmät yhteydet ovat Norjan sisäisillä lennoilla, jopa 12-14 lentoa päivittäin. Suosituimpiin vapaa-ajanmatkakohteisiin Etelä-Euroopassa, Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä lennetään kerran päivässä tai harvemmin. Norwegian Airshuttle ASA:lla on tällä hetkellä käytössään 52 yksikäytäväistä suihkulentokonetta. Yhtiö uusii kalustoaan 73:llä Boeing 737-800 –koneella vuosina 2012-2014.

Euroopan kolmanneksi suurin halpalentoyhtiä Norwegian on tuttu monelle suomalaisellekin. Jos lennollaan ei halua enempiä palveluja, ja pääasia on paikasta toiseen siirtyminen, Norwegian on loistava vaihtoehto. Norwegianin lennoilla pääsee yli 130 kohteeseen ympäri maailman, ja vaikkei kentät aina olisikaan aivan kaupunkia lähimpiä, kulkuyhteydet ovat hyvät. Yhtiö on perustettu vuonna 1993, ja nykyään Norwegianilla työskentelee jo yli 5500 henkeä.

Norwegianin suuri ylpeydenaihe on sen laivasto: lentokoneiden keski-ikä on vain neljä vuotta, ja yhtiö hankkii uusia koneita nopeassa tahdissa. Uudet koneet ovat miellyttävämpiä matkustajille ja ne kuluttavat vähemmän polttoainetta ollen myös ympäristöystävällisempiä. Suurin osa Norwegianin lennoista lennetään Boeingin 787-800-koneilla ja kaukolentoihin käytetään 787 Dreamlinereita. Tilauksessa on useita satoja koneita vielä näiden lisäksi, joten matkustajamäärät tulevat varmasti ylittämään helposti vuoden 2014 24 miljoonaa matkustajaa.

Norwegianilla lentäessä kannattaa miettiä tarkkaan, mitä palveluja haluaa, jotta osaa katsoa lippujen lopullisen hinnan heti. Lipun hintaan kuuluu tietyt peruspalvelut, ja muista pitää maksaa erikseen. Norwegianilla on käytössä kolme matkustusluokkaa, LowFare, LowFare+ sekä Flex, ja kansainvälisillä kaukolennoilla on näiden lisäksi vielä Premium-matkustamo.

Lyhyemmillä lennoilla LowFare-luokassa mukaan saa ottaa yhden käsimatkatavaran, joka painaa maksimissaan 10kg sekä ilmaisen WiFin niissä koneissa, missä se on käytössä. LowFare+-luokassa saa tämän lisäksi ottaa mukaan yhden ruumaan menevän matkatavaran, jonka maksimipaino on 20kg sekä varata istumapaikkansa etukäteen. Flex-luokassa näiden lisäksi lipun hintaan kuuluu nopea lähtöselvitys sekä turvatarkastus, ja lipun muuttaminen toiselle henkilölle on ilmaista, kun alemmissa luokissa siitä tulee lisämaksu. Näiden lisäksi kaikissa luokissa pystyy ostamaan muita palveluja, kuten ruokaa ja juomaa.

Kaukolennoilla luokkiin kuuluvat palvelut ovat muuten samat, mutta LowFare+ ja Flex -luokissa hintaan kuuluu myös ateriat ja Flex-luokassa ruumaan saa ottaa mukaan kaksi enintään 20kg painavaa matkatavaraa. Premium-matkustamoon kuuluvat kaikki Flex-luokan palvelut, mutta ateriat ovat myös Premium-luokkaa ja loungen käyttäminen on sallittua tietyillä lentoasemilla. Nimen ja lennon muuttaminen maksaa erikseen, ja lipusta ei saa hyvitystä, PremiumFlex-luokassa nämä kuuluvat lipun hintaan ja hyvitys on täysi, jos se tulee ajankohtaiseksi.