COVID-19-matkustusopas

Resursseja, joiden avulla voit matkustaa älykkäästi ja turvallisesti

Olitpa sitten lähdössä matkalle tai haluat vain tutustua vaihtoehtoihisi tulevilla matkoilla, sinun tulee ottaa huomioon useita asioita ennen lähtöäsi. Kuten sinäkin, mekin rakastamme matkustamista ja odotamme innolla matkustuksen vapautumista. Kun sen aika koittaa, autamme sinua matkustamaan älykkäästi ja turvallisesti joka tilanteessa.

Kansainväliset matkustusrajoitukset

Lisätietoja kansainvälisen matkustuksen maailmanlaajuisista rajoituksista. Näytä lisää

Varauksen muuttaminen tai peruuttaminen

Haluatko muuttaa matkasuunnitelmaasi tai peruuttaa sen? Voimme auttaa sinua. Näytä lisää

Mitä voit odottaa majoitusliikkeessä

Hotellit, loma-asunnot ja muut majoitusliikkeet ovat parantaneet rutiininomaisia puhdistusmenettelyjään. Lue lisää

Mitä vakuutuksesi kattaa?

Katso miten lomavakuutus tai matkavakuutus voi auttaa sinua. Näytä lisää

Matkusta älykkäästi

Käytä tätä tarkistuslistaa hyväksesi varmistaaksesi, että olet ottanut tärkeimmät asiat huomioon. Näytä lisää

Joustavuus on tärkeää

Olemme helpottaneet ilmaisen peruutuksen tarjoavien ja muutosmaksuttomien matkavaihtoehtojen löytämistä. Näytä lisää

Mitä voit odottaa autoa noutaessasi

Monet autovuokraamot ovat ottaneet käyttöön monivaiheiset ajoneuvojen puhdistuskäytännöt jokaisen vuokrauksen jälkeen. Lue lisää

Mitä odottaa lentokentällä

Lentokentät ympäri maailmaa ovat ottamassa uusia käytäntöjä ja prosesseja käyttöön. Näytä lisää

Matkusta turvallisesti

Olemme laatineet ohjeet, joiden avulla voit tehdä järkeviä valintoja matkalla ollessasi. Näytä lisää

Hyvitysten seuraaminen

Peruutusten suuren määrän vuoksi jotkut hyvitykset ovat viivästyneet. Näytä lisää

Mitä voit odottaa aktiviteeteilta

Tutustu siihen, mitä terveys- ja turvallisuustoimenpiteitä saatat kohdata osallistuessasi tapahtumaan tai aktiviteettiin tai vieraillessasi jossain nähtävyydessä. Lue lisää

Mitä voit odottaa lennolla

Monet lentoyhtiöt ovat parantaneet puhdistusprotokolliaan aina huolellisemmista syväpuhdistuksista koneiden desinfiointiin lentojen välillä. Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Olen jo varannut matkan. Voinko peruuttaa sen tai muuttaa sitä COVID-19:n takia?

Kyllä. Voit peruuttaa matkasi kätevimmin verkossa olevan matkasuunnitelmasi kautta. Muista tarkistaa varauksesi peruutusehdot. Monet varaukset voi peruuttaa tai niitä voi muuttaa ilmaiseksi. Kirjaudu tilillesi ja tarkista matkasuunnitelmasi. Jos sinulla ei ole tiliä, voit käyttää matkasuunnitelman numeroa tai varauksen tekemisen jälkeen saamassasi sähköpostissa olevaa vahvistusnumeroa. Jos olet varannut pakettimatkan, sinun on peruutettava majoitus ja lennot erikseen.

Kuinka tiedän, olenko oikeutettu saamaan hyvityksen?

Monet matkapalveluita tarjoavat kumppanimme tekevät edelleen muutoksia ja päivityksiä käytäntöihinsä. Tarkista varaustasi koskevat peruutusehdot verkossa olevasta matkasuunnitelmastasi. Jos varaustasi ei voi peruuttaa ilmaiseksi, voit silti peruuttaa sen, mutta tavallisia peruutusehtoja sovelletaan.

Jos varasin ei-hyvitettävän lipun, voinko silti saada hyvityksen?

Käytännöt vaihtelevat lentoyhtiöittäin. Monet lentoyhtiöt tarjoavat hyvityskuponkeja ja poistavat matkojen peruutus- ja muutosmaksut, jos joudut peruuttaamaan matkasi COVID-19:n vuoksi. Tarkista verkossa olevasta matkasuunnitelmastasi tai lentoyhtiön verkkosivustolta viimeisimmät lentoosi vaikuttavat ehdot.

Milloin saan hyvityksen?

Peruutusten suuren määrän vuoksi hyvitysten käsittely voi viivästyä. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa vaivaa ja arvostamme kärsivällisyyttäsi. Hyvityksen saamiseen menevä aika vaihtelee varaustyypin mukaan:

  • Hotelli-, vuokra-auto- ja aktiviteettivaraukset: hyvityksen saamiseen voi mennä 30 päivää. Jos maksun käsitteli hotelli, hyvityksen maksuaikataulu riippuu hotellista.
  • Lentovaraukset: suurin osa hyvityksistä käsitellään 8 viikon sisällä. Joidenkin hyvitysten käsittelyssä voi kuitenkin kestää pidempään lentoyhtiöstä riippuen.
  • Pakettivaraukset: pakettimatkan yksittäiset osat käsitellään erikseen. Hotelli-, vuokra-auto- ja aktiviteettivarausten hyvitysten käsittelyyn voi mennä 30 päivää. Lentojen hyvitysten käsittelyyn voi mennä yli 8 viikkoa lentoyhtiöstä riippuen.

Entä jos olen varannut matkan ja haluan edelleen lähteä matkaan?

Selvitä ennen lähtöäsi, mitkä määräykset saattavat olla voimassa määränpäässäsi. Tarkista myös niiden lentokenttien päivitykset, joiden kautta olet matkustamassa. Kehotamme myös tarkistamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Maailman terveysjärjestön (WHO) viimeisimmät päivitykset.

Kannattaa varata lisäaikaa kentälle, varmistaa, että sinulla on omat henkilökohtaiset suojaimet mukanasi, kuten kasvomaskit ja käsienpuhdistusaineet, ja noudattaa varotoimia, kuten käsien pesemistä huolellisesti ja usein.

Entä jos haluan silti lähteä matkalle COVID-19:stä huolimatta?

Suosittelemme noudattamaan hallitusten ja kansanterveysviranomaisten ohjeita COVID-19:n leviämisen hidastamiseksi. Päätös matkalle lähdöstä on henkilökohtainen. Viime kädessä sinun on päätettävä, mikä on parasta sinulle ja perheellesi.

Mikä on paras tapa löytää hyvitettävät lennot tai lennot, joiden muutoskäytännöt ovat joustavat?

Useimmat lentoyhtiöt eivät tarjoa ilmaista peruutusoikeutta, mutta monet tarjoavat mahdollisuuden varata lennot uudelleen ilman muutosmaksuja. Maksat vain hinnanerotuksen alkuperäisen ja valitsemasi uuden lennon välillä. Lentoja varatessasi näet Ei muutosmaksuja -suodattimen hakutulosten yläosassa ja vasemmalla olevassa suodatinlistassa.

Kuinka voin pysyä ajan tasalla COVID-19 suhteen?

Tarkista paikallisten, osavaltioiden, alueellisten ja kansallisten hallitusten sekä kansainvälisten kansalaisjärjestöjen sivustot. Luotettaviin tietolähteisiin kuuluvat:

Oliko näistä tiedoista hyötyä? Anna palautetta