COVID-19-matkustusopas

Resursseja, joiden avulla voit matkustaa älykkäästi ja turvallisesti

Olitpa sitten lähdössä matkalle tai haluat vain tutustua vaihtoehtoihisi tulevilla matkoilla, sinun tulee ottaa huomioon useita asioita ennen lähtöäsi. Kuten sinäkin, mekin rakastamme matkustamista ja odotamme innolla matkustuksen vapautumista. Kun sen aika koittaa, autamme sinua matkustamaan älykkäästi ja turvallisesti joka tilanteessa.

Katso COVID-19-matkustustiedotteet

Lisätietoja COVID-19-matkustusrajoituksista ja terveysviranomaisten tiedotteista. Näytä lisää

Varauksen muuttaminen tai peruuttaminen

Haluatko muuttaa matkasuunnitelmaasi tai peruuttaa sen? Voimme auttaa sinua. Näytä lisää

Mitä voit odottaa majoitusliikkeessä

Hotellit, loma-asunnot ja muut majoitusliikkeet ovat parantaneet rutiininomaisia puhdistusmenettelyjään. Näytä lisää

Majoitusten puhtausohjeet

Lue lisää maa-, järjestö- ja brändikohtaisista puhtausohjeista. Näytä lisää

Miten lentoyhtiöiden hyvityskupongit toimivat

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin lennon varaamisesta hyvityskupongilla. Näytä lisää

Matkusta älykkäästi

Käytä tätä tarkistuslistaa hyväksesi varmistaaksesi, että olet ottanut tärkeimmät asiat huomioon. Näytä lisää

Joustavuus on tärkeää

Olemme helpottaneet ilmaisen peruutuksen tarjoavien ja muutosmaksuttomien matkavaihtoehtojen löytämistä. Näytä lisää

Mitä voit odottaa autoa noutaessasi

Monet autovuokraamot ovat ottaneet käyttöön tehostetun ajoneuvojen puhdistuksen jokaisen vuokrauksen jälkeen. Näytä lisää

Mitä odottaa lentokentällä

Lentokentät ympäri maailmaa ovat ottamassa uusia käytäntöjä ja prosesseja käyttöön. Näytä lisää

Mitä vakuutuksesi kattaa?

Katso, miten lomavakuutus tai matkavakuutus voi auttaa sinua. Näytä lisää

Matkusta turvallisesti

Olemme laatineet ohjeet, joiden avulla voit tehdä järkeviä valintoja matkalla ollessasi. Näytä lisää

Hyvitysten seuraaminen

Peruutusten suuren määrän vuoksi jotkut hyvitykset ovat viivästyneet. Näytä lisää

Mitä voit odottaa aktiviteeteilta

Tutustu siihen, mitä terveys- ja turvallisuustoimenpiteitä saatetaan noudattaa tapahtumissa, aktiviteettien aikana tai nähtävyyksissä. Näytä lisää

Mitä voit odottaa lennollasi

Lentoyhtiöiden tehostetut käytännöt lennoilla syväpuhdistuksista ruumiinlämmön mittauksiin. Näytä lisää

Usein kysytyt kysymykset

Olen jo varannut matkan. Voinko peruuttaa sen tai muuttaa sitä COVID-19:n takia?

Kyllä. Voit peruuttaa matkasi kätevimmin verkossa olevan matkasuunnitelmasi kautta. Muista tarkistaa varauksesi peruutusehdot. Monet varaukset voi peruuttaa tai niitä voi muuttaa ilmaiseksi. Kirjaudu vain sisään tilillesi ja tarkista asia matkasuunnitelmasi. Jos sinulla ei ole tiliä, voit käyttää matkasuunnitelman numeroa tai varauksen tekemisen jälkeen saamassasi sähköpostissa olevaa vahvistusnumeroa. Jos olet varannut matkapaketin, sinun on peruutettava majoitus ja lennot erikseen.

Kuinka tiedän, olenko oikeutettu saamaan hyvityksen?

Monet matkapalveluita tarjoavat kumppanimme tekevät edelleen muutoksia ja päivityksiä käytäntöihinsä. Tarkista varaustasi koskevat peruutusehdot verkossa olevasta matkasuunnitelmastasi. Jos varaustasi ei voi peruuttaa ilmaiseksi, voit silti peruuttaa sen, mutta tavallisia peruutusehtoja sovelletaan.

Jos varasin ei-hyvitettävän lipun, voinko silti saada hyvityksen?

Käytännöt vaihtelevat lentoyhtiöittäin. Monet lentoyhtiöt tarjoavat hyvityskuponkeja ja poistavat matkojen peruutus- ja muutosmaksut, jos joudut peruuttamaan matkasi COVID-19:n vuoksi. Tarkista verkossa olevasta matkasuunnitelmastasi tai lentoyhtiön verkkosivustolta viimeisimmät lentoosi vaikuttavat ehdot.

Milloin saan hyvityksen?

Peruutusten suuren määrän vuoksi hyvitysten käsittely voi viivästyä. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa vaivaa ja arvostamme kärsivällisyyttäsi. Hyvityksen saamiseen menevä aika vaihtelee varaustyypin mukaan:

  • Hotellit, muut majoitukset, vuokra-autot ja aktiviteetit: Hyvityksen saamiseen voi mennä jopa 48 tuntia. Jos maksun käsitteli hotelli, hyvityksen maksuaikataulu riippuu hotellista.
  • Lennot: Suurin osa hyvityksistä käsitellään 12 viikon sisällä. Joidenkin hyvitysten käsittelyssä voi kestää pidempään lentoyhtiöstä riippuen.
  • Matkapaketit: Matkapaketin yksittäiset osat käsitellään erikseen. Majoitusten ja vuokra-autovarausten hyvitysten käsittelyyn voi mennä 48 päivää. Lentojen hyvitysten käsittelyyn voi mennä yli 12 viikkoa lentoyhtiöstä riippuen.

Mikä on paras tapa löytää hyvitettävät lennot tai lennot, joiden muutoskäytännöt ovat joustavat?

Useimmat lentoyhtiöt eivät tarjoa ilmaista peruutusoikeutta, mutta monet tarjoavat mahdollisuuden varata lennot uudelleen ilman muutosmaksuja. Maksat vain hinnanerotuksen alkuperäisen ja valitsemasi uuden lennon välillä. Lentoja varatessasi näet Ei muutosmaksuja -suodattimen hakutulosten yläosassa ja vasemmalla olevassa suodatinlistassa.

Kuinka lunastan lentoyhtiön hyvityskuponkini?

Lunasta lentoyhtiön hyvityskuponkisi uutta lentoa varten menemällä Kupongit ja hyvityskupongit -sivulle ja napsauttamalla Käytä hyvityskuponki -painiketta. Saat lisätietoa lentoyhtiöiden hyvityskupongeista artikkelista Miten lentoyhtiöiden hyvityskupongit toimivat.

Entä jos olen varannut matkan ja haluan edelleen lähteä matkaan?

Selvitä ennen lähtöäsi, mitkä määräykset saattavat olla voimassa määränpäässäsi. Tarkista myös päivitykset lentokentistä, joiden kautta olet matkustamassa. Kehotamme sinua myös tarkistamaan COVID-19:ää koskevat matkustus- ja terveysviranomaisten tiedotteet.

Kannattaa varata lisäaikaa kentälle ja varmistaa, että sinulla on mukanasi omat henkilönsuojaimet, kuten kasvomaskeja ja käsihuuhdetta, sekä noudattaa varotoimenpiteitä, kuten pestä kädet huolellisesti ja usein.

Kuinka löydän matkakohdettani koskevat tiedot matkustusrajoituksista?

Useissa matkakohteissa on voimassa COVID-19-matkustusrajoituksia. Nämä rajoitukset saattavat muuttua usein ja ilman ennakkoilmoitusta. Saat lisätietoa matkakohdettasi koskevista rajoituksista COVID-19-matkaneuvoista. Pidä silmällä päivityksiä varsinkin lähtöpäiväsi lähestyessä.

Entä jos haluan silti lähteä matkalle COVID-19:stä huolimatta?

Suosittelemme noudattamaan valtioiden ja kansanterveysviranomaisten ohjeita COVID-19:n leviämisen hidastamiseksi. Päätös matkalle lähdöstä on henkilökohtainen. Viime kädessä sinä päätät, mikä on parasta sinulle ja perheellesi.

Kuinka voin pysyä ajan tasalla COVID-19-päivityksistä?

Oliko näistä tiedoista hyötyä? Anna palautetta