Pääosion alkuosa

Koronavirus (COVID-19) – Tärkeä viesti varauksen tehneille asiakkaille

Koko matkailuala on saanut ennennäkemättömän paljon asiakaspalvelupyyntöjä uudenlaisen koronaviruksen (COVID-19) vuoksi.

Pahoittelemme kovasti kasvaneista puhelumääristä johtuvia pitkiä odotusaikoja. Jokainen ebookers -tiimin jäsen, joka voi auttaa, työskentelee kapasiteetin ja itsepalveluvaihtoehtojen lisäämiseksi ja tekee yhteistyötä tuhansien ympäri maailmaa toimivien matkakumppaniemme kanssa.

Keskitymme tällä hetkellä asiakkaisiin, joiden matkan on määrä alkaa seuraavien 72 tunnin aikana. Jos matkasi ei ole määrä alkaa pian, vieraile sivustolla Lue lisää. Sieltä löydät uusia verkkotyökaluja, joiden avulla voit muuttaa matkasuunnitelmiasi tai peruuttaa ne itse sähköisesti.

Mitä sinun tulee tietää:

Majoitusvarauksen tehneet asiakkaat (pelkkä majoitus / pakettimatka):

  • Ne asiakkaat, jotka ovat tehneet ei-hyvitettävän varauksen ennen 19.3.2020 ja joiden yöpyminen osuu aikavälille 20.3.2020–30.4.2020: Lähetämme sinulle tulevina päivinä sähköpostiviestin, jossa kysymme sinulta, haluatko säilyttää vai peruuttaa olemassa olevan varauksesi. Jos päätät peruuttaa varauksesi, saat täyden hyvityksen tai joissain tapauksissa hyvityskupongin, jonka avulla voit tehdä uuden varauksen samaan majoitusliikkeeseen myöhemmin. Sinun ei tarvitse soittaa meille, mutta sinun täytyy peruuttaa varauksesi ainakin 24 tuntia ennen sisäänkirjautumista hyvityksen tai hyvityskupongin saadaksesi.
  • Ne asiakkaat, jotka ovat tehneet ei-hyvitettävän varauksen ja joiden yöpymisen on määrä alkaa 30.4.2020 jälkeen: koska tilanne muuttuu jatkuvasti, teemme töitä matkakumppaneidemme kanssa tarpeen mukaan joustavien käytäntöjen toteuttamiseksi.
  • Ne asiakkaat, joiden majoitussuunnitelmiin COVID-19 on jo vaikuttanut ja joiden matkustuspäivä on jo mennyt: vakuutamme, että teemme töitä huolehtiaksemme myös sinun tarpeistasi. Kiitos kärsivällisyydestäsi.
  • Jos teit hyvitettävän varauksen, muuta varausta tai peruuta se sivustolla Lue lisää.
  • Jos haluat tehdä uuden varauksen, suosittelemme vahvasti valitsemaan hinnan, jonka voi peruuttaa maksutta.

Asiakkaat, joilla on lentovaraus (ei pakettivaraus):

  • Jos olet varannut lennon, kysymme sinulta lähipäivinä sähköpostitse, haluatko pitää vai peruuttaa varauksesi. Varauksen hyvitykseen sovelletaan asianmukaisen lentoyhtiön ehtoja ja rajoituksia.
  • Jos koronavirustilanne (COVID-19) on jo haitannut lentojasi ja matkustuspäiväsi on jo mennyt ohi, haluamme sinun tietävän, että työskentelemme parhaillaan kumppaniemme kanssa sinua auttaaksemme.

Mukautamme toimintaamme ja käytäntöjämme mahdollisimman nopeasti. Pyydämme kuitenkin kärsivällisyyttä ja tahdomme muistuttaa, että jos matkasi ei ole määrä alkaa seuraavien 72 tunnin aikana, sinun kannattaa lykätä yhteydenottoasi. Näin voimme selvittää kaikkein kiireellisimmät asiakastiedustelut ensin.

Kiitämme ymmärryksestäsi. Meille kaikkein tärkeintä on se, että sinä ja muut asiakkaamme pysytte turvassa tänä koettelevana aikana. ebookers kiittää asiakkuudestasi.