Pääosion alkuosa

Valitse omasi yli miljoonasta lennosta, hotellista, pakettimatkasta ja paljosta muusta

ebookers ei veloita maksuja suurimmasta osasta hotellivarauksiin tehdyistä muutoksista tai peruutuksista


Kartta

Vaeltele Euroopan viehättävimmän pääkaupungin kaduilla

Pariisi tunnetaan valon ja rakkauden kaupunkina. Sieltä löytyy monia mantereen tunnetuimpiin kuuluvia maamerkkejä, kuten Eiffel-torni, jonka huomiota herättävä hahmo dominoi kaupunkimaisemaa. Kiemurtelevan Seine-joen varrella on kohteita, jotka jokaisen tulisi nähdä kerran elämässään: aarteita pursuava Louvren taidemuseo, jossa voi ihailla Mona Lisan arvoituksellista hymyä, sekä Sacré-Cœurin basilika koristeellisine kupoleineen. Kauniit bulevardit, mukulakivikatujen halkomat korttelit ja puiden reunustamat tiet kutsuvat kiertelemään sekä keskustassa että sen tuntumassa ja tutustumaan esimerkiksi runoilijoita inspiroineeseen latinalaiskortteliin ja tyyliltään boheemiin Canal Saint-Martinin kanavaan. Bistrot, konditoriat ja kahvilat sekä viehättävät loma-asunnot Pariisissa lisäävät tämän lumoavan metropolin vetovoimaa tehden romantiikan pääkaupungista maineensa veroisen.

Miksi varata loma-asunto Pariisissa ebookersin kautta?

Jos vaihdat tavallisen hotelliloman vuokrattavaan loma-asuntoon Pariisissa, pääset tutustumaan kaupungin elämänmenoon kuin paljasjalkainen pariisilainen. Kun käytössäsi on oma kämppä, voit hakea läheisestä leipomosta ihania voisarvia aamupalaksi ja valmistaa lounaaksi maukkailla ranskalaisilla juustoilla täytetyn patongin. Oma keittiö on vain yksi syistä, joiden takia loma-asunto Pariisissa on hyvä valinta. Kaupan päälle saat lisää tilaa matkalaukkuja varten ja rentoutumiseen, koska monia loma-asuntoja Pariisissa koristaa kattoterassi tai viehättävä oleskelualue – eri vaihtoehdot kannattaa käydä katsastamassa ebookersin sivuilla.

Parhaat aktiviteetit Pariisissa

Ranskan upea pääkaupunki pursuaa nähtävyyksiä, kuten Louvren taidemuseo, Avenue des Champs-Élysées’n bulevardi ja Musée d’Orsayn museo. Siksi matkasuunnitelman laatiminen ja eri aktiviteettien valinta voi olla työlästä. Tiettyihin kohteisiin on silti pakko tutustua. Yksi niistä on Eiffel-torni ja sen huipulta avautuva näköala: voit tarkastella allesi levittäytyvää suurkaupunkia ja sen keskellä kiemurtelevaa Seine-jokea aivan eri näkökulmasta. Listalle on sisällytettävä myös vierailu upeassa Notre-Damen katedraalissa, jossa pääset ihailemaan koristeellisia goottilaisia torneja ja kävelemään kuuluisan kellonsoittajan jalanjäljissä. Sen jälkeen voit suunnata Père Lachaisen hautausmaalle, johon on haudattu eurooppalaisia merkkihenkilöitä, ja tutustua bysanttilaistyyliseen Sacré-Cœurin basilikaan, jonka kauneus salpaa hengen.

Liikkuminen Pariisissa

Pariisissa on todella helppoa liikkua paikasta toiseen. Kaupungissa on tehokas metroverkosto, joka on sekin varsinainen nähtävyys hienostuneiden jugendtyylisten opasteiden ja persoonallisten asemarakennusten ansiosta. Lisäksi käytössä ovat RER-junat, jotka kulkevat osittain samoilla radoilla kuin metrot. Niillä pääsee silti myös metropolin esikaupunkialueille. Auton vuokraaminen ei välttämättä ole hyvä idea, jos vietät koko loman pääkaupunkialueella. Mikäli haluat kulkea kaupunginosasta toiseen aidon pariisilaisen tavoin, harkitse polkupyörän vuokrausta. Pariisin keskustassa on yli 160 kilometriä pyöräilyreittejä sekä useita kävelykatuja ja pyöräparkkeja.