Vuokraa loma-asunto tai huoneisto kohteessa Budapest

Valitse yli 1,000,000 uniikista hotellista, asunnosta & huvilasta ympäri maailman

Saat parhaan hinnan ebookersin hintatakuun ansiosta

Ilmainen peruutus useimmissa hotelleissa, kun varaat ebookersilta!*

Top 20 suosituimmat loma-asunnot Budapest

Etkö löydä etsimääsi?
Näytä kaikki saatavilla olevat majoituspaikat kohteessa Budapest
Näytä kaikki majoituspaikat
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Budapestin loma-asunnot – tutustu hengästyttävän kauniiseen Tonavan helmeen mukavuudesta tinkimättä

Budapestia kutsutaan usein Itä-Euroopan Pariisiksi. Lempinimi on osuva, sillä kaupunki on paitsi kaunis myös todellinen kulttuurin kehto. Jos haluat lähteä lomalle kaupunkiin, jossa tarjolla on loistavia paikallisia herkkuja, upeita jokimaisemia ja koko joukko Euroopan hienoimpia taideaarteita, Budapest täyttää kriteerisi täydellisesti. Täällä perinteinen ruoka on sekä herkullista että arvossaan. Paikallisen keittiön helmiä ovat esimerkiksi paprikakana ja gulassikeitto. Jokimaisemia tarjoaa puolestaan kaupungin halki virtaava Tonava. Sen toisella rannalla kohoavat Budan kukkulat tarjoavat puolestaan paitsi upeita maisemia myös loistavat puitteet piknikeille, kävelylenkeille ja auringosta nauttimiseen. Joki jakaa kaupungin kahteen osaan, Budaan ja Pestiin. Sen yli johtavista silloista upein on Széchenyin ketjusilta, joka komeileekin monissa kaupunkia esittävissä postikorteissa. Budapestin loma-asunnot mahdollistavat tutustumisen sekä Pestin että Budan puoleen helposti ja vaivattomasti.

Miksi varaisin loma-asunnon Budapestissä ebookersin kautta?

Hotellitarjontaa Budapestissä toki riittää, mutta mukavimmin lomasi sujuu, kun käytössäsi on oma loma-asunto Budapestissä. Loma-asunto tarjoaa nimittäin aina huomattavasti enemmän omaa rauhaa ja tilaa kuin tavanomainen hotellihuone. Miksi siis tyytyisit yhteen pieneen huoneeseen, kun voit yöpyä sen sijaan tilavassa asunnossa, ja vieläpä vain kivenheiton päässä Tonavan rannasta? Myös se kannattaa huomioita, että toisin kuin hotellissa, loma-asunnossa käytössäsi on täysin varusteltu keittiö, jossa voit valmistaa osan lomasi aterioista itse. Eikä siitäkään ole haittaa, että toisin kuin hotellihuoneet, kaikki Budapestin loma-asunnot ovat sekä tilavia että viihtyisiä. Etenkin sadepäivän sattuessa tällä voi olla hyvinkin suuri merkitys.

Parhaat aktiviteetit Budapestissä

Kun laadit listaa Budapestin loma-asuntoja lähellä olevista aktiviteeteista, on ainakin yksi kohde, jota et yksinkertaisesti voi sivuuttaa: Budan linna. Se on peräisin 1700-luvulta, mutta sitä ympäröivällä vuorella on myös huomattavasti vanhempia rakennuksia ja muureja. Alue on suuri, joten aivan hetkessä se ei tule tutuksi. Eri aikakausia edustavien maamerkkien ohella Budan linnan alueella sijaitsee myös muun muassa lukemattomia renessanssin taideaarteita esittelevä Unkarin kansallisgalleria. Historiasta kiinnostuneiden kannattaa sen ohella vierailla myös läheisessä Matiaksenkirkossa. Se on nimetty Habsburgien suvun viimeiseksi jääneen Matias-kuninkaan mukaan, joka myös kruunattiin nimenomaan tämän kirkon suojissa. Kirkon ulkoasussa huomio kiinnittyy etenkin upeasti kuvioituun goottilaistyyliseen torniin. Pitkän nähtävyyskierroksen pölyt saat pestyä tehokkaimmin pois barokkityylisessä Széchenyin kylpylässä. Sen upeissa tiloissa kuka tahansa voi tuntea kuuluvansa Euroopan harvalukuiseen ylhäistöön. Päivän käännyttyä iltaan sen voi kruunata suuntaamalla johonkin kaupungin kuuluisista rauniopubeista. Ne ovat vallattuihin taloihin perustettuja baareja ja yökerhoja, joissa sisustus on yleensä vanhaa ja meno vähintäänkin boheemia.

Liikkuminen Budapestissä

Budapestissä paikasta toiseen pääsee todella helposti. Eniten saat kaupungin upeista nähtävyyksistä irti, kun liikut jalan. Nopeampaan liikkumiseen paras ratkaisu on puolestaan kaupungin metro, joka on yksi maailman vanhimmista. Yksi sen linjoista, M1, on ollut liikkeessä peräti vuodesta 1896! Metron ohella kaupungissa on myös kattavat bussi- ja raitiovaunuverkostot. Jos haluat päästä tutkimaan myös Budapestin lähialueita, kannattaa harkita myös auton vuokraamista. Sillä pääset nopeasti esimerkiksi historialliseen Vácin pikkukaupunkiin, jossa tunnelma on huomattavasti Budapestiä rauhallisempi.