Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Zakynthos

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tieto lennoista

Kohdelentokenttä Zakynthos

Varaa lennot Zakynthokseen ja nauti hetkistä paratiisisaarella

Zakynthos on viehättävä kreikkalainen saari, joka sijaitsee Joonianmeressä Kreikan niemimaan länsipuolella. Saaren suurin keskus on Zakynthoksen pikkukaupunki, jossa asuu alle 10 000 asukasta. Luonnonkaunis saari on suosittu lomakohde. Vähän yli 400 neliökilometrin kokoinen saari on Välimeren saarista aurinkoisin, joten se on täydellinen rantalomakohde. Tällä pienellä saarella on pitkä historia: siellä oli asutusta jo neoliittisellä kaudella, ja historian saatossa se on kuulunut välillä Spartan, välillä Makedonian ja antiikin Rooman hallinnon alle. Saarella on koettu myös venetsialaisten valtakausi, jota seurasi ranskalainen hallinto Napoleonin sotien jälkeen ja lopulta Ison-Britannian aika 1800-luvulla. Zakynthos liitettiin osaksi Kreikkaa 1864. Saari on kuin pieni osa paratiisia Välimeren laidalla, ja sen kristallinkirkkaan vedet, suojaisat poukamat ja ainutlaatuinen luonto tekevät siitä houkuttelevan lomakohteen. Lennot Zakynthokseen maksavat vaivan, koska saari tarjoaa tilaisuuden nauttia kiireettömästä elämänrytmistä keskellä unohtumattomia maisemia. Saari tarjoaa ikimuistoisia lomaelämyksiä myös vesiurheilulajien harrastajille ja sukeltajille.

Lennot Zakynthokseen

Suomesta ei valitettavasti pääse suorilla lennoilla Zakynthokseen. Matkan järjestämiseen kannattaa varata hetki, ja eri vaihtoehtoja on hyvä vertailla ebookersin sivuilla ennen varauksen tekemistä. Esimerkiksi Aegean Airlines tarjoaa yhden vaihdon lentoja Helsingistä Zakynthokseen. Yhden pysähdyksen lentoja löytyy myös Transavia Airlinesilta, easyJetiltä ja Norwegian Airilta. Hinnat ja matkan pituudet vaihtelevat suuresti. Mahdollisimman kätevät ja halvat lennot Zakynthokseen saa tarkistamalla eri lentoyhtiöiden tarjoukset ja ajoittamalla matkan sopivaan vuodenaikaan. Yleensä saarelle lennetään kesäkaudella, jolloin eri matkustusvaihtoehtojakin on tarjolla enemmän. Toukokuun ja syyskuun välillä keskilämpötilat vaihtelevat 19 asteesta 27 asteeseen eikä sateesta tarvitse huolehtia: sadepäiviä on korkeintaan pari kuukaudessa. Talvet ovat varsin viileitä ja sateisia. Sateiset talvet tosin pitävät saaren luonnon vehreänä ja monipuolisena.

Nähtävää ja koettavaa Zakynthoksessa

Ainutlaatuinen nähtävyys ovat saarella sijaitsevat meriluolat: Keri-luolat ja Siniset luolat. Niissä voi vierailla veneretkellä tai sukeltamalla. Siniset luolat ovat saaneet nimensä veden ja sen heijastumien erityisestä väristä luolien sisällä. Zakynthoksen suosituin hiekkaranta on koko Kreikan kuudenneksi kuvatuin rantakohde: Navagion ranta, joka tunnetaan myös haaksirikkoutuneen laivan rantana. Turkoosinsinisen veden rajaamalle rannalle pääsee vain mereltä käsin, ja sen vitivalkealla hiekalla lepää kymmeniä vuosia sitten haaksirikkoutuneen laivan hylky. Zakynthoksessa on myös kansallispuisto, Laganáksenlahden meripuisto, johon kuuluva pitkä ranta tunnetaan valekarettikilpikonnien pesimäalueena. Ranta on näiden kilpikonnien tärkein pesimäalue koko Värimeren alueella. Luonnonnähtävyyksien lisäksi saari tarjoaa upeat puitteet urheiluun. Koska ilmasto saarella on otollinen ja merivesi kristallinkirkas, paikka on sukellusharrastajien ihannekohde. Myös surffaajat viihtyvät saarella hyvin. Yleisesti ottaen Zakynthoksessa voi harrastaa monipuolisesti vesiurheilulajeja, jos rannalla rentoutumiseen kyllästyy. Vaikka saari on pieni, siellä on paljon ruokapaikkoja, pubeja ja diskoja, joissa voi pitää hauskaa myöhään yöhön asti. Saarella ei siis ehdi pitkästyä päivällä eikä illalla!

Tietoa matkustamiseen liittyen

Lento Zakynthokseen laskeutuu Zakynthoksen kansainväliselle lentokentälle, joka tunnetaan nimellä ”Dionysios Solomos” (IATA-koodi ZTH). Lentokenttä sijaitsee Kalamaki-nimisen kaupungin läheisyydessä ja hieman yli 4 kilometrin päässä Zakynthoksesta. Lentoliikenne pysäytetään yleensä yön ajaksi, koska uhanalaisten kilpikonnien tiedetään laskevan munansa läheisille rannoille yöaikaan. Kentältä voi vuokrata auton, jolla saarta pääsee tutkimaan helposti. Matkailija voi silti hyödyntää myös bussiyhteyksiä, jotka kattavat kätevästi koko saaren. Lentokentältä pääsee bussilla Zakynthoksen keskustaan ja keskusbussiasemalle, josta on hyvät yhteydet saaren eri kyliin ja rantakohteisiin. Saarella on myös kaksi satamaa, joista voi ottaa lautan mantereelle tai läheiselle Kefalonian saarelle. Zakynthoksen saarella on aina saman kellonaika kuin Suomessa, ja valuuttana on tietysti euro. Zakynthos on mieleenpainuva, aurinkoinen ja rento lomakohde, jonne kannattaa matkustaa pidemmänkin matkan päästä. Mahdollisimman halvat lennot Zakynthokseen saa, kun liput varaa tarpeeksi ajoissa. Lahjoita itsellesi palanen paratiisia ja lähde nauttimaan Välimeren auringosta turkoosin meriveden äärelle!

Kartta

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.