Parhaat lomamajat 2024

Varaa parhaat Lomamajat ebookersilta

Jos haluat suunnata massaturismin ulottumattomiin, keskelle maaseutua tai yöpyä mahdollisimman upeissa historiallisissa puitteissa, sinun kannattaa ehdottomasti huomioida myös sivustomme huikea lomamajatarjonta. Pieni varoituksen sana voi tosin olla paikallaan: näissä majoitusliikkeissä et todellakaan kohtaa mitään tavanomaista tai tylsää. Lomamajojen luokkaan kuuluu nimittäin esimeriksi huikeita historiallisia kartanoita, sekä ikiaikaisia muratin peittämiä kievareita. Lisäksi valikoimassa on kirjaimellisesti pilven reunalla seisovia alppimajoja sekä kiemurtelevan vuoristotien mutkassa lepoa tarjoavia tavernoja. Etelämpänä lomamaja voi puolestaan löytyä keskeltä norsuja ja muita eläimiä kuhisevaa savannia. Kuten edellisestä voinee päätellä, valikoima on hurja ja kaukana yhdenmukaisesta.

Kenties ainoa lomamajoja yhdistävä tekijä on niiden pieni koko. Yleensä huoneita on korkeintaan 10–20, eli esimerkiksi ketjuhotellien kokoisia vaihtoehtoja lomamajojen luokasta ei löydy. Pienen kokonsa ansiosta lomamajoissa vallitsee upean rauhallinen ja omaleimainen tunnelma. Tämän huomioiden ei liene ihme, että ne ovat erityisen suosittuja romantikkojen ja omaa rauhaa arvostavien parissa. Lomamajoissa saakin usein olla täysin rauhassa. Aamiaisella seuraa voi olla jokunen, mutta jonoja näissä majapaikoissa ei tunneta. Lomamajojen kiehtovuutta korostavat usein myös niistä tarjottavat retket ja muut palvelut. Etenkin syrjäseuduilla retkiä hyödyntäville voi olla tarjolla todella ainutlaatuisia kokemuksia.

Usein lomamajat tarjoavat myös huikean kattauksen historiaa ja kulttuuria. Esimeriksi Englannissa monet 1700- ja 1800-luvuilla rakennetut lomamajat on entisöity vanhaan loistoonsa pienintäkään yksityiskohtaa unohtamatta. Monissa tapauksissa aikamatkaa täydentävät myös seinillä komeilevat maalaukset sekä pihalta löytyvä maisemapuutarha. Hieman erilaista tunnelmaa tarjoavat puolestaan Alpeilla ja muissa vuoristoissa sijaitsevat vuoristomajat. Niistä löytyy lähes poikkeuksetta suuri takka, jonka loimussa jalat ja muut jäsenet lämpenevät taatusti. Postikorttimaista tunnelmaa korostavat myös kauniit hirsirakenteet. Afrikan suunnalla vaihtoehtoihin lukeutuu myös äkkijyrkillä kukkuloilla seisovia majapaikkoja, joiden huoneista avautuu huikeat näkymät kauas savannin yli. Valitsemalla lomamajan pääset aina näkemään ja kokemaan sitä ympäröivän alueen hieman pintaa syvemmältä.

Lomamajat sopivat erityisen hyvin luonnossa viihtyville. Monet sijaitsevat jokseenkin niin syrjässä kuin mahdollista, ja usein lähellä on todella huikeita luontokohteita, kuten syrjäisiä metsiä, vuoristojärviä, merenpoukamia, tai vuorenhuippuja. Vähintään yhtä suosittua tähän luokkaan kuuluva majoitus on laskettelupiireissä. Vuoristossa sijaitsevien lomamajojen yhteydessä onkin usein esimerkiksi suksivarastoja ja -vuokraamoita. Koiranomistajia ilahduttaa puolestaan monen lomamajan sivulla tai seinässä komeileva "koirat tervetulleita" -kyltti. Eikä sovi unohtaa myöskään häämatkalaisia ja häitä suunnittelevia pariskuntia. Heille lomamajojen kovin vetonaula lienevät niiden intiimi tunnelma ja paikoin suorastaan huikeat puitteet ja maisemat. Hääväelle lomamajoista löytyy usein myös juhlatiloja sekä hääsviittejä.

Lomamajoista löytyy huoneita aivan joka kukkarolle. Halvimmat yösijat irtoavat muutamalla kympillä, kalleimmat voivat puolestaan maksaa jopa tuhansia euroja. Kaikki riippuu tyylistä – jos sinulle kelpaa vaatimaton majatalo, selviät taatusti halvalla, mutta entisöidyssä kartanossa tilanne voi olla toinen. Itsellesi parhaiten sopivan lomamajan löydät helpoiten sivustomme kätevällä karttatyökalulla. Sivustoltamme löytyy hurja määrä täysin ainutlaatuisia vaihtoehtoja. Tutustu valikoimaan nyt ja lähde lomalle, jota et vähään aikaan unohda!