Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Matkalle Goaan

Suomen ilmastoon tottuneelle paras matkustuskausi on talvella marras- ja helmikuun välillä. Silloin lämpöä on riittävästi, mutta ilma ei ole tukalan kuuma. Tämän ajan ulkopuolella on myös sadekausi, joten aurinkoa halajavan kannattaa ehdottomasti ajoittaa matkansa talvelle. Mikäpä olisikaan parempi keino tankata talven tyhjentämiä D-vitamiinivarastoja kuin parin viikon rantaloma?

Jos Intiassa ei ole aikaisemmin käynyt, ensimmäinen tuntemus saattaa olla pieni epäusko. Roskia lojuu ympäriinsä, kaduilla kulkee paljon eläimiä vapaana ja suuremmat asutusalueet eivät haise varsinaisesti ainakaan kukkasille. Tämä on asia, joka täytyy vain hyväksyä, ja antaa Intian hurmata muilla avuillaan. Harvassa paikassa tulet törmäämään niin auttavaisiin paikallisiin kuin täällä, ja saat varmasti apua mihin sitä mahdat tarvitakin.

Matkatavaroista kannattaa pitää hyvää huolta, samoin kuin mukana kulkevista laukuista. Pienemmillä rannoilla voi melko huoletta jättää tavaransa rantatuolille veteen pulahtamisen ajaksi, mutta suuremmilla ja vilkkaammilla rannoilla jonkun kannattaa aina olla vahtimassa paikallanne.

Varaudu matkalle maitohappobakteereilla ja tarvittavilla rokotuksilla. Paikallinen bakteerikanta on niin erilainen kuin kotimaassamme, että vatsa voi helposti mennä vähän sekaisin. Paikalliset apteekitkin osaavat kyllä auttaa, kun vain kerrot, mikä on vaivana.

Ja kuten missä tahansa matkatessa; pidä maalaisjärki mukana. Tulet taatusti viettämään mahtavan loman, ja mitä todennäköisimmin palaamaan Goaan vielä uudestaan. Täällä on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että jokaisella reissulla löydät varmasti uutta tekemistä!

Matkustaminen Goaan

Goaan on helpoin matkustaa lentäen, ja alueen ainoa lentokenttä sijaitsee Vasco da Gaman kaupungissa. Kentältä pääset helposti liikkumaan vaikkapa taksilla minne haluatkaan. Taksilla matkustaminen on edullista, ja Intian melko sekavan liikenteen vuoksi suositeltavampaa kuin itse autoileminen. Moottoripyörillä ja skoottereilla pääsee helposti paikasta toiseen, mutta silloin kannattaa huolehtia siitä, että kaikki tarvittavat paperit ovat mukana, ja kypärän käyttäminen on aivan ehdotonta, vaikka paikalliset eivät sitä harrastaisikaan.

Muualle Intiaan pääsee esimerkiksi junalla, mutta VR:n laatuun tottuneelle Intian rautatie voi olla pienimuotoinen shokki. Tästä ei kuitenkaan kannata pelästyä; kunhan pidät itsestäsi, matkakumppaneistasi ja tavaroistasi huolen, junalla matkustaminen voi olla hauska ja erilainenkin matkakokemus.


Rantaelämä

Goaan ei kannata lähteä, jos ei välitä rantaelämästä. Auringonpalvojille tämä puolestaan on maanpäällinen taivas. Lähes koko Goan rannikko on hienohiekkaista rantaa, ja ihmiset osaavat ottaa siitä ilon irti. Rantojakin onneksi löytyy moneen makuun; pohjoisrannikolta löytyvät alueen suurimmat turistirannat, joissa myös kiertää paljon kaupustelijoita, mutta etelämmästä löytyy rauhallisisempia rantoja, joissa saa mitä todennäköisimmin nauttia auringosta ilman häiriötekijöitä. Tässä muutama käymisen arvoisista rannoista:

Calangute: Goan rannikoista tunnetuin, ja jos lomallasi et käy kertaakaan täällä, et voi kehuskella Goaan tutustuneesi. Ranta itsessään on kuin taivas korkeine palmupuineen ja valkoisine hiekkoineen, ja täällä sinun ei tarvitse pelätä jääväsi yksin, jos seuraa kaipaat. Rannalla järjestetään erilaisia bileitä, ja monena yönä täällä voikin soida kaunis trance tai muu tunnelmaan sopiva musiikki. Rannan shackit ovat laadukkaita, ja alueella vierähtääkin helposti koko päivä nauttien auringosta ja vaikka lainelautailusta.

Anjuna: Hippien entinen ”tukikohta”, joka nykyään palvelee auringonpalvojia ympäri maailmaa. Tämä ranta sopii loistavasti myös lapsiperheille ja lasten vedessä leikkimiseen, koska aallot eivät pääse kasvamaan kovinkaan suuriksi, varsinkaan rannan eteläosassa, missä niemenkärki toimii luonnollisena aallonmurtajana. Anjunassa pääset helposti kokeilemaan vaikkapa benjihyppyä, jos kantti kestää!

Chapora: Rauhallisempi ranta pohjoisrannikolla, jossa voit joko ottaa rennosti ja nauttia elämästä, tai harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja. Monet ihmiset saapuvat Chaporaan meditoimaan ja harjoittamaan joogaa paikan rauhallisuuden ja idyllin takia.

Aguada: Toinen rauhallinen ranta pohjoisessa. Rannan maisemaa hallitsee portugalilaisten rakentama linnoitus sekä kauniit kirkot, joten tänne kannattaa tulla myös, jos on kiinnostunut historiasta ja arkkitehtuurista.

Nähtävyydet

Intia itsessään on monelle suomalaiselle melkoinen nähtävyys, mutta Goan alueella riittää paljon erilaisia temppeleitä, kaunista luontoa ja viihtyisiä kalastajakyliä. Entinen pääkaupunki, Vanha Goa, tarjoaa mielenkiintoisen matkan alueen historiaan. Nykyään hylätty kaupunki toimii museona, joka kertoo entisaikojen hallitsijoista, esittelee vanhoja aarteita ja muuta mielenkiintoista.

Erilaiset luonnosuojelualueet antavat aidon kosketuksen Intian luontoon, ja varsinkin norsuja kannattaa lähteä katsomaan. Toki Goassa pääset myös ratsastamaan norsuilla, jos haluat, ja norsusuihku on taatusti mieleenpainuva kokemus!

Ostoksilla käynti Goassa

Ostoksilla käynti Goassa on elämys sinänsä, ja loman aikana kannattaakin käydä ainakin parilla torilla. Useimmilla matkaan tarttuu paikallisia käsitöitä pienistä liinoista räätälin tekemiin pukuihin asti, mausteita, taidokkaasti veistettyjä koriste-esineitä ja koruja. On täällä myytävänä esimerkiksi undulaattejakin, mutta niiden kotimaahan tuominen ei olekaan aivan yksinkertaista.

Goassa kannattaa varautua kauppiaiden tinkaamiseen, ja hinnoissa onkin huomattavasti ilmaa. Usein n. 2/3 alkuperäisestä hinnasta on melko sopiva, mutta kannattaa katsella haluamaasi tuotetta useammasta kojusta, koska hinnat voivat vaihdella paljon kauppiaidenkin kesken.

Anjunan rannalla järjestettävä kirpputori kokoaa yhteen niin paikalliset kuin turistit, ja täältä löydät melkein mitä vain maan ja taivaan väliltä. Tori on ollut voimissaan jo 1980-luvun alusta, jolloin alueella asustelevat hipit kokoontuivat myymään lähinnä elektroniikkatavaroitaan paikallisille asukkaille. Nykypäivänä Anjunan kirpputori on erittäin äänekäs ja eläväinen tapahtuma, eikä sitä kannata pelästyä. Rohkeasti sekaan vain tekemään ikimuistoisia ostoksia!

Calanguten rannan vieressä sijaitseva torialue suorastaan pursuaa erilaisia myyntikojuja, joista löydät kaikkea mausteista vaatteisiin. Kauppiaat suuntaavat tänne myös kauempaa Intiasta. Rannalla sijaitsee paljon shackeja, ns. rantabaareja joiden rantapedeillä saa köllötellä ilmaiseksi, kunhan ostaa juomaa ja ruokaa kyseiseltä shackilta. Voi kuitenkin olla, että rauhallinen köllöttely jää haaveeksi ainakin tällä rannalla, koska ranta kuhisee erilaisia kaupustelijoita, hierojia, ennustajia ja muita erilaisia palveluja tarjoavia paikallisia.

Perjantaina kannattaa suunnata Goan pääkaupungin Panajin pohjoispuolella sijaitsevaan Mapusan kaupunkiin ostamaan markkinoilta tuoreita hedelmiä, kalaa ja muita ruokatarpeita, jos semmoisia matkallaan tarvitsee. Seuraavana päivänä Baga Beachilla järjestetään Anjunan tyylinen rantakirpputori, mutta näiden markkinoiden aika koittaa vasta pimeällä. Livebändit, tähtitaivas ja hämyisä valaistus tekevät markkinoista taatusti ikimuistoisen kokemuksen!

Goan ruoka

Moni allekirjoittaa lausahduksen: ”Ei intialaisen ruoan voittanutta”. Suomestakin löytyy paljon intialaisia ravintoloita, mutta onhan aito intialainen ruoka paikan päällä jotain aivan muuta. Mausteiset kastikkeet, tuoreet vihannekset ja mehevä liha takaavat mahtavat makuelämykset, ja täällä ei tarvitse etsiä ravintolaa saadakseen maistuvaa ruokaa. Jos paikallinen ruoka kuitenkin on liian mausteista, tai siitä ei muuten vain pidä, Goasta löytyy myös ruokia länsimaisempaan makuun. Varsinkin Bagan kalastajakylän ruokatarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Kuten muissakin lämpimän ilmaston ja hieman heikomman hygieniatason alueilla, Goassakin kannattaa olla varovainen raakojen ruokien kanssa. Myös jäätelö ja jääpalat kannattaa jättää väliin, ja vesi juomista ja hampaiden pesua varten ostaa pulloissa. Katukeittiöiden ruoat ovat monesti herkullisia, mutta niidenkin hygieniatasoa kannattaa katsoa hieman tarkemmin, ennenkuin ruokaa lähtee semmoisesta ostamaan.

Yöelämä

Jos Goassa haluaa pimeän tullen jatkaa iltaa sisätiloissa rannan sijaan, alueen kaupungeista löytyy baareja joka lähtöön. Varsinkin Baga Beach on tullut tunnetuksi nuoremman väen bilepaikkana, ja kaupunki kerääkin reppureissaajia ympäri maailmaa pitämään hauskaa. Osasta kaupungeista löytyy myös kasinoja ja yökerhoja, mutta kannattaa huomata, että moni niistä menee kiinni jo iltakymmeneltä. Tässä upeiden hiekkarantojen luvatussa maassa kannattaakin mieluummin kerätä kaveriporukalle tarpeeksi syömistä ja juomista, pari kitaraa tai muuta musiikkilähdettä, ja nauttia yöstä rannalla.

Goa yleistä

Goasta tulee useille ihmisille mieleen hipit, rento rantaelämä ja trance-musiikki. Tämä ei ole ihan tuulesta temmattu mielikuva, koska 1960-luvulla hipit vaelsivat Goan rannoille lomailemaan ja nauttimaan elämästä sankoin joukoin. Kun hippien virta alkoi hiipumaan, osa heistä jäi viettämään aikaa alueelle tehden muunmuassa musiikkia, ja 1990-luvulla täällä syntyikin uusi trancen alalaji, Goa trance.

Nykyään alueella näkee edelleen hippiaatteen kannattajia niin turisteissa kuin paikallisissakin, mutta Goa toimii loistavana lomakohteena lähes kenelle tahansa. Vanhat intialaiset perinteet ovat aikojen kuluessa poimineet mukaan vaikutteita siirtomaa-aikana Portugalilaisilta, ja hindulaisuus, katolilaisuus ja islam värittävät entisestään alueen elämää. Goan upeat hiekkarannat, ystävälliset ihmiset, lämmin ilmasto ja maistuvat ruoat kutsuvatkin sinut tutustumaan ja ihastumaan Intiaan!

Parhaat matka-aktiviteetit kohteeseen Goa

Katso kaikki 3 aktiviteettia kohteessa Goa

ENEMMÄN hotelleja lomakohteessa Goa

Näytä kaikki 2 899 majoitusliikettä kohteessa Goa
134 €
Taj Fort Aguada Resort & Spa, Goa

Taj Fort Aguada Resort & Spa, Goa

5.0 kautta 5.0
Taj Fort Aguada Resort & Spa, Goa on saanut mainiota palautetta rantasijainnistaan. Majoitusliike sijaitsee kokouskeskuksen yhteydessä, ja Candolimin ranta on vain lyhyen kävelymatkan päässä. Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ja 5 ravintolaa. Tässä 5 tähden hotellissa on 145 huonetta 2 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön muun muassa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja memory foam -patjallisen sängyn.
81 €
Vivanta Goa, Panaji

Vivanta Goa, Panaji

5.0 kautta 5.0 Dr D B Bandodkar Road, Panaji, Goa
Vivanta Goa, Panaji on saanut loistavaa palautetta aamiaisestaan. Majoitusliike sijaitsee ostoskeskuksen yhteydessä, ja 18th June Road on vain lyhyen kävelymatkan päässä. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen valet-pysäköinnin ja ilmaiset hotellinjohtajan kutsut. Tässä vuonna 2009 rakennetussa 5 tähden hotellissa on 170 huonetta 7 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat asiakkaille ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja Tempur-Pedic-patjalliset sängyt.
219 €
The Leela Goa

The Leela Goa

5.0 kautta 5.0
The Leela Goa on saanut loistavaa palautetta sijainnistaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Mobor Beach. Majoitusliike tarjoaa asiakkaille esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen valet-pysäköinnin ja ilmaiset lentokenttäkuljetukset. Tässä 5 tähden hotellissa on 206 huonetta 2 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön muun muassa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja LCD-television.

^Kaikkiin sivustolla ebookers.fi tehtyihin lento + hotelli -pakettivarauksiin perustuvat säästöt aikavälillä 01.01.2018–31.12.2018 verrattuna samojen komponenttien hintaan erikseen varattuina. Säästöt riippuvat lähtö-/kohdepaikasta, matkan pituudesta, majoituspäivistä ja valituista matkanjärjestäjistä. Säästöt eivät koske kaikkia pakettimatkoja.

*Hinta on alin viimeisten 24 tunnin sisällä löydetty hinta yhden yön pituiselle kahden aikuisen varaukselle seuraavien 30 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.