Kypros matkat

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi:

Parhaat matkapaketit kohteeseen Kypros

Melissi Beach Hotel & Spa
Frangiorgio Hotel
Best Western Plus Larco Hotel
Central Park Residence
Flamingo Paradise Beach Hotel Adults Only

Kypros Lomapaketit 6-7:ksi Yöksi

Melissi Beach Hotel & Spa
Frangiorgio Hotel
Best Western Plus Larco Hotel
Central Park Residence
Flamingo Paradise Beach Hotel Adults Only

Kypros Lomapaketit 6-7:ksi Yöksi

Melissi Beach Hotel & Spa
Frangiorgio Hotel
Best Western Plus Larco Hotel
Central Park Residence
Flamingo Paradise Beach Hotel Adults Only

Kypros Lomapaketit 6-7:ksi Yöksi

Melissi Beach Hotel & Spa
Frangiorgio Hotel
Best Western Plus Larco Hotel
Central Park Residence
Flamingo Paradise Beach Hotel Adults Only

Hyödynnä edulliset pakettitarjoukset kohteeseen Kypros

Kypros matkat

Kyproksen matka on varma valinta! Kypros on suomalaisille tuttu lomakohde Välimerellä sopivan lentomatkan päässä. Monet lomailijat palaavat Kyprokselle kerta toisensa jälkeen, sillä monipuoliseen saareen on vaikea kyllästyä. Turisteille kyproksen matka on täydellinen yhdistelmä rantalomaa ja kulttuuria.

Kyproksen saari koostuu kahdesta osasta: eteläpuoli, eli noin kaksi kolmasosaa saaren pinta-alasta, on itsenäinen, Euroopan unioniin kuuluva valtio, ja pohjoispuoli Turkin miehittämää ja turkkilaisten asuttamaa aluetta. Molempien osien pääkaupunki on Nikosia (turkiksi Lefkosia), joka sijaitsee YK:n vartioimalla rajavyöhykkeellä. 2000-luvulla Kyproksen etelä- ja pohjoispuolen suhteet ovat parantuneet aikaisemmasta tilanteesta, ja niiden välisen rajan ylittäminen onnistuu passia näyttämällä.

Kyproksen suosituimmat turistikohteet Limassol, Larnaka, Agia Napa ja Pafos sijaitsevat saaren eteläpuolella. Jos haluat tutustua aitoon ja perinteiseen kyproslaiseen elämänmenoon, löydät sitä parhaiten Pohjois-Kyprokselta, esimerkiksi Kyreniasta ja Famagustan keskiaikaisesta kaupungista. Loma Kyprokselle on turvallista, koska ajantasaiset tiedot Kyprokselle matkustamisesta löytyvät suomeksi Ulkoministeriön päivittämästä matkustustiedotteesta.

Kypros pakettimatka

Kyproksen paketitmatka matka sujuu helposti. Kyproksen kirkkaiden vesien äärelle pääsee ympäri vuoden. Suurin osa lentoyhtiöistä lentää Larnakan lentokentälle, josta on helppo jatkaa matkaa saaren muihin osiin. Kyproksen pakettimatkan lennot Kyprokselle Suomesta käsin sisältävät vähintään yhden välilaskun Keski-Euroopassa, joten matkantekoon kannattaa varata riittävästi aikaa.

Liikkuminen Kyproksella

Matka Kyproksella sujuu hyvin vaikkei omaa autoa olisikaan. Kyproksella on kattava linja-autoverkosto, ja paikasta toiseen matkustaminen on kätevää bussilla, vaikka aikataulut eivät aina välttämättä ole pohjoismaisen tarkkoja. On myös hyvä muistaa, että sunnuntaisin monet bussit eivät kulje. Auton tai moottoripyörän vuokraaminen on Kyproksella hieman halvempaa kuin pohjoisempana Euroopassa, ja vuokra-auton ratissa et ole riippuvainen julkisen liikenteen aikatauluista. Ole kuitenkin varovainen, sillä Kyproksella on vasemmanpuoleinen liikenne. Myös taksilla matkustaminen on Kyproksella edullisempaa kuin Suomessa.

Paras aika matkustaa Kyprokselle

Ilmastoltaan Kypros lasketaan kuuluvaksi Lähi-itään, ja paras aika matkustaa sinne on keskikeväästä kesäkuun puoliväliin tai syksyllä. Kyproksen loma keskikesällä voi tuntua suomalaiselle liian kuumalta, koska päiväsaikaa lämpötila nousee korkeaksi, mutta toisaalta silloin voi tarvittaessa viilentää itseään sinisenä kimaltelevassa Välimeressä, viettää keskellä päivää pitkän siestan ja jalkautua nauttimaan katujen ravintoloista ja yöelämästä vasta pimeän tultua. Lomailet mihin aikaan tahansa, on Kypros huomattavasti Suomea lämpimämpi!

Tekemistä Kyproksella

Kyproksella rantaloman voi yhdistää kaupunkilomaan ja kulttuurimatkaan. Matkat Kyprokselle voi suunnata moneen eri paikkaan. Parhaat rantalomakohteet ovat Pafos, vilkkaasta yöelämästään tunnettu Agia Napa sekä sen lähellä sijaitseva rauhallinen Protaras. Viimeksi mainitussa sijaitsee Kyproksen parhaaksi rannaksi tituleerattu Fig Tree Bay. Sukellusharrastajat nauttivat kirkkaista vesistä Larnakan edustalla. Lapset viihtyvät Kyproksen lomalla varmasti vesipuistoissa, joita löytyy muun muassa Larnakasta ja Agia Napasta.

Aktiivista lomanviettoa kaipaavalle Kyprokselta löytyy monipuolisia vaellus- ja pyöräilyreittejä. Hyvä vaelluskohde on Troodoksen vuoristo, jonka korkein huippu Olympos kohoaa kahden kilometrin korkeuteen. Olympos-vuoren ympäri kulkee 12 kilometriä pitkä patikointireitti, jonka voi taittaa myös maastopyörällä.

Historian ystävä suuntaa Kyproksen matkalla Pafoksen kaupunkiin, joka on Unescon maailmanperintökohde. Sieltä löytyy muun muassa arkeologinen puisto, jonka lattiamosaiikeissa on kuvattu kreikkalaisesta mytologiasta tuttuja tarinoita. Kesäaikaan Pafoksen keskiaikaisessa linnoituksessa järjestetään erilaisia tapahtumia.

Kulinaristit nauttivat kyproslaisen keittiön antimista, joissa sekoittavat kreikkalainen ja turkkilainen ruokakulttuuri. Ruoka on olennainen osa kyproslaista kulttuuria, ja paikalliset suhtautuvat siihen asiaankuuluvalla vakavuudella. Ruoka valmistetaan tuoreista paikallisista raaka-aineista ja maustetaan paikallisilla yrteillä. Varsinkin lihansyöjä nauttii kyproslaiselle ruokakulttuurille tyypillisistä lihavartaista. Yksi tunnetuimmista kyproslaisista mauista on halloumijuusto, joka maistuu erityisen hyvältä alkuperäisessä ympäristössä. Suotuisa ilmasto on varmasti osaltaan vaikuttanut siihen, että ruoka valmistetaan Kyproksella usein grillissä. Myös kahvilakulttuuri on olennainen osa kyproslaista elämänmenoa. Kahvilat ovat perinteisesti olleet Kyproksella miesten valtakuntaa, ja monissa kaupungeissa ja kylissä saattoi aikoinaan olla kaksi kahvilaa saman kadun eri puolilla eri poliittista kantaa edustaville asiakkaille. Nykyään naisetkin ovat tervetulleita kahviloihin, eikä politiikkakaan ole enää yhtä tärkeässä roolissa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä kohteesta Kypros

Kuinka paljon lomamatkat kohteeseen Kypros maksavat?

Hakukoneellamme näet kohteen Kypros vain muutamalla klikkauksella. Löydät usein todella hyviä hintoja pakettimatkoille. Voit koota matkapaketin kohteeseen Kypros itse, löydät siihen taatusti juuri sinulle sopivat lennot, hotellin ja palvelut sinulle sopivaan hintaan. Edullisimmillaan matkat kohteeseen Kypros maksavat tällä hetkellä 1 116 €.

Miten saada halvat matkat kohteeseen Kypros vuonna 2023?

Vertailemalla eri hotelleja, lentoja ja palveluita ebookersin hakukoneella löydät halvat matkat. Eri lennoista, hotelleista ja vaikka autonvuokrauspalvelusta voit koota hetkessä oman matkasi kohteeseen Kypros. Varaaminen on helppoa, nopeaa ja turvallista. Asiakaspalvelumme auttaa sinua, jos sinulla on kysyttävää, joten ota rohkeasti yhteyttä.

Mikä on paras aika matkustaa kohteeseen Kypros?

Yleisesti niinä kuukausina kun kohde on suosittu ovat hinnat korkeimmat. Kohteen Kypros suosituimmat kuukaudet ovat . Muina aikoina matkailijoita on vähemmän. Yleensä tämä tarkoittaa, että todennäköisemmin silloin löydät kohteen Kypros halvat matkat, joskin täysin varmaa se ei ole. Joskus tietyt lomat tai tapahtumat, voivat aiheuttaa lyhyitä hintapiikkejä myös kuukausittaisten sesonkiaikojen ulkopuolella. Jos haluat saada varmimmin kohteen  Kypros, on hyvä olla joustava myös päivien suhteen.

Onko kannattavampaa ostaa kohteen Kypros pakettimatka eikä erikseen lentoja ja majoitusta?

Kun ostat kohteen pakettimatkan, voit säästää jopa 15% tai 457 €. Kun varaat pakettimatkan sen sijaan että varaisit lennot ja majoituksen erikseen vältyt ylimääräiseltä stressiltä, sillä lomamatkasi suunnittelu on helppoa ja vaivatonta, eikä sinun tarvitse huolehtia yksityiskohdista. Varattuasi lennon ja majoituksen kätevästi samasta paikasta, voit keskittyä itse matkaan ja loman odotukseen! Saat lisäksi lukittua nyt olevat hinnat, eikä budjetin kanssa tule yllätyksiä, jos vaikkapa hotellien hinnat ovat myöhemmin nousseet.

Voinko säästää auton vuokrassa jos vuokraan sen hotellin ja lennon yhteydessä?

Kyllä usein näin on. Kohteen Kypros pakettimatkat ovat yleensä halvempia kuin matkan osat erikseen. Kannattaa siis varata kaikki  kerralla autoa myöten. Alennusta voit saada kaikkiin yhdistelmiin. Yleisesti mitä enemmän pakettiin kuuluu, sitä enemmän voit saada alennusta.

Viihtyisiä hotelleita kohteessa Kypros

Etkö löydä etsimääsi?
Näytä kaikki saatavilla olevat majoituspaikat kohteessa Kypros
Näytä kaikki majoituspaikat
Alin löytämämme hinta viimeisten 24 tunnin aikana 1 yölle ja 2 aikuiselle. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Halvat meno-paluu lennot Kypros

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.