Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Helsinki Graz

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Helsinki - Graz

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi GRZ
Lennon hinta 178 €

Lennot Helsingistä Graziin vievät pikkulomalle Steiermarkin pääkaupunkiin

Grazin kaupunki Itävallan Steiermarkissa sijaitsee Wienin ja Zagrebin puolivälissä. Graz valloittaa vierailijan sydämen idyllisellä kaupunkimaisemalla, kauniilla luontoalueilla ja herkullisella ruualla. Lufthansa operoi lentoja Helsingistä Graziin yhdellä välilaskulla siten, että kokonaismatka-aika on lyhimmillään 4 h 10 min. Tällöin lyhyt välilasku on Münchenissä. Myös itävaltalainen Austrian Airlines tarjoaa halpoja lentoja Helsingistä Graziin.

Itävallassa eletään Keski-Euroopan aikaa, joten kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa. Ilmasto on kesäisin usein mannermaisen kuuma. Kesäkuukausina päivän ylin lämpötila on keskimäärin 26 astetta ja talvella muutaman asteen plussalla.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle pääset I-junalla Tikkurilan kautta tai P-junalla Myyrmäen kautta. Kehäradan ansiosta voit vaihtaa kaukoliikenteen junan paikallisjunaan ja päästä raiteita pitkin kentälle asti. Helsingistä pääset lentoasemalle myös seutuliikenteen busseilla tai Finnair City Busilla. Osa kaukoliikenteen bussivuoroista koukkaa lentoaseman kautta. Jos oma auto toimii sinulle parhaiten, selviät parkkeerauksesta sitä halvemmalla, mitä kauemmas pysäköit autosi kentästä matkan ajaksi. Lentoparkista on bussikuljetus terminaaleihin. Jos olet suuntaamassa lentokentälle sen lähellä olevasta hotellista, muista hotellin oma maksuton bussikuljetus.

Kentältä keskustaan tai kylpyläkaupunkiin

Grazin lentoasema sijaitsee noin kymmenen kilometriä Grazin keskustasta etelään. Kaupunkiin sieltä pääsee sekä junalla että bussilla. Flughafen Graz/Feldkirchenin juna-asema on noin 300 metrin päässä terminaalista, ja sen kautta kulkee S-Bahn-linja S5. Bussipysäkit ovat saapuvien lentojen aulan ulkopuolella, ja yhdensuuntainen matka kaupunkiin maksaa reilut kaksi euroa. Takseja löytyy välittömästi saapuvien lentojen aulan ulkopuolelta.

Jos olet tulossa lomalle yhteen kuudesta Grazin ympäristön kylpyläkaupungista, voit käyttää Tourismusregion Thermenlandin tarjoamaa shuttle-bussipalvelua, joiden meno-paluuhinta kylpyläkaupunkeihin on noin 40 euroa. Steiermarkin kylpyläpaikkakunnat ovat Bad Radkersburg, Bad Gleichenberg, Bad Blumau, Bad Waltersdorf, Loipersdorf ja Sebersdorf. Kyyti tulee varata vähintään vuorokautta ennen siltä majoitusliikkeeltä, johon olet majoittumassa.

Kentällä pysäköintitason alakerrassa palvelee viisi autonvuokraamoa, joilta saat ajopelin omatoimiseen matkailuun. Tiskeille pääsee katettua käytävää pitkin saapuvien lentojen aulasta.

Idyllinen vanhakaupunki ja kaunis kellotorni

Graz on merkittävä yliopistokaupunki, ja sen 270 000 asukkaasta opiskelijoita on 40 000. Kaupungissa on hyvin toimiva julkisen liikenteen verkosto. Hauptplatzin eli keskusaukion eteläpuolella sijaitseva Jakominiplatz on paikallisliikenteen solmukohta. Kaupungissa on kahdeksan raitiovaunulinjaa ja 24 bussilinjaa. Ylös Schlossbergille eli linnavuorelle pääsee liikennelaitoksen köysiradalla. Mäelle pääsee myös portaita, jotka lähtevät Schlossbergplatzilta.

Schlossberg on näyttävä 123-metrinen kukkula keskusaukion yläpuolella keskellä vanhaakaupunkia, Mur-joen itäpuolella. Kaupunki on saanut nimensäkin pientä linnaa tarkoittavasta slaavilaisesta sanasta gradec.

Grazin symboli on kukkulalla sijaitseva kellotorni. Siinä on tavallisuudesta poiketen pidempi tuntiviisari ja lyhyempi minuuttiviisari. Kellotornin juurella olevista ruusutarhoista on kauniit näkymät ympäröivään kaupunkiin.

Luonnon eksotiikkaa, suussa sulavia aterioita ja sotaisia muistoja

Mur-joen vartta kulkee Murradweg-pyörätie, jossa jokivarren rauhasta voi nauttia kävellen tai pyöräillen. Kaupungissa on kauniita puistoja, ja sen ulkopuolella retken voi tehdä vaikka viinitilalle tai Peggaun tippukiviluolastoon ja luolakappeliin. Luolassa on kylmää ja kosteaa, joten kesähelteelläkin lämmin varustus on retkellä tarpeen.

Itävallassa on paikallaan maistella paikallisia viinejä Heuriger-ravintoloissa hyvän vasikanleikkeen eli schnitzelin kanssa. Jälkiruoaksi sopii omenastruudeli tai Kaiserschmarrn, joka on kuohkeaa, tomusokerilla höystettynä silppuna tarjottua pannukakkua, jossa saattaa olla rusinoita, pähkinöitä, kirsikoita tai omenasosetta. Sen seuraan kuuluu myös Zwetschkenröster, luumukompotti.

Grazin Joanneum-museokokonaisuus perustettiin vuonna 1811, ja se on maan vanhin museo. Museoiden aihepiirit ulottuvat arkeologiasta ja paleontologiasta kasvitieteeseen, eläintieteisiin ja taiteeseen. Museon alaisuudessa toimii muun muassa Landeszeughaus eli asehuone, joka on maailman suurin lajissaan. Tämä sotavälineistöä ja ritarien haarniskoja neljässä kerroksessa esittelevä museo on suosittu turistikohde.

Varatuimmat hotellit Graz

Näytä kaikki 122 majoitusliikettä kohteessa Graz
57 €
Best Western Plus Plaza Hotel Graz

Best Western Plus Plaza Hotel Graz

4.0 kautta 5.0 Conrad-von-Hoetzendorf-Strasse 60, Graz, Steiermark
Best Western Plus Plaza Hotel Graz on saanut hyvää palautetta avuliaasta henkilökunnastaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Stadthalle Graz. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä kuntokeskuksen ja baarin. Kaikki huoneet tarjoavat asiakkaille ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja syvät kylpyammeet.
61 €
Hotel Daniel Graz

Hotel Daniel Graz

4.0 kautta 5.0 Europaplatz 1, Graz, Steiermark
Hotel Daniel Graz on saanut loistavaa palautetta keskeisestä sijainnistaan. Majoitusliike sijaitsee kävelymatkan päässä kohteesta Explosiv Graz. Majoitusliike tarjoaa asiakkaille esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä baarin ja business centerin. Kaikki huoneet tarjoavat asiakkaille ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja sadesuihkupäät.
Hae hinnat
JUFA Hotel Graz

JUFA Hotel Graz

3.0 kautta 5.0 Idlhofgasse 74, Graz, Steiermark
JUFA Hotel Graz on saanut mainiota palautetta huoneiden siisteydestä. Majoitusliike sijaitsee kävelymatkan päässä kohteesta Grazer Synagoge. Majoitusliike tarjoaa asiakkaille esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä ravintolan ja baarin. Kaikki huoneet tarjoavat ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja televisiot.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.