Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Helsinki Teneriffa

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Helsinki - Teneriffa

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi TFS
Lentovaihtoehtoja 1
Lennon hinta 219 €
Keskimääräinen lentoaika 4 tuntia 50 minuuttia

Lennot Helsingistä Teneriffalle

Kanariansaarten suurin saari, Teneriffa, on suomalaisten rakastama rantalomakohde ympäri vuoden, mutta erityisesti talvikaudella. Etäisyys Helsingistä Teneriffalle on linnunteitse noin 4 680 kilometriä. Teneriffalla eletään Länsi-Euroopan aikaa, joten kello siellä on kaksi tuntia Suomea jäljessä.

Yksi saari, kaksi lentoasemaa

Teneriffan saarella on kaksi lentoasemaa, Tenerife Sur (eteläinen lentoasema, Tenerife Reina Sofia) ja Tenerife Norte (pohjoinen lentoasema), joiden tunnukset ovat TFS ja TFN. Muun muassa Finnair liikennöi molemmille kentille suoria lentoja talvikaudella: eteläiselle kentälle lokakuulta huhtikuulle ja pohjoiselle kentälle marraskuulta maaliskuulle. Suoralla lennolla lentoaika on noin kuusi ja puoli tuntia.

Teneriffan pohjoinen lentoasema, entinen Los Rodeosin lentoasema, sijaitsee lähellä Santa Cruz de Tenerifeä. Sinne pääsee Helsingistä yhdellä välilaskulla Madridissa muun muassa Finnairin ja Iberian kyydillä. Teneriffan eteläinen lentoasema on kentistä uudempi ja vilkkaammin liikennöity. Suoria lentoja tarjoaa Norwegian sekä Finnair osan vuodesta. Yhdellä välilaskulla eteläiselle kentälle pääsee esimerkiksi Air Berlinin tai Aeroflotin kyydillä.

Saapuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Kun matka vihdoin alkaa, pääset Helsinki-Vantaan lentoasemalle Helsingistä I-junalla Tikkurilan kautta tai P-junalla Myyrmäen kautta. Näistä junista kannattaa valita Rautatieasemalla se, kumpi sattuu aiemmin lähtemään. Helsingistä pääset kentälle myös seutuliikenteen busseilla tai Finnair City Busilla, joka lähtee Rautatieaseman vierestä Elielinaukiolta. Myöskin muualta Suomesta tultaessa voi päästä suoraan lentoasemalle, sillä osa kaukoliikenteen bussivuoroista kulkee sen kautta. Omalla autolla saapuville on runsaasti parkkitilaa, ja pysäköinnin voi varata etukäteen Internetissä. Lentoparkkialueilta – samoin kuin lähialueen hotelleista – pääsee bussilla terminaaleihin.

Siirtyminen pohjoiselta lentoasemalta majapaikkaan

Teneriffan pohjoiselta lentoasemalta Santa Cruziin, Puerto de la Cruziin ja La Lagunaan vie bussilinja numero 102. Hinta Santa Cruziin on vajaat 3 euroa ja Puerto de la Cruziin noin 5 euroa. Bussit kulkevat päiväsaikaan useamman kerran tunnissa. Taksi tulee aina ottaa merkityltä taksitolpalta. Sekä bussit että taksit liikennöivät tasolta 0. Kentällä palvelee myös useita kansainvälisiä autovuokraamoja.

Siirtyminen eteläiseltä lentoasemalta eteenpäin

Eteläiseltä lentoasemalta eli Reina Sofian lentoasemalta pääsee bussilinjalla numero 111 Santa Cruziin ja saaren suurimmille hiekkarannoille, Los Cristianokseen ja Costa Adejeen. Matkan hinta Santa Cruziin on vajaat 10 euroa ja kahteen jälkimmäiseen vajaat 4 euroa. Bussit lähtevät lentoasemalta puolen tunnin välein klo 6.00–22.30 sekä muutaman kerran yön aikana. Kentällä päivystää myös takseja ja useita autovuokraamoja.

Ilmasto hellii Suomen talvea pakoilevaa

Teneriffalla päivän ylin lämpötila on keskimäärin 20 astetta tai sen yli vuoden jokaisena kuukautena. Yötkään eivät ole kovin kylmiä, sillä yön alin lämpötila on viileimmillään keskimäärin 14 astetta. Sateita tulee talvikaudella eli marraskuusta maaliskuulle enemmän kuin kesäaikaan, jolloin sateita ei juuri saada. Tästä huolimatta saarella on keskimäärin 5 tuntia tai enemmän auringonpaistetta päivässä vuoden ympäri.

Meriveden keskilämpötila on talvikaudellakin 20 asteen tuntumassa. Suosituimmat lomarannat ovat Playa de Las Américas ja Los Cristianos. Teneriffalla on useita vesipuistoja, kuten Siam Park, Parque Maritimo Cesar Manrique, Aqualand Tenerife ja Lago Martianez. Golfkenttiä on myös useita.

Retki Teidelle kruunaa matkan

Tuliperäiselle Teide-vuorelle järjestetään opastettuja retkiä, tai matkan sinne voi tehdä myös vuokra-autolla. Teide on 3 718 metriä korkea ja näin ollen Espanjan korkein vuori. Tie päättyy 2 356 metrin korkeuteen, josta lähtee köysirata lähelle vuoren huippua. Köysiradan yläasema on 3 555 metrin korkeudessa. Viimeiset noin 200 metriä huipulle voi kiivetä jalan sään salliessa. Nousuun tarvitaan nykyisin kirjallinen lupa, jonka voi tulostaa itse kansallispuistojen verkkosivuilta.

Saaren koillisosassa sijaitseva La Lagunan kaupunki, jonka varhaisimmat osat ovat peräisin 1500-luvulta, on Unescon maailmanperintökohde.

Lennot Helsinki – Teneriffa

Onko kohteiden Helsinki ja Teneriffa välillä suoria lentoja?

Pakkaa mukaan kaikki tarvitsemasi, että sinulla ei tule tylsää välilaskun aikana, koska kohteiden Helsinki ja Teneriffa välillä ei lennetä suoria lentoja. Sinun täytyy varata lippusi lentoyhtiöltä, joka myy välilaskullisia lentoja.

Mitkä ovat parhaat lentokentät kohteiden Helsinki ja Teneriffa välisille lennoille?

Oletko lentämässä kohteiden Helsinki ja Teneriffa välillä? Nämä ovat suosituimmat lentoreitit:

  • Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) – Santa Cruz de Tenerife (TFN-Pohjois-Teneriffa): 13 lentoa viikossa
  • Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) – Teneriffa (TFS-Etelä-Teneriffa): 13 lentoa viikossa
Mitkä ovat suosituimpia kohteiden Helsinki ja Teneriffa välillä lentäviä lentoyhtiöitä?

Sinun ei tarvitse enää jatkaa parhaiten sopivan lentoyhtiön hakemista. Olemme tehneet sen puolestasi ja löytäneet hyvän valikoiman yhtiöitä, jotka lentävät kohteiden Helsinki ja Teneriffa välillä. Yksi vaihtoehto on Iberia, joka liikennöi 10 lentoa kuussa. Toinen vaihtoehto on Norwegian Air International. Se liikennöi 5 lentoa tällä reitillä joka kuukausi. Käytä hieman aikaa vertaillen näitä kahta yhtiötä ja saatat hyvinkin onnistua löytämään loistavan tarjouksen.

Kuinka monta lentoa kohteiden Helsinki ja Teneriffa välillä on?

Matka kohteiden Helsinki ja Teneriffa välillä ei voisi olla helpompi. 2 päivittäistä lentoa varmistavat, että voit helposti valita itsellesi parhaiten sopivan ajan.

Varatuimmat hotellit Teneriffa

Näytä kaikki 9 603 majoitusliikettä kohteessa Teneriffa
178 €
Hard Rock Hotel Tenerife

Hard Rock Hotel Tenerife

5.0 kautta 5.0 Avenida Adeje, 300, Adeje
Hard Rock Hotel Tenerife on saanut loistavaa palautetta perheystävällisistä palveluistaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta El Pinque. Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ja ilmaiset ostoskeskuskuljetukset. Tässä vuonna 1979 rakennetussa 5 tähden lomakylässä on 624 huonetta 16 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja kalustetut parvekkeet.
43 €
Santa Barbara Golf and Ocean Club by Diamond Resorts

Santa Barbara Golf and Ocean Club by Diamond Resorts

4.0 kautta 5.0 Avenida del Atlantico, s/n, Golf del Sur, San Miguel de Abona, Tenerife
Santa Barbara Golf and Ocean Club by Diamond Resorts on saanut mahtavaa palautetta huoneistojen mukavuudesta. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Playa Amarilla. Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa, ulkouima-allas ja ravintola. Tässä 4 tähden huoneistohotellissa on 279 huoneistoa. Jokainen huoneisto tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja keittiön.
76 €
Sunset Bay Club by Diamond Resorts

Sunset Bay Club by Diamond Resorts

3.0 kautta 5.0 Calle Antonio Navarro, 1, Urbanizacion Atamanes, Adeje, Tenerife
Sunset Bay Club by Diamond Resorts on saanut loistavaa palautetta avuliaasta henkilökunnastaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Fanaben ranta. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä 2 ulkouima-allasta ja ravintolan. Tässä 3 tähden huoneistohotellissa on 206 huoneistoa 6 kerroksessa. Jokainen huoneisto tarjoaa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja keittiön.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.