Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Löydä täydellinen lentosi yli 400 lentoyhtiön joukosta

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Helsinki Edinburgh

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Halvat lennot Helsingistä Edinburghiin

Lumoava, jotenkin salaperäinen Edinburgh on täynnä kulttuuria ja historiaa. Sitä et voi jättää väliin – varaa siis lennot Helsingistä Edinburghiin ja koe Skotlanti ja sen pääkaupunki juuri nyt.

Helsinki–Edinburgh-lennot

Finnairilla on tarjolla kätevät suorat lennot Helsingistä Edinburghiin. Alle kolmessa tunnissa olet perillä Edinburghissa ja voit keskittyä kaikkeen, mitä sillä on tarjottavanaan. Suoria lentoja lennetään kahdesti viikossa, maanantaisin ja keskiviikkoisin, ja jos päivät eivät sovi loma-aikatauluusi, tarjolla on myös käteviä välilaskullisia lentoja esimerkiksi SASilla Tukholman kautta, KLM:lla Amsterdamin kautta ja Norwegianilla Oslon kautta. Matka-aika välilaskullisilla lennoilla on noin 4–6 tuntia. Edullisimmillaan Helsinki–Edinburgh-lennot voi saada alle 200 eurolla. Edinburghin ilmasto on leuto, joten pakkasia ja helteitä siellä ei kovin usein koeta. Sanonnan mukaan Skotlannissa sataa aina, ja Edinburghissakin on keskimäärin 125 sateista päivää vuodessa. Se ei kuitenkaan ole joka päivä, eikä edes joka toinen. Lisäksi säätila vaihtelee nopeasti, jopa tunnista toiseen. Hyvää matkustusaikaa Edinburghiin on kevät ja kesä. Matkailijoita riittääkin silloin eniten, joten nähtävyyksiin täytyy varautua jonottamaan. Toinen kiireinen aika osuu Britannian koulujen loma-aikoihin, esimerkiksi lokakuun puoliväliin.

Matkaan Helsinki-Vantaalta

Helsinki-Vantaan lentoasemalta lähdet sujuvasti matkalle kuin matkalle, koska lähtöselvitys, turvatarkastus ja rajamuodollisuudet sujuvat yleensä sukkelasti. Kentällä on myös monipuoliset palvelut ostosmahdollisuuksineen ja ravintoloineen. Helsinki-Vantaalle voit saapua joko kotimaanlennolla muualta Suomesta tai Helsingin keskustasta bussilla tai uudella paikallisjunalla. Oman auton voit jättää jollekin lentoaseman vartioiduista pysäköintialueista. Mikäli lentosi lähtee aikaisin aamulla tai saavut kauempaa jo edellisenä päivänä, voit varata huoneen lentokenttähotellista, joita on lähistöllä useita.

Perillä Edinburghissa

Edinburghin lentoasema (EDI) sijaitsee 13 kilometrin päässä Edinburghin keskustasta länteen. Kentältä keskustaan pääsee parhaiten busseilla, jotka lähtevät terminaalin edustalta. Airlink 100:lla pääsee 10 minuutin välein Waverley Bridgelle, joka on lähellä Princes Streetiä, päärautatieasemaa ja linja-autoasemaa. Liput voi ostaa netistä, visitscotland-tiskiltä tuloaulasta, bussipysäkiltä tai kuljettajalta. Matka Airlink 100:lla kestää 25 minuuttia. Kentältä on useita muitakin bussiyhteyksiä eri suuntiin. Kentältä pääsee keskustaan myös nopealla ja mukavalla raitiovaunulla, joka kulkee 8–12 minuutin välein. Matka-aika on 35 minuuttia. Lipun voi ostaa pysäkin lippuautomaatista. Taksikyydin saa terminaalirakennuksen edustalla sijaitsevan parkkihallin pohjakerroksesta. CityCabsin mustat taksit ovat edullisin vaihtoehto. Auton voi vuokrata erillisestä autonvuokrauskeskuksesta, johon on koottu kaikkien vuokraamojen palvelutiskit ja joka sijaitsee terminaalista katsoen parkkihallin takana, vasemmalla puolella. Muista, että Skotlannissa on vasemmanpuoleinen liikenne. Edinburghin julkinen liikenne toimii hyvin. Kaupungissa voi liikkua myös kävellen, mutta mäkien kipuaminen voi käydä ajoittain raskaaksi. Edinburghissa on kaksi eri bussiyhtiötä, First ja Lothian, joilla on omat lippujärjestelmät. Ne pysähtyvät kuitenkin samoilla pysäkeillä. Lisäksi kaupungissa voi liikkua raitiovaunulla. Taksilla ajelu voi olla kätevä vaihtoehto tietyillä reiteillä. Taksin voi joko tilata puhelimitse, ottaa tolpalta tai pysäyttää lennosta. Suomen ja Edinburghin välinen aikaero on -2 tuntia.

Majoitus Edinburghissa

Edinburghin hotellitarjonta on erinomaista. Huono uutinen on, että hotellien hinnat ovat korkeat. Varaamalla majoituksen hyvissä ajoin – jopa puolikin vuotta – etukäteen voi kuitenkin säästää paljon. Heinä–elokuussa festivaalien aikaan hotellit myydään käytännössä loppuun, joten etenkin silloin on majoitus varattava riittävän aikaisin. Jonkin verran säästää, jos valitsee majapaikan keskustan ulkopuolelta, esimerkiksi Haymarketista. Jos etsit majoitusta Old Townista, ole tarkka sen tasosta, sillä osa hotelleista on vanhoja ja heikkotasoisia. New Townin puolella laatu on tasaisempaa. Edinburghissa on tarjolla myös kotimajoitusta ja vuokrattavia huoneistoja.

Edinburghin kohokohtia

Edinburghin päänähtävyys on Edinburghin linna, jonne kuljetaan tietenkin Royal Milea pitkin. Sekä Old Town että New Town kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin – etsi nyt halvat lennot Helsingistä Edinburghiin ja voit hetkessä olla Royal Milella keskellä upeaa tunnelmaa.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.