Pääosion alkuosa

Lennot Helsinki Istanbul alkaen 192.21 €

Etsi lentoja

Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Hae hotelleja

Hae lento + hotelli

Lisävalinnat

Halvat lennot Helsinki Istanbul

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Halvat lennot Helsingistä Istanbuliin

Yhdistä lomaasi eksoottista itää ja tuttua länttä Istanbulissa, Turkin suurimmassa ja vilkkaimmassa kaupungissa. Varaamalla lennot Helsingistä Istanbuliin pääset omin silmin näkemään Bosporinsalmen molemmille puolille levittäytyvän kaupungin loistokkaat nähtävyydet. Suurin osa matkailijoista viettää aikaa Istanbulin länsipuolella, sillä esimerkiksi Hagia Sofian kirkko, Topkapın palatsi ja Sininen moskeija sijaitsevat samalla Sultanahmetin alueella. Istanbulin länsirannalla on lisäksi suunnattomia basaareja ja arkeologisia löytöjä esitteleviä museoita, joten sukella rohkeasti kaupungin ihmisvilinään ja ota monipuolinen Istanbul haltuun. Seikkailuhenkiset matkailijat etsivät halvat lennot Helsingistä Istanbuliin ebookersin kautta ja tutustuvat kaupungin rosoiseen itärantaan. Esimerkiksi Üsküdarin ja Kadıköyn alueilla ei tarvitse jatkuvasti väistellä muita matkailijoita. Kaikkien lomailijoiden kannattaa käydä ainakin kääntymässä Istanbulin itäpuolella, sillä lauttamatka Bosporinsalmen yli on mahtava kokemus.

Paras aika matkustaa Istanbuliin

Sään suhteen Istanbul ei suuresti eroa monista keskieurooppalaisista kaupunkikohteista, sillä vuoden aurinkoisimmat päivät sijoittuvat kesäkuun ja elokuun välille ja sää on kylmimmillään tammikuusta maaliskuuhun. Istanbulin ilmankosteus voi nousta aika ajoin hyvin korkeaksi, mikä saa lämpötilat vaikuttamaan todellista kylmemmiltä tai kuumemmilta. Kaupunkilomailija voi nousta lennolle Helsingistä Istanbuliin periaatteessa mihin aikaan vuodesta tahansa, sillä kaupungin kiinnostavimpiin kohteisiin ilmat eivät juuri vaikuta. Kaikilla vuodenajoilla on hyvät ja huonot puolensa: kesällä Istanbul on tapahtumia täynnä mutta heikottavan kuuma helle väsyttää, talvella taas kylmät merituulet haittaavat viihtymistä. Kevät ja alkusyksy ovat sään puolesta parhaat ajat varata lennot Helsingistä Istanbuliin.

Suorat lennot Helsingistä Istanbuliin

Suomesta Turkkiin pääsee ympäri vuoden suorilla lennoilla, eikä vuodenaika juuri vaikuta lentotarjontaan. Vertaile suoria lentoja Helsingistä Istanbuliin SASin ja Turkish Airlinesin välillä ebookersin sivuilla ja valitse itsellesi kätevin yhteys kaupunkien välillä. Helsingistä Istanbuliin pääsee päivittäin yleensä puolenpäivän aikoihin ja alkuillasta, mutta osan viikosta tarjolla on myös aamuvarhaisella lähtevä vuoro. Suorat lennot Istanbulista Helsinkiin kestävät noin 3,5 tuntia, eikä aikaerosta koidu haittaa, sillä Suomi ja Turkki ovat samalla aikavyöhykkeellä. Istanbulin ja Helsingin välillä on myös runsaasti yhden välilaskun sisältäviä reittivaihtoehtoja, joita pitkin kaupunkien väli taittuu parhaimmillaan vähän yli viidessä tunnissa ja keskimäärin 6–8 tunnissa. Toimivia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Ukraine Internationalin lennot Kiovan kautta, KLM:n lennot Amsterdamin kautta tai Aegeanin lennot Ateenan kautta. Matka‑aikojen vertailu viikonpäivien välillä kannattaa, sillä voit säästää sekä aikaa että rahaa joustamalla hiukan lentopäivän suhteen.

Lähtö Helsinki‑Vantaan lentoasemalta

Suomen vilkkaimmalle lentoasemalle on hyvät julkiset liikenneyhteydet, joten oman auton voi halutessaan jättää kotiin maksullisen pitkäaikaispysäköinnin sijaan. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tulevien matkailijoiden kannattaa tarkistaa esimerkiksi Matkahuollon sivuilta, onko omasta kotikaupungista suoria kaukoliikenteen bussivuoroja Helsinki‑Vantaan lentoasemalle. Kehä III:n sisällä on runsaasti valinnanvaraa paikallisliikenteen suhteen. Junamatkailun ystävät voivat turvautua kehärataa kulkeviin I‑ ja P‑juniin, joilla matka päärautatieasemalta Helsinki‑Vantaalle vie noin puoli tuntia. Junareissu Tikkurilan tai Myyrmäen kautta maksaa seutulipun verran. Samalla hinnalla pääsee Rautatientorilta lentoasemalle HSL:n bussilinjalla 615, jolla matka kestää noin 45 minuuttia. Vaihtoehtona on myös Finnair City Bus, joka kuljettaa matkailijat kaupungista kentälle noin puolessa tunnissa reilusti alle kymmenen euron hintaan.

Saapuminen Istanbuliin

Miljoonakaupunki Istanbulin lähellä on kaksi lentokenttää, joista Atatürkin kansainvälinen lentoasema (IATA: IST) sijaitsee kaupungin länsipuolella ja Sabiha Gökçenin kansainvälinen lentoasema (IATA: SAW) Bosporinsalmen itäpuolella. Kaikki suorat lennot Helsingistä ja suurin osa Euroopasta tulevista lennoista laskeutuvat Atatürkin lentoasemalle. Istanbulin taksit veloittavat palveluistaan saman kilometrihinnan päivästä ja vuorokaudenajasta riippumatta. Noin 20 kilometrin päässä Istanbulin keskustasta sijaitsevalta Atatürkin lentoasemalta pääsee helposti eteenpäin myös julkisilla, sillä kentältä kaupunkiin pääsee sekä bussilla että metrolla.

Kartta

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.