Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Helsinki Belgrad

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Helsinki - Belgrad

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi BEG
Lennon hinta 153 €

Halvat lennot Helsingistä Belgradiin vievät kaupunkilomalle Balkanille

Serbian pääkaupunki Belgrad tarkoittaa matkailijalle monipuolista kaupunkilomaa historiallisissa maisemissa. Nähtävyyksien lisäksi kaupunki vetää puoleensa loistavilla ostosmahdollisuuksilla ja makuhermoja hellivillä ravintoloilla. Lennot Belgradiin sisältävät tavallisesti välilaskun, mutta matkasta voi silti selvitä jopa viidessä tunnissa. Hyviä yhteyksiä tarjoavat esimerkiksi Lufthansa, Turkish Airways ja Airberlin. Suomen kansalainen voi matkailla Serbiassa 90 päivän ajan ilman viisumia.

Halpoja lentoja Helsingistä Belgradiin on tarjolla ympäri vuoden, mutta sää suosii matkailua Balkanilla eniten toukokuusta syyskuulle, jolloin päivän ylin lämpötila on yli 20 astetta, heinä–elokuussa korkeimmillaan. Keskitalvella yön alin lämpötila on keskimäärin nollan tuntumassa ja päivän ylin lämpötila on 5–10 celsiusastetta. Talvet Balkanilla ovat runsaslumisia.

Saapuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Helsinki-Vantaan lentoasemalle pääset kehärataa pitkin I-junalla Tikkurilan kautta tai P-junalla Myyrmäen kautta, seutuliikenteen busseilla tai Finnair City Busilla Elielinaukiolta Rautatieaseman kupeesta. Muualta Suomesta tultaessa osa kaukoliikenteen bussivuoroista ajaa suoraan lentoasemalle tai sen kautta.

Belgradin kentältä kaupunkiin

Belgradissa eletään Keski-Euroopan aikaa, eli kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa. Serbian valuutta on dinaari. Belgradin lentokenttä on kantanut vuodesta 2006 tiedemies Nikola Teslan nimeä. Se sijaitsee 18 kilometriä länteen kaupungin keskustasta. Lentoasemalta on kulkuyhteys kaupunkiin minibussilla A1 sekä kaupunkiliikenteen busseilla numero 72 ja 607. Kaupunkiliikenteen busseihin lipun saa noin 100 dinaarilla kioskista tai kyydistä riippuen 150–300 dinaarilla suoraan kuljettajalta. Bussit pysähtyvät useilla keskustan pysäkeillä.

Taksikyytiä kaupunkiin tai muualle Serbiaan halajavan tulee hakeutua Taxi Info -tiskille, missä kyydin määränpää ilmoitetaan asiakaspalvelijalle. Serbia on kentältä lähdettäessä jaettu kuuteen taksivyöhykkeeseen, ja matkan hinta määräytyy määränpään mukaan. Infotiskiltä saadun lapun kanssa siirrytään odottavaan taksiin. Belgradin keskustaan taksimatkan hinta on 1 000 dinaarin luokkaa. Myös monet keskustan hotellit järjestävät pyynnöstä vierailleen oman lentokenttäkuljetuksen.

Muualla kuin lentokentältä taksilla kulkiessa hinta on hyvä sopia kuljettajan kanssa ennen kyytiin nousemista. Käytä vain takseja, joiden rekisterikilvessä on tunnus TX.

Lentoasemalla palvelee myös lukuisa joukko autonvuokraamoja. Vuokra-autoja on saatavilla edullisesti.

Kaupungissa on helppo kulkea busseilla, johdinautoilla ja raitiovaunuilla. Liput niihin saa edullisimmin lehtikioskeista. Jokea pitkin voi kulkea jokilaivoilla, ja rannoille ankkuroiduissa proomuissa on baareja ja ravintoloita. Serbialaisessa ruoassa yhdistyvät turkkilaisen, unkarilaisen ja italialaisen keittiön piirteet. Jos lasillinen tai pari teräviä maistuu turistikierroksen lomassa, Belgradissa kannattaa maistaa rakiaa, joka on maan kansallisjuoma. Se on useimmiten luumuista, aprikooseista tai viinirypäleistä valmistettu kirkas viina. Talvisaikaan sitä tarjotaan vedellä laimennettuna, kuumennettuna, maustettuna ja makeutettuna glögin tapaan. Rakiaa juodaan myös häissä ja hautajaisissa, ja hautausmaalla sillä nostetaan ortodoksisen perinteen mukaan malja vainajalle. Vainajan sielulle kaadetaan tällöin tilkka rakiaa maahan.

Linnoitusten raunioita, kulttuuria ja ostoksia

Belgrad oli entisen Jugoslavian pääkaupunki vuodesta 1918 vuoteen 2003. Sava-joen ja Tonavan yhtymäkohdassa sijaitseva kaupunki on ollut strategisesti tärkeä. Antiikin aikana se oli nimeltään Singidunum. Se oli Rooman valtakunnan pohjoinen raja-asema Balkanilla.

Jokien töyräällä on sijainnut puolustusrakennelmia jo parin vuosituhannen ajan. Roomalaisten ensimmäisellä vuosisadalla ajanlaskun alun jälkeen rakentaman linnoituksen tuhosivat aikanaan gootit ja hunnit. Myöhemmin linnoituksen rakensivat uudelleen Serbian, Turkin ja Itävallan hallitsijat, kukin vuorollaan. Linnoituksen raunioilla on nykyisin kaunis ja suosittu Kalemegdanin puisto. Nimi on turkkilaista alkuperää, ja siinä yhdistyvät sanat linnoitus ja taistelutanner.

Belgradin vanhassa kaupungissa, Stari Gradissa, sijaitsee turistien suosima historiallinen boheemikaupunginosa Skadarlija. Alue, joka on usein rinnastettu Pariisin Montmartreen, sai alkunsa 1830-luvulla romanien siirtokuntana. 1900-luvun alussa tänne vaelsivat köyhät runoilijat. Tänä päivänä Skadarlija-kadulta löytyy hyviä ravintoloita sekä gallerioita ja antiikkiliikkeitä.

Belgrad sopii hyvin kohteeksi viikonlopun ostos- tai kulttuurimatkalle. Hyviä ostoskohteita Belgradista löytyy esimerkiksi Knez Mihailovan kävelykadulta.

Lennot Helsinki – Belgrad

Onko kohteiden Helsinki ja Belgrad välillä suoria lentoja?

Mikään lentoyhtiö ei juuri nyt tarjoa suoria lentoja kohteiden Helsinki ja Belgrad välillä. Pari operoi välilaskullisia lentoja, joten ota huomioon, että matkallasi tulee olemaan vähintään yksi välilasku.

Mitkä ovat parhaat lentokentät kohteiden Helsinki ja Belgrad välisille lennoille?

Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) on todennäköisesti lähtölentokenttäsi, jos olet matkalla kohteiden Helsinki ja Belgrad välillä. Oletko kiinnostunut tietämään mille kentälle olet lentämässä? Kenttä tulee mitä todennäköisemmin olemaan Belgrad (BEG-Nikola Tesla).

Kuinka monta lentoa kohteiden Helsinki ja Belgrad välillä on?

Matka kohteiden Helsinki ja Belgrad välillä ei voisi olla helpompi. 3 päivittäistä lentoa varmistavat, että voit valita suunnitelmiisi parhaiten sopivan ajan.

Varatuimmat hotellit Belgrad

Näytä kaikki 877 majoitusliikettä kohteessa Belgrad
98 €
Hilton Belgrade

Hilton Belgrade

4.0 kautta 5.0 Kralja Milana 35, Belgrad
Hilton Belgrade on saanut loistavaa palautetta sijainnistaan. Majoitusliike sijaitsee lentokentän yhteydessä, ja Nikola Tesla -museo on vain lyhyen kävelymatkan päässä. Majoitusliike tarjoaa asiakkaille esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä täyden palvelun kylpylän ja kuntoklubin. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja LCD-television.
64 €
Hotel Moskva

Hotel Moskva

4.0 kautta 5.0 Terazije 20, Belgrad
Hotel Moskva on saanut mahtavaa palautetta sijainnistaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Knez Mihailova -katu. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä täyden palvelun kylpylän ja ravintolan. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi poreammeen ja pillowtop-patjallisen sängyn.
76 €
Mama Shelter Belgrade

Mama Shelter Belgrade

4.0 kautta 5.0 Kneza Mihaila 54A, Belgrad
Mama Shelter Belgrade on saanut mainiota palautetta aamiaisestaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Knez Mihailova -katu. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä ravintolan ja ympäri vuorokauden auki olevan kuntokeskuksen. Kaikki huoneet tarjoavat asiakkaille ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja pillowtop-patjat.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.