Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Parhaat matkapaketit kohteeseen Dubai:

  • Dubai beach
  • Burj Khalifa Dubai
  • Flight Over Dubai Palm Island
  • Traveler woman in big city Dubai
  • Traveler woman in big city Dubai
  • Car driving through sand dunes Dubai

Lähde lomalle Dubaihin ja tutustu yhteen maailman mielenkiintoisimmista suurkaupungeista

Elämää kuhisevassa Dubaissa voit nähdä futuristista arkkitehtuuria, surffata Sunset Beachillä, hypätä mukaan vilkkaaseen yöelämään tai shoppailla loistokkaissa luksusliikkeissä. Mitä ikinä teetkin, Dubaissa viettämäsi loma on varmasti ikimuistoinen. Varaa Dubain lomasi nyt helposti ebookersin kautta. Laajassa valikoimassamme on paljon lentoja ja hotelleja Dubaihin, ja varaamalla lennot ja hotellit yhtä aikaa säästät jopa 15 %. Tutustu huolella valittuihin Dubain matkoihimme ja löydä unelmiesi loma.

Upeita ostosmahdollisuuksia, vaikuttavia ruokaelämyksiä ja retkiä aavikolle: ajanvietettäDubain lomalle

Dubain modernit pilvenpiirtäjät, luksusliikkeet ja huippuluokan ravintolat vetävät matkailijoita puoleensa, mutta kaupungin vanha keskusta on myös tutustumisen arvoinen kohde. Vanhan Dubain labyrinttimaisilla kujilla voi tehdä todellisia löytöjä. Kaupan on kaikkea käsintehdyistä kultakoruista perinteisiin seinävaatteisiin ja huumaavan tuoksuisista hajuvesistä maustepusseihin. Kun olet ensin nähnyt Dubain kiinnostavimmat kohteet, lähde seikkailemaan matkatoimiston järjestämälle aavikkoretkelle mönkijän, kamelin tai rantakirpun selässä. Joillakin aavikkoretkillä ohjelmassa on myös vatsatanssia, grillausta tähtitaivaan alla tai kuumailmapallolentoja. Dubain ravintolaelämä tarjoaa jokaiselle jotakin. Valikoimaa riittää katukauppiaiden manakish-leivistä hienoihin kalaravintoloihin, joiden keittiöissä työskentelevät Michelin-palkitut keittiömestarit ja seiniä peittävät akvaariot. Jos haluat kokeilla jotakin erilaista, käy ostamassa Deiran kala- ja vihannestorilta tuoretta paikallista kalaa ja valmista oman makusi mukaista kalapataa. Dubaissa kannattaa maistaa myös paikallista erikoisuutta, täytettyä kamelia.

Millä alueilla Dubaissa kannattaa vierailla?

Dubain keskusta edustaa kaupungin modernia puolta. Täältä löytyy maailman suurin ostoskeskus (The Dubai Mall), maailman korkein rakennus (Burj Khalifa) ja korkein hotelli (JW Marriott Marquis) sekä paljon ostosmahdollisuuksia ja nähtävää koko perheelle. Media City on konserttien ja ravintoloiden keskittymä, ja Al Quozissa sijaitseva Alserkal Avenue on täynnä vilkkaita gallerioita ja kahviloita. Jumeirah Beach on elämää kuhiseva alue, jossa on hotelleja, baareja, ravintoloita ja ostoskeskuksia.

Liikkuminen Dubaissa

Dubai on yksi maailman moderneimmista kaupungeista ja paikasta toiseen siirtyminen on helppoa. Taksilla, Uber-kyydillä, raitiovaunulla ja metrolla kulkeminen käy sujuvasti. Dubaissa voi matkustaa myös lautoilla ja vesitakseilla sekä perinteisillä abra-veneillä, jotka kulkevat Dubain lahdella ja uudessa kanaalissa. Jos haluat nähdä Dubain yläilmoista, hyppää Uber-helikopterin kyytiin, ja vuokraamalla auton voit tutustua Dubaihin omaan tahtiisi.

Matkavinkit Dubai

Dubai on lomakohde, jonne voi matkustaa sen suurempia suunnittelematta. Lento- ja majoitusvarauksia lukuun ottamatta matkaan voi lähteä koko lailla vapaasti. Kaupungissa on helppo suunnistaa ja tarjolla olevat tapahtumat ja harrastusmahdollisuudet löytyvät hyvin. Kaupungin infrastruktuuri on erinomainen, liikkuminen on turvallista ja dubailaiset ovat melko liberaaleja moniin muihin arabimaihin verrattuna. Silti naisten kannattaa pukeutua säädyllisesti, ja hellyydenosoituksia julkisilla paikoilla tulee välttää. Kaupungissa on hyvin paljon maahanmuuttajia ja siirtolaisia monista eri maista. Alkoholia on saatavilla vain hotelleista ja tietyistä muista luvan saaneista liikeyrityksistä, eikä sitä myydä uskonnollisten vapaapäivien aikana eikä päiväsaikaan Ramadan-kuukauden aikana. Dubain valtion matkailun ja liike-elämän markkinointitoimistolla DTCM:llä on useita toimipisteitä, muun muassa lentokentällä. Voit käydä myös osoitteessa www.dubaitourism.ae.

Saapuminen

Useimmat suuret lentoyhtiöt lentävät Dubain kansainväliselle lentokentälle. Lentää voi myös Sharjahin kansainväliselle kentälle, joka sijaitsee 30 minuutin päässä Dubaista, tai Abu Dhabin kansainväliselle kentälle, jolta matka Dubaihin kestää 2 tuntia. Emirates Express -bussiverkoston linja-autot kulkevat Dubain ja Arabiemiraattien muiden kuuden pääkaupungin välillä. Rannikkokaupunkina Dubailla on tietenkin kansainvälinen matkustajasatama, Port Rashidissa.

Liikkuminen

Auto on paras tapa liikkua Dubaissa. Auton voi vuokrata lentokentältä tai Internetistä, ja ajamiseen tarvitaan kansainvälinen ajokortti tai väliaikainen Dubain ajokortti. Jos auton vuokraaminen ei kiinnosta, seuraavaksi paras tapa liikkumiseen on taksi. Takseja on paljon, niitä saa lennosta ja tilaamalla ja niissä on taksamittariin perustuva veloitusjärjestelmä. Myös pimeitä takseja on tarjolla, mutta silloin hinnasta kannattaa sopia selvästi etukäteen, muutoin maksu voi olla turhan korkea. Äskettäin avattu Dubain metro on mukava tapa matkustaa rannikolle, Burj Khalifaan tai Mall of the Emiratesiin. Myös lentokentällä on metroasema. Uskomattoman hienoista maisemista pääsee nauttimaan vuokraamalla abran, pienen veneen, joka kuljettaa matkailijat Dubain lahden yli.

Milloin kannattaa matkustaa

Dubaissa voi olla äärettömän kuumaa: vaikka kaupunki sijaitsee rannikolla, sitä ympäröi muilta osin erämaa. Touko-lokakuussa ilma on niin kuumaa ja kosteaa, että jopa uima-altaita joudutaan jäähdyttämään. Niinpä paras ajankohta Dubain matkalle on marraskuusta toukokuuhun. Jos matkan päätarkoitus on shoppailu, tammikuun suuri Dubai Shopping Festival -tapahtuma on varmasti hyvä valinta matkan ajankohdaksi. Muista, että Ramadan-kuukauden aikana ravintolat avaavat myöhään ja baarit ja yökerhot saattavat olla suljettu.

Tapahtumakalenteri

Ostosmatkalaisten kaksi tärkeintä tapahtumaa ovat Dubai Shopping Festival ja Dubai Summer Surprises. Muita merkittäviä tapahtumia ovat Dubai Tennis Open -kilpailut, joihin osallistuu paljon huippuluokan pelaajia, Dubai Rugby Sevens ja hevosmaailman korkeimmalla rahapalkinnolla kruunattu Dubai World Cup -laukkakilpailu.

Lomavinkit Dubai

Dubain kansainvälinen lentokenttä palvelee sekä Dubaita että sen naapuriemiraatteja. Tämä kaikkiaan kolme terminaalia käsittävä lentokenttä on Lähi-idän vilkkain lentokeskus ja toimii kotikenttänä Dubain valtion lentoyhtiölle Emiratesille. Lentoasema sijaitsee aivan kaupungin kupeessa ja tunnetaan loistavasta verottomien myymälöiden valikoimasta sekä lähtevien että saapuvien matkustajien puolella. Myös toinen lentokenttä on suunnitteilla. Al Maktoumin kansainvälinen lentokenttä tulee olemaan pinta-alaltaan maailman neljänneksi suurin. Dubaihin voi lentää myös noin puolen tunnin päässä olevan Sharjahin (Air Arabian kotikenttä) kansainvälisen lentokentän kautta sekä Abu Dhabin kansainvälisen kentän kautta (Etihad Airwaysin kotikenttä), joka sijaitsee noin kahden tunnin päässä.

Dubain lentokenttä on suuri, mutta valtavat matkailijamäärät saavat sen siitä huolimatta tuntumaan ahtaalta. Monet Kaakkois-Aasiasta saapuvat matkailijat tekevät välilaskun Dubaihin ennen Atlantin ylitystä. Matkailijoita kuljetetaan terminaalien välillä lentokenttäbusseilla, jotka lähtevät 20-30 minuutin välein. Lentokentän saapuvien matkailijoiden puolella on viiden tähden hotelli, ja itse lentoasemalla on kaikki tarvittavat palvelut: valuutanvaihto, pankkiautomaatteja, lääkintäpalveluita, terveyskylpylä, kuntosali, liikekeskuksia, ravintoloita sekä omat odotustilat ilman saattajia matkustaville lapsille ja erityistä palvelua tarvitsevilla matkustajille. Lisäksi tarjolla on tietenkin mittava määrä verottomia lentokenttämyymälöitä. Lentokentältä voi myös vuokrata auton, ja valittavana on kaikki suuret autovuokraamot: Avis, Budget, Fast Rent a Car, Hertz jne.

Saapuminen kaupunkiin

Useimmat matkailijat siirtyvät kentältä kaupunkiin taksilla, ja matka kestää vain 10 minuuttia. Dubai Transportin virallisia takseja on saatavana saapuvien matkailijoiden terminaalin edestä, mutta ne veloittavat suurehkon lähtömaksun. Saapuvien aulasta voi varata myös etukäteen maksettavan lentokenttätaksin. Kaikilla kolmella lentokentällä on useita autovuokraamoita omaa autoa havitteleville matkailijoille. Edullisemmin keskustaan pääsee Dubain kaupungin lentokenttäbusseilla, jotka ovat varautuneet hyvin matkailijoiden matkatavaroihin, ja bussimatka Al Subkhan tai Al Ghubaiban bussiasemille kestää noin 20 minuuttia. Äskettäin avattu Dubain metro palvelee myös terminaalien 1 ja 3 matkustajia. Jos olet lentänyt Etihad Airwaysilla Abu Dhabin kentälle, lentoyhtiö tarjoaa ilmaisen kuljetuksen Dubain keskustaan.

Yöelämä Dubai

Ensimmäinen muistettava asia on se, että paikallinen juhlimispäivä on torstai, koska perjantait ja lauantait ovat vapaapäiviä. Toiseksi on hyvä tietää, että useimmat menopaikat ovat hotellien yhteydessä, koska vain hyvin harvoilla itsenäisillä yrityksillä on lupa tarjoilla alkoholia. Kolmanneksi tärkeintä on suunnata niin kutsuttuihin näköalabaareihin, sillä maisemat rakennusten huipulla tai meren äärellä – tai jopa sen alla – sijaitsevista ravintoloista on kerrassaan uskomaton.

Dubain yöelämä on vilkkaimmillaan esimerkiksi Emirates Towersin bulevardilla, Madinat Jumeirahissa, Wafi Cityn Pyramidsissa sekä Dubai Marine Beach Resortissa. Runsaasta tarjonnasta voidaan nostaa esiin myös Cin Cin, Burj-al Arab -hotellin Skyview Bar, 360 degrees, Buddha Bar sekä Barasti. Paikallisen väestön löytää Dubain kahviloista, joissa he viettävät aikaansa vesipiippuja poltellen.

Ostokset Dubai

Dubain ostosmaailma noudattaa kaupungin yleistä mieltymystä superlatiiveihin. Siellä on parhaat kaupantekomahdollisuudet, suurimmat kauppakeskukset, eniten kauppakeskuksia, vilkkaimmat torit ja eittämättä maailman laajimmat shoppailun "hullut päivät". Miljoonien ihmisten saapuminen tänne kaikkialta maailmasta todistaa Dubain aseman maailman suosituimpana ostoskeskuksena. Ostospaikkojen määrä on hämmentävä, mutta niin on niiden moninaisuuskin: Dubaista löytyy kaikkea loistollaan häikäisevästä kultakauppa-alueesta yltäkylläisyyttä pursuaviin ostoskeskuksiin, hienostuneista huippumerkkiliikkeistä hajuaisteja koetteleviin kalamarkkinoihin, vuosittaisesta Dubai Shopping Festivalista ympärivuotiseen elektroniikka-alennusmyyntiin. Dubaista saat kaiken, mitä rahalla voi hankkia.

Kauppakeskukset

Suunnaton Mall of Emirates oli Dubain suurin kauppakeskus kunnes Dubai Mall valmistui ja sai tuulta purjeisiinsa. Se on silti loistava paikka shoppailuun: Harvey Nichols, Carrefour, ylelliset merkkiliikkeet, kansainväliset huippuketjut ja hiihtokeskus pitävät sen lippua korkealla. Maailman suurimman kauppakeskuksen titteli kuuluu siis nykyään Dubai Mallille, ja sen erikoisuuksiin kuuluu luistelurata ja valtava sisäakvaario. Chanel, Dior, Hermes ja Saks Fifth Avenue sijaitsevat Bur Jurmanissa, Mercaton teemana on renessanssi ja Ibn Battutan tarjonta on koottu tuotteista maailman eri kolkilta. City Centre Mall, Emirates Towers Boulevard, Wafi Mall, Dubai Outlet ja monet muut tarjoavat puolestaan perinteistä ostoskeskustunnelmaa.

Perinteiset souk-torit

Iltatori, huumaava maustetori, lumoava kultatori ja ilmastoitu keinotekoinen Souk Madinat Jumeirah -tori tarjoavat tervetullutta vaihtelua kauppakeskusten melko samankaltaiseen ilmapiiriin. Kulta on yksi kannattavimpia ostoskohteita, sillä raaka-aineen hinta on maailman alhaisimpia ja kullan laatua valvotaan tiukasti. Tinkimisen arvoisia ovat myös kauniit vesipiiput, vaniljatangot, sahrami ja tekstiilit. Tinkiminen kannattaa todella pitää mielessä, sillä hinnoittelu perustuu siihen.

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Dubai:

Näytä kaikki 995 hotellia kohteessa Dubai
Dubai International Airport Terminal Hotel

Dubai International Airport Terminal Hotel

Dubai Airports, Dubai
4,7 / 5 (3 arvostelua)

Festival Center, Dubai Festival City -ostoskeskus ja Dubai Tennis Stadium sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Dubai ...

Jumeirah Beach Hotel

Jumeirah Beach Hotel

Jumeirah Beach Road, Dubai
5.0 kautta 5.0
4,3 / 5 (40 arvostelua)

Wild Wadi Water Park, Burj Al Arab ja Umm Suqeim sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Souk Madinat Jumeirah ja ...

302 €

302 €
Burj Al Arab Jumeirah

Burj Al Arab Jumeirah

Jumeirah Beach Road, Dubai
5.0 kautta 5.0
5,0 / 5 (3 arvostelua)

Wild Wadi Water Park ja Souk Madinat Jumeirah sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Umm Suqeim ja 1x1 Art Space ovat myös 5 kilometrin ...

Sofitel Dubai Jumeirah Beach

Sofitel Dubai Jumeirah Beach

Jumeirah Beach - Dubai Marina, Dubai
5.0 kautta 5.0
4,4 / 5 (55 arvostelua)

The Beach Mall -ostoskeskus ja Dubai Marina Mall sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Skydive Dubai ja Dubain amerikkalainen ...

Sofitel Dubai Downtown

Sofitel Dubai Downtown

Sheihk Zayed Road, Dubai
5.0 kautta 5.0
4,7 / 5 (21 arvostelua)

Burj Khalifa, KidZania ja Dubai Mall sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Dubai Fountain ...

FIVE Palm Jumeirah Dubai

FIVE Palm Jumeirah Dubai

No. 1 The Palm, Dubai
5.0 kautta 5.0
4,6 / 5 (5 arvostelua)

Dubai College, Aquaventure ja Ski Dubai ovat 10 kilometrin päässä tästä lomakeskuksesta. Mall of the Emirates ja Emiraattien golfkerho ovat myös 10 kilometrin ...

309 €

309 €
TRYP by Wyndham Dubai

TRYP by Wyndham Dubai

Al Saef 1 Street, Barsha Heights, Dubai
4,5 / 5 (2 arvostelua)

Hotelli, jonka lähellä on Jebel Ali Race Course, Emiraattien golfkerho ja Dubai College. Lähistöllä sijaitsee myös Dubain amerikkalainen yliopisto ja Fatima ...

Atlantis The Palm

Atlantis The Palm

Crescent Road, Dubai
5.0 kautta 5.0
4,6 / 5 (224 arvostelua)

Lost Chambers ja Aquaventure ovat 2 kilometrin päässä tästä rannan tuntumassa huvielämän keskuksessa sijaitsevasta hotellista. Ski Dubai ja Mall of the Emirates ...

Le Meridien Mina Seyahi Beach Resort & Marina

Le Meridien Mina Seyahi Beach Resort & Marina

Al Sofouh Road, Jumeirah Beach, Dubai
5.0 kautta 5.0
4,6 / 5 (21 arvostelua)

Dubain amerikkalainen yliopisto ja Skydive Dubai ovat 2 kilometrin päässä tästä rannan tuntumassa kaupungin keskustassa sijaitsevasta lomakeskuksesta. Dubai ...

Holiday Inn Express Dubai Airport

Holiday Inn Express Dubai Airport

Opp. Dubai Int'l Airport Terminal 3, Dubai
2.0 kautta 5.0
3,9 / 5 (15 arvostelua)

Festival Center, Dubai Festival City -ostoskeskus ja Dubai Tennis Stadium sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta perheystävällisestä ...

Kartta

Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.