Lennot Huippuvuoret

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat menopaluulennot Huippuvuoret

Halvimmat viimeisten 7 päivän aikana löydetyt hinnat kohteeseen Huippuvuoret olivat annetulla aikavälillä 155 € (yhdensuuntaiset lennot) ja 302 € (menopaluu). Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Norwegian Air Shuttle
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Norwegian Air Shuttle
Scandinavian Airlines
Norwegian Air Shuttle

Lähde seikkailemaan pohjoiseen: varaa Huippuvuorten-matkat ja ylläty!

Pidätkö reippaasta ulkoilmaelämästä ja patikkaretkistä? Arvostatko upeaa luontoa, urheilumahdollisuuksia ja ainutlaatuisia kokemuksia? Huippuvuorten-matkat tarjoavat kaikkea tätä. Norjalle kuuluvat Huippuvuoret (norjaksi Svalbard) sijaitsevat Pohjoisella jäämerellä yli 2 000 kilometrin päässä Helsingistä linnuntietä mitattuna. Huippuvuorilla kello on tunnin jäljessä Suomeen verrattuna, ja valuuttana on Norjan kruunu (NOK). Huippuvuoret ovat Euroopan pohjoisin kärki, ja yleisesti ottaen saaret ovat yksi maailman pohjoisimmista vakituisesti asutuista alueista. Käytännössä Huippuvuoret koostuvat ryhmästä vuoristoisia saaria, joiden henkeäsalpaava luonto ja ainutlaatuinen eläimistö tekevät niistä unohtumattoman matkakohteen. Saarilla elää enemmän jääkarhuja kuin ihmisiä, joita asuu Huippuvuorilla muutama tuhat. Jos kaipaat talvista seikkailua koskemattomassa luonnossa, Huippuvuoret ovat sinulle sopiva kohde!

Lennot Huippuvuorille

Lentoja Huippuvuorille liikennöivät SAS ja Norwegian. Suoria lentoja Suomesta ei ole, mutta on mahdollista varata kätevät yhden välilaskun lennot, joissa konetta vaihdetaan Norjassa. Yleensä vaihto tapahtuu Oslossa. Joissakin tapauksissa Oslosta Huippuvuorille suuntaava lento pysähtyy lisäksi Tromssassa. Nopeimmillaan lentoihin kuluu välilasku mukaan lukien 5,5 tuntia, joten matka Helsingistä Huippuvuorille sujuu kohtuullisen nopeasti. On mahdollista saada varsin halvat lennot Huippuvuorille vertaamalla eri vaihtoehtoja ebookersin sivuilla. Erityistä turistisesonkia ei ole, joten erityisiä tarjouksia kannattaa pitää silmällä vuoden ympäri.

Tiesitkö tätä?

On todennäköistä, että jo viikingit kävivät Huippuvuorilla 1100-luvulla. Nykyään saarella asuu yli 40 eri kansallisuuden edustajia, ja saaren tärkeimmät elinkeinot ovat kaivosala, matkailu ja kansainvälinen tutkimus. Saarilla samoileva matkaaja saattaa törmätä retkillään myös fossiileihin, jotka löytäjä saa pitää. Sääolosuhteet Huippuvuorilla ovat arktiset: tammikuun keskilämpötila pysyy 10 pakkasasteen alapuolella, ja heinäkuussakin keskilämpötila on vain noin 5 astetta. Silti ilmasto on Golfvirran ansiosta leudompi kuin vaikkapa Grönlannin pohjoisilla alueilla. Kaamos kestää Huippuvuorilla koko talven lokakuun lopusta helmikuun puoliväliin, mutta yöttömistä öistä saa nauttia huhtikuun lopulta aina elokuun loppuun saakka.

Perillä Huippuvuorilla

Huippuvuorten lentoasema (norjaksi Svalbard lufthavn, Longyear) on maailman pohjoisin lentoasema, jolle liikennöidään säännöllisesti. SAS lentää kentältä päivittäin Osloon ja Tromssaan. Vuonna 2007 lentoasemaan avattiin uusi terminaali. Huippuvuorten lentokenttä sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Longyearbyenista, joka on saarten suurin asutuskeskus. Kentältä voi ottaa taksin tai vuokrata auton, minkä lisäksi voi hyödyntää lentokenttäbusseja. Longyearbyenin hotelleihin ja majataloihin on tarjolla bussikuljetus. Huippuvuoren-matkoilla kannattaa muistaa, että vaikka Manner-Norja kuuluu Schengeniin, Huippuvuoret eivät ole sopimuksen piirissä. Myös pohjoismaalaiset tarvitsevat passin Huippuvuorille matkustaakseen.

Mitä Huippuvuorilla voi tehdä?

Huippuvuoret tarjoavat upeat puitteet ulkoilma-aktiviteetteja varten. Esimerkiksi FatBike Spitsbergen järjestää pyöräretkiä keskelle arktista luontoa hyödyntämällä erityisiä leveärenkaisia polkupyöriä, jotka sopivat lumiseen maastoon. Arctic Husky Travellers taas tarjoaa turisteille mahdollisuuden koiravaljakkoajeluihin. Näillä saarilla koskematon luonto odottaa kylmäpäisiä matkailijoita! Yleensä turisteille suositellaan arktiseen luontoon suuntautuvia ohjattuja retkiä, joiden järjestäjät osaavat huolehtia osallistujien turvallisuudesta. On myös muistettava, että kaikkiin vierailuihin sovelletaan tiukkoja luonnonalueiden suojeluun tähtääviä sääntöjä: saarten puhdas luonto on säilynyt koskemattomassa tilassa myös paikallishallinnon suojelupolitiikan ansiosta.

Pitkät patikkaretket ulkona kasvattavat ruokahalua, ja Huippuvuorilta löytyy yllättävän monenlaisia ja korkeatasoisia ruokailupaikkoja: Huset-ravintolan viinikellari on yksi Skandinavian suurimmista 22 000 viinipullonsa ansiosta, ja Karlsberger Pub on jopa valittu maailman 10 parhaimman pubin joukkoon! Ravintoloissa tarjoillaan myös paikallisia erikoisuuksia, ja käytössä ovat pitkälti suomalaisen maun mukaiset skandinaaviset raaka-aineet. Kun on aika suunnata takaisin kotiin ja mukaan haluaa ostaa tuliaisia, kannattaa muistaa, että saaret ovat kokonaan verovapaata aluetta!

Huippuvuoret ovat ikimuistoinen, rohkea matkakohde, joka tyydyttää vaativien luontomatkailijoiden tarpeet ja jaksaa hämmästyttää paatuneimpiakin maailmanmatkaajia!

Autonvuokraustarjoukset Huippuvuoret

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.