Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Helsinki Sarajevo

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Helsinki - Sarajevo

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi SJJ
Lennon hinta 263 €

Halvat lennot Helsingistä Sarajevoon

Itä-Eurooppa on vuosi vuodelta muuttunut houkuttelevammaksi matkailualueeksi, mutta varsinaisista turistimassoista ei vieläkään voi puhua kuin harvoissa kaupungeissa. Tästä syystä Bosnia ja Hertsegovinan pääkaupunki Sarajevo on täydellinen kaupunki omaleimaista ja rehentelemättömän rosoista kohdetta etsivälle matkailijalle. Etsi halvat lennot Helsingistä Sarajevoon ebookersin sivuilta ja lähde tutustumaan jokilaaksossa sijaitsevaan kaupunkiin. Sarajevo on ollut sotahistoriallisesti merkittävä kaupunki useaan otteeseen, mutta nykyinen Sarajevo on matkailijalle turvallinen ja houkutteleva paikka. Sarajevon maine matkailukaupunkina perustuu jo vuoden 1984 talviolympialaisiin, joten nykyvierailijakin pääsee kokemaan lumilajien huumaa kaupunkia ympäröivillä vuorilla. Varaa lennot Helsingistä Sarajevoon harrastaaksesi talviurheilua tai nauttiaksesi jälleenrakennetun kaupungin vieraanvaraisesta tunnelmasta.

Kaupunkiloma Sarajevossa

Nykyään Sarajevo on viehättävien jokivarsimaisemien ja eloisan kaupunkikulttuurin leimaama matkakohde, mutta lähihistoriassa asiat olivat toisin. Jugoslavian sodan aikana kaikki Balkanin maat olivat myllerryksessä, mutta Sarajevo sai kyseenalaisen kunnian olla piiritettynä 1 425 päivän ajan. Sodan jäljet on pääosin korjattu, mutta matkailija törmää edelleen tapahtumista muistuttaviin merkkeihin ja museoihin. Osa kaupunkilomailijoista pitää ajatustakin verisestä sodankäynnistä luotaantyöntävänä, mutta lennon Helsingistä Sarajevoon varanneet uskalikot hyväksyvät tapahtumat osana kaupungin monisärmäistä menneisyyttä. Monet Sarajevon kiinnostavimmista nähtävyyksistä, kuten lentokentän ali kaivettuun huoltoreittiin perustettu Tunnelimuseo, liittyvät tavalla tai toisella sotahistoriaan. Moderni Sarajevo tarjoaa paljon muutakin kuin menneiden muistelua, joten matkailijan kannattaa suunnata illalla paikallisiin oluttupiin tai yökerhoihin ja tutustua avoimen ystävällisiin paikallisiin.

Vertaile lentoja Helsingistä Sarajevoon

Tällä hetkellä yhdelläkään lentoyhtiöllä ei ole tarjolla suoria lentoja Sarajevosta Helsinkiin tai vastakkaiseen suuntaan, mutta yhden tai kaksi välilaskua sisältäviä reittivaihtoehtoja on useita. Suorien lentojen puuttuminen aiheuttaa sen, että parhaat lennot Sarajevoon riippuvat täysin valitusta matkapäivästä. Jos paras reitti kulkee maanantaina Kööpenhaminan ja Zagrebin kautta, voi Tukholman ja Wienin kautta kulkeva lento olla torstaina kätevin vaihtoehto. Sarajevon tapauksessa vertailu todellakin kannattaa! Jokseenkin poikkeuksellista on myös se, että kaksi välilaskua sisältävät lennot ovat yhteen välilaskuun verrattuna halvempia ja nopeampia. Kaksi koneenvaihtoa vain noin 2 000 kilometrin matkalla on toki paljon, mutta harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Yleisesti ottaen voi todeta, että yhden välilaskun sisältävistä lennoista nopeimpia ovat Lufthansan yhteydet Münchenin kautta tai Turkish Airlinesin lennot Istanbulin kautta. Näiden lentoyhtiöiden matkassa lennon yhteiskesto on 7–8 tunnin luokkaa. Samaa luokkaa tai jopa nopeampia ovat kaksi välilaskua sisältävät lennot Croatia Airlinesin tai Austrian Airlinesin matkassa.

Valmiina lähtöön Helsinki-Vantaan lentoasemalta

Hieman alle kahdenkymmenen kilometrin päässä Helsingin keskustasta sijaitseva Helsinki-Vantaan lentoasema on suomalaisille maailmanmatkaajille tuttu kohde. Pääkaupunkiseudulla asuvat reissaajat voivat suunnata kentälle esimerkiksi I- tai P-lähijunilla, jotka kiertävät Tikkurilan ja Myyrmäen kautta. Rautatieasemalta pääsee lentoasemalle kätevästi Finnair City Busilla tai HSL:n linjalla 615. Julkisen liikenteen valinneiden kannattaa varata matkaan Helsingin ydinkeskustasta lentoasemalle 30–45 minuuttia. Omalla autolla saapuvat matkailijat voivat jättää kulkupelinsä pitkäaikaispysäköintiin tarkoitetulle parkkipaikalle, joita on Helsinki-Vantaan lähistöllä useita. Pysäköintipaikalta pääsee lentoasemalle ilmaisella lentokenttäkuljetuksella, joka kulkee lähes vuorokauden ympäri.

Saapuminen Sarajevoon

Alle kymmenen kilometrin päässä Sarajevosta sijaitseva Sarajevon kansainvälinen lentoasema (IATA: SJJ) tunnetaan sijaintinsa vuoksi myös Butmirin lentoasemana. Rahaa kannattaa vaihtaa viimeistään lentoasemalla, sillä Bosnia ja Hertsegovinassa on käytössä Bosnian markka. Lyhyelle matkalle Sarajevoon on tarjolla melko vähän siirtymävaihtoehtoja, mutta esimerkiksi Eurolinesin Centrotrans-bussi vie matkailijat suoraan Sarajevon keskustaan. Taksi on nopea ja luotettava vaihtoehto Sarajevoon suuntaaville matkailijoille, sillä kaikki taksin noudattavat kiinteää kilometrihinnoittelua. Lisäksi lukuisilla kansainvälisillä autovuokraamoilla on palvelupiste Sarajevon lentoasemalla.

Helsinki - Sarajevo Lennot FAQ

Lennot Helsinki – Sarajevo

Mitkä ovat parhaat lentokentät kohteiden Helsinki ja Sarajevo välisille lennoille?

Jos olet matkalla kohteesta Helsinki kohteeseen Sarajevo, lähtölentokenttäsi tulee mitä todennäköisemmin olemaan Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) ja saapumislentokenttäsi Sarajevo (SJJ-Sarajevon kansainvälinen lentokenttä).

Mitkä ovat suosituimpia kohteiden Helsinki ja Sarajevo välillä lentäviä lentoyhtiöitä?

Olet säästänyt kovalla työllä ansaitut rahasi tulevaa lomaasi varten, ja nyt on aika varata liput. Sinulla on pari vaihtoehtoa matkalle kohteiden Sarajevo ja Helsinki välillä. Yksi parhaimmista vaihtoehdoista on Lufthansa, joka tarjoaa 43 lentoa joka kuukausi. Mutta mitä enemmän vaihtoehtoja, sitä parempi. United Airlines on toinen hyvämaineinen yhtiö, joka lentää 30 lentoa kohteiden Helsinki ja Sarajevo välillä kuukaudessa. Minkä tahansa valitsetkin, lentosi tulee varmasti olemaan täydellinen.

Kuinka monta lentoa kohteiden Helsinki ja Sarajevo välillä on?

Välillä Helsinki – Sarajevo lennetään keskimäärin 2 lentoa päivässä. Seuraavan loman suunnittelu ei siis ole vaikeaa.

Varatuimmat hotellit Sarajevo

Näytä kaikki 356 majoitusliikettä kohteessa Sarajevo
76 €
Hotel Old Town

Hotel Old Town

4.0 kautta 5.0 Curciluk mali 11a, Sarajevo
Hotel Old Town on saanut mainiota palautetta ilmaisesta aamiaisestaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Brusa Bezistan. Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ja ravintolan. Tässä 4 tähden hotellissa on 15 huonetta. Kaikki huoneet tarjoavat asiakkaille ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevisiot.
78 €
Hotel Holiday

Hotel Holiday

4.0 kautta 5.0 Zmaja od Bosne 4, Sarajevo
Hotel Holiday sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Bosnian parlamenttirakennus. Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen aamiainen, ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa ja ilmainen omatoiminen pysäköinti. Tässä 4 tähden hotellissa on 380 huonetta. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja LCD-television.
84 €
Courtyard by Marriott Sarajevo

Courtyard by Marriott Sarajevo

4.0 kautta 5.0 Skenderija 1, Sarajevo
Courtyard by Marriott Sarajevo on saanut loistavaa palautetta avuliaasta henkilökunnastaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Ali Pashan moskeija. Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä ravintolan ja ympäri vuorokauden auki olevan kuntokeskuksen. Tässä vuonna 2015 rakennetussa 4 tähden hotellissa on 131 huonetta 7 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja pillowtop-patjat.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.