Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Helsinki Sarajevo

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Helsinki - Sarajevo

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi SJJ
Lennon hinta 236 €

Halvat lennot Helsingistä Sarajevoon

Itä-Eurooppa on vuosi vuodelta muuttunut houkuttelevammaksi matkailualueeksi, mutta varsinaisista turistimassoista ei vieläkään voi puhua kuin harvoissa kaupungeissa. Tästä syystä Bosnia ja Hertsegovinan pääkaupunki Sarajevo on täydellinen kaupunki omaleimaista ja rehentelemättömän rosoista kohdetta etsivälle matkailijalle. Etsi halvat lennot Helsingistä Sarajevoon ebookersin sivuilta ja lähde tutustumaan jokilaaksossa sijaitsevaan kaupunkiin. Sarajevo on ollut sotahistoriallisesti merkittävä kaupunki useaan otteeseen, mutta nykyinen Sarajevo on matkailijalle turvallinen ja houkutteleva paikka. Sarajevon maine matkailukaupunkina perustuu jo vuoden 1984 talviolympialaisiin, joten nykyvierailijakin pääsee kokemaan lumilajien huumaa kaupunkia ympäröivillä vuorilla. Varaa lennot Helsingistä Sarajevoon harrastaaksesi talviurheilua tai nauttiaksesi jälleenrakennetun kaupungin vieraanvaraisesta tunnelmasta.

Kaupunkiloma Sarajevossa

Nykyään Sarajevo on viehättävien jokivarsimaisemien ja eloisan kaupunkikulttuurin leimaama matkakohde, mutta lähihistoriassa asiat olivat toisin. Jugoslavian sodan aikana kaikki Balkanin maat olivat myllerryksessä, mutta Sarajevo sai kyseenalaisen kunnian olla piiritettynä 1 425 päivän ajan. Sodan jäljet on pääosin korjattu, mutta matkailija törmää edelleen tapahtumista muistuttaviin merkkeihin ja museoihin. Osa kaupunkilomailijoista pitää ajatustakin verisestä sodankäynnistä luotaantyöntävänä, mutta lennon Helsingistä Sarajevoon varanneet uskalikot hyväksyvät tapahtumat osana kaupungin monisärmäistä menneisyyttä. Monet Sarajevon kiinnostavimmista nähtävyyksistä, kuten lentokentän ali kaivettuun huoltoreittiin perustettu Tunnelimuseo, liittyvät tavalla tai toisella sotahistoriaan. Moderni Sarajevo tarjoaa paljon muutakin kuin menneiden muistelua, joten matkailijan kannattaa suunnata illalla paikallisiin oluttupiin tai yökerhoihin ja tutustua avoimen ystävällisiin paikallisiin.

Vertaile lentoja Helsingistä Sarajevoon

Tällä hetkellä yhdelläkään lentoyhtiöllä ei ole tarjolla suoria lentoja Sarajevosta Helsinkiin tai vastakkaiseen suuntaan, mutta yhden tai kaksi välilaskua sisältäviä reittivaihtoehtoja on useita. Suorien lentojen puuttuminen aiheuttaa sen, että parhaat lennot Sarajevoon riippuvat täysin valitusta matkapäivästä. Jos paras reitti kulkee maanantaina Kööpenhaminan ja Zagrebin kautta, voi Tukholman ja Wienin kautta kulkeva lento olla torstaina kätevin vaihtoehto. Sarajevon tapauksessa vertailu todellakin kannattaa! Jokseenkin poikkeuksellista on myös se, että kaksi välilaskua sisältävät lennot ovat yhteen välilaskuun verrattuna halvempia ja nopeampia. Kaksi koneenvaihtoa vain noin 2 000 kilometrin matkalla on toki paljon, mutta harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Yleisesti ottaen voi todeta, että yhden välilaskun sisältävistä lennoista nopeimpia ovat Lufthansan yhteydet Münchenin kautta tai Turkish Airlinesin lennot Istanbulin kautta. Näiden lentoyhtiöiden matkassa lennon yhteiskesto on 7–8 tunnin luokkaa. Samaa luokkaa tai jopa nopeampia ovat kaksi välilaskua sisältävät lennot Croatia Airlinesin tai Austrian Airlinesin matkassa.

Valmiina lähtöön Helsinki-Vantaan lentoasemalta

Hieman alle kahdenkymmenen kilometrin päässä Helsingin keskustasta sijaitseva Helsinki-Vantaan lentoasema on suomalaisille maailmanmatkaajille tuttu kohde. Pääkaupunkiseudulla asuvat reissaajat voivat suunnata kentälle esimerkiksi I- tai P-lähijunilla, jotka kiertävät Tikkurilan ja Myyrmäen kautta. Rautatieasemalta pääsee lentoasemalle kätevästi Finnair City Busilla tai HSL:n linjalla 615. Julkisen liikenteen valinneiden kannattaa varata matkaan Helsingin ydinkeskustasta lentoasemalle 30–45 minuuttia. Omalla autolla saapuvat matkailijat voivat jättää kulkupelinsä pitkäaikaispysäköintiin tarkoitetulle parkkipaikalle, joita on Helsinki-Vantaan lähistöllä useita. Pysäköintipaikalta pääsee lentoasemalle ilmaisella lentokenttäkuljetuksella, joka kulkee lähes vuorokauden ympäri.

Saapuminen Sarajevoon

Alle kymmenen kilometrin päässä Sarajevosta sijaitseva Sarajevon kansainvälinen lentoasema (IATA: SJJ) tunnetaan sijaintinsa vuoksi myös Butmirin lentoasemana. Rahaa kannattaa vaihtaa viimeistään lentoasemalla, sillä Bosnia ja Hertsegovinassa on käytössä Bosnian markka. Lyhyelle matkalle Sarajevoon on tarjolla melko vähän siirtymävaihtoehtoja, mutta esimerkiksi Eurolinesin Centrotrans-bussi vie matkailijat suoraan Sarajevon keskustaan. Taksi on nopea ja luotettava vaihtoehto Sarajevoon suuntaaville matkailijoille, sillä kaikki taksin noudattavat kiinteää kilometrihinnoittelua. Lisäksi lukuisilla kansainvälisillä autovuokraamoilla on palvelupiste Sarajevon lentoasemalla.

Lennot Helsinki – Sarajevo

Onko kohteiden Helsinki ja Sarajevo välillä suoria lentoja?

Etsitkö suoraa lentoa kohteiden Helsinki ja Sarajevo välillä? Niitä ei valitettavasti tällä hetkellä tarjota. Mutta älä ole huolissasi – löydät lukuisia lentoyhtiöitä, jotka lentävät välilaskullisia lentoja.

Mitkä ovat parhaat lentokentät kohteiden Helsinki ja Sarajevo välisille lennoille?

Aiotko matkustaa kohteiden Helsinki ja Sarajevo välillä etkä tiedä miltä kentältä lentosi lähtee tai mille se saapuu? Lähtökenttäsi tulee mitä todennäköisemmin olemaan Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) ja saapumiskenttäsi Sarajevo (SJJ-Sarajevon kansainvälinen lentokenttä).

Kuinka monta lentoa kohteiden Helsinki ja Sarajevo välillä on?

Lentolippujen varaaminen reitille Helsinki – Sarajevo on helppoa. Voit valita suunnitelmiisi parhaiten sopivan lennon 2 päivittäisestä lennosta, joten lentojen varaaminen mihin aikaan vuodesta tahansa on helppoa.

Varatuimmat hotellit Sarajevo

Näytä kaikki 411 majoitusliikettä kohteessa Sarajevo
87 €
Courtyard by Marriott Sarajevo

Courtyard by Marriott Sarajevo

4.0 kautta 5.0 Skenderija 1, Sarajevo
Courtyard by Marriott Sarajevo on saanut loistavaa palautetta avuliaasta henkilökunnastaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Ali Pashan moskeija. Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa, ilmainen omatoiminen pysäköinti ja ravintola. Tässä vuonna 2015 rakennetussa 4 tähden hotellissa on 131 huonetta 7 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja pillowtop-patjat.
Hae hinnat
Belvedere Hotel Sarajevo

Belvedere Hotel Sarajevo

3.0 kautta 5.0
Belvedere Hotel Sarajevo sijaitsee kävelymatkan päässä kohteesta Asim Ferhatovic Hase -stadion. Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi ravintolan, kuntokeskuksen ja baarin. Tässä 3 tähden hotellissa on 40 huonetta 3 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi television.
Hae hinnat
Hotel Corner

Hotel Corner

3.0 kautta 5.0
Hotel Corner sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Sarajevon kaupungintalo. Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi ravintolan, baarin ja Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa (lisämaksusta). Tässä vuonna 2014 rakennetussa 3 tähden hotellissa on 11 huonetta 2 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi satelliittikanavat.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.