Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Porto

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tieto lennoista

Kohdelentokenttä Porto

Lennot Portoon kuljettavat tutustumaan Euroopan kätkettyyn aarteeseen

Lennot Portoon kuljettavat matkustajan 1,5 miljoonan asukkaan tunnelmalliseen kaupunkiin. Porto on Portugalin toiseksi suurin kaupunki, ja sen historiallinen keskusta on UNESCOn maailmanperintökohde. Porto perustettiin jo ennen ajanlaskun alkua, ja viehättävä kaupunki oli tärkeä kauppakeskus antiikin Rooman hallitessa maailmaa. Portugalin siirtomaavallan aikana Porto oli tärkeä satamakaupunki, mutta se nousi maailmankartalle lopullisesti alueen viinintuotannon puhjettua kukoistukseensa. Kaupunki antoi nimensä portviinille, joka vetää alueelle edelleen paljon matkailijoita. Makea jälkiruokaviini on monen suosikki ja tietenkin erinomainen tuliainen Porton-matkalta.

Halvat lennot Portoon

Valitettavasti Helsingistä ei pääse suoralla lennolla Portoon, mutta yhden välilaskun lentoja järjestävät monet lentoyhtiöt. Esimerkiksi Finnairilta, Lufthansalta, White Airwaysilta, TAP Portugalilta ja SASilta löytyy lentoja, jotka tekevät välilaskun yhtiöstä riippuen Zürichissä, Amsterdamissa, Frankfurtissa, Lontoossa tai Lissabonissa. Lennot kestävät vähintään 6,5 tuntia, mutta pitkä vaihto voi saada matkan venymään yli 10 tuntiin. Kun alat suunnitella matkaa Portoon, vertaile eri vaihtoehtoja sekä matkan keston että hinnan kannalta. Näin varmistat mahdollisimman kätevät ja halvat lennot Portoon. Hinnat saattavat vaihdella sekä vuodenajan että lentopäivän mukaan. Syyskaudella tarjolla voi olla hieman tavallista halvempia lentoja. Yleisesti ottaen hinnan kallistuvat jonkin verran viikonloppua kohden, joten matkaan kannattaa mahdollisuuksien mukaan lähteä alkuviikosta. Lippujen lopullinen hinta voi riippua myös siitä, milloin ne ostetaan. Yleensä liput saa sitä halvemmalla, mitä aikaisemmin ne varaa. Kun miettii sopivaa matkustusajankohtaa, kannattaa huomioida ilmasto. Portossa kesä on tavallisesti kuiva ja lämmin ja talvi leuto ja sateinen. Kesä ei yllättäen ole erityisen pitkä, koska se kestää sunnilleen kolme kuukautta. Sateisimmat kuukaudet ovat marraskuu ja joulukuu. Lisäksi on hyvä muistaa, että joululoman ja uudenvuoden aikaan liput maksavat muuta vuotta jonkin verran enemmän. Siksi voi olla hyvä idea matkustaa tämän lomasesongin ulkopuolella, jos se suinkin on mahdollista. Suurin osa turisteista tulee kaupunkiin kesäkaudella, koska silloin muuten varsin sateisessa kaupungissa on kuivaa ja aurinkoista.

Mitä Portossa kannattaa tehdä?

Portossa on ihana kävellä nauttimassa kaupungin ainutlaatuisesta tunnelmasta. Kaupungin rakennuskulttuuri on todella monipuolinen, ja vastaan voi tulla mitä vain romaanisesta katedraalista 1900-luvun suuriin asuntorakennuskomplekseihin. Keskikadun ja joenrannan välissä sijaitseva historiallinen keskusta Ribeira tarjoaa matkailijalle kaikkein maalauksellisimmat näkymät ja mahdollisuuden nauttia täysin siemauksin eteläeurooppalaisesta kiireettömästä elämäntyylistä. Täällä voi vaikka istahtaa yhteen tunnelmallisista ravintoloista ja tilata lasillisen portviiniä tai maukkaan aterian. Ribeirassa on myös monia viihtyisiä viinikellareita, joissa on mahdollista perehtyä portviinin valmistukseen ja makumaailmaan opastuksen kera. Kaupunkikierroksen jälkeen voi suunnata johonkin kiehtovista museoista, minkä lisäksi kannattaa muistaa jokiajelut, jotka tarjoavat mahdollisuuden tarkastella elämää Douro-joen varsilla. Porto on myös hyvä shoppailukaupunki, josta löytyy paljon mielenkiintoisia putiikkeja. Paikallisen portviinin lisäksi hyviä hankintoja ovat vaatteet, kengät, korut ja käsityöt.

Liikkuminen Portossa

Lento Portoon laskeutuu Porton kansainväliselle lentoasemalle, joka on nimeltään Francisco Sá Carneiro Airport. Lentokenttä sijaitsee vähän yli 10 kilometrin päässä Porton keskustasta, ja se on Ryanairin, easyJetin ja TAP Portugalin kotikenttä Portugalissa. Kentälle saapuvia lentoja liikennöivät esimerkiksi Lufthansa, British Airways, Ryanair, Air Europa ja Vueling. Lentokentältä pääsee keskustaan taksilla, metrolla ja bussilla. Porto Metron E-linja kuljettaa pääteasemalle puolessa tunnissa, ja junia kulkee 20 minuutin välein. STCP:n bussit kulkevat lentokentän ja kaupungin väliä, ja toiminnassa on myös yöbussi. Yleisesti ottaen Portossa on helppoa liikkua julkisilla liikennevälineillä, ja viisilinjainen metro, bussi ja Suomea halvempi taksi tekevät lomalaisen elämästä stressitöntä. Massaturismilta tähän mennessä säästynyttä Portoa on usein kutsuttu yhdeksi Euroopan viimeisimmistä aarteista. Kaunis, tunnelmallinen kaupunki on myös lomailijalle vaivaton kohde, josta löytyy sopiva majoitusvaihtoehto jokaiselle kukkarolle. Kun tunnet Porton kutsuvan, vieraile ebookersin sivuilla ja varaa sopivat lennot Portoon!

Mitkä yhtiöt lentävät kohteeseen Porto?

Air France, Lufthansa, KLM

Kartta

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.