Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Hanki halvat lennot kohteen Sveitsi suosituimpiin kaupunkeihin

Halvat menopaluulennot Sveitsi

Halvimmat viimeisten 7 päivän aikana löydetyt hinnat kohteeseen Sveitsi olivat annetulla aikavälillä 76 € (yhdensuuntaiset lennot) ja 138 € (menopaluu). Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Lisäehtoja sovelletaan.

Paras aika lentää kohteesta

Sveitsin matkat – upeita maisemia ja mielenkiintoisia kaupunkikohteita

Noin kahdeksan miljoonan asukkaan Sveitsi sijaitsee Keski-Euroopassa naapureinaan Italia, Saksa, Ranska, Itävalta ja Liechtenstein. Vaikka Sveitsi on maana pieni, Sveitsin matkat tarjoavat kaiken Alppien upeista maisemista, hiihtokeskuksista ja luonnosta aina maan hurmaaviin kaupunkeihin ja vuoristokyliin. Suomesta Sveitsiin pääsee mukavasti suorin lennoin noin kolmessa tunnissa: hae lentoja ebookersin kautta, vertaa hintoja ja varaa edulliset lennot Sveitsiin.

Halvat lennot Sveitsiin ja liikkuminen maan sisällä

Suomesta Sveitsiin pääsee suorin lennoin tällä hetkellä vain Finnairin siivin: niin Zürichin kuin Genevenkin reittiä liikennöidään joka päivä. Lento Sveitsiin kestää kolmisen tuntia. Halvat lennot Sveitsiin voi löytää alkukeväästä ja loppusyksystä, ja kesä- tai talvisesongin aikaankin välilaskullisten lentojen hinnat ovat varsin kohtuulliset. Vaikka Sveitsi ei ole EU-maa, suomalaiset voivat matkustaa sinne kuten EU-maihin: ilman viisumia ja todistamalla henkilöllisyytensä voimassa olevalla passilla tai kuvallisella henkilökortilla.

Välimatkat ovat Sveitsissä lyhyitä ja julkinen liikenne kattava, minkä ansiosta lentoasemilta on helppo liikkua kaupunkien keskustoihin ja muihin Sveitsin lomakohteisiin. Juna on Sveitsissä bussia suositumpi liikkumismuoto, mutta kummallakin kulkupelillä matkustaminen on laadukasta ja nopeaa. Junamatka Zürichistä Geneveen kestää kolmisen tuntia, ja maan pääkaupunkiin Berniin matka on noin puolet lyhempi.

Sveitsiä on helppo kierrellä myös vuokra-autolla. Kaupungit ovat lyhyiden etäisyyksien päässä toisistaan, ja autolla on helppo hurauttaa myös julkisen liikenteen ulottumattomiin esimerkiksi vuoriston pikkukyliin. Teistä pidetään Sveitsissä hyvää huolta, mutta ajo-olosuhteet voivat olla toisinaan haastavat sääolosuhteista johtuen. Liikennesääntöjä ja nopeusrajoituksia on syytä noudattaa tarkasti.

Sveitsi on hyvä matkakohde ympäri vuoden

Sveitsiin on mukava piipahtaa mihin aikaan vuodesta tahansa. Kesällä vaelletaan ja pyöräillään alppimaisemissa ja talvella Sveitsin kuuluisat hiihtokeskukset, kuten St. Moritz ja Zermatt, täyttyvät kansainvälisistä turisteista. Kesä on suomalaisittain lämmin mutta myös melko sateinen, mikä kannattaa ottaa huomioon kesälomaa suunniteltaessa. Kaikkina aikoina voi piipahtaa myös kaupunkilomalla Sveitsin mielenkiintoisissa ja kulturelleissa kaupunkikohteissa, kuten Zürichissä, Genevessä, Bernissä, Baselissa, Lausannessa ja Luzernissa. Myös useissa kaupungeissa järjestettävät joulumarkkinat ovat hyvä syy lähteä lomalle Sveitsiin. Sveitsin kansallispäivänä ensimmäinen elokuuta maassa järjestetään jos jonkinlaista tapahtumaa ja upeita ilotulituksia.

Kaupunkilomalle Zürichiin

Sveitsin suurin kaupunki Zürich sijaitsee Pohjois-Sveitsissä lähellä Saksan rajaa. Finnair lentää Helsinki-Vantaalta Zürichin kansainväliselle lentoasemalle, josta on matkaa kaupunkiin noin 12 kilometriä. Zürichin keskustaan lentoasemalta pääsee viidessätoista minuutissa paikallisjunan kyydissä vajaalla seitsemällä frangilla tai samaan hintaan mutta hieman hitaammin raitiovaunulla numero 10. Taksimatka keskustaan maksaa 60–70 frangia.

Kuten koko Sveitsi, myös Zürich tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen lomakokemuksen. Kaupungissa on erinomaiset ostosmahdollisuudet, kattava ravintolatarjonta, vilkas yöelämä, mielenkiintoisia museoita ja paljon kaunista katseltavaa. Aivan keskustan läheisyydestä löytyy Zürichjärvi, jonka rannoilla nautitaan kauniista kesäpäivistä, virkistäydytään terasseilla ja käydään piknikeillä. Kaupungin oma vuori Uetliber jää kakkoseksi Alppien korkeimmille huipuille, mutta tarjoaa niin ikään mukavaa vastapainoa kaupunkilomailulle.

Kansainvälinen Geneve

Pienehkö mutta sitäkin upeammilla maisemilla varustettu Geneve sijaitsee maan ranskankielisessä osassa lähellä Ranskan rajaa. Se tunnetaan rikkaasta tapahtuma- ja kulttuuritarjonnastaan, laadukkaista ravintoloistaan ja kattavista ostomahdollisuuksistaan, minkä lisäksi kaupungin ympäristöstä löytyy Geneve-järvi ja ihastuttavia pikkukyliä. Geneven kansainväliseltä lentoasemalta on matkaa kaupunkiin vain reilut kuusi kilometriä, ja väliä pääsee kulkemaan esimerkiksi bussilla noin viidessätoista minuutissa tai junalla vain kuudessa minuutissa. UNIRESO-lippu, joka kelpaa myös junassa, maksaa kolmisen frangia. Taksi majoituskohteeseen maksaa keskimäärin 70 frangia.

Kartta

Autonvuokraustarjoukset Sveitsi

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.