Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Helsinki Thessaloniki

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Helsinki - Thessaloniki

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi SKG
Lennon hinta 153 €

Halvat lennot Helsingistä Thessalonikiin

Kreikan toiseksi suurin kaupunki, pohjoinen Thessaloniki, jää usein aivan turhaan Ateenan ja upean saariston varjoon. Nykyisin sinne on onneksi tarjolla entistä paremmat lentoyhteydet, ja voit kätevästi varata lennot Helsingistä Thessalonikiin vaikka heti.

Helsinki–Thessaloniki-lennot

Suoria lentoja Thessalonikiin ei ole tarjolla, mutta useilla yhtiöillä on nopeita välilaskullisia yhteyksiä. Näppäriksi todettuja yhteyksiä ovat esimerkiksi Turkish Airwaysin lennot Istanbulin kautta, Lufthansan tai Aegeanin lennot Münchenin kautta ja Air Berlinin lennot Berliinin kautta. Matka-aika on lyhimmillään noin viisi tuntia. Edullisimmillaan Helsinki–Thessaloniki-lennot voi saada jopa alle 200 eurolla. Hyvää matkustusaikaa Thessalonikiin on kevät, alkukesä ja syksy. Kevät tulee reilusti Suomea varhaisemmin, jo maalis–huhtikuun vaihteessa, ja lämpöä riittää pitkälle lokakuun loppuun. Heinä–elokuussa on helteisen kuumaa, ja samaan aikaan osuu myös Keski- ja Etelä-Euroopan ruuhkaisin lomakausi, jolloin matkailijoita riittää tungokseksi asti ja hinnatkin ovat pilvissä muihin vuodenaikoihin nähden. Thessaloniki on erinomainen kohde esimerkiksi Suomen koulujen syysloman aikaan, koska merivesi ei ole vielä ehtinyt viiletä eikä silloin ole tungosta nähtävyyksiin.

Matkaan Helsinki-Vantaalta

Helsinki-Vantaan lentoasemalta lähdet sujuvasti matkalle Thessalonikiin, koska lähtöselvitys ja turvatarkastus sujuvat yleensä sukkelasti. Kentällä on myös monipuoliset palvelut ostosmahdollisuuksineen ja ravintoloineen. Helsinki-Vantaalle voit saapua joko kotimaanlennolla muualta Suomesta tai Helsingin keskustasta bussilla tai uudella paikallisjunalla. Oman auton voit jättää jollekin lentoaseman vartioiduista pysäköintialueista. Mikäli lentosi lähtee aikaisin aamulla tai saavut kauempaa jo edellisenä päivänä, voit varata mukavan huoneen lentokenttähotellista, joita on lähistöllä useita.

Perillä Thessalonikissa

Thessalonikin Macedonia-lentoasema (SKG) sijaitsee 14 kilometrin päässä Thessalonikin keskustasta. Kentältä keskustaan pääsee bussilla 78. Se kulkee 45 minuutin välein, ja matka kestää 45 minuuttia. Taksi maksaa noin 10–20 euroa. Kentältä voi myös vuokrata auton. Kaupungissa kannattaa liikkua etupäässä kävellen, mutta myös bussiverkosto on erinomainen. Bussilla matkustaminen on Thessalonikissa huomattavasti edullisempaa kuin esimerkiksi Suomessa. Lippuja voi ostaa kioskeista ja lippukojuista etukäteen niin monta kuin arvioi tarvitsevansa. Myös taksit ovat edullinen tapa matkustaa. Radiotaksin voi tilata puhelimitse, mutta taksin voi myös pysäyttää lennosta. Kuljettajat saattavat ottaa kyytiin useammankin samaan suuntaan matkustavan henkilön, vaikka taksi olisikin jo varattu. Suomen ja Kreikan välillä ei ole lainkaan aikaeroa, mikä tekee matkustamisesta mukavampaa.

Majoitus Thessalonikissa

Thessalonikissa on tarjolla kansainvälisiä ketjuhotelleja, keskihintaisia pienempiä hotelleja ja hostelleja. Voit varata majoituksen myös kaupungin ulkopuolelta, läheltä hiekkarantoja tai pikkukylistä. Hinnat ovat korkeimmillaan heinä–elokuussa.

Thessalonikin kohokohdat

Thessalonikiin tutustuminen kannattaa aloittaa rantakatu Leoforos Nikisiltä. Kaupungin maamerkki on sitä suojeleva Valkoinen torni, Lefkos Pirgos. Thessalonikilla on bysanttilaiset juuret, mikä näkyy kirkkojen suuressa määrässä. Kymmenien varhaiskristillisten ja bysanttilaisten kirkkojen muodostama kokonaisuus onkin Unescon maailmanperintökohde. Museokävijälle ehdoton kohde on Bysanttilaisen kulttuurin museo, jossa on esillä ikoneita ja muuta uskonnollista taidetta. Varhaisempia aikoja esihistoriasta Thessalonikin perustamiseen esittelee arkeologinen museo. Thessalonikissa kannattaa perehtyä myös kaupungin juutalaisvähemmistön historiaan, sillä Thessalonikin juutalaisen historian museo on erinomainen. Museokierroksen jälkeen voikin suunnata Aristotelous-aukiolle, jonka laitamia reunustavat mukavat kahvilat ja ravintolat. Vierestä alkavat ostoskadut Mitropoleos ja Tsimiski, jotka ovat täynnä niin kansainvälisiä ketjuliikkeitä kuin kreikkalaisia pikkupuoteja, kaikkea mahdollista sikin sokin ja sulassa sovussa. Thessalonikin-matkaan voi hyvin myös yhdistää rantaloman hiekkarantojen koristamalla Halkidikin niemimaalla, joka ei tunnelmassaan häviä Kreikan parhaillekaan saarille. Pohjois-Kreikalla on paljon tarjottavaa myös aktiivilomailijalle, joka on kiinnostunut vaeltamisesta, kiipeilystä, koskenlaskusta, ratsastuksesta tai pyöräilystä. Etsi siis halvat lennot Helsingistä Thessalonikiin ja tutustu tuntemattomampaan Kreikkaan.

Varatuimmat hotellit Thessaloniki

Näytä kaikki 449 majoitusliikettä kohteessa Thessaloniki
140 €
Makedonia Palace

Makedonia Palace

5.0 kautta 5.0 2, Megalou Alexandrou Avenue, Thessaloniki, Central Macedonia
Makedonia Palace on saanut loistavaa palautetta sijainnistaan. Majoitusliike sijaitsee kokouskeskuksen yhteydessä, ja Aleksanteri Suuren puutarha on vain lyhyen kävelymatkan päässä. Majoitusliike tarjoaa asiakkaille esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaiset hotellinjohtajan kutsut ja 2 ravintolaa. Tässä vuonna 1972 rakennetussa 5 tähden hotellissa on 276 huonetta 9 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat asiakkaille ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja digitaalikanavat.
50 €
Park Hotel

Park Hotel

3.0 kautta 5.0 Ionos Dragoumi 81, Thessaloniki, Central Macedonia
Park Hotel on saanut hyvää palautetta avuliaasta henkilökunnastaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Aristoteles-aukio. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä ravintolan ja baarin. Tässä vuonna 1969 rakennetussa 3 tähden hotellissa on 56 huonetta 7 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat asiakkaille ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja LED-televisiot.
97 €
Antigon Urban Chic Hotel

Antigon Urban Chic Hotel

5.0 kautta 5.0 Antigonidon, Thessaloniki, Thessaloniki
Antigon Urban Chic Hotel on saanut mahtavaa palautetta aamiaisestaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Aristoteles-aukio. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ja baarin. Tässä vuonna 1930 rakennetussa 5 tähden hotellissa on 38 huonetta 7 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön muun muassa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja parvekkeen.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.