Pohjois-Suomi matkat

Valitse vähintään kaksi tuotetta ja säästä matkastasi:

Mitkä ovat Pohjois-Suomen parhaat matkakohteet ja nähtävyydet?

Pohjois-Suomi tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa eri-ikäisille. Tässä on muutama syy, miksi Pohjois-Suomen matkapaketin varaaminen kannattaa – vuodenajasta riippumatta:

– Hiihtokeskukset ja ulkoilumahdollisuudet: Etelämmässä parhaat laskettelu- ja hiihtomahdollisuudet tarjoaa Vuokatti Kainuun Sotkamossa. Pohjoisempaan mentäessä tarjolla ovat esimerkiksi Rukan hiihtokeskus Kuusamossa sekä Salla Ski Resort Sallassa. Kuuluisimpia laskettelukeskuksia ovat Ylläs ja Levin matkailukeskus Tunturi-Lapissa. Inarin alueella sijaitseva Saariselkä Ski & Sport tunnetaan etenkin murtomaahiihdosta. Kannattaa muistaa, että nämä matkailukeskukset tarjoavat myös monia kesäajan aktiviteetteja: maastopyöräilyä, retkeilyä, patikointia, melontaa – mitä vain mieleesi tulee!

– Kalajoki: Kalajoen hiekkasärkät ovat käsite. Jos aiot matkustaa Pohjois-Suomeen kesäaikaan, muista pysähtyä Kalajoella. Alue tarjoaa muitakin aktiviteetteja kuin löhöilyä hiekkarannalla: voit patikoida lankkupoluilla, surffata, golfata ja kalastaa tai suunnata JukuParkin vesipuistoon tai Plassin vanhaankaupunkiin.

– Joulupukki: Perheen pienimmät haluavat varmasti käydä Joulupukin Pajakylässä Rovaniemellä. Joulupukki päivystää Pajakylässä joka päivä vuoden ympäri, ja siellä kannattaa piipahtaa myös Joulupukin pääpostikonttorissa. Voit tilata kirjeen Joulupukilta Napapiirin erikoisleimalla ja pyytää postittamaan viestin juuri ennen joulua.

– Kylpylät: Pohjois-Suomen matkapakettiin voi yhdistää myös rentoutumisen kaupunkiympäristössä ja suunnata kylpylähotelliin. Suosittuja kohteita eri puolilla Pohjois-Suomea ovat esimerkiksi Break Sokos Hotel Eden Oulussa,