Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Helsinki Almaty

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Helsinki - Almaty

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi ALA
Lennon hinta 352 €

Nopeat ja halvat lennot Helsingistä Almatyyn

Kokenut kaupunkilomailija on jo aikaa sitten kolunnut Euroopan pääkaupungit ja muut mielenkiintoisimmat metropolit, ja nyt olisi aika etsiä uusia haasteita. Australian ja Yhdysvaltojen tapaiset kaukokohteet ovat monen reissaajan matkabudjetille liikaa, mutta todelliset uskalikot varaavat halvat lennot Helsingistä Almatyyn ja lähtevät tutustumaan Kazakstanin entiseen pääkaupunkiin. Vuoristoisessa maastossa lähellä Kirgistanin rajaa sijaitseva Almaty on Kazakstanin suurin kaupunki ja Keski-Aasian kulttuurin ja talouden keskus. Mielikuvat Borat-elokuvan ränsistyneistä hökkeleistä kannattaa heti kättelyssä unohtaa, sillä loma modernissa Almatyssa vetää helposti vertoja kulttuurimatkalle Prahassa tai vaelluslomalle Norjassa. Kazakstan saattaa Suomesta käsin tuntua kaukaistakin kaukaisemmalta matkakohteelta, mutta todellisuudessa lennot Helsingistä Almatyyn löytää vaivattomasti ja kohtuulliseen hintaan. Lähde rohkeasti aistimaan Almatyn tunnelmaa vuorien katveeseen.

Vaihtoehtomatkailijan loma Almatyssa

Mielikuvat entisistä neuvostotasavalloista ovat usein täynnä harmaita betonikerrostaloja ja naurettavan ylimitoitettuja monumentteja, mutta Almaty haastaa ummehtuneet käsitykset. Matkailija ei kohtaa Almatyssa umpimielistä kyräilyä vaan iloisia paikallisia, jotka toivottavat vierailijat tervetulleeksi kaupunkiinsa yllättävän lämpimästi. Jo pelkästään paikallinen ravintolatarjonta kertoo Almatyn moniulotteisuudesta, sillä kaupunki pullistelee muun muassa korealaisia, georgialaisia ja kiinalaisia ravintoloita. Etsi lento Helsingistä Almatyyn ebookersin sivuilta ja sukella Kazakstanin kansainväliseen metropoliin. Kaupungissa on runsaasti kulttuuria oopperasta taidemuseoihin, mutta Almatyn parhaat puolet liittyvät luontoon ja urheiluun. Medeo-luistinrata ja Shimbulakin hiihtokeskus ovat talviurheilijan unelmakohteita, mutta laiskemmatkin lomailijat voivat nauttia vuoristomaisemien kauneudesta. Kök Töbe -gondolihissillä pääsee vuorenrinteille suoraan Almatyn keskustasta.

Vertaile lentoja Helsingistä Almatyyn

Kazakstanin entinen pääkaupunki on noin 4 000 kilometrin päässä Helsingistä, joten Almatyyn ei pääse Suomesta aivan vilauksessa. Suoria lentoja Helsingistä Almatyyn etsivät matkailijat joutuvat pettymään, sillä ainakaan tällä hetkellä yksikään lentoyhtiö ei tarjoa suoraa yhteyttä kaupunkien välillä. Seikkailunhaluisen matkailijan ei tarvitse kuitenkaan pettyä, sillä Helsinki–Almaty-välillä on runsaasti yhden välilaskun sisältäviä lentovaihtoehtoja. Eri matkapäivien ja -reittien vertailu todellakin kannattaa, sillä lentoon ja välilaskuihin kuluu keskimäärin 8–10 tuntia mutta lyhyimmillään alle 7 tuntia. Lennot Almatysta Helsinkiin voi suunnitella esimerkiksi Pietarin tai Moskovan kautta, jolloin lentoyhtiöksi valikoituu Aeroflot Russian Airlines. Ukraine International taas lentää Helsingistä Almatyyn Kiovan kautta, ja Belavia tekee välilaskun Minskissä. Myös Frankfurt, Istanbul ja Amsterdam ovat mahdollisia vaihtopaikkoja, mutta lennon kesto kasvaa usein niiden kautta matkustettaessa turhan pitkäksi. Aikaeroa Suomeen on vain kolme tuntia, joten siltä osin matka Kazakstaniin on sisäiselle kellolle hyvin armollinen.

Lähtö Helsinki-Vantaan lentoasemalta

Alle 15 päivän matkoille Kazakstaniin ei tarvitse hankkia viisumia, joten Helsinki-Vantaan lentoasemalle voi suunnata vain passin ja hammasharjan kanssa. Helsingin keskustasta käsin on helppo jatkaa matkaa lentoasemalle, sillä Rautatieasemalta voi nousta HSL:n bussi numero 615:n tai Finnair City Busin kyytiin. Lisäksi Tikkurilan tai Myyrmäen kautta kulkevan kehäradan I- ja P-paikallisjunilla pääsee kätevästi suoraan Helsinki-Vantaan terminaalien alle. Julkisilla liikkuessa matkaan keskustasta kentälle kannattaa varata aikaa 30–45 minuuttia. Muualta kuin pääkaupunkiseudulta saapuvien matkailijoiden kannattaa katsastaa kaukoliikenteen bussien suorat vuorot Helsinki-Vantaalle, sillä bussit saapuvat aivan terminaalien eteen.

Saapuminen Almatyyn

Almatyn kansainvälinen lentoasema (IATA: ALA) on Kazakstanin suurin kansainvälinen lentokenttä, jonka kautta matkustaa vuosittain 4 miljoonaa lentoreissaajaa. Lentoasema sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Almatyn kaupungista. Taksilla matka lentoasemalta Almatyyn kestää noin 30 minuuttia, mutta muista aina sopia matkan hinnasta etukäteen. Monet taksikuskit eivät myöskään puhu englantia, joten hinnasta kannattaa neuvotella esimerkiksi paperille kirjoittaen. Lentoasemalta pääsee jatkamaan matkaa kaupunkiin myös busseilla. Linjat 79, 86, 92 ja 106 kuljettavat väkeä lentoasemalta Almatyyn varsin huokeaan hintaan.

Lennot Helsinki – Almaty

Onko kohteiden Helsinki ja Almaty välillä suoria lentoja?

Jos haluat varata suorat lennot kohteiden Helsinki ja Almaty välillä, se ei tällä hetkellä ole mahdollista. Tällä reitillä ei tarjota suoria lentoja. Mutta usea lentoyhtiö lentää välilaskullisia lentoja.

Mitkä ovat parhaat lentokentät kohteiden Helsinki ja Almaty välisille lennoille?

Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) on todennäköisesti lähtölentokenttäsi, jos olet lentämässä kohteiden Helsinki ja Almaty välillä. Oletko kiinnostunut tietämään mille kentälle tulet laskeutumaan? Kenttä on mitä luultavimmin Almaty (ALA-Almatyn kansainvälinen lentokenttä).

Kuinka monta lentoa kohteiden Helsinki ja Almaty välillä on?

Lentolippujen varaaminen reitille Helsinki – Almaty on yksinkertaista. Voit valita suunnitelmiisi parhaiten sopivan lennon 2 päivittäisestä lennosta, joten unelmiesi loma voi alkaa mihin aikaan vuodesta tahansa.

Varatuimmat hotellit Almaty

Näytä kaikki 218 majoitusliikettä kohteessa Almaty
109 €
InterContinental Almaty

InterContinental Almaty

5.0 kautta 5.0 181 Zheltoksan Street, Almaty
InterContinental Almaty on saanut loistavaa palautetta avuliaasta henkilökunnastaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Republic Square (aukio). Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ja täyden palvelun kylpylän. Kaikki huoneet tarjoavat ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja syvät kylpyammeet.
62 €
Rahat Palace Hotel

Rahat Palace Hotel

5.0 kautta 5.0 29/6 St. Satpaev Avenue, Almaty
Rahat Palace Hotel on saanut mahtavaa palautetta sijainnistaan. Majoitusliike sijaitsee kävelymatkan päässä kohteesta Almatyn keskusstadion. Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa, kuntokeskus ja baari. Kaikki huoneet tarjoavat asiakkaille ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja parvekkeet.
194 €
The Ritz-Carlton, Almaty

The Ritz-Carlton, Almaty

5.0 kautta 5.0 Esentai Tower, 77/7 Al Farabi Avenue, Almaty
The Ritz-Carlton, Almaty on saanut hyvää palautetta sijainnistaan. Majoitusliike on kokouskeskuksen yhteydessä, ja Almatyn keskusstadion sijaitsee lähettyvillä. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ja täyden palvelun kylpylän. Kaikki huoneet tarjoavat asiakkaille ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja poreammeet.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.