Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Parhaat matkapaketit kohteeseen Tallinna:

Tallinna yleistä

Tallinna on suomalaisten matkailijoiden kestosuosikki, ja läheisen sijaintinsa vuoksi siellä on helppo piipahtaa vaikka päiväretkellä. Tallinna sijaitsee Suomenlahden eteläpuolella, vain 80 kilometrin päässä Helsingistä, ja loma kaupungissa sujuu leppoisasti shoppaillen, kylpylöistä nauttien ja historiallisiin nähtävyyksiin tutustuen.

Halvasta vodkasta ja toriturismista vielä vuosituhannen alkupuoliskolla tunnettu Tallinna on nykypäivänä täynnä erinomaisia ravintoloita ja monipuolisia palveluilta. Se on myös helppo ja kukkaroystävällinen kohde lapsiperheille. Kaipasitpa vain pientä hengähdystaukoa arjesta tai pitkää hemmotteluviikonloppua, on Tallinna oivallinen valinta matkakohteeksi.

Viron pääkaupungissa Tallinnassa asuu yli 400 000 ihmistä. Se on samalla maan suurin asutuskeskus. Uudisrakentaminen ja vanhojen talojen entisöinti on kohottanut koko kaupungin ilmettä viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Tallinnan Vanhakaupunki on lisäksi nostettu UNESCOn maailmanperintölistalle. Tallinnassa pärjäät hyvin englannin kielellä, mutta monet varsinkin vanhemman väestön edustajat puhuvat myös suomea.

Tallinna on ainutlaatuinen sekoitus länttä ja itää sekä uuden ja vanhan kiehtovia yhdistelmiä. Vanhankaupungin kiviset muurit, hämyisät kadut ja houkuttelevat kahvilat tarjoavat oivallisen tilaisuuden pienelle tutkimusmatkalle Pohjois-Euroopan sydämeen. Herkullisia makuelämyksiä pursuavat ravintolat ja vauhdikas yöelämä värittävät omalta osaltaan Tallinnalaista elämänmenoa.

Elämää täynnä oleva Tallinna on näkemisen ja kokemisen arvoinen kaupunki kaikenikäisille. Mikä parasta, se on aivan kulman takana!

Paras aika matkustaa kohteeseen Tallinna

Milloin kannattaa matkustaa

Tallinna täyttyy matkailijoista kaikkina vuodenaikoina, mutta todellista sesonkiaikaa ovat lämpimät kesäkuukaudet. Myös joulukuussa avautuvat joulutorit, sekä joulupyhien hemmottelulomat ovat nousemassa suosituiksi matkustusajankohdiksi. Tallinnan ilmasto ei juurikaan poikkea Suomen ilmastosta, joten kaupunki tuntuu kotoisalta heti ensihetkistä alkaen.

Parhaat palat Tallinna

Perhelomalaisten suosikkikohteet

Vanhankaupungin mukulakivet saattavat tuntua hankalilta, jos mukanasi on lastenrattaat. Hauskan vaihtoehdon koko perheelle tuokin Toomas-juna, joka liikennöi Vanhankaupungin alueella. Tämän jälkeen varastossa olevaa energiaa voi pinkaista purkamaan Nõmmen seikkailupuistoon, jossa haastetta riittää koko perheelle: seikkailuratoja löytyy niin lapsille kuin aikuisille.

Talviaikaan kaikki tontut hiippailevat Vanhankaupungin alueella! Makeisia ja lämmintä mehua kelpaa siemailla suuren joulukuusen alla. Samalla voi kuulostella kantautuuko jostain jo hiljaista kulkusten kilinää. Jos virtaa riittää, voivat jääprinsessat ja –prinssit pyörähdellä Uisuplatsin luistinradalla, jonka kaunis valaistus syttyy täyteen loistoonsa hämärän koittaessa.

Tallinnan eläintarha on mieluisa paikka kaikenkokoisille. Tarha on Viron ainoa, sieltä löytyy Pohjois-Euroopan eläintarhoista laajin, yli 350 eläinlajin kirjo. Myös elefantit ovat jalkautuneet Tallinnan eläintarhaan, niitä et Suomessa näe! Paikan sisätilat ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin ympäri vuoden. Lisäksi kesällä avoinna olevassa lasten eläintarhassa perheen pienimmät pääsevät ihastelemaan joitakin eläimiä aivan kosketusetäisyydeltä.

Jos sääennuste näyttää uhkaavalta, ei kannata pelästyä. Riemukasta tekemistä löytyy myös sisätiloista. Aivan Vanhankaupungin lähellä sijaitsevassa Kalevin vesipuistossa vesiliukumäet ja monipuoliset uima-altaat virkistävät matkalaisia. Puistosta löytyy myös Viron suurin uima-allas!

Huimapäiden mielestä Skypark-trampoliinipuisto on kokemuksen arvoinen. Paikalla kohoava valtava trampoliini on kolmiulotteinen, ja se levittäytyy ison omakotitalon kokoiselle alueelle. Täällä voit huoletta hyppiä myös seiniä päin! Trampoliinin lisäksi pallomeri, kiipeilyseinät ja monet muut huvitteluvempaimet tarjoavat puitteet hauskalle yhdessäololle.

Matkavinkit Tallinna

Historiaa ja maamerkkejä

Tallinnan Vanhaakaupunkia pidetään yleisesti alueen merkittävimpänä nähtävyytenä, ja se on yksi parhaiten aikaa kestäneistä keskiaikaisista kaupungeista. Alueen monet osat ovat säilyneet koskemattomina useita satoja vuosia: entisaikojen tunnelma on käsinkosketeltavaa. Vanhankaupungin keskiaikaisten muurien sisään kätkeytyvät niin maankuulu Raatihuone kuin sen yhteyteen avautuva Raatihuoneentori. Raatihuoneen tornin huipulla liehuu Tallinnan rakastettu symboli, tuuliviiri, jotka kantaa nimeä Vanha Toomas.

Raatihuoneentorilla järjestettävät konsertit ja markkinat kokoavat yhteen sekä tallinnalaiset että matkailijat. Talvisin aukion keskelle kohoava joulupuu ja sitä ympäröivien markkinoiden iloinen tunnelma kiinnostavat monia. Pelkkään tunnelmaan tutustumiseen ja ainutlaatuisen miljöön ihailemiseen voisi helposti käyttää päivän jos toisenkin. Vanhankaupungin huipulta sijaitsevalta Toompean mäeltä avautuu huikaiseva näkymä koko kaupungin yli: sitä ei malttaisi päästää silmistään. Tallinna on kuitenkin vielä paljon muutakin!

Lomavinkit Tallinna

Liikenneyhteydet Tallinnassa

Matkustaminen Tallinnaan ei voisi olla helpompaa: kaupunkiin on ympärivuotinen autolautta- ja lentoyhteys Helsingistä. Rohkeimmille ja kiireisimmille tarjolla on myös erittäin nopea helikopteriyhteys.

Saapuminen Tallinnaan

Nopeimpien autolauttojen ja katamaraanien kyydissä matka Tallinnaan kestä noin puolestatoista tunnista kahteen tuntiin. Suuremmilla matkustaja-aluksilla matka vie kolmesta neljään tuntia. Pidempi matkustusaika taittuu kuitenkin mukavasti maisemia ihaillen ja laivan herkullisten buffet-pöytien antimista nauttien.

Helsingistä Tallinnaan liikennöivät mm. Eckerö Line, Linda Line, Tallink sekä Viking Line. Laivaliikenne Suomenlahdella on hyvin vilkasta, ja lähtöjä on useampia päivässä. Valinnanvaraa siis löytyy, ja risteilyaikataulut on helppo sovittaa omiin matkasuunnitelmiin.

Laivan saapuessa Tallinnan satamaan, olet vain noin kilometrin päässä kaupungin viehättävästä keskustasta. Matka sinne taittuu nopeasti jalan, mutta satamasta on myös suora bussiyhteys kaupungin ytimeen. Lisäksi voit matkustaa mukavasti ja nopeasti taksilla, joita on satama-alueella runsaasti. Kyydin hinta kannattaa kuitenkin tarkistaa kuskilta etukäteen, jotta välttyy ikävältä yllätykseltä: taksiyrityksiä on kaupungissa toistakymmentä ja hinnoittelu hyvin vaihtelevaa.

Finnair sekä Estonian Air lentävät Helsingistä Tallinnaan useita kertoja päivässä. Lennot ovat varsin edullisia, mutta turvatarkastuksen ja lähtöselvityksen viemän ajan vuoksi matka ei välttämättä taitu meriteitä nopeammin.

Tallinnan lentoasema sijaitsee viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Matka kentältä taittuu leppoisasti taksilla ja se maksaa noin 10 euroa. Pienemmän budjetin kanssa liikkuvalle myös bussi numero 2 on oivallinen vaihtoehto: kyyti keskustaan maksaa etukäteen ostettuna noin 2 euroa, ja lipun voi hankkia bussista tai asemalta.

Copterlinen helikopterit kuljettavat sinut Tallinnaan 18 minuutissa. Yhtiö liikennöi vain arkipäivisin, mutta edestakaisia vuoroja on tarjolla useita. Myös helikopterit laskeutuvat satama-alueelle, josta siirtyminen kaupungin keskustaan on vaivatonta ja nopeaa.

Liikkuminen Tallinnassa

Liikkuminen Tallinnan ydinkeskustassa on helppoa: välimatkat ovat varsin lyhyitä, ja hyvillä kengillä varustettuna pärjäät mainiosti jalkaisin. Vanhankaupungin kapeat mukulakivikadut ja kiehtovat sivukujat avautuvat silmiesi edessä päättymättömänä verkostona.

Myös julkinen liikenne on kattavaa: kaupungin sisäisestä joukkoliikenteestä vastaavat niin bussit, johdinautot kuin raitiovaunutkin. Myös taksit liikennöivät alueella. Voit hypätä lisäksi oman tai vuokra-auton kyytiin, sekä ihailla maisemia polkupyörän selästä.

Ravintolat Tallinna

Herkuttele Tallinnassa

Ahkeran kaupunkiin tutustumisen jälkeen on aika saada murua rinnan alle. Tallinnan huippuravintolat tarjoavat herkullisia makuelämyksiä ja paikkoja löytyy jokaiseen mielitekoon. Esimerkiksi Bocca ja Ö ovat vierailun arvoisia herkkukeitaita. Olde Hansassa puolestaan nautiskelet keskiaikaisia herkkuja aivan kaupungin ytimessä. Ravintoloiden hinnat ovat Tallinnassa varsin kohtuullisia..

Ostokset Tallinna

Ostoksille Tallinnaan

Jos shoppailukärpänen puraisee, älä huoli! Tallinnan suhteellisen edullinen hintataso ja lukuisat pienet liikkeet tarjoavat oivan lääkkeen tähän vaivaan. Keskusta-alueella kaikki liikkeet ovat varsin lähellä toisiaan, ja monet niistä ovat auki jokaisena viikonpäivänä.

Tallinnassa voit tehdä löytöjä niin pienistä putiikeista kuin huippumerkkien omista liikkeistä. Vaatteita, kenkiä ja kosmetiikkaa löytyy jokaiseen makuun. Viime vuosina myös isot ostoskeskukset ovat nousseet Tallinnan katukuvaan. Viru-keskuksesta löytyvät liikkeet tekevät parhaansa matkailijoiden ostosnälän tyydyttämiseksi. Myös hieman syvemmällä Tallinnassa sijaitseva Rocca al Mare –ostoskeskus pistää kävijöiden päät pyörälle runsaalla liiketarjonnallaan.

Vanhassakaupungissa sijaitseva Katariinan käytävä on ehdoton pysähdyspaikka shoppailukierroksella. Siellä paikalliset käsityöläiset ja taiteilijat toteuttavat ideoitaan keskiajan tunnelmaa huokuvissa verstaissaan. Käytävältä löydät niin lasi- ja keramiikkaesineet kuin hurmaavimmat tilkkutyötkin.

Suosittuja matkamuistoja ovat erilaiset käsityöt ja neuleet, jotka odottavat sinua Kaupunginmuurin varrella kohoavissa kojuissa. Myös nahka, kulta- ja hopeakorut sekä kauniit kukat ja erinomaiset viinit ilahduttavat monen mieltä kun kotiinpaluun aika koittaa.

Alkoholi- ja tupakkatuotteet kuuluvat monen matkailijan vakio-ostoksiin, ja niitä voit hankkia joko Tallinnasta tai laivalta. Hinnat vaihtelevat jatkuvasti, mutta ainakin tällä hetkellä esimerkiksi oluen hinta on lähestulkoon sama sekä maissa että merellä.

Historia & kulttuuri Tallinna

Museoita ja musiikkia

Museoita Tallinnasta löytyy useita, ja niiden uumenissa paljastuvat niin sotahistorian kuin terveydenhuollonkin kehitysvaiheet. Miehitysmuseo esittelee neuvostoajan jättämiä jälkiä, kun taas Merenkulkumuseossa pääset ihailemaan nimensä mukaisesti vanhoja aluksia sekä niistä löytyneitä esineitä. Terveydenhoitomuseossa tutustutaan puolestaan anatomiaan ja terveyskasvatukseen. Paikka sopii myös lapsille ja lapsenmielisille, sillä museoesineitä saa koskea ja kokeilla.

Vanhankaupungin välittömässä läheisyydessä sijaitseva Vapaudenaukio on virolaisille historiallisesti tärkeä paikka. Aukion laidalta löytyvät kahvilat ja viihtyisät istumapaikat palvelevat pientä levähdystaukoa kaipaavaa matkailijaa. Samalla Viron vapaussodan muistomerkki kohoaa ylväänä vieressä.

Tallinnan trendikkäämpää puolta edustaa lähellä Vanhaakaupunkia ja satamaa sijaitseva Rotermannin kortteli. Vanhat teollisuusrakennukset ovat saaneet uuden ilmeen, ja paikalle syntynyt kauppa- ja kulttuurikeskus on synnyttänyt korttelista todellisen ravintoloiden, gallerioiden ja erilaisten pienten kauppojen keskittymän.

Musiikinnälkäisiä kiinnostaa Tallinnan suuri laululava, jonka ympäristössä järjestetään Tallinnan laulujuhlat joka viides vuosi. Lavalla on nähty muina aikoina myös lukuisia maailmantähtiä, sillä esimerkiksi Metallica, sekä viimeisimpänä Red Hot Chili Peppers ovat konsertoineet näissä upeissa maisemissa. Kulttuuria löytyy jokaiseen makuun!

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Tallinna:

Näytä kaikki 123 hotellia kohteessa Tallinna
Hotel Palace by TallinnHotels

Hotel Palace by TallinnHotels

Vabaduse Valjak 3, Tallinn
5.0 kautta 5.0
4,6 / 5 (34 arvostelua)

Venäläinen teatteri, Pyhän Nikolauksen kirkko ja Raatihuoneentori sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä keskustassa sijaitsevasta luksusluokan hotelli. ...

77 €

77 €
Original Sokos Hotel Viru

Original Sokos Hotel Viru

Viru väljak 4, Tallinn
4.5 kautta 5.0
3,9 / 5 (116 arvostelua)

Viru Keskus -ostoskeskus ja Raatihuoneentori sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotelli. Pyhän Nikolauksen ...

86 €

86 €
Tallink Spa and Conference Hotel

Tallink Spa and Conference Hotel

Sadama 11a, Tallinn
4.0 kautta 5.0
3,5 / 5 (98 arvostelua)

Tallinnan satama ja Pyhän Olavin kirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotelli. Tallinnan tuomiokirkko ja Raatihuoneentori ...

78 €

78 €
Rixwell Old Town Hotel

Rixwell Old Town Hotel

Lai, 49, Tallinn
3.0 kautta 5.0
3,4 / 5 (47 arvostelua)

Hevosmylly ja Pyhän Olavin kirkko sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä romanttisesta hotelli. Raatihuoneentori ja Pyhän Nikolauksen kirkko ovat myös 10 ...

35 €

35 €
Park Inn by Radisson Central Tallinn

Park Inn by Radisson Central Tallinn

7c Narva Road, Tallinn
4.5 kautta 5.0
3,8 / 5 (36 arvostelua)

Viru Keskus -ostoskeskus ja Raatihuoneentori sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotelli. Tallinnan tuomiokirkko ja Pyhän Nikolauksen kirkko ovat ...

54 €

54 €
Radisson Blu Sky Hotel, Tallinn

Radisson Blu Sky Hotel, Tallinn

Ravala Street 3, Tallinn
4.5 kautta 5.0
4,4 / 5 (35 arvostelua)

Jaani Seek -museo, Raatihuoneentori ja Pyhän Nikolauksen kirkko sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotelli. Tallinnan ...

73 €

73 €
Schlössle Hotel

Schlössle Hotel

Pühavaimu 13/15, Tallinn
5.0 kautta 5.0
4,7 / 5 (9 arvostelua)

Kaupunginmuseo ja Raatihuoneentori sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotelli. Pyhän Nikolauksen kirkko ja Pyhän Olavin kirkko ovat myös ...

142 €

142 €
Nordic Hotel Forum

Nordic Hotel Forum

Viru Väljak 3, Tallinn
5.0 kautta 5.0
4,2 / 5 (62 arvostelua)

Viru Keskus -ostoskeskus ja Raatihuoneentori ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä keskustassa sijaitsevasta perheystävällisestä hotelli. Pyhän Nikolauksen ...

82 €

82 €
Go Hotel Shnelli

Go Hotel Shnelli

Toompuiestee 37, Tallinn
3.5 kautta 5.0
3,4 / 5 (66 arvostelua)

Aseman tori, Raatihuoneentori ja Pyhän Nikolauksen kirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotelli. Tallinnan tuomiokirkko ...

38 €

38 €
Angleterre Apartments

Angleterre Apartments

Mere Puiestee 8, Tallinn
4.0 kautta 5.0
4,4 / 5 (10 arvostelua)

Venäläinen kulttuurikeskus ja Pyhän Olavin kirkko sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä huoneisto. Raatihuoneentori ja Pyhän Nikolauksen kirkko ovat ...

34 €

34 €
Kartta

Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.