Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Parhaat matkapaketit kohteeseen Tallinna:

Parhaat äkkilähdöt kohteeseen Tallinna

Näe maailmaa edullisesti, nopeasti ja helposti. Jos Tallinna kuulostaa mielestäsi hyvältä matkakohteelta, olet oikeassa paikassa. ebookersin äkkilähtöjen avulla varaat matkan, lennot ja hotellin edullisesti juuri sinne. Sivustoltamme löydät helposti halvat äkkilähdöt joko samalle tai seuraavalle viikolle. Tällä hetkellä äkkilähtölennot alkaen ja hotellit alkaen 56 €. Meiltä saa myös edulliset matkapaketit jopa 17% edullisempaan hintaan, kun varaa lennot ja hotellin samalla kerralla. Tutustu valikoimaamme ja tee helppo varaus.

Paras aika matkustaa kohteeseen Tallinna

Milloin kannattaa matkustaa

Tallinna täyttyy matkailijoista kaikkina vuodenaikoina, mutta todellista sesonkiaikaa ovat lämpimät kesäkuukaudet. Myös joulukuussa avautuvat joulutorit, sekä joulupyhien hemmottelulomat ovat nousemassa suosituiksi matkustusajankohdiksi. Tallinnan ilmasto ei juurikaan poikkea Suomen ilmastosta, joten kaupunki tuntuu kotoisalta heti ensihetkistä alkaen.

Parhaat palat Tallinna

Perhelomalaisten suosikkikohteet

Vanhankaupungin mukulakivet saattavat tuntua hankalilta, jos mukanasi on lastenrattaat. Hauskan vaihtoehdon koko perheelle tuokin Toomas-juna, joka liikennöi Vanhankaupungin alueella. Tämän jälkeen varastossa olevaa energiaa voi pinkaista purkamaan Nõmmen seikkailupuistoon, jossa haastetta riittää koko perheelle: seikkailuratoja löytyy niin lapsille kuin aikuisille.

Talviaikaan kaikki tontut hiippailevat Vanhankaupungin alueella! Makeisia ja lämmintä mehua kelpaa siemailla suuren joulukuusen alla. Samalla voi kuulostella kantautuuko jostain jo hiljaista kulkusten kilinää. Jos virtaa riittää, voivat jääprinsessat ja –prinssit pyörähdellä Uisuplatsin luistinradalla, jonka kaunis valaistus syttyy täyteen loistoonsa hämärän koittaessa.

Tallinnan eläintarha on mieluisa paikka kaikenkokoisille. Tarha on Viron ainoa, sieltä löytyy Pohjois-Euroopan eläintarhoista laajin, yli 350 eläinlajin kirjo. Myös elefantit ovat jalkautuneet Tallinnan eläintarhaan, niitä et Suomessa näe! Paikan sisätilat ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin ympäri vuoden. Lisäksi kesällä avoinna olevassa lasten eläintarhassa perheen pienimmät pääsevät ihastelemaan joitakin eläimiä aivan kosketusetäisyydeltä.

Jos sääennuste näyttää uhkaavalta, ei kannata pelästyä. Riemukasta tekemistä löytyy myös sisätiloista. Aivan Vanhankaupungin lähellä sijaitsevassa Kalevin vesipuistossa vesiliukumäet ja monipuoliset uima-altaat virkistävät matkalaisia. Puistosta löytyy myös Viron suurin uima-allas!

Huimapäiden mielestä Skypark-trampoliinipuisto on kokemuksen arvoinen. Paikalla kohoava valtava trampoliini on kolmiulotteinen, ja se levittäytyy ison omakotitalon kokoiselle alueelle. Täällä voit huoletta hyppiä myös seiniä päin! Trampoliinin lisäksi pallomeri, kiipeilyseinät ja monet muut huvitteluvempaimet tarjoavat puitteet hauskalle yhdessäololle.

Matkavinkit Tallinna

Historiaa ja maamerkkejä

Tallinnan Vanhaakaupunkia pidetään yleisesti alueen merkittävimpänä nähtävyytenä, ja se on yksi parhaiten aikaa kestäneistä keskiaikaisista kaupungeista. Alueen monet osat ovat säilyneet koskemattomina useita satoja vuosia: entisaikojen tunnelma on käsinkosketeltavaa. Vanhankaupungin keskiaikaisten muurien sisään kätkeytyvät niin maankuulu Raatihuone kuin sen yhteyteen avautuva Raatihuoneentori. Raatihuoneen tornin huipulla liehuu Tallinnan rakastettu symboli, tuuliviiri, jotka kantaa nimeä Vanha Toomas.

Raatihuoneentorilla järjestettävät konsertit ja markkinat kokoavat yhteen sekä tallinnalaiset että matkailijat. Talvisin aukion keskelle kohoava joulupuu ja sitä ympäröivien markkinoiden iloinen tunnelma kiinnostavat monia. Pelkkään tunnelmaan tutustumiseen ja ainutlaatuisen miljöön ihailemiseen voisi helposti käyttää päivän jos toisenkin. Vanhankaupungin huipulta sijaitsevalta Toompean mäeltä avautuu huikaiseva näkymä koko kaupungin yli: sitä ei malttaisi päästää silmistään. Tallinna on kuitenkin vielä paljon muutakin!

Lomavinkit Tallinna

Liikenneyhteydet Tallinnassa

Matkustaminen Tallinnaan ei voisi olla helpompaa: kaupunkiin on ympärivuotinen autolautta- ja lentoyhteys Helsingistä. Rohkeimmille ja kiireisimmille tarjolla on myös erittäin nopea helikopteriyhteys.

Saapuminen Tallinnaan

Nopeimpien autolauttojen ja katamaraanien kyydissä matka Tallinnaan kestä noin puolestatoista tunnista kahteen tuntiin. Suuremmilla matkustaja-aluksilla matka vie kolmesta neljään tuntia. Pidempi matkustusaika taittuu kuitenkin mukavasti maisemia ihaillen ja laivan herkullisten buffet-pöytien antimista nauttien.

Helsingistä Tallinnaan liikennöivät mm. Eckerö Line, Linda Line, Tallink sekä Viking Line. Laivaliikenne Suomenlahdella on hyvin vilkasta, ja lähtöjä on useampia päivässä. Valinnanvaraa siis löytyy, ja risteilyaikataulut on helppo sovittaa omiin matkasuunnitelmiin.

Laivan saapuessa Tallinnan satamaan, olet vain noin kilometrin päässä kaupungin viehättävästä keskustasta. Matka sinne taittuu nopeasti jalan, mutta satamasta on myös suora bussiyhteys kaupungin ytimeen. Lisäksi voit matkustaa mukavasti ja nopeasti taksilla, joita on satama-alueella runsaasti. Kyydin hinta kannattaa kuitenkin tarkistaa kuskilta etukäteen, jotta välttyy ikävältä yllätykseltä: taksiyrityksiä on kaupungissa toistakymmentä ja hinnoittelu hyvin vaihtelevaa.

Finnair sekä Estonian Air lentävät Helsingistä Tallinnaan useita kertoja päivässä. Lennot ovat varsin edullisia, mutta turvatarkastuksen ja lähtöselvityksen viemän ajan vuoksi matka ei välttämättä taitu meriteitä nopeammin.

Tallinnan lentoasema sijaitsee viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Matka kentältä taittuu leppoisasti taksilla ja se maksaa noin 10 euroa. Pienemmän budjetin kanssa liikkuvalle myös bussi numero 2 on oivallinen vaihtoehto: kyyti keskustaan maksaa etukäteen ostettuna noin 2 euroa, ja lipun voi hankkia bussista tai asemalta.

Copterlinen helikopterit kuljettavat sinut Tallinnaan 18 minuutissa. Yhtiö liikennöi vain arkipäivisin, mutta edestakaisia vuoroja on tarjolla useita. Myös helikopterit laskeutuvat satama-alueelle, josta siirtyminen kaupungin keskustaan on vaivatonta ja nopeaa.

Liikkuminen Tallinnassa

Liikkuminen Tallinnan ydinkeskustassa on helppoa: välimatkat ovat varsin lyhyitä, ja hyvillä kengillä varustettuna pärjäät mainiosti jalkaisin. Vanhankaupungin kapeat mukulakivikadut ja kiehtovat sivukujat avautuvat silmiesi edessä päättymättömänä verkostona.

Myös julkinen liikenne on kattavaa: kaupungin sisäisestä joukkoliikenteestä vastaavat niin bussit, johdinautot kuin raitiovaunutkin. Myös taksit liikennöivät alueella. Voit hypätä lisäksi oman tai vuokra-auton kyytiin, sekä ihailla maisemia polkupyörän selästä.

Ravintolat Tallinna

Herkuttele Tallinnassa

Ahkeran kaupunkiin tutustumisen jälkeen on aika saada murua rinnan alle. Tallinnan huippuravintolat tarjoavat herkullisia makuelämyksiä ja paikkoja löytyy jokaiseen mielitekoon. Esimerkiksi Bocca ja Ö ovat vierailun arvoisia herkkukeitaita. Olde Hansassa puolestaan nautiskelet keskiaikaisia herkkuja aivan kaupungin ytimessä. Ravintoloiden hinnat ovat Tallinnassa varsin kohtuullisia..

Ostokset Tallinna

Ostoksille Tallinnaan

Jos shoppailukärpänen puraisee, älä huoli! Tallinnan suhteellisen edullinen hintataso ja lukuisat pienet liikkeet tarjoavat oivan lääkkeen tähän vaivaan. Keskusta-alueella kaikki liikkeet ovat varsin lähellä toisiaan, ja monet niistä ovat auki jokaisena viikonpäivänä.

Tallinnassa voit tehdä löytöjä niin pienistä putiikeista kuin huippumerkkien omista liikkeistä. Vaatteita, kenkiä ja kosmetiikkaa löytyy jokaiseen makuun. Viime vuosina myös isot ostoskeskukset ovat nousseet Tallinnan katukuvaan. Viru-keskuksesta löytyvät liikkeet tekevät parhaansa matkailijoiden ostosnälän tyydyttämiseksi. Myös hieman syvemmällä Tallinnassa sijaitseva Rocca al Mare –ostoskeskus pistää kävijöiden päät pyörälle runsaalla liiketarjonnallaan.

Vanhassakaupungissa sijaitseva Katariinan käytävä on ehdoton pysähdyspaikka shoppailukierroksella. Siellä paikalliset käsityöläiset ja taiteilijat toteuttavat ideoitaan keskiajan tunnelmaa huokuvissa verstaissaan. Käytävältä löydät niin lasi- ja keramiikkaesineet kuin hurmaavimmat tilkkutyötkin.

Suosittuja matkamuistoja ovat erilaiset käsityöt ja neuleet, jotka odottavat sinua Kaupunginmuurin varrella kohoavissa kojuissa. Myös nahka, kulta- ja hopeakorut sekä kauniit kukat ja erinomaiset viinit ilahduttavat monen mieltä kun kotiinpaluun aika koittaa.

Alkoholi- ja tupakkatuotteet kuuluvat monen matkailijan vakio-ostoksiin, ja niitä voit hankkia joko Tallinnasta tai laivalta. Hinnat vaihtelevat jatkuvasti, mutta ainakin tällä hetkellä esimerkiksi oluen hinta on lähestulkoon sama sekä maissa että merellä.

Historia & kulttuuri Tallinna

Museoita ja musiikkia

Museoita Tallinnasta löytyy useita, ja niiden uumenissa paljastuvat niin sotahistorian kuin terveydenhuollonkin kehitysvaiheet. Miehitysmuseo esittelee neuvostoajan jättämiä jälkiä, kun taas Merenkulkumuseossa pääset ihailemaan nimensä mukaisesti vanhoja aluksia sekä niistä löytyneitä esineitä. Terveydenhoitomuseossa tutustutaan puolestaan anatomiaan ja terveyskasvatukseen. Paikka sopii myös lapsille ja lapsenmielisille, sillä museoesineitä saa koskea ja kokeilla.

Vanhankaupungin välittömässä läheisyydessä sijaitseva Vapaudenaukio on virolaisille historiallisesti tärkeä paikka. Aukion laidalta löytyvät kahvilat ja viihtyisät istumapaikat palvelevat pientä levähdystaukoa kaipaavaa matkailijaa. Samalla Viron vapaussodan muistomerkki kohoaa ylväänä vieressä.

Tallinnan trendikkäämpää puolta edustaa lähellä Vanhaakaupunkia ja satamaa sijaitseva Rotermannin kortteli. Vanhat teollisuusrakennukset ovat saaneet uuden ilmeen, ja paikalle syntynyt kauppa- ja kulttuurikeskus on synnyttänyt korttelista todellisen ravintoloiden, gallerioiden ja erilaisten pienten kauppojen keskittymän.

Musiikinnälkäisiä kiinnostaa Tallinnan suuri laululava, jonka ympäristössä järjestetään Tallinnan laulujuhlat joka viides vuosi. Lavalla on nähty muina aikoina myös lukuisia maailmantähtiä, sillä esimerkiksi Metallica, sekä viimeisimpänä Red Hot Chili Peppers ovat konsertoineet näissä upeissa maisemissa. Kulttuuria löytyy jokaiseen makuun!

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Tallinna:

Näytä kaikki 126 majoitusliikettä kohteessa Tallinna
Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn

Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn

Toompuiestee 27 / Paldiski mnt 4, Tallinn
  4.0 kautta 5.0
   
   
  3,6 / 5 (44 arvostelua)

  Lindamäki ja Aleksanteri Nevskin katedraali ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Tallinnan ...

  Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn56 €

  Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn56 €
  Park Inn by Radisson Central Tallinn

  Park Inn by Radisson Central Tallinn

  7c Narva Road, Tallinn
   4.0 kautta 5.0
    
    
   3,8 / 5 (41 arvostelua)

   Viru Keskus -ostoskeskus ja Raatihuoneentori sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Tallinnan ...

   Park Inn by Radisson Central Tallinn69 €

   Park Inn by Radisson Central Tallinn69 €
   Rixwell Old Town Hotel

   Rixwell Old Town Hotel

   Lai, 49, Tallinn
    3.0 kautta 5.0
     
     
    3,4 / 5 (51 arvostelua)

    Viron merenkulkumuseo ja Pyhän Olavin kirkko sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä romanttisesta hotellista. Tallinnan tuomiokirkko ja Raatihuoneentori ...

    Rixwell Old Town Hotel64 €

    Rixwell Old Town Hotel64 €
    Swissotel Tallinn

    Swissotel Tallinn

    Tornimae 3, Tallinn
     5.0 kautta 5.0
      
      
     4,4 / 5 (55 arvostelua)

     Viron taideakatemia, Tallinnan tuomiokirkko ja Raatihuoneentori sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä kaupungin keskustassa sijaitsevasta perheystävällisestä ...

     Swissotel Tallinn121 €

     Swissotel Tallinn121 €
     Hotel Telegraaf, Autograph Collection

     Hotel Telegraaf, Autograph Collection

     Vene 9, Tallinn
      5.0 kautta 5.0
       
       
      4,7 / 5 (37 arvostelua)

      Katariinankuja ja Raatihuoneentori sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä luksusluokan hotellista. Pyhän Nikolauksen kirkko ja Pyhän Olavin kirkko ovat myös ...

      Hotel Telegraaf, Autograph Collection138 €

      Hotel Telegraaf, Autograph Collection138 €
      My City Hotel

      My City Hotel

      Vana Posti 11/13, Tallinn
       4.0 kautta 5.0
        
        
       4,3 / 5 (23 arvostelua)

       Viron teatteri- ja musiikkimuseo, Pyhän Nikolauksen kirkko ja Raatihuoneentori sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tallinnan tuomiokirkko ...

       My City Hotel116 €

       My City Hotel116 €
       Hestia Hotel Barons

       Hestia Hotel Barons

       Suur Karja 7 / Väike Karja 2, Tallinn
        4.0 kautta 5.0
         
         
        4,0 / 5 (85 arvostelua)

        Tallinnan turistikeskus ja Raatihuoneentori sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Tallinnan tuomiokirkko ja Pyhän Nikolauksen kirkko ovat myös ...

        Hestia Hotel Barons83 €

        Hestia Hotel Barons83 €
        Kalev Spa Hotel & Waterpark

        Kalev Spa Hotel & Waterpark

        Aia 18, Tallinn
         4.0 kautta 5.0
          
          
         3,5 / 5 (72 arvostelua)

         Galleria Haus, Pyhän Olavin kirkko ja Raatihuoneentori sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä kylpylälomalle soveltuvasta hotellista. Pyhän Nikolauksen ...

         Kalev Spa Hotel & Waterpark80 €

         Kalev Spa Hotel & Waterpark80 €
         Hestia Hotel Maestro

         Hestia Hotel Maestro

         Suur-Karja 10, Tallinn
          3.0 kautta 5.0
           
           
          4,0 / 5 (25 arvostelua)

          Viron teatteri- ja musiikkimuseo ja Raatihuoneentori sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Pyhän Nikolauksen kirkko ja Aleksanteri Nevskin katedraali ...

          Hestia Hotel Maestro91 €

          Hestia Hotel Maestro91 €
          Hotel Metropol

          Hotel Metropol

          Roseni 13, Tallinn
           3.5 kautta 5.0
            
            
           3,6 / 5 (139 arvostelua)

           Viru Keskus -ostoskeskus, Pyhän Olavin kirkko ja Raatihuoneentori sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Tallinnan tuomiokirkko ja Pyhän ...

           Hotel Metropol70 €

           Hotel Metropol70 €
           Kartta

           Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.