Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Helsinki Kiiruna

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Helsinki - Kiiruna

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi KRN
Lennon hinta 210 €

Halvat lennot Helsingistä Kiirunaan

Jos napapiiri ja uljas luonto vetävät sinua puoleensa, varaa halpa lento Helsingistä Kiirunaan ja käy tutustumassa Pohjois-Ruotsin kauniisiin maisemiin, jotka eivät jätä kylmäksi. Kiirunassa sijaitsee Ruotsin korkein tunturi, Kebnekaise, joka kohoaa yli 2 100 metrin korkeuteen. Kunnassa on myös yli 6 000 järveä, joista suurin on Torniojärvi, sekä seitsemän jokea. Alueelta löytyy myös Vadvetjåkkan kaunis kansallispuisto. Majapaikan voit varata vaikka jäähotellista!

Pohjoisen tenho

Luonnonystäville Kiiruna tarjoaa unohtumattomia elämyksiä, joten kannattaa varata lento Kiirunaan, jos haluat piipahtaa napapiirillä esimerkiksi revontulia ihastelemassa. Upeat puitteet tähän tarjoaa maailmankuulu jäähotelli, Icehotel, joka sijaitsee Jukkasjärvellä, 17 kilometrin päässä Kiirunan taajamasta. Ratsastuksen ystäville on tarjolla ratsastusretkiä, ja alueeseen voi tutustua myös koko päivän pituisilla kanoottiretkillä. Uljaiden revontulien ihasteluun oiva paikka on kaukana valosaasteesta sijaitseva Aurora-kupu noin 11 kilometrin päässä Kiirunan keskustasta. Jukkasjärvellä voi perehtyä poronkasvatukseen, ja Ranch Djurgården puolestaan tarjoaa tilaisuuden nukkua siperianhuskyjen kanssa. Kävijöille järjestetään myös tutustumiskäyntejä maailman suurimpaan maanalaiseen rautamalmikaivokseen.

Helposti perille

Lento Helsingistä Kiirunaan vie nopeimmillaan karvan verran alle neljä tuntia yhdellä välilaskulla. Hinnat vaihtelevat hieman vuodenajan mukaan, mutta edullisesti alle sadalla eurolla perille pääsee esimerkiksi marras-, joulu-, huhti- ja kesäkuussa. Joulun ja uudenvuoden alla hinnat ovat hieman korkeampia, mutta silti hyvin inhimillisiä. Halpoja lentoja Helsingistä Kiirunaan tarjoavat mm. SAS ja Norwegian. Matkaan pääsee vaivattomasti Helsinki-Vantaan lentoasemalta, joka on hyvien yhteyksien päässä niin Helsingistä kuin hieman kauempaakin Suomea. Monipuolisia palveluja tarjoavalle lentoasemalle pääsee kätevästi omalla autolla tai julkisilla kulkuvälineillä, kuten linja-autolla. Auton voi jättää kentälle lyhyt- tai pitkäaikaiseen parkkiin matkan pituuden mukaan. Helsinki-Vantaalla on hyvät digitaaliset palvelut, joiden ansiosta lähtöselvitys, matkatavaroiden ruumaan toimittaminen ja passintarkastus sujuvat rivakasti ilman turhia jonotuksia. Helsinki-Kiiruna-lennon toisessa päässä odottava Kiirunan lentokenttä sijaitsee noin yhdeksän kilometrin päässä Kiirunan keskustasta. Kentältä onnistuu autonvuokraus, mutta sieltä on myös hyvät bussiyhteydet Kiirunaan ja vaikka Norjan puolelle Narvikiin asti. Kiirunan keskusasemalle vievästä lentokenttäbussista voi ottaa jatkoyhteyden muille reiteille, mutta eri yhtiöiden tarjoamia yhteyksiä on viisasta tiedustella etukäteen. Lentokenttäbussia pyörittää paikallinen Hörvallsin linja-autoyhtiö. Ympäri vuoden kulkevat bussit lähtevät tavallisesti 30 minuuttia laskun jälkeen mahdolliset lentojen viivästymiset huomioiden. Jos tulee lisäviivästymisiä esimerkiksi hukkaan joutuneiden pakaasien takia, siitä kannattaa ilmoittaa kuljettajalle, jottei jäisi vahingossa auton matkasta. Lipun voi ostaa autosta ennen lähtöä käteisellä tai useimmilla luottokorteilla. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, ettei Kiirunan lentoasemalla ole pankkiautomaattia, joten käteistä kannattaa varata mukaan jo matkaan lähtiessä. Kentältä Kiirunaan pääsee myös taksilla, mutta se on parasta varata etukäteen, sillä muuten odotusaika voi olla pitkä.

Kiirunan siirto

Kiiruna on Ruotsin pohjoisin kunta ja alueeltaan valtava. Jos Kiiruna laskettaisiin vielä kaupungiksi, se olisi pinta-alaltaan maailman suurin. Asukkaita on vain 1,2 neliökilometriä kohti, mutta koska valtaosa väestöstä asuu Kiirunan taajamassa, suurin osa kunnasta on todella harvaan asuttua. Suomensukuisen asutuksen historia alueella on pitkä, mikä näkyy hyvin esimerkiksi paikannimistä. Suomella, saamella ja meänkielellä onkin virallinen vähemmistökielen asema. Pääelinkeino alueella on kaivostoiminta, mikä näkyy jo kadunnimistäkin: Malmvägen, Gruvvägen, Malmbergsgatan... Rautamalmikaivoksen läsnäolo näkyy kaikkialla. Se on myös syy siihen, miksi kiirunalaisilla on muutto edessä. Kiiruna nimittäin vajoaa. Jos mitään ei tehdä, se sortuu kaivosmonttuun. Ratkaisu ongelmaan on radikaali: koko Kiirunan taajama lastataan kuorma-autoihin ja siirretään noin kolme kilometriä idemmäksi. Siirtotyöt on jo aloitettu, joskin niiden päätökseen saattamiseen menee vielä vuosia. Kunnianhimoinen projekti on kerännyt kansainvälistä huomiota. Älä epäröi, vaan varaa lento ja lähde kiiruusti kiehtovaan Kiirunaan!

Helsinki - Kiiruna Lennot FAQ

Varatuimmat hotellit Kiiruna

Näytä kaikki 47 majoitusliikettä kohteessa Kiiruna
151 €
Icehotel

Icehotel

3.5 kautta 5.0 Marknadsvagen 63, Jukkasjärvi
Icehotel on saanut mainiota palautetta ilmaisesta aamiaisestaan. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ja ravintolan. Tässä 3,5 tähden hotellissa on 137 huonetta. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja tallelokeron.
49 €
SPiS Hotell & Hostel

SPiS Hotell & Hostel

2.5 kautta 5.0 Bergmästaregatan 7, Kiiruna
SPiS Hotell & Hostel on saanut hyvää palautetta alueen julkisista kulkuyhteyksistä. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Kiirunan kirkko. Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa, ilmaisen omatoimisen pysäköinnin ja ravintolan. Tässä 2,5 tähden hotellissa on 26 huonetta 4 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön muun muassa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden.
126 €
Scandic Ferrum

Scandic Ferrum

3.5 kautta 5.0 Lars Janssonsgatan 15, Kiiruna
Scandic Ferrum on saanut hyvää palautetta ilmaisesta aamiaisestaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Kaupungintalo. Majoitusliike tarjoaa asiakkaille esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä ravintolan ja kuntoklubin. Tässä 3,5 tähden hotellissa on 171 huonetta 7 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön muun muassa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja television.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.