Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Tietoa lennoista välille Helsinki - Southampton

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi SOU

Halvat lennot Helsingistä Southamptoniin

Englannin kanaalin rannalla sijaitseva satamakaupunki Southampton on kaupunki, jonka juuret ovat jo roomalaisajassa. Kaupunki tuhoutui pahoin toisen maailmansodan pommituksissa, ja sen keskustan moderni ilme onkin peruja tästä. Varaa lennot Helsingistä Southamptoniin, joka on mainettaan hurjasti mielenkiintoisempi matkakohde.

Helsinki–Southampton-lennot

Lennot Helsingistä Southamptoniin eivät ole suoria, mutta KLM:n lennot Amsterdamin kautta ovat uskomattoman nopeat: matka-aika on parhaimmillaan vain hiukan yli neljä tuntia. Edullisempaan hintaan saat lennot pidemmällä vaihdolla esimerkiksi KLM:lta Amsterdamin ja Finnairilta tai Air Francelta Pariisin kautta. Southampton lukeutuu Englannin aurinkoisimpiin kaupunkeihin ja pitää myös hallussaan koko maan kesäkuun lämpöennätystä, joka on 36,5 celsiusastetta. Talvet ovat myös leutoja, joten voit aivan hyvin paeta Suomen pimeyttä ja kylmyyttä kanaalin rannalle.

Lennolle Helsinki-Vantaalta

Lomatunnelma käynnistyy jo ennen lähtöä Helsinki-Vantaan lentoasemalta, koska kentällä on erinomainen palvelutaso eivätkä jonot yleensä veny kovin pitkiksi. Helsingin keskustasta pääset kentälle nopeasti joko bussilla, paikallisjunalla tai omaa reittiään ajavalla Finnair City Busilla. Jos saavut omalla autolla, voit jättää sen jollekin lentoaseman tilavista pysäköintialueista. Muualta Suomesta voit myös lentää kotimaanlennolla Helsinkiin ja tarvittaessa yöpyä jossakin lähellä sijaitsevista lentokenttähotelleista.

Perillä Southamptonissa

Southamptonin lentoasema (SOU) sijaitsee Eastleigh’ssä, Hampshiren kreivikunnassa. Lentoasemalta on useita bussiyhteyksiä Southamptoniin ja muualle lähiseudulle. Kentältä liikennöivät Velvet Bus, Uni-link, First Group ja Wheelers Connect. Uni-linkin U1C on kätevin yhteys Southamptonin keskustaan menijälle. Bussi liikennöi 15–20 minuutin välein ja ajaa lentoasemalta Southamptonin yliopiston ja keskustan kautta Waterfrontiin. Matka-aika keskustaan on noin 35–40 minuuttia. Nopein tapa siirtyä kentältä keskustaan on juna, joka lähtee Southampton Airport Parkwayn asemalta, mainoksen mukaan vain 99 askelman päästä terminaalirakennuksesta. Matka Southamptonin keskustaan vie vaivaiset seitsemän minuuttia. Kentältä on nopeita junayhteyksiä muuallekin, esimerkiksi Bournemouthiin, Portsmouthiin, Readingiin ja Lontoon Waterloohon. Junalipun hinnassa voi säästää jopa yli 40 prosenttia varaamalla sen etukäteen netistä. Matkan kentältä keskustaan voi taittaa myös taksilla; taksien palvelutiski sijaitsee terminaalirakennuksessa ja käytössä on kiinteät hinnat. Taksin voi maksaa etukäteen tiskillä, netissä tai suoraan kuljettajalle. Taksin voi myös varata puhelimitse, netissä tai älypuhelinsovelluksella. Lentokentältä on helppoa vuokrata myös auto. Perillä Southamptonissa liikut bussilla, junalla ja kenties myös lautalla. Etenkin bussiverkosto on erinomainen ja toimiva. Kaupunkiin voi tutustua myös pyöräillen ja kävellen. Aikaero Suomen ja Southamptonin välillä on -2 tuntia.

Majoitus Southamptonissa

Southamptonissa on tarjolla paljon keskihintaista majoitusta hotelleissa ja B&B-paikoissa sekä edullisemmissa motelleissa. Toki myös hinnakkaampaa luksusmajoitusta löytyy sitä kaipaaville. Voit majoittua joko kaupungin keskustaan tai sen ulkopuolelle vehreisiin maisemiin, miten vain haluat. Myös New Forestin kansallispuiston alueella on muutama varteenotettava majapaikka.

Southamptonin nähtävyyksiä

Southampton tunnetaan satamastaan, josta lähtee laivoja monenlaisille matkoille ja risteilyille. Mereen ja satamaan liittyy myös maailman tunnetuin southamptonilainen, RMS Titanic, joka lähti kuuluisalle matkalleen nimenomaan Southamptonista. Kaupungin SeaCity Museum on keskittynyt kertomaan Titanicin koskettavaa tarinaa yhä uusille sukupolville. Southamptoniin kannattaa matkustaa yksin tämän huikean, riipaisevan tarinan ja sitä esittelevän museon vuoksi. Muitakin vetonauloja toki on: aktiivinen teatterimaailma, konsertit ja keikat, jalkapallo, erinomainen Tudor House -museo, Southamptonin kuuluisa venenäyttely joka syyskuu, historialliset kaupunginmuurit keskiajalta ja mukavat puistot, kuten suuri Southampton Common, jonka alueella toimii nykyisin myös mielenkiintoinen Hawthorns Urban Wildlife Centre. Kaupunki on myös Etelä-Englannin shoppailun mekka, lippulaivanaan West Gaten ostoskeskus. Lähde aistimaan satamakaupungin merellistä tunnelmaa ja – etsi nyt halvat lennot Helsingistä Southamptoniin.

Varatuimmat hotellit Southampton

Näytä kaikki 394 majoitusliikettä kohteessa Southampton
153 €
Southampton Harbour Hotel

Southampton Harbour Hotel

5.0 kautta 5.0 5 Maritime Walk, Ocean Village, Southampton, Englanti
Southampton Harbour Hotel on saanut loistavaa palautetta sijainnistaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Ocean Village Marina. Majoitusliikkeessä on saatavilla ilmainen Wi-Fi yleisissä tiloissa, ilmainen valet-pysäköinti ja 2 ravintolaa. Tässä vuonna 2017 rakennetussa 5 tähden hotellissa on 119 huonetta 3 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevision.
50 €
DoubleTree by Hilton Hotel Southampton

DoubleTree by Hilton Hotel Southampton

4.0 kautta 5.0 Bracken Place, Chilworth, Southampton, Englanti
DoubleTree by Hilton Hotel Southampton on saanut loistavaa palautetta sijainnistaan. Majoitusliike sijaitsee kävelymatkan päässä kohteesta Southamptonin yliopisto. Majoitusliike tarjoaa asiakkaille esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä ravintolan ja ympäri vuorokauden auki olevan kuntokeskuksen. Tässä vuonna 1990 rakennetussa 4 tähden hotellissa on 135 huonetta 5 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja syvän kylpyammeen.
44 €
Holiday Inn Express Southampton - West

Holiday Inn Express Southampton - West

3.0 kautta 5.0 Adanac Park, Redbridge Lane, Southampton, Englanti
Holiday Inn Express Southampton - West on saanut loistavaa palautetta avuliaasta henkilökunnastaan. Majoitusliike sijaitsee lähellä kohdetta Southampton Cruise Terminal. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen aamiaisen, ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa ja ilmaisen omatoimisen pysäköinnin. Tässä 3 tähden hotellissa on 105 huonetta 3 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja taulutelevision.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.