Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Parhaat matkapaketit kohteeseen Ateena:

 • Colorful buildings in Plaka Athens
 • Odeon of Herodes Atticus Athens
 • Kavouri Beach Vouliagmeni Athens
 • Garden Of The Gods Athens
 • Colorful buildings in Plaka Athens
 • Streets of Plaka in Centre of Athens

Ateenan lomalla tutustut yhteen maailman merkittävimmistä pääkaupungeista

Ateenassa kauneus, historia, politiikka ja välimerellinen tunnelma kohtaavat. Jos olet suunnitellut matkaa Ateenaan, demokratian kehtoon, nyt kannattaa tutustua ebookersin matkatarjouksiin. Olemme koonneet yhteen Ateenan parhaat lennot ja hotellit, ja varaamalla matkallesi lennot ja hotellit yhtä aikaa säästät jopa 15 %. Lähde ihailemaan Akropoliilta avautuvaa näköalaa ja koe unohtumaton loma Ateenassa.

Monien mahdollisuuksien Ateena: ajanvietettä Ateenan lomalle

Ateena tarjoaa politiikasta, filosofiasta ja kulttuurista kiinnostuneille paljon nähtävää ja koettavaa. Kaupunki on tunnettu myös upeista auringonlaskuista ja rannoista, virkistävää ouzoa unohtamatta. Ateenan matkalla kannattaa ehdottomasti vierailla kaupungin tunnetuimmissa nähtävyyksissä, jotka eivät ole mitään tavallisia turistikohteita, vaan maailman merkittävimpiä ja inspiroivimpia paikkoja. Tässä kaupungissa saivat alkunsa demokratia, teatteri ja filosofia, ja seisoessasi Akropoliin kukkulalla katsellen alas kuun valaisemaan kaupunkiin on vaikeaa olla liikuttumatta. Useimmat antiikin ajan kohteista ovat hajallaan eri puolilla keskustaa ja ilmainen kävelykierros onkin kätevä tapa tutustua historiallisiin kohteisiin. Kun haluat tutustua Ateenan nykypäivään, kannattaa suunnata kaupungin houkutteleviin ravintoloihin, ulkoilmakahviloihin ja pikkuputiikkeihin. Ermou-kadulta löydät parhaat ostosmahdollisuudet. Lyhyen bussimatkan päässä Ateenasta on lukuisia rantoja, kuten Vouliagmenissa sijaitseva idyllinen Astirin ranta. Se on suosittu paikka kesäisin, joten paikalle kannattaa tulla ajoissa.

Millä alueilla Ateenassa kannattaa vierailla?

Hienostunut Kolonaki on trendikäs alue, jossa on tyylikkäitä kahviloita, designerliikkeitä ja italialaisia ravintoloita sekä lukuisia gallerioita ja museoita. Jos haluat bongata ateenalaisia julkkiksia frappé-kahvin äärellä, Kolonaki on juuri oikea paikka tähän. Jos etsit vähän rosoisempaa ympäristöä ja haluat nähdä enemmän paikallisväriä, suuntaa boheemiin Exarchiaan, joka on vilkas, graffitien värittämä alue. Täällä katukuvassa näkyy lukuisia baareja, livesoittajia, halpoja ruokapaikkoja ja paljon opiskelijoita. Gazin alue on kaupungin vilkkaan baarielämän keskus. Seutua ympäröi vanha kaasulaitos ja tunnelmaa luovat valaistut, punaiset savupiiput. Plaka puolestaan on tunnettu viehättävistä aukioista, lukuisista hotelleista ja ainutlaatuisesta sijainnista Akropoliin juurella.

Saapuminen lentokentältä

Lentokentälle kulkee metro ja matka keskustaan kestää 45 minuuttia. Jos mukana on paljon matkatavaraa, auton vuokraaminen saattaa olla kätevin ratkaisu. Saatavilla on myös takseja ja käytössä on taksamittarit. Jos matkustat taksilla, hotellin nimi kannattaa varmuuden vuoksi olla kirjoitettuna kreikaksi.

Paras aika matkustaa kohteeseen Ateena

Ateenan matka on parasta ajoittaa kuumimman turiskikauden ulkopuolelle, sillä keskikesällä Ateenan kadut ovat täynnä ihmisiä ja sää voi muuttua tukahduttavan kuumaksi lämpötilan kohotessa reilusti yli 30 °C asteen. Ateenassa vallitsee välimeren ilmasto, mikä tarkoittaa sitä, että kuivien ja kuumien keskikesän päivien vastapainona talvet ovat leutoja ja sateisia. Paras ajankohta Ateenan matkalle on loppukeväästä tai syksyllä, jolloin sää on useimmiten lämmin, mutta ei tukahduttavan kuuma, eikä kadut ole täynnä muita turisteja.

Etelä-Euroopan kaupungeissa nautitaan suhteellisen lämpimistä säistä melkein ympäri vuoden, ja myös Ateena on tästä syystä mukava matkakohde meille pohjoisen kylmyyteen tottuneille. Keskikesän kuukausina elohopea kohoaa lähes poikkeuksetta todellisiin hellelukemiin, jolloin ilmasto voi tuntua jopa tukahduttavan kuumalta. Aurinkoisten kesien rinnalla talvet ovat puolestaan leutoja ja sateisia. Parhaana matkustusajankohtana pidetäänkin kevättä sekä alkusyksyä, jolloin kaupunki on puhjennut täyteen loistoonsa mutta lämpötila on miellyttävä.

Suosituimmat matkustuskuukaudet näkyvät myös Ateenan kaduilla, jolloin ympäri maailmaa saapuvat turistit jalkautuvat ihastelemaan länsimaisen sivistyksen kehtoa. Tämä saattaa näkyä jonkin verran mm. majoitushinnoissa.

Parhaat palat Ateena

Ateenaan tutustumisen voi aloittaa monella tapaa, mutta useimmat matkailijat suuntaavat kulkunsa ensimmäiseksi Akropoliin kuuluisalle kukkulalle, Ateenan historian alkulähteelle, jonka siluettia koristaa maailmankuulu Parthenonin temppeli. Myös Erekhtheionin temppeli kuuluu pakollisiin vierailukohteisiin eritoten tunnettujen naishahmoisten pylväidensä vuoksi. Laskeuduttaessa kukkulalta sen eteläiselle rinteelle, pääsee matkailija ihastelemaan muinaisen näyttämötaiteen tapahtumapaikkoja Dionysoksen teatterin sekä Herodes Atticuksen odeionin raunioilla, jossa järjestetään edelleen mm. musiikkiesityksiä. Unohtaa ei sovi myöskään tunnetun jumalhahmon, Zeuksen temppeliä, Olympeionia.

Antiikin Kreikan demokratian on sanottu syntyneen Ateenan agoralla, muinaisella torilla, jossa kaupankäynnin ohella filosofit ja muut tärkeät henkilöt kokoontuivat yhteen ja vaihtoivat ajatuksia silloisista päivänpolttavista teemoista. Kreikkalaisen agoran rinnalle kohosi myöhempinä aikoina roomalainen agora, joka sekin on ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Kreikan historiaan on helppo tutustua myös Ateenan lukuisissa museoissa, joista löytyy hämmästyttävä määrä niin muinaisia patsaita, maalaustaidetta ja freskoja kuin bysanttilaisia aarteita. Ateenan kansallinen arkeologinen museo on yksi maailman suurimmista ja samalla alueen tunnetuin, mutta myös Akropoliin museo sekä Benakis-perheen kartanossa sijaitseva Benaki-museo ansaitsevat tulla nähdyiksi.

Kun saavut historian uumenista hieman lähemmäksi nykypäivää, ovat Ateenan viehättävät kaupunginosat Plaka ja Monastirak sopivia ajanviettopaikkoja. Kapeiden vanhojen katujen varrelta löydät niin pieniä putiikkeja ja ravintoloita kuin toinen toistaan kauniimpia kirkkoja. Kaipasitpa matkamuistoksi sitten mattoja, antiikkia, kultaa tai vaatteita, Ateenassa et jää tyhjin käsin. Myös Plakan vanhassa kaupungissa sijaitseva tunnettu kauppahalli tarjoaa mahdollisuuden todellisten löytöjen tekemiseen. Syntagma-aukio edustaa modernimpaa Ateenaa, ja sen ympäristöä pidetään todellisena shoppailijan paratiisina.

Kun ilta laskeutuu kaupungin ylle, on perinteinen kreikkalainen illanvietto valmiina alkamaan. Ateenan ravintolatarjonta on runsasta ja myös yöelämää löytyy monenlaiseen makuun. Vatsasi voit täyttää mm. souvlakilla, tsatsikilla, moussakalla tai kreikkalaisella salaatilla.

Ateenasta on lyhyt matka myös viehättäville kreikkalaisille pikkusaarille. Kaupungin satamasta lähtee päivittäin useita laivoja, joiden kyydissä pääset ihailemaan kuvankauniita maisemia ja viehättävää luontoa.

Lomavinkit Ateena

Ateenan joukkoliikenneverkosto on kattava, ja sen kyydissä matkustat mukavasti kaupungin jokaiselle laidalle. Aikatauluja seurataan kuitenkin kreikkalaiseen tapaan hieman vapaamuotoisesti, joten pieniin muutoksiin kannattaa varautua varsinkin bussilla matkustettaessa.

Sujuvin kulkuneuvo Ateenassa on kesäolympialaisia varten kunnostettu ja laajennettu metro, joka on myös hinnaltaan hyvin edullinen. Lisäksi kävellen liikkuminen on helppoa. Oman auton vuokraamista keskusta-alueella kannattaa sen sijaan harkita toisen jos kolmannenkin kerran, sillä liikenne voi olla hyvinkin ruuhkaista ja parkkipaikan löytäminen haastavaa.

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Ateena:

Näytä kaikki 1 094 majoitusliikettä kohteessa Ateena
Athenaeum Grand Hotel

Athenaeum Grand Hotel

142 Syggrou Street, Athens
  4.0 kautta 5.0
   
   
  4,2 / 5 (5 arvostelua)

  Onassis-kulttuurikeskus, Akropolis-museo ja Parthenon sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Filopappos-kukkula ja Roman Agora ovat myös 2 kilometrin ...

  Athenaeum Grand Hotel78 €

  Athenaeum Grand Hotel78 €
  Sofitel Athens Airport

  Sofitel Athens Airport

  Athens International Airport, Spata-Artemida
   5.0 kautta 5.0
    
    
   4,1 / 5 (18 arvostelua)

   Metropolitan Expo, Factory Outlet Airport ja Attican eläintieteellinen puisto sijaitsevat 10 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä lähellä lentokenttää ...

   Sofitel Athens Airport180 €

   Sofitel Athens Airport180 €
   Dolce Attica Riviera

   Dolce Attica Riviera

   Vravronos Avenue, Markopoulo Mesogaias
    4.0 kautta 5.0
     
     

    Metropolitan Expo, Rafinan satama ja Attican eläintieteellinen puisto sijaitsevat 15 kilometrin päässä tästä rannan tuntumassa ja historiallisella alueella olevasta ...

    Dolce Attica Riviera105 €

    Dolce Attica Riviera105 €
    Athens Atrium Hotel and Suites

    Athens Atrium Hotel and Suites

    Okeanidon Street 21, Athens
     4.0 kautta 5.0
      
      
     4,0 / 5 (5 arvostelua)

     Onassis-kulttuurikeskus ja Akropolis sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Akropolis-museo ja Parthenon ovat myös 3 kilometrin ...

     Athens Atrium Hotel and Suites93 €

     Athens Atrium Hotel and Suites93 €
     Attalos Hotel

     Attalos Hotel

     Athinas Street 29, Athens
      3.0 kautta 5.0
       
       
      4,2 / 5 (9 arvostelua)

      Ermou Street ja Monastirakin kirpputori sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Roman Agora ja Muinainen Agora ovat myös 10 minuutin kävelymatkan ...

      Attalos Hotel85 €

      Attalos Hotel85 €
      New Hotel

      New Hotel

      16 Filellinon St, Syntagma, Athens
       5.0 kautta 5.0
        
        
       5,0 / 5 (2 arvostelua)

       Syntagman aukio, Kreikan parlamentti ja Roman Agora sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Zappeion Hall ja Hadrianuksen ...

       New Hotel217 €

       New Hotel217 €
       Hotel Grande Bretagne, a Luxury Collection Hotel, Athens

       Hotel Grande Bretagne, a Luxury Collection Hotel, Athens

       1 Vasileos Georgiou A' str., Athens
        5.0 kautta 5.0
         
         
        3,5 / 5 (4 arvostelua)

        Syntagman aukio ja Kreikan parlamentti sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Benaki-museo ja Zappeion Hall ovat myös 10 ...

        Hotel Grande Bretagne, a Luxury Collection Hotel, Athens364 €

        Hotel Grande Bretagne, a Luxury Collection Hotel, Athens364 €
        Airotel Parthenon

        Airotel Parthenon

        6 Makri Street, Athens
         4.0 kautta 5.0
          
          
         3,9 / 5 (14 arvostelua)

         Tämän ekologisen/kestävän kehityksen mukaisen hotellin lähellä sijaitsee Akropolis, Akropolis-museo ja Olympolaisen Zeuksen temppeli. Parthenon ja Roman Agora ...

         Airotel Parthenon126 €

         Airotel Parthenon126 €
         Melia Athens

         Melia Athens

         Chalkokondyli 14 and 28th October Av., Athens
          4.0 kautta 5.0
           
           
          3,5 / 5 (11 arvostelua)

          Ateenan arkeologinen kansallismuseo, Omonian aukio ja Kreikan kansallisteatteri sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. ...

          Melia Athens130 €

          Melia Athens130 €
          Electra Metropolis Athens

          Electra Metropolis Athens

          15 Mitropoleos Street, Athens
           5.0 kautta 5.0
            
            
           4,2 / 5 (12 arvostelua)

           Syntagman aukio, Kreikan parlamentti ja Roman Agora sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Muinainen Agora ja Akropolis-museo ...

           Electra Metropolis Athens211 €

           Electra Metropolis Athens211 €
           Kartta

           Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.