Siirry sivun pääosioon
Pääosion alkuosa

Ateena matkat

Etsi lentoja

Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Ateena – hotellit

Hae lento + hotelli

Lisävalinnat

Parhaat matkapaketit kohteeseen Ateena:

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Ateena:

Näytä kaikki 515 hotellia kohteessa Ateena
Athens Gate Hotel
Athens Gate Hotel
10 Syngrou Avenue, Athens
4.0 kautta 5.0
4,5 / 5 (18 arvostelua)

Olympolaisen Zeuksen temppeli ja Hadrianuksen kaari sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä perheystävällisestä hotellista. Akropolis ja Akropolis-museo ovat ...

167 €

167 €
Electra Palace Athens
Electra Palace Athens
18 - 20 N Nikodimou Street, Athens
5.0 kautta 5.0
4,3 / 5 (15 arvostelua)

Kreikkalaisen kansantaiteen museo, Roman Agora ja Syntagman aukio sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Akropolis ja Kreikan ...

170 €

170 €
Sofitel Athens Airport
Sofitel Athens Airport
Athens International Airport, Spata-Artemida
5.0 kautta 5.0
4,2 / 5 (13 arvostelua)

Metropolitan Expo, Attican eläintieteellinen puisto ja McArthurGlen Designer Outlet ovat 15 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta perheystävällisestä ...

156 €

156 €
Athens Lotus Hotel
Athens Lotus Hotel
Chiou 9, Athens
4.0 kautta 5.0
4,1 / 5 (13 arvostelua)

Hymettus ja Ateenan arkeologinen kansallismuseo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Muinainen Agora ja Roman Agora ovat myös 2 kilometrin ...

70 €

70 €
Amalia Hotel Athens
Amalia Hotel Athens
10 Amalias Avenue, Athens
4.0 kautta 5.0
4,5 / 5 (11 arvostelua)

Ateenan kansallispuutarha ja Syntagman aukio sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Kreikan parlamentti ...

119 €

119 €
Plaka Hotel
Plaka Hotel
7, Kapnikareas & Mitropoleos St, Athens
3.0 kautta 5.0
4,6 / 5 (5 arvostelua)

Muinainen Agora, Kreikan parlamentti ja Akropolis sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä historiallisella alueella sijaitsevasta ...

115 €

115 €
Divani Palace Acropolis
Divani Palace Acropolis
19 25 Parthenonos St, Athens
5.0 kautta 5.0
3,7 / 5 (18 arvostelua)

Ilias Lalaouniksen korumuseo, Akropolis-museo ja Akropolis sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Parthenon ja Filopappos-kukkula ...

134 €

134 €
Hera Hotel
Hera Hotel
Falirou 9 Acropoli, Athens
4.0 kautta 5.0

Akropolis, Akropolis-museo ja Parthenon sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Filopappos-kukkula ja Olympolaisen Zeuksen temppeli ovat ...

119 €

119 €
Royal Olympic Hotel
Royal Olympic Hotel
28-34 Athanasiou Diakou Str, Athens
5.0 kautta 5.0
3,7 / 5 (19 arvostelua)

Olympolaisen Zeuksen temppeli, Akropolis ja Akropolis-museo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Hadrianuksen kaari ja ...

131 €

131 €
Electra Metropolis Athens
Electra Metropolis Athens
15 Mitropoleos Street, Athens
5.0 kautta 5.0
5,0 / 5 (2 arvostelua)

Maria Callas -museo, Syntagman aukio ja Kreikan parlamentti sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä luksusluokan hotellista. Roman Agora ja Monastirakin ...

195 €

195 €
Kartta

Ateena yleistä

Jumaltarujen, kesäolympialaisten sekä länsimaisen kulttuurin ja demokratian päänäyttämö Ateena valloittaa kokeneimmankin matkailijan sydämen huikeilla nähtävyyksillään, kiehtovalla historiallaan ja suussa sulavalla kreikkalaisella keittiöllään. Modernin suurkaupungin vilkkaat kadut ja entisaikojen tunnelmaa henkivät rauniot kohoavat rinta rinnan tässä Euroopan suosituimpiin matkakohteisiin kuuluvassa kaupungissa. Nykyaikainen antiikin ajan kaupunki on toiminut päänäyttämönä monille merkittäville tapahtumille, kenties nyt myös sinun lomallesi!

Kreikan pääkaupungissa Ateenassa on vajaa miljoona asukasta, ja se näkyy päivisin eritoten keskusta-alueen vilkkailla kaduilla. Sykkivä elämänmeno ja reipas kreikkalainen tunnelma imaisevat matkailijan Eurooppalaisen suurkaupungin ytimeen. Ateenalla on kuitenkin myös toiset kasvot: historiallisesta näkökulmasta kaupunki on mittaamattoman arvokas. Akropoliin kukkula, Plakan vanhan kaupungin sokkeloiset pikkukujat sekä Ateenan lukuisat museot esittelevät mantereemme historiaa ikimuistoisella tavalla.

Ensimmäisiä nykyaikaisia kesäolympialaisia vuonna 1896 isännöinyt Ateena on ollut asutettuna jo 7000 vuotta, ja tarujen mukaan kaupunki on saanut nimensä Pallas Athenen, kreikkalaisen viisauden jumalattaren mukaan. Rooman valtakuntaankin kuulunut kaupunki on nykypäivänä yksi johtavista arkeologisen tutkimuksen keskuksista, johon tutustuminen kunnolla voi viedä aikaa. On kuitenkin sanottu, että löydettyään todellisen Ateenan siellä myös viihtyy hetki hetkeltä paremmin.

Historian ja nykypäivän leikkauspisteenä tunnettu Ateena on erinomainen lomakohde kaikenikäisille. Olitpa sitten kiinnostunut kulttuurista, paikallisista herkuista tai muinaisista tapahtumista, on Ateena kuin tehty juuri sinulle. Myöskään rantoja kaipaavia ei ole unohdettu: Ateenan riviera on vain raitiovaunumatkan päässä ydinkeskustasta.

Paras aika matkustaa kohteeseen Ateena

Ateenan matka on parasta ajoittaa kuumimman turiskikauden ulkopuolelle, sillä keskikesällä Ateenan kadut ovat täynnä ihmisiä ja sää voi muuttua tukahduttavan kuumaksi lämpötilan kohotessa reilusti yli 30 °C asteen. Ateenassa vallitsee välimeren ilmasto, mikä tarkoittaa sitä, että kuivien ja kuumien keskikesän päivien vastapainona talvet ovat leutoja ja sateisia. Paras ajankohta Ateenan matkalle on loppukeväästä tai syksyllä, jolloin sää on useimmiten lämmin, mutta ei tukahduttavan kuuma, eikä kadut ole täynnä muita turisteja.

Etelä-Euroopan kaupungeissa nautitaan suhteellisen lämpimistä säistä melkein ympäri vuoden, ja myös Ateena on tästä syystä mukava matkakohde meille pohjoisen kylmyyteen tottuneille. Keskikesän kuukausina elohopea kohoaa lähes poikkeuksetta todellisiin hellelukemiin, jolloin ilmasto voi tuntua jopa tukahduttavan kuumalta. Aurinkoisten kesien rinnalla talvet ovat puolestaan leutoja ja sateisia. Parhaana matkustusajankohtana pidetäänkin kevättä sekä alkusyksyä, jolloin kaupunki on puhjennut täyteen loistoonsa mutta lämpötila on miellyttävä.

Suosituimmat matkustuskuukaudet näkyvät myös Ateenan kaduilla, jolloin ympäri maailmaa saapuvat turistit jalkautuvat ihastelemaan länsimaisen sivistyksen kehtoa. Tämä saattaa näkyä jonkin verran mm. majoitushinnoissa.

Parhaat palat Ateena

Ateenaan tutustumisen voi aloittaa monella tapaa, mutta useimmat matkailijat suuntaavat kulkunsa ensimmäiseksi Akropoliin kuuluisalle kukkulalle, Ateenan historian alkulähteelle, jonka siluettia koristaa maailmankuulu Parthenonin temppeli. Myös Erekhtheionin temppeli kuuluu pakollisiin vierailukohteisiin eritoten tunnettujen naishahmoisten pylväidensä vuoksi. Laskeuduttaessa kukkulalta sen eteläiselle rinteelle, pääsee matkailija ihastelemaan muinaisen näyttämötaiteen tapahtumapaikkoja Dionysoksen teatterin sekä Herodes Atticuksen odeionin raunioilla, jossa järjestetään edelleen mm. musiikkiesityksiä. Unohtaa ei sovi myöskään tunnetun jumalhahmon, Zeuksen temppeliä, Olympeionia.

Antiikin Kreikan demokratian on sanottu syntyneen Ateenan agoralla, muinaisella torilla, jossa kaupankäynnin ohella filosofit ja muut tärkeät henkilöt kokoontuivat yhteen ja vaihtoivat ajatuksia silloisista päivänpolttavista teemoista. Kreikkalaisen agoran rinnalle kohosi myöhempinä aikoina roomalainen agora, joka sekin on ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Kreikan historiaan on helppo tutustua myös Ateenan lukuisissa museoissa, joista löytyy hämmästyttävä määrä niin muinaisia patsaita, maalaustaidetta ja freskoja kuin bysanttilaisia aarteita. Ateenan kansallinen arkeologinen museo on yksi maailman suurimmista ja samalla alueen tunnetuin, mutta myös Akropoliin museo sekä Benakis-perheen kartanossa sijaitseva Benaki-museo ansaitsevat tulla nähdyiksi.

Kun saavut historian uumenista hieman lähemmäksi nykypäivää, ovat Ateenan viehättävät kaupunginosat Plaka ja Monastirak sopivia ajanviettopaikkoja. Kapeiden vanhojen katujen varrelta löydät niin pieniä putiikkeja ja ravintoloita kuin toinen toistaan kauniimpia kirkkoja. Kaipasitpa matkamuistoksi sitten mattoja, antiikkia, kultaa tai vaatteita, Ateenassa et jää tyhjin käsin. Myös Plakan vanhassa kaupungissa sijaitseva tunnettu kauppahalli tarjoaa mahdollisuuden todellisten löytöjen tekemiseen. Syntagma-aukio edustaa modernimpaa Ateenaa, ja sen ympäristöä pidetään todellisena shoppailijan paratiisina.

Kun ilta laskeutuu kaupungin ylle, on perinteinen kreikkalainen illanvietto valmiina alkamaan. Ateenan ravintolatarjonta on runsasta ja myös yöelämää löytyy monenlaiseen makuun. Vatsasi voit täyttää mm. souvlakilla, tsatsikilla, moussakalla tai kreikkalaisella salaatilla.

Ateenasta on lyhyt matka myös viehättäville kreikkalaisille pikkusaarille. Kaupungin satamasta lähtee päivittäin useita laivoja, joiden kyydissä pääset ihailemaan kuvankauniita maisemia ja viehättävää luontoa.

Lomavinkit Ateena

Ateenan joukkoliikenneverkosto on kattava, ja sen kyydissä matkustat mukavasti kaupungin jokaiselle laidalle. Aikatauluja seurataan kuitenkin kreikkalaiseen tapaan hieman vapaamuotoisesti, joten pieniin muutoksiin kannattaa varautua varsinkin bussilla matkustettaessa.

Sujuvin kulkuneuvo Ateenassa on kesäolympialaisia varten kunnostettu ja laajennettu metro, joka on myös hinnaltaan hyvin edullinen. Lisäksi kävellen liikkuminen on helppoa. Oman auton vuokraamista keskusta-alueella kannattaa sen sijaan harkita toisen jos kolmannenkin kerran, sillä liikenne voi olla hyvinkin ruuhkaista ja parkkipaikan löytäminen haastavaa.

Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.