Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Parhaat matkapaketit kohteeseen Madeiran saari:

Madeira yleistä

Madeira tarjoaa matkalaiselle rauhallisen hengähdyspaikan Atlantin sylissä. Saaren kaunis luonto houkuttaa paikalle aktiivilomalaisia ympäri vuoden, ja saarta onkin kutsuttu aikojen saatossa muunmuassa kelluvaksi puutarhaksi. Madeiran alue koostuu tuliperäisistä saarista, jotka ovat syntyneet merenalaisten tulivuorien kasvaessa vedenpinnan yläpuolelle asti. Pääsaari Madeiran lisäksi alueeseen lasketaan kuuluvan seitsemän muuta saarta, mutta näistä ainoastaan pääsaarella ja Porto Santolla on asutusta.

Tämä Portugalille kuuluva, mutta laajan autonomian saanut saariryhmä, on mainio lomakohde niin rauhaa kuin aktiviteettejä kaipaavalle. Pääsaaren luonto, merivesialtaat, maistuva ruokakulttuuri ja Porto Santon golf-kenttä sekä kaunis hiekkaranta takaavat, että lomastasi tulee ikimuistoinen. Ainoastaan liikuntarajoitteisille Madeiraa ei voi lomakohteeksi kovinkaan hyvin suositella, koska saarten korkeuserot ovat suuret, ja liikkuminen voi välillä olla melko haastavaa.

Madeiran historia lomakohteena on pitkä, saarelle on tehty lomamatkoja jo 1700-luvulla lähinnä Euroopasta. Alueen ilmaston on myös uskottu parantavan sairauksia, ja entisaikaan varsinkin rikkaammat ihmiset saapuivat saarelle parannuksen toivossa. Sairaudet harvemmin paranivat, mutta voi hyvin kuvitella, että potilaiden viihtyvyys oli parempi kotioloihin verrattuna.

Parhaat palat Madeiran saari

Kävelyt

Monet matkustavat Madeiralle juuri sen luonnon ja siihen tutustumisen takia. Vaikka saari on vuoristoinen, siihen pääsee tutustumaan hyvin vaelluksilla Levadoja myöten. Levadat ovat Madeiran saarelle rakennettuja kastelukanavia, jotka kuljettavat vettä saaren kuivempaan eteläosaan. Levadojen viereen rakennettuja polkuja pitkin pääseekin mukavasti kävelemään ja ihastelemaan saaren runsasta kasvistoa ja eläimistöä. Onkin ihme, jos vehreän metsän ympäröimänä ja eksoottisten lintujen laulua kuunnellessa et saa ajatuksia irti arjesta.

Levadoille järjestetään ohjattuja vaelluksia, ja jos olet vähänkään epävarmempi suunnistaja, kannattaa osallistua semmoiselle tai pysyttäytyä pienemmissä lenkeissä. Osa levada-reiteistä on huonosti merkittyjä, ja vuorenrinteet ovat poluista huolimatta haastavia kohteita. Matkaan kannattaa aina varustautuakin hyvillä ja pitävillä kengillä, lämpimämmällä vaatetuksella sekä vesipullolla. Palkinnoksi saamasi kokemus on taatusti ikimuistoinen.

Madeiran luonto

Luontomatkailija tulee olemaan Madeiralla innoissaan; saaren kasvillisuus ja eläimistö ovat vertaansa vailla. Saaren kasvillisuudesta noin viidesosa on kotoperäistä, ja alueen laurisilmametsät on valittu Unescon maailmanperintäluetteloon, ja näin suomalaiseen metsään tottuneena näky onkin melkein kuin toisesta maailmasta. Funchalissa sijaitseva kasvitieteellinen puutarha on luontomatkailijalle ehdoton kohde.

Eläimistä varsinkin linnut ovat Madeiralla tutustumisen arvoisia. Saarella elää kolme kotoperäistä lintulajia, joten lintubongareille tämä onkin oikea kohde lähteä bongaamaan madeirankyyhkyä, -hippiäistä ja viistäjää. Toki saarella nähdään myös meille tutumpia lintuja, kuten västäräkkejä ja mustarastaita. Myös erilaisia merilintuja voi saarilla nähdä niiden pesimäaikaan, mutta muistathan antaa niille pesimärauhan ja pysyttelet sopivan etäisyyden päässä ihailemassa.

Muitakin eläimiä saarilta löytyy, pienen pienistä matelijoista lähivesien valaisiin. Funchalin satamasta tehdäänkin retkiä, joilla voit päästä näkemään valaita ja delfiinejä.

Rentoutuminen

Jos tarkoituksena on päästä irti arjesta, ei Madeiraa parempaa paikkaa olekaan. Leppoinen elämänmeno ja rauhalliset kävelyretket vievät ajatukset taatusti ihan muualle, ja nautiskelijoille on tarjolla myös erilaisia kauneus- ja muita hoitoja.

Rantaloma

Pääsaarella ei ole hiekkarantaa, vaan rannat ovat kallioisia, mutta alueen merivesialtaat tarjoavat hyvän paikan auringonottamiseen. Jos kuitenkin haluat päästä lekottelemaan oikealle hiekkarannalla, ota suunnaksesi Porto Santo, jonka yhdeksän kilometrin pituiselle hiekkarannalle mahdut taatusti köllöttelemään. Ranta on myös mainio paikka muunmuassa snorklaamiseen, sukeltamiseen, surffaamiseen ja muiden vesiurheilulajien kokeilemiseen.

Golffaus

Golfin ystävät suuntaavat matkansa Porto Santolle, jonka viheriö tarjoaa urheilun lisäksi iloa silmällä. Täällä myös viheriön ympäristä on hyvin vihreää ja rehevää, joten useille golffaajille paikka onkin oikea lepokeidas, ja reitin läpikäymisessä ei pidetä mitään kiirettä.

Muu urheilu

Madeiran kallioinen luonto sopii hyvin myös erilaisten extreme-lajien harrastajille. Täällä nähdäänkin paljon base-hyppääjiä, liitovarjoilijoita ja kiipeilijöitä. Madeiralla pääset myös ratsastamaan, jos se on sydäntäsi lähellä.

Jalkapallo on alueella suhteellisen suosittu laji, ja Madeiralla onkin kaksi jalkapallojoukkuetta Portugalin pääsarjassa. Tiesitkö, että myös Christiano Rolando on lähtöisin Madeiralta?

Funchal

Alueen pääkaupunki tarjoaa tehtävää ja nähtävää usealle päivälle. Valokuvaajalle kaupunki tarjoaa inspiraatiota pitkäksikin aikaa; alueen kauniit talot, välkkyvä meri ja toisella puolella kohoava vuorenrinne antavat mahdollisuuden sykähdyttäviin kuviin.

Kaupungin ruokatarjonta, ostosmahdollisuudet ja historialliset nähtävyydet takaavan viihtyvyytesi koko lomasi ajaksi, ja jos satut lomalle paikalliseen karnevaaliaikaan, tulet huomaamaan, että paikalliset osaavat todellakin myös juhlia!

Muut nähtävyydet

Nunnien laakso, eli Curral das Ferras, on pieni kylä, joka sijaitsee Funchalin luoteispuolella. Kylä on saanut nimensä alueen raa’asta historiasta, jolloin merirosvot ryöstelivät ja tappoivat Madeiralla. Kertomuksen mukaan nunnat pakenivat rosvoja laaksoon, jossa kylä sijaitsee, ja pääsivät näin turvaan, koska merirosvot eivät jaksaneet seurata heitä vaikeakulkuiseen maastoon.

Korkeiden paikkojen ystäville Cabo Girãon jyrkänne on ehdoton nähtävyys. Tämä lähes 600 metriä korkea jyrkänne saa helposti rohkeampienkin kavereiden puntit tutisemaan, ja jos korkeat paikat yhtään heikottavat, kannattaa jyrkänteen reunasta pysytellä sopivan etäisyyden päässä.

Lomavinkit Madeiran saari

Madeiralle pääsee parhaiten lentokoneella, ja lennot laskeutuvat joko pääsaarelle tai Porto Santoon. Julkiseen liikenteeseen ei juurikaan kannata luottaa hotellille siirryttäessä, vaan kannattaa suosiolla napata taksi tai vuokrata itse auto. Busseja kyllä kulkee, mutta niiden aikataulut on suunniteltu paikallisia varten, joten saatat joutua odottamaan lähtöä pitemmän aikaa. Myös laivat kuljettavat saarille Portugalista, joten jos sinulla ei ole kiire, lauttamatka voi olla oikein mukava loman aloitus.

Saarilla pääsee liikkumaan suhteellisen helposti autolla, kunhan asennoituu oikein; ei hermostu paikallisten hieman rohkeahkosta ajamistyylistä ja on tarpeeksi varovainen. Madeiralla tiet ovat mutkittelevia ja kapeita, ja siksi vuokra-autoksi kannattaakin mieluummin valita pieni ja näppärä menopeli kuin suuri ja kovaa kulkeva.

Jos ajatus itsestä kuskina vieraassa maassa hermostuttaa, saarella pääsee liikkumaan myös ympäri saarta kiertävillä busseilla. Käveleminen puolestaan on paras keino tutustua kaupunkeihin ja ympäröivään luontoon, ja saarelta toiselle pääsee joko lentäen tai laivalla.

Ravintolat Madeiran saari

Madeiralainen ruoka on maistuvaa, ja liha- ja kalapainotteista. Erilaiset lihavartaat ja marinoidut liharuoat ovat täynnä paikallista makua, ja alueen yrttejä ja oliiviöljyä ei niissä todellakaan säästellä. Kaloista käytetään eniten tonnikalaa, turskaa ja espadaa, eli mustahuotrakalaa. Myös äyriäisiä ja mustekaloja ruoissa riittää, ja monet paikalliset saavatkin elantonsa merenelävien pyytämisestä.

Varsinkin espadaa kannattaa muistaa maistaa ainakin kerran, monelle suomalaiselle annos voi olla hyvinkin yllättävä makuyhdistelmä, koska useimmiten kalan lisukkeena tarjoillaan paistettua banaania. Myös jälkiruoaksi nautittava hunajakakku tekee varmasti positiivisen vaikutuksen.

Madeiran nimi ei välttämättä jokaiselle tuo ensimmäisenä mieleen saarta, vaan paikallisen Madeira-viinin. Saarella kasvatettiin aiemmin runsaasti sokeriruokoa, mutta sen köyhdytettyä maaperää niin, ettei sokeri enää menestynyt, vaatimattomammat viiniköynnökset saivat ottaa itselleen tärkeimmän viljelykasvin paikan. Useimmille Madeira on tuttu jälkiruokaviininä, mutta se käy mainiosti muuhunkin; madeiratyyppejä on neljä, ja ne sopivat mainiosti niin alkuruoalle kuin portviinin tapaan nautittavaksi. Madeira saa ominaismakunsa tavasta, jolla se valmistetaan. Viiniä lämmitetään varovaisesti sen kypsymisen aikana - tapa, joka huomattiin vahingossa pitkillä laivamatkoilla, joissa lastiruumassa ollut viini joutui altistumaan trooppiselle ilmastolle.

Ostokset Madeiran saari

Ostoksia halajavalle Madeira on edullinen paikka shoppailla, tosin tarjonta ei ole aivan niin laaja kuin mantereella. Funchalissa on parhaat mahdollisuudet ostosten tekoon, ja täällä kannattaakin keskittyä ostamaan paikallisia tuotteita, käsitöitä, kauneudenhoitotuotteita, viiniä ja koruja. Toki myös vaatteiden ja kenkien ystävälle löytyy paljon kotiintuotavaa alueelta ja ostoskeskuksista löytyy Suomestakin tuttuja merkkejä.

Terveys & turvallisuus

Alueella ei ole paljoa rikollisuutta, mutta turistit erottuvat yleensä joukosta, ja aina porukkaan mahtuu mätiä omenia, joten normaali varovaisuus on Madeirallakin aiheellista. Kraanavesi on puhdasta pohjavettä, joten sitä voi huoletta juoda, mutta maitohappobakteereja kannattaa kuitenkin matkalla syödä, kuten missä tahansa muuallakin.

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Madeiran saari:

Näytä kaikki 999 majoitusliikettä kohteessa Madeiran saari
Pestana Carlton Madeira Ocean Resort Hotel

Pestana Carlton Madeira Ocean Resort Hotel

Largo Antonio Nobre, Funchal
  5.0 kautta 5.0
   
   
  4,4 / 5 (57 arvostelua)

  Casino da Madeira ja Museu CR7 sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä meren rannalla sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Kasvitieteellinen ...

  Pestana Carlton Madeira Ocean Resort Hotel127 €

  Pestana Carlton Madeira Ocean Resort Hotel127 €
  Belmond Reid's Palace

  Belmond Reid's Palace

  Estrada Monumental 139, Funchal
   5.0 kautta 5.0
    
    
   4,8 / 5 (6 arvostelua)

   Museu CR7, La Vien ostoskeskus ja Funchalin kaupunginpuutarha sijaitsevat 2 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä rannalla sijaitsevasta hotellista. Monte ...

   Belmond Reid's Palace300 €

   Belmond Reid's Palace300 €
   Pestana Casino Park Hotel & Casino

   Pestana Casino Park Hotel & Casino

   Rua Imperatriz D. Amélia, Funchal
    5.0 kautta 5.0
     
     
    4,2 / 5 (102 arvostelua)

    Casino da Madeira, Avenida do Mar ja La Vien ostoskeskus ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä keskustassa sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. ...

    Pestana Casino Park Hotel & Casino122 €

    Pestana Casino Park Hotel & Casino122 €
    Castanheiro Boutique Hotel

    Castanheiro Boutique Hotel

    Rua do Castanheiro 31, Funchal
     4.0 kautta 5.0
      
      
     4,6 / 5 (9 arvostelua)

     Kaupungin aukio on 0,1 kilometrin päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Kasvitieteellinen puutarha ja Monte Palace sijaitsevat ...

     Castanheiro Boutique Hotel114 €

     Castanheiro Boutique Hotel114 €
     Savoy Saccharum Resort & Spa

     Savoy Saccharum Resort & Spa

     Rua Serra de Água, 1, Calheta
      5.0 kautta 5.0
       
       
      4,4 / 5 (17 arvostelua)

      Church of Our Lady of Light, Ponta Do Solin ranta ja Paul do Marin ranta sijaitsevat 10 kilometrin päässä tästä meren rannalla sijaitsevasta perheystävällisestä ...

      Savoy Saccharum Resort & Spa84 €

      Savoy Saccharum Resort & Spa84 €
      Madeira Regency Club

      Madeira Regency Club

      Rua Carvalho Araujo, 9, Funchal
       4.0 kautta 5.0
        
        
       4,2 / 5 (4 arvostelua)

       Museu CR7 ja Casino da Madeira sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä perheystävällisestä huoneistohotellista. Kasvitieteellinen puutarha ja Monte ...

       Madeira Regency Club76 €

       Madeira Regency Club76 €
       Sé Boutique Hotel

       Sé Boutique Hotel

       Rua do Sabão No. 53, Funchal
        4.0 kautta 5.0
         
         
        4,5 / 5 (2 arvostelua)

        Sé Katedraali on 0,2 kilometrin päässä tästä hotellista. Kasvitieteellinen puutarha ja Monte Palace sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Madeira-stadion sijaitsee ...

        Sé Boutique Hotel79 €

        Sé Boutique Hotel79 €
        The Cliff Bay

        The Cliff Bay

        Estrada Monumental 147, Funchal
         5.0 kautta 5.0
          
          
         4,6 / 5 (24 arvostelua)

         Lido, Funchalin kaupunginpuutarha ja La Vien ostoskeskus ovat 2 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Kasvitieteellinen ...

         The Cliff Bay214 €

         The Cliff Bay214 €
         LTI - Pestana Grand Ocean Resort Hotel

         LTI - Pestana Grand Ocean Resort Hotel

         23 Rua da Ponta da Cruz, Funchal
          5.0 kautta 5.0
           
           
          4,4 / 5 (41 arvostelua)

          Formosan uimaranta ja Lido sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä rantakadulla sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Funchalin kaupunginpuutarha ...

          LTI - Pestana Grand Ocean Resort Hotel121 €

          LTI - Pestana Grand Ocean Resort Hotel121 €
          Hotel Madeira

          Hotel Madeira

          Rua Ivens n21, Funchal
           3.0 kautta 5.0
            
            
           4,5 / 5 (12 arvostelua)

           Arcadas São Franciscon ostoskeskus on 0,1 kilometrin päässä tästä hotellista. Kasvitieteellinen puutarha ja Monte Palace sijaitsevat 5 kilometrin päässä. Madeira-stadion ...

           Hotel Madeira80 €

           Hotel Madeira80 €
           Kartta

           Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.