Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Parhaat matkapaketit kohteeseen Pariisi:

 • Street Market Aligre in Paris
 • Opera Garnier - Paris
 • Street of Paris
 • Louvre museum Paris
 • Luxembourg Garden Paris
 • Eiffel Tower from Champs de Mars park

Lähde unohtumattomalle lomalle Pariisiin

Pariisi tarjoaa upeita ruokaelämyksiä, romanttisia katuja ja kortteleita sekä hienoja taidemuseoita. Jos olet suunnitellut Pariisin lomaa, nyt on sopiva hetki lähteä matkaan. ebookers tekee lomasi suunnittelusta helppoa, ja voit säästää jopa 15 %, kun varaat Pariisin lennot ja hotellit yhtä aikaa. Tutustu valikoimaan, varaa mieleisesi loma ja ota suunta kohti Pariisia. Bon voyage!

Vinkkejä Pariisin lomalle: parhaat ravintolat ja ostospaikat

Pariisissa aikasi ei käy pitkäksi – tässä huikaisevan kauniissa kaupungissa on lukuisia historiallisia nähtävyyksiä, yli 100 Michelin-tähdillä palkittua ravintolaa, Euroopan tunnetuimpia yökerhoja ja vaativimmankin matkailijan makuun sopivia ostospaikkoja. Jos aikeenasi on tutustua kaupungin historiaan ja nauttia samalla lounasta, suuntaa kulkusi Place de la Bastillen aukiolle, josta Ranskan vallankumous sai alkunsa. Täällä edessäsi kohoaa vallankumouksessa kuolleiden muistoksi pystytetty muistopylväs, ja alueelta löytyy lisäksi joitakin kaupungin parhaimmista ravintoloista. Herkuttele hummerilla l’Ecailler du Bistrot -ravintolassa tai maistele länsiafrikkalaisia ruokia Waly Fayssä. Pariisin lomaan kuuluu oleellisesti kävely maailmankuululla Champs Elysées’llä, jonka varrelta löydät tunnettujen muotitalojen liikkeitä. Maison Guerlain on vuonna 1913 perustettu legendaarinen hajuvesiliike, josta ostamasi tuoksu on ihana muisto Pariisissa vietetystä lomasta. Loistokas Avenue Montaigne on tunnettu luksusliikkeistään, ja kadun varrelta löytyvät niin Dior, Louis Vuitton kuin Chanelkin.

Miltä alueelta kannattaa valita hotelli Pariisin lomalle?

Jos haluat tutustua Pariisin viehättäviin ravintoloihin ja kahviloihin, valitse hotelli 6. arrondissementistä eli Seinen vasemmalla rannalla sijaitsevalta St. Germain de Prés’n alueelta. Myös Hemingway viihtyi näillä kulmilla. 12. arrondissementti on puolestaan suosiotaan kasvattava alue, joka vetää puoleensa etenkin nuorempaa väkeä, ja sitä kutsutaan uudeksi St. Germainiksi. 8. arrondissementti on tunnettu ylellisestä elämästä ja kuuluisuuksien suosimista hienoista hotelleista – tämä on oikea vaihtoehto, jos aiot tutustua Pariisin loistokkaaseen puoleen. 1. arrondissementti käsittää vanhan kaupungin keskustan, sen valokuvista tutun Pariisin. Täällä olet kivenheiton päässä Louvresta ja Place Vendômesta.

Saapuminen kaupunkiin Orlyn lentokentältä

Lentokentältä Pariisin keskustaan pääsee eri kulkuvälineillä. RER-juna on nopea vaihtoehto, ja voit yhdistää matkaan myös metron. Orlyval-metroyhteydellä matka taittuu nopeiten. Jos haluat matkantekoon lisää joustavuutta, kannattaa vuokrata auto.

Matkavinkit Pariisi

Pariisi on lomakohde, jonne voi matkustaa sen suurempia suunnittelematta. Kun hotelli on varattu ja matkasuunnitelman peruslinjat hahmotettu, olet valmis matkalle tähän maailman hienoimpiin kuuluvaan lomakohteeseen. Pariisi on suhteellisen kompakti kaupunki ja sen julkinen liikenne on järjestetty hyvin, ja siksi siihen on helppo tutustua omin jaloin. Useimmat tärkeimmistä nähtävyyksistä sijaitsevat suhteellisen pienellä alueella. Varaa liput etukäteen näytöksiin, joihin haluat mennä, ja tee pöytävaraus huippuravintoloihin, sillä ne ovat tunnetusti hyvin täynnä.

Saapuminen

Useimmat ulkomaiset matkailijat saapuvat joko Charles de Gaullen tai Orlyn kansainväliselle lentokentälle tai Ryanairin halvalla lennolla Beauvaisiin. Englannin kanaalin yli liikennöi useita autolauttayhtiöitä, lähtöjä on päivittäin tusinan verran. Lontoosta Pariisiin kulkee hyvin toimiva Eurostar-juna, ja myös oman auton voi lastata junaan, joka alittaa kanaalin tunnelia pitkin. Monista Euroopan suurista kaupungeista tulee junia Pariisin kuudelle rautatieasemalle ja Eurolinesin busseilla pääsee kaupunkiin Manner-Euroopasta ja Iso-Britanniasta.

Liikkuminen

Pariisin keskusta ulottuu vain joidenkin kilometrien alueelle, kadut on hyvin merkitty, kartat helppoja seurata ja kaikki tärkeimmät nähtävyydet sijaitsevat kaupungin tiiviin keskustan alueella. Siksipä paras tapa tutustua kaupunkiin on liikkua jalan – samalla voit nauttia pariisilaiskatujen tunnelmasta matkallasi kohteesta toiseen. Pariisissa suunnitellaan keskustan kaupunginosien muuttamista autottomiksi alueiksi, joten pian omat jalat ja metro saattavat jäädä matkailijoiden ainoaksi kulkuvaihtoehdoksi. Pariisin maanalainen junaverkosto on tehokas ja mukava, ja se muodostuu Metrosta ja RER-esikaupunkiverkostosta, joiden toiminta-alaa lyhyen reitin bussit täydentävät. Takseja on tunnetusti vaikea saada ja vaikka sellaisin löytäisikin, matkanteko on hankalaa ruuhkaisen liikenteen vuoksi. Polkupyörä on vihreä vaihtoehto, ja kaupungissa toimii Velib-vuokrausjärjestelmä.
Seinellä liikennöivien Bateau Bus -vesibussien kyydissä voi astua hetkeksi entisaikojen matkustajien saappaisiin ja ihastella samalla kaupungin kauniita näkymiä.

Milloin kannattaa matkustaa

Cole Porter osui naulan kantaan ylistäessään Pariisin jokaista vuodenaikaa. Parasta matkustusaikaa ei ole, sillä jokainen kausi tarjoaa Pariisissa jotakin uutta. Kesäkuukaudet ovat matkailun huippusesonkia. Silloin valoisaa aikaa riittää pidempään nähtävyyksien tutkimiseen, mutta silloin niitä on myös tutkimassa huomattavasti enemmän ihmisiä kuin muulloin. Heinä- ja elokuu voivat olla hyvin helteisiä, toisaalta Seinen varrelle rakennetaan silloin keinotekoisia aurinkorantoja, joita paikalliset kutsuvat nimellä Plage.

Tapahtumakalenteri

Pariisissa tapahtuu vuoden ympäri, mutta muutama kunnianarvoinen tapahtuma ansaitsee erityismaininnan: Ranskan avoin tennisturnaus, Ranskan ympäriajo, Ranskan itsenäisyyspäivä Bastille Day ja Nuit Blanche (Valoisa yö) -festivaali, jolloin Pariisi muuttuu koko yön kestävän juhlinnan näyttämöksi.

Lomavinkit Pariisi

Pariisilla on kaksi päälentoasemaa: Charles de Gaulle International Airport (Roissy) noin 22 kilometriä Pariisista koilliseen ja kaupungin eteläpuolella noin 13 kilometrin päässä sijaitseva Orly International Airport. Kolmas lentokenttä, Paris Beauvais, on pääasiassa halpalentoyhtiöiden, kuten Ryanairin, käytössä.

Charles de Gaulle on päälentokentistä uudempi ja suurempi. Siellä on kolme terminaalia ja se on Ranskan valtion lentoyhtiön Air Francen kotikenttä. Tämä lentoasema on kooltaan Euroopan suurin, ja samalla se on uskomattoman hankala paikka liikkua – varaa riittävästi aikaa, kun olet lähtemässä kotiin. Kolmen terminaalin välillä kulkee ilmainen lentokenttäjuna. Lentoaseman yhteydessä on hotelleja, baareja, ravintoloita, pankkeja, pankkiautomaatteja, rahanvaihtopisteitä ja pysäköintitiloja. Myös useilla autovuokraamoilla, kuten Europcarilla, Hertzillä, Avisilla ja Budgetilla, on palvelupisteet Charles de Gaullen kentällä.

Orlyn kansainvälisellä lentokentällä on kaksi terminaalia, ja sinne laskeutuvat pääasiassa Air Francen kotimaanlennot ja muiden eurooppalaisten kansainvälisten lentoyhtiöiden Ranskan lennot. Lentoasemalta löytyvät kaikki modernit palvelut, ja autonvuokrausta tarjoavat kaikki suurimmat yhtiöt kuten Hertz, Budget ja Avis. Air France järjestää maksuttomia sukkulakuljetuksia näiden lentokenttien välillä.

Saapuminen kaupunkiin

Charles de Gaullen lentokentältä pääsee Pariisiin ja muualle Ranskaan RER-lähijunilla ja TGV-luotijunilla. Ilmaiset lentokenttäbussit kuljettavat matkustajia lentoasemalta Roissyn rautatieasemalle, josta lähtee RER-junia 10 minuutin välein. Matka-aika Pariisin keskustaan on noin 35–40 minuuttia. RER:in päivittäisliikennettä hoitavalla B-linjalla on asema terminaali kolmessa. Air Francen bussit Pariisin keskustaan lähtevät 15 minuutin välein, ja keskustasta matkaa voi jatkaa metrolla lopulliseen matkakohteeseen. Roissybus ajaa Rue Scribelle ja Métro Opéralle, mutta muiden maantiekuljetusten tapaan linja on ruuhka-aikoina hidas. Sujuvimmin Pariisiin pääsee siis RER-lähijunilla. Takseja saa lentoterminaalien ulkopuolelta, ja matka kestää liikenteestä riippuen 45-60 minuuttia.
Air Francen bussit kuljettavat matkustajia Orlyn lentokentältä Gare des Invalides -asemalle. Toinen vaihtoehto on käyttää Val-sukkulakuljetusta RER:in B-linjan Anthony-asemalle. Myös Orlybus ja yksityinen Jetbus tarjoavat kuljetuksia kentältä Pariisin keskustaan.
Beauvaisin kentältä on sukkulakuljetus Porte Maillot Stationin metroasemalle.

Yöelämä Pariisi

Yöaikaan "valon kaupunki" Pariisin monimuotoisuus vain lisääntyy. Kaupunkia tarjoaa uskomattoman määrän upeita kokemuksia: voi käydä syömässä toinen toistaan enemmän Michelin-tähtiä ansainneissa huippuravintoloissa, tarkkailla ohikulkevia ihmisiä perinteisen bistron terassilta, viettää illan oopperassa tai kabareessa tai tehdä lähes mitä ikinä mieleesi juolahtaa.

Gay-maailma on keskittynyt Les Hallesin ja Le Maraisin seutuville, rue de Oberkampf suorastaan notkuu baareja, opiskelijat juhlivat Quartier Latinissa ja Bastillessa ja rikkaat ja kuuluisat päästävät itsensä valloilleen Champs Elyseen yökerhoissa. Molierea esitetään edelleen Comédie-Françaisessa, ja hienoimmat kabareet löytyvät Moulin Rougesta ja Lidosta. Harry's New York Bar on tunnettu Sidecareistaan ja Ritzin Hemingway Bar on pitänyt pintansa matkailuvetonaulana. Tuoreimmat tapahtumat löydät Pariscopesta, Boulevardista tai osoitteesta www.timeout/paris.

Ilta-aikaan kannattaa kiivetä myös jollekin Pariisin monista näköalapaikoista, kuten Sacre Coeur tai Eiffel-torni, ja antaa Pariisin valojen piirtyä mieleen ikimuistoisiksi ajoiksi.

Ostokset Pariisi

Pariisin maine ostoskaupunkina vetää puoleensa varmasti yhtä paljon matkailijoita kuin sen upeat nähtävyydetkin. Tuskin missään muualla asiakkaiden huomiosta kilpailee niin uskomaton määrä loistavia kauppoja, taiteellisesti somistettuja näyteikkunoita ja kuuluisien suunnittelijoiden luomuksia kuin täällä. Eikä kilpailu ole edes kovin kovaa: pariisilaiset ovat täydellisiä shoppailijoita – heidän käsityksensä ikkunaostoksistakin poikkeaa kaikista muista. Huippusuunnittelijat, muotiviikot ja mallistojen julkistukset ovat Pariisin arkipäivää, mutta kaupungista löytyy kaikenlaista myös rajoitetulla budjetilla hankintojaan tekevien iloksi. Koko shoppailun juju on pikemminkin ostoksilla käymisessä kuin varsinaisissa ostoksissa - pistä siis hihat heilumaan ja heittäydy loistavasti varustetun shoppailumaailman pyörteisiin.

Tärkeimmät ostosalueet

Kaikki ylelliset design-liikkeet sijaitsevat Champs-Elyséen, Montaignen ja rue du Faubourg St-Honoréen muodostaman kolmion alueella. Pistäydy aidossa Chanel-liikkessä ostamassa pullo klassista Cocoa, anna nenäsi nauttia Guerlainilla, villiinny Issey Miyaken avantgardesta tai vain ihaile näyteikkunoiden suunnattoman hienoja somistuksia. Maraisin erikoisista pikkuboutiqueista löydät design-maailman kärkituotteita ja Seinen rantojen kojut kätkevät kaikkea turistitilpehööristä antiikkisiin kirjoihin asti. Myös kolme Ranskan hienointa tavarataloa – Au Printemps, Galeries Lafayette ja Le Bon Marche – ovat käymisen arvoisia.

Marché aux Puces St-Ouen, joka tunnetaan myös Clignancourtina, on kaupungin paras kirpputori, josta voit ostaa melkein mitä vain aina vintage-asuista antiikkiin ja monenmoisiin pikkutavaroihin asti. Taidetta löydät Montparnassen tornin juurelta tai Quartier Saint-Germain-des-Présin gallerioista, ruokaa Fauchonilta, leipää boulangeriesta, lihaa charcuteriesta ja juustoa fromageriesta.

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Pariisi:

Näytä kaikki 3 318 hotellia kohteessa Pariisi
Vienna House Dream Castle at Disneyland ® Paris

Vienna House Dream Castle at Disneyland ® Paris

40 Avenue de la Fosse des Pressoirs, Magny-le-Hongre
  4.0 kautta 5.0
   
   
  4,0 / 5 (84 arvostelua)

  Disneyland® Pariisi, Aquarium Sea Life Paris ja La Vallee Villagen ostoskeskus sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä järven rannalla sijaitsevasta perheystävällisestä ...

  Vienna House Dream Castle at Disneyland ® Paris114 €

  Vienna House Dream Castle at Disneyland ® Paris114 €
  Holiday Inn Express Paris - CDG Airport

  Holiday Inn Express Paris - CDG Airport

  5 Rue du Voyageur, Roissy-en-France
    
    
   3,5 / 5 (2 arvostelua)

   Hotelli, jonka lähellä on Aéroville-ostoskeskus, Paris Nord 2 International Business Park ja Usines Centre -outletmyymälä. Lähellä sijaitsee myös Paris Nord ...

   Holiday Inn Express Paris - CDG Airport69 €

   Holiday Inn Express Paris - CDG Airport69 €
   ibis Paris CDG Airport

   ibis Paris CDG Airport

   3 Rue de Bruxelles, Roissy-en-France
    3.0 kautta 5.0
     
     
    3,2 / 5 (9 arvostelua)

    Aéroville-ostoskeskus, Paris Nord 2 International Business Park ja Usines Centre -outletmyymälä ovat 10 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta ...

    ibis Paris CDG Airport67 €

    ibis Paris CDG Airport67 €
    Hotel Original Paris

    Hotel Original Paris

    8 Boulevard Beaumarchais, Paris
     4.0 kautta 5.0
      
      
     4,4 / 5 (5 arvostelua)

     Place de la Bastille, Opera Bastille ja Place des Vosges sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä boutique-tyylinen hotellista. Picasso-museo ja Georges ...

     Hotel Original Paris172 €

     Hotel Original Paris172 €
     Résidence du Parc Val d'Europe

     Résidence du Parc Val d'Europe

     2 rue Edouard Buffard, Montevrain
      3.0 kautta 5.0
       
       
      3,1 / 5 (110 arvostelua)

      Val d'Europe Shopping Center on 2,2 kilometrin ja Disneyland® Pariisi on 2,5 kilometrin päässä tästä huvielämän keskuksessa sijaitsevasta residenssistä. Val ...

      Résidence du Parc Val d'Europe72 €

      Résidence du Parc Val d'Europe72 €
      Hôtel Elysées-Opéra

      Hôtel Elysées-Opéra

      17, rue de Turin, Paris
       3.0 kautta 5.0
        
        
       3,8 / 5 (13 arvostelua)

       Theatre Mogador, Galeries Lafayette ja Moulin Rouge sijaitsee 2 kilometrin päässä tästä hotellista. Parc Monceau ja Garnier-ooppera ovat myös 2 kilometrin ...

       Hôtel Elysées-Opéra135 €

       Hôtel Elysées-Opéra135 €
       Crowne Plaza Paris Republique

       Crowne Plaza Paris Republique

       10 Place De La Republique, Paris
        4.0 kautta 5.0
         
         
        3,9 / 5 (64 arvostelua)

        Place de la République ja Picasso-museo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Place des Vosges ja Georges Pompidoun museo ovat myös 2 ...

        Crowne Plaza Paris Republique211 €

        Crowne Plaza Paris Republique211 €
        Disneyland® Hotel

        Disneyland® Hotel

        Rue de la Marnière, Chessy
         5.0 kautta 5.0
          
          
         3,9 / 5 (12 arvostelua)

         Disneyland® Pariisi ja La Vallee Villagen ostoskeskus sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä perheystävällisestä huvielämän keskuksessa sijaitsevasta hotellista. ...

         Disneyland® Hotel449 €

         Disneyland® Hotel449 €
         Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

         Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

         53 Ter Quai des Grands Augustins, Paris
          4.0 kautta 5.0
           
           
          4,3 / 5 (122 arvostelua)

          Place Dauphine ja Pont Neuf sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä residenssistä. Sainte Chapelle ja Notre Damen katedraali ovat myös 10 minuutin kävelymatkan ...

          Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris250 €

          Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris250 €
          Explorers Hotel at Disneyland® Paris

          Explorers Hotel at Disneyland® Paris

          50 Avenue De La Fosse Des Pressoirs, Magny-le-Hongre
           3.0 kautta 5.0
            
            
           3,6 / 5 (165 arvostelua)

           Disneyland® Pariisi ja Golf Disneyland® Paris sijaitsevat 3 kilometrin päässä tästä järven rannalla sijaitsevasta perheystävällisestä hotellista. Aquarium Sea ...

           Explorers Hotel at Disneyland® Paris158 €

           Explorers Hotel at Disneyland® Paris158 €
           Kartta

           Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.