Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5
Koronavirusta (COVID-19) koskevien matkustustiedotteiden vuoksi joihinkin kohteisiin ei voi tehdä varauksia tietyille päiville. Lisätietoja.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat joustavia käytäntöjä muutosten suhteen

Ansaitse Bonus+-etua lentoyhtiön pisteiden lisäksi

Hyödynnä erikoistarjoukset ebookersin sovelluksessa

Halvat lennot Helsinki Vancouver

Hinnat haettu viimeisten 7 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.

Tietoa lennoista välille Helsinki - Vancouver

Lähtölentokentän IATA-koodi HEL
Kohdelentokentän IATA-koodi YVR
Lennon hinta 658 €

Lennot Helsingistä Vancouveriin tuovat läntisen Kanadan upeisiin maisemiin

Vancouver sijaitsee Kanadan lounaiskolkassa Tyynenmeren rannalla, Brittiläisen Kolumbian provinssissa. Vancouver yltää jatkuvasti kärkeen asukkaiden elämänlaatua mittaavissa kaupunkivertailuissa. Upea luonto kaupungin ympärillä vetää tänne paitsi asukkaita, myös paljon matkailijoita.

Kultaryntäys toi ensimmäiset asukkaat

Alueelta löydettiin kultaa vuonna 1857, ja Fraserin kultaryntäys toi nykyisen Vancouverin liepeille kymmeniä tuhansia kullanetsijöitä. Alue oli tuolloin vielä Britannian kruunun alaisuudessa. Kullan huuhdonta johti maakiistoihin ja kahinointiin alkuperäisväestön kanssa. Ryntäys oli kuitenkin ohi muutamassa vuodessa, kun hiekkasärkkien kultavarat oli käytetty loppuun.

Linnuntietä matkaa Helsingistä Vancouveriin on 7 520 kilometriä. Matkalla joutuu usein tekemään ainakin kaksi välilaskua, ja lennot Helsingistä Vancouveriin kestävät usein yhteensä reilun vuorokauden. Vancouver on Tyynenmeren aikavyöhykkeellä, joten kello on siellä kymmenen tuntia Suomen aikaa jäljessä. Keväällä ja syksyllä aikaero voi erota tästä tunnin, sillä kesäaikaan ja normaaliaikaan siirrytään hieman eri aikaan kuin Suomessa.

Halvat lennot Helsingistä Vancouveriin laskeutuvat jollekin neljästä alueen lentoasemasta. Richmondissa 12 kilometrin päässä Vancouverin keskustasta sijaitse Vancouverin kansainvälinen lentoasema (YVR). Aluetta palvelevat lisäksi Abbotsfordin kansainvälinen lentoasema (YXX) 65 kilometrin päässä Vancouverista itään sekä Victorian kansainvälinen lentoasema (YYJ) Vancouverinsaarella noin 75 kilometriä Vancouverin kaupungista etelään. Neljäs suosittu lentoasema Vancouveriin tulijoille on Bellinghamin kansainvälinen lentoasema (BLI) Yhdysvaltain puolella Washingtonin osavaltiossa, 80 kilometriä Vancouverista kaakkoon.

Saapuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Helsinki-Vantaan lentoasemalle pääset kehärataa pitkin I- tai P-junalla, jotka kulkevat eri reittiä, mutta matka-ajassa on eroa vain viisi minuuttia I-junan hyväksi. Kentälle pääsee Helsingistä lisäksi seutuliikenteen busseilla tai Rautatieaseman vierestä lähtevällä Finnair City Busilla. Muualta Suomesta tultaessa kannattaa matkaa suunnitellessa tutustua kaukoliikenteen bussivuoroihin, joista osa ajaa lentokentän kautta. Jos oma auto on helpoin ratkaisu, tutustu pysäköinnin hintoihin etukäteen Internetissä. Pysäköintimaksuun sisältyy bussikuljetus terminaaleihin, joten autoa ei ole pakko jättää ensimmäiseen ruutuun.

Asiakirjat kuntoon ennen matkaa

Kanadaan matkustavilta vaaditaan uusi maahanpääsylupa, Electronic Travel Authorization (eTA). Se on pakollinen viisumivapaiden maiden kansalaisille. eTA-viisumi haetaan verkosta vähintään 72 tuntia ennen lentoa.

Mikäli lennät Bellinghamin lentoasemalle Yhdysvaltain puolelle, tarvitset Yhdysvaltain ESTA-matkustusluvan (Electronic System for Travel Authorisation). Sitä on anottava verkossa hyvissä ajoin ennen matkaa.

Siirtyminen Vancouverin lentoasemalta kaupunkiin

Vancouverin kansainvälinen lentoasema sijaitsee Sea Islandin saarella Richmondissa, 12 kilometriä Vancouverin keskustasta etelään. Kansainväliset lennot saapuvat D- ja E-terminaaleihin. Kentällä on panostettu Vancouverin alueen alkuperäiskansojen kulttuurin esittelyyn erilaisin taide-esinein.

Vancouverin lentoasemalta kaupunkiin pääsee Canada Line -junalla, joka vie kentältä Vancouverin keskustaan alle puolessa tunnissa. Juna-asema on lentokentällä kotimaan ja kansainvälisten lentojen terminaalien välissä. Seuraa Canada Line -opasteita. Itse Vancouverin kaupungissa on hyvin toimiva julkinen liikenne, joka muodostuu lähijunista, busseista, johdinautoista, raitiovaunuista ja vesibusseista. Raitiovaunut ovat liikennöineet täällä jo vuodesta 1890.

Taksipalvelut löytyvät tasolta 2. Takseilla on kiinteä hinta, enintään 40 dollaria, Vancouverin eri kaupunginosiin. Tämän lisäksi kuljettaja odottaa saavansa tippiä. Kauemmas lentokentästä matkattaessa käytössä on taksamittari. Kentällä palvelee myös useita autonvuokraamoja.

Siirtyminen muilta lentoasemilta eteenpäin

Abbotsfordin kansainväliseltä lentoasemalta Vancouveriin pääset esimerkiksi Greyhound Canadan busseilla. Voit myös ottaa taksin Mission City -rautatieasemalle, josta pääset junalla Vancouverin Waterfront Stationille. Kentällä on myös autonvuokrauspalveluita.

Victorian kansainvälinen lentoasema on pieni lentoasema Saanichin niemellä Vancouverinsaarella. Täältä on paikallisbussiyhteys Saanichin ja Sidneyn asutuskeskuksiin. Victorian kenttä sopii erityisesti niille, joiden matkakohteena on Vancouverinsaari. Lentokentältä 10 kilometriä pohjoiseen sijaitsee Swartz Bayn lauttaterminaali. Sieltä kulkee BC Ferries -yhtiön lauttoja eri puolille Vancouverin edustan rannikkoa. Matkaa kentältä voi jatkaa kätevästi myös taksilla tai vuokra-autolla. Autonvuokraamoja kentällä on neljä.

Yhdysvaltain puolella Washingtonin osavaltiossa sijaitsee Bellinghamin kansainvälinen lentoasema. Sieltä kulkee Vancouverin kaupunkiin busseja. Myös Bellinghamin lentoasemalta voit jatkaa eteenpäin vuokra-autolla.

Lennot Helsinki – Vancouver

Onko kohteiden Helsinki ja Vancouver välillä suoria lentoja?

Valitettavasti kohteiden Helsinki ja Vancouver välillä ei ole saatavana suoria lentoja tällä hetkellä. Välilaskullisia lentoja on kuitenkin saatavilla, mutta muista varata paikka ajoissa, jos haluat matkustaa pian.

Mitkä ovat parhaat lentokentät kohteiden Helsinki ja Vancouver välisille lennoille?

Jos suunnittelet matkaa kohteesta Helsinki kohteeseen Vancouver, lähtökenttäsi tulee mitä luultavimmin olemaan Helsinki (HEL-Helsinki-Vantaa) ja saapumiskenttäsi Vancouver, BC (YVR-Vancouverin kansainvälinen lentoasema).

Mitkä ovat suosituimpia kohteiden Helsinki ja Vancouver välillä lentäviä lentoyhtiöitä?

Kaipaatpa sitten fantastista asiakaspalvelua tai maistuvaa ruokaa, löydät hyvän valikoiman yhtiöitä, jotka lentävät kohteiden Helsinki ja Vancouver välillä. United Airlines on monien matkustajien kestosuosikki, joka lentää 20 lentoa kuukaudessa. Mutta mitä enemmän vaihtoehtoja, sitä parempi. Air Canada on toinen tunnettu yhtiö, joka operoi 20 lentoa kohteiden Helsinki ja Vancouver välillä kuukaudessa. Minkä tahansa vaihtoehdon valitsetkin, lentosi tulee varmasti olemaan täydellinen.

Kuinka monta lentoa kohteiden Helsinki ja Vancouver välillä on?

Lentolippujen varaaminen reitille Helsinki – Vancouver onnistuu helposti. Voit valita suunnitelmiisi parhaiten sopivan lennon 2 päivittäisestä lennosta, joten unelmiesi loma voi alkaa mihin aikaan vuodesta tahansa.

Varatuimmat hotellit Vancouver

Näytä kaikki 1 043 majoitusliikettä kohteessa Vancouver
137 €
Pinnacle Hotel Harbourfront

Pinnacle Hotel Harbourfront

4.0 kautta 5.0 1133 Hastings St W, Vancouver, BC
Pinnacle Hotel Harbourfront on saanut hyvää palautetta alueen nähtävyyksistä. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Vancouverin rantakatu. Majoitusliike tarjoaa esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä sisäuima-altaan ja ravintolan. Tässä vuonna 1975 rakennetussa 4 tähden hotellissa on 442 huonetta 19 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön muun muassa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden ja LCD-television.
199 €
Pan Pacific Vancouver

Pan Pacific Vancouver

4.5 kautta 5.0 999 Canada Pl, Vancouver, BC
Pan Pacific Vancouver on saanut mahtavaa palautetta huoneiden mukavuudesta. Majoitusliike sijaitsee kokouskeskuksen yhteydessä, ja Vancouverin rantakatu on vain lyhyen kävelymatkan päässä. Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden yleisissä tiloissa sekä 3 ravintolaa ja täyden palvelun kylpylän. Tässä vuonna 1986 rakennetussa 4,5 tähden hotellissa on 503 huonetta 23 kerroksessa. Kaikki huoneet tarjoavat asiakkaille pillowtop-patjat ja LCD-televisiot.
153 €
The Sutton Place Hotel - Vancouver

The Sutton Place Hotel - Vancouver

4.5 kautta 5.0 845 Burrard St, Vancouver, BC
The Sutton Place Hotel - Vancouver on saanut mainiota palautetta alueen nähtävyyksistä. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Robson Street (katu). Majoitusliike tarjoaa asiakkailleen esimerkiksi täyden palvelun kylpylän, sisäuima-altaan ja ravintolan. Tässä vuonna 1986 rakennetussa 4,5 tähden hotellissa on 397 huonetta 21 kerroksessa. Jokainen huone tarjoaa asiakkaiden käyttöön esimerkiksi LCD-television ja DVD-soittimen.

Hinta, verot & maksut: ebookers.fi sivuston hinnat päivittyvät kerran päivässä. Hinnat sisältävät kaikki verot ja maksut poislukien mahdolliset matkatavaramaksut.

Takaisinmaksut/muutokset/peruutukset: Lipun salliessa muutokset tulee maksettavaksi 45.00 € ebookersin muutoskulu sekä mahdolliset verojen ja lentohintojen erotukset sekä lentoyhtiön muutoskulut.

Muut ehdot: Aikatauluissa, hinnoissa ja ehdoissa muutokset mahdollisia ilman erillistä ilmoitusta. Paikkoja on rajoitetusti ja hinnat eivät ole välttämättä saatavilla kaikilla lennoilla/päivillä. Hinnat eivät ole voimassa takautuvasti ja niitä ei voi käyttää vaihdossa kokonaan tai osittain käyttämättömiin lippuihin. Lipuissa ei ole muutos- eikä peruutusoikeutta. Hintasäännöt kullekkin lipulle tulee tarkistaa ennen varauksen maksamista ja vahvistamista.