Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Parhaat matkapaketit kohteeseen Amsterdam:

 • Anne Frank Statue Amsterdam
 • Brigde over River View Amsterdam
 • Central Station in Amsterdam
 • W Hotel roof top bar Amsterdam
 • floating flower market Amsterdam
 • Small street Amsterdam Holland

Vietä rentouttava ja unohtumaton loma Amsterdamissa

Tunnelmalliset kahvilat, kuuluisat kanavat ja mukulakivikadut tekevät Amsterdamista viehättävän matkakohteen. Jos olet suunnitellut lomaa Amsterdamissa, nyt on hyvä hetki lähteä matkaan. Katso kattava Amsterdamin lentojen ja hotellien valikoimamme – voit säästää jopa 15 %, kun varaat lennot ja hotellin yhtä aikaa. Amsterdamin lomasi varaaminen käy nyt helposti. Tutustu upeisiin vaihtoehtoihin, joiden joukosta löydät varmasti mieleisesi. Varaa matkasi, pakkaa sopivat varusteet ja opaskirjat ja olet valmis tutustumaan kaupunkiin, jolla on takanaan yli 700-vuotinen historia.

Hienostunutta vai värikästä? Missä Amsterdamissa kannattaa yöpyä

Vaikka Amsterdamin pastellinväriset talot, vanhat kujat ja tunnelmalliset kanavat luovat kenties uneliaan vaikutelman, tästä kompaktin kokoisesta kaupungista löytyy myös kansainvälistä tunnelmaa, vilkasta yöelämää ja trendikkäitä hotelleja. Jos olet aikeissa viettää aikaasi Amsterdamin yöelämässä, tällöin sopiva kohde on elämää sykkivä Leidseplein, josta löytyy lukuisia livemusiikkia esittäviä paikkoja, irlantilaispubeja, yökerhoja ja kahviloita. Mikäli suunnitelmissasi on vierailla pikkuputiikeissa, suuntaa silloin yhdeksästä kadusta koostuvalle De 9 Straatjesin alueelle. Se on viehättävä, 1600-luvulta peräisin oleva kokonaisuus, jossa voit tutustua Amsterdamin moninaiseen arkkitehtuuriin, rentoihin kahviloihin, liikkeisiin ja ravintoloihin sekä mielenkiintoisiin gallerioihin. Päivä De 9 Straatjesin alueella kannattaa aloittaa vuokraamalla käsinkoottu pyörä, jolla pääset tutustumaan kanavien ympäristöön ja alueen taidetarjontaan. Päivän päätteeksi voit rentoutua inkivääridrinkin äärellä ja suunnata sen jälkeen tyylikkääseen B&B-majoitukseen. De Pijp on puolestaan boheemin Amsterdamin historiallinen keskus, jossa et pääse pitkästymään. Täällä voit vierailla vaikkapa jazzklubilla tai Albert Cuypmarktin katumarkkinoilla.

Ajanvietettä Amsterdamin lomalle

Amsterdamissa pääset vierailemaan kahdessa erityisen mielenkiintoisessa ja koskettavassa paikassa: Anne Frankin talossa ja Van Gogh -museossa. Taiteen ystävien kannattaa suunnata Rijksmuseumiin, jossa on esillä kattava kokoelma suurten eurooppalaisten mestareiden teoksia. 1600-luvulta peräisin olevassa Rembrandtin kotimuseossa Museum Het Rembrandthuisissa voit tutustua taiteilijan elämään talossa, jossa hän asui ja työskenteli yli kahden vuosikymmenen ajan. Jos matkaseurueeseesi kuuluu lapsia, vierailkaa Vondelparkissa, jossa on ulkoilmateatteri ja leikkikenttä. Puisto on sopiva kohde myös sunnuntaipiknikille.

Liikkuminen Amsterdamissa

Amsterdamissa on kattava ja nykyaikainen joukkoliikennejärjestelmä. Voit liikkua kaupungissa junalla, raitiovaunulla, bussilla ja metrolla. Amsterdamissa on neljä metroreittiä, jotka kulkevat myös kaupunkia ympäröiviin lähiöihin. IJ-joen voi ylittää ilmaisilla lautoilla. Auton vuokraaminen on kätevä ratkaisu, jos mukanasi on paljon matkatavaraa.

Matkavinkit Amsterdam

Amsterdamiin pääsee lentäen kaikkialta maailmasta. Britteinsaarilta kulkee lauttaliikenne ja Euroopasta kaupunkiin pääsee junalla, linja-autolla ja omalla autolla. Matkan ennakkosuunnitteluun ei tarvitse käyttää kovin paljon aikaa, mistä kuuluu kiitos pääasiassa Hollannin valtion matkailutoimistolle VVV:lle. VVV:n toimistot sijaitsevat keskusasemalla, Leidespleinillä ja Schipolin lentokentällä. Useimpina brittien kansallisina vapaapäivinä niistä löytyy saarivaltakuntalaisia, jotka jonottavat hotellivarauksia. Tärkeintä on tietenkin tehdä varaukset ajoissa niin, että halpojen lentojen ja halutun hotellin ja huoneiden saanti on varmaa.

Saapuminen

Voit lentää Schipoliin, hurauttaa Eurostarilla Englannista kanaalin ali Brysseliin (joka on 2,5–3 tunnin junamatkan päässä), ajaa omalla autolla kanaalitunnelin läpi tai käyttää Eurolinea, joka kuljettaa sinut Lontoon Victorian asemalta Amsterdamiin kahdessatoista tunnissa.

Liikkuminen

Koska Amsterdamin keskusta on yhtenäinen ja kadut ovat hyvin merkittyjä – paikallisten ihmisten ystävällisyydestä puhumattakaan – paras tapa Amsterdamin tutkimiseen ovat omat jalat. Amsterdam tarjoaa loman, jolla katuelämästä nauttimisen pitäisi olla yhtä tärkeää kuin merkittävimpien matkailukohteiden näkeminen. Rentoudu kanavamaisemissa, tutki uskomatonta arkkitehtuuria kapeiden kanavanreunustalojen julkisivuissa, anna kiehtovien katutaiteilijoiden viihdyttää Leidespleinin ympäristössä ja nauti pienten, kanavien yli risteilevien siltojen satumaisesta tunnelmasta. Myös polkupyörä on loistava kulkuväline tässä maailman polkupyörämekassa. Voit vuokrata pyörän tai osallistua pyöräretkille, mutta kannattaa muistaa, että tottuminen Amsterdamin kaoottiseen liikenteeseen ja raitiovaunuihin vie jonkin aikaa. Sanottakoon kuitenkin, että kaupungissa on myös pyöräteitä, ja pyöräily on tietenkin vihreä tapa liikkua. Auton vuokraaminen ei ehkä ole paras ajatus, jos aiot keskittyä vain Amsterdamin keskeisiin osiin. Pysäköinti on kallista ja raitiovaunujen väistely voi osoittautua hankalaksi. Myös taksit voivat olla kalliita, ja niitä saa vain tolpalta. Helpommin liikut Amsterdamissa luotettavan raitiovaunu- ja bussiliikenteen turvin. Matkalipun voi ostaa linja-autosta tai raitiovaunusta, mutta halvemmalla pääsee strippenkart-sarjalipulla, joka leimataan kulkuvälineessä jokaisen matkan yhteydessä. Myös vesitse liikkuminen on Amsterdamissa suosittua. Voit vuokrata oman veneen, hypätä vesibussin kyytiin tai tutkia kanavia omin päin polkuveneellä.

Milloin kannattaa matkustaa

Amsterdam on ympärivuotinen lomakohde, joka on vilkkaimmillaan kesäisin. Jos haluat lomalle edullisesti, matkaan kannattaa lähteä talvella – lisäbonuksena jäätyneet kanavat tarjoavat uskomattoman kauniin näyn.

Tapahtumakalenteri

Kaupungissa ilmestyy maksuton taide- ja viihdetapahtumakalenteri. Huhtikuun viimeisenä päivänä vietettävä Kuningattaren päivä on upea kokemus. Silloin kannattaa pukeutua oranssiin ja heittäytyä mukaan riehakkaaseen juhlintaan ja kirpputorikauppaan kaupungin kaduilla kunnon karnevaalityyliin.

Lomavinkit Amsterdam

Maailman vilkkaimmin liikennöityihin lentokenttiin kuuluva Schipol on paitsi Amsterdamin lähikenttä, myös koko maan tärkein kansainvälinen lentokenttä. Se on Hollannin lentoyhtiön KLM:n keskuspaikka, ja yli 100 lentoyhtiötä lentää sinne suoraan kaikkialta maailmasta. Schipolissa voit nähdä esimerkiksi Aer Lingusin, Condorin, Continental Airlinesin, Delta Air Linesin, KLM Royal Dutch Airlinesin, Martinairin, Northwest Airlinesin ja US Airwaysin koneita. Myös pienempien lentokenttien, kuten Eindhovenin ja Rotterdamin, kautta pääsee Amsterdamiin helposti. Nämä kaksi lentokenttää ovat halpalentoyhtiöiden suosiossa.  Rotterdamin lentokentältä junamatka Amsterdamiin kestää noin 45 minuuttia, ja Eindhovenista pääsee suoralla bussiyhteydellä pääkaupungin keskustaan 90 minuutissa.

Monet lentoyhtiöt tarjoavat myös halpoja lentoja Schipoliin, mutta koska Amsterdam on suosittu matkakohde, parhaita tarjouksia on metsästettävä huolellisesti. Vaikka Schipolin kenttä on vilkkaasti liikennöity, se on hyvin suunniteltu ja suunnistaminen on siellä helppoa. Schipolissa on suuri ostosalue, ja mikäli aikaa on, kannattaa pistäytyä Rijksmuseumin lisänäyttelyssä, jossa on jatkuvasti esillä kymmenkunta taideteosta. Schipol Plazalta löytyvät liittymät rautatieasemalle ja Sheraton Amsterdam Airport Hoteliin, useita ravintoloita sekä matkailijoita opastava Hollannin matkailutoimiston neuvontapiste.

Saapuminen kaupunkiin

Lentomatkan jälkeen Amsterdamiin pääsee helpoimmin junalla. Juna-asema sijaitsee suoraan lentokentän alla, ja junia lähtee ja saapuu 15 minuutin välein. Junat Amsterdamin keskusasemalle lähtevät yleensä laiturilta 3, ja ne pysähtyvät De Lelylaanin ja De Vlugtlaanin asemilla läntisessä Amsterdamissa. Matka lentokentältä Amsterdamin keskusasemalle kestää 20 minuuttia. Varmista kuitenkin, että tiedät missä hotellisi sijaitsee, ennen kuin hyppäät keskusasemalle menevään junaan, sillä paremmin sopivalla junalla voit päästä RAI-asemalle tai Etelä-Amsterdamin reittejä hoitavalle Amsterdam Zuid -asemalle.

Schipol Plazalta saa myös takseja, mutta ne ovat kalliita ja matka kestää junaa kauemmin, sillä liikenne on ruuhkaista ja pysähtelee usein lähellä kaupungin keskustaa. Matkustajat voivat käyttää myös paikallisbusseja, ja niillä pääsee Museumpleinille ja Leidespleinille 20 minuutissa. Connexxion Hotel Shuttle -bussilinja palvelee noin 100 keskustan hotellia, ja bussit lähtevät 30 minuutin välein. Jos haluat vuokrata auton, tarjolla on useita suuria vuokraamoita kuten Alamo, Hertz ja Avis. Pysäköinti on kaupungissa kuitenkin hyvin hankalaa, ja jos aiot viettää lomasi pelkästään Amsterdamissa, suosittelemme matkustamista kaupunkiin junalla ja käyttämään sen jälkeen paikallisliikenteen palveluita.

Ostokset Amsterdam

Mitä tulee mieleen Amsterdamin tuliaisista: hurja kimppu tulppaaneja ja pari hollannikkaita, jotka päätyvät komeron nurkkaan eivätkä näe päivänvaloa enää koskaan? Tavallisten turistimatkamuistojen lisäksi Amsterdamissa on tarjolla kuitenkin paljon muuta: maailman johtavien tuotemerkkien isännöimiä ostoskeskuksia, huima määrä antiikkiesineitä ja vaikkapa timantteja, jotka saa omakseen varsin kilpailukykyiseen hintaan. Amsterdamin nopea nousu Euroopan tyylipääkaupungiksi tekee shoppailukierroksesta varmasti hyvin opettavaisen kokemuksen.

Tärkeimmät ostosalueet

Pääostoskadut alkavat keskusasemalta ja kulkevat kohti Leidespleineä. Nimestään huolimatta Nieuwedijk on Amsterdamin vanhin ostoskatu ja todellinen taivas trendikkäitä muotiliikkeitä kaipaaville. Entisaikaan karjamarkkinapaikkana toimineen Kalverstraatin kaupat tarjoavat tuotteita laidasta laitaan, ja sieltä voit hankkia kaikkea niistä tuiki tärkeistä matkamuistoista aina muotivaatteisiin asti. Kävelykaduksi muutetulla Leidsestraatilla sijaitsee Amsterdamin ykköstavaratalo Metz & Co, ja kaupungin toinen hinnakas ostosparatiisi De Bijenkorf löytyy Dam-aukiolta. Jos haluat tehdä tuttavuutta rikkaiden ja kuuluisien kanssa, kannattaa suunnata P.C Hooftstraatille, joka on Amsterdamin ainoa loistoliikkeisiin erikoistunut ostoskatu. Nimensä mukaisesti yhdeksästä kadusta muodostuva Nine Streets tarjoaa kirjavan valikoiman myyntikojuja, joihin kannattaa tutustua. Timanttikauppaa aikoville löytyy useita timanttihiomoita, joissa voi tehdä hyvät kaupat helposti - muista kuitenkin pyytää todistus ostoksen ominaisuuksista. 

Torit ja markkinat

Amsterdamissa on runsaasti erikoistoreja ja vielä enemmän sekalaisia tavaroita myyviä markkinapaikkoja, joten tinkimään pääsee varmasti. Vaikka Albert Cuyp on suuri, se voi olla kaoottisen täynnä ihmisiä. Kaupungintalon lähellä on mielenkiintoinen kirpputorialue, mutta ehdottomasti vaikuttavin paikka on kuitenkin Bloemenmarkt eli kelluva markkina-alue, jossa myydään kukkia kaikkialta maailmasta.

Yöelämä

Amsterdamilla on hyvin ansaittu maine Euroopan suvereenina yöelämäkeskuksena, joten energiaa kannattaa säästää myös kokemuksiin auringonlaskun jälkeen. Koska illanviettopaikkoja löytyy pubeista pahamaineisiin coffee shopeihin ja riehakkaista baareista rauhallisiin ravintoloihin, jokaiselle löytyy sopiva vaihtoehto. Yökerhot avaavat ovensa noin klo 22 ja sulkeutuvat aamuyöllä kello 4 tai 5.

Ilta kannattaa aloittaa jossakin Jordaanin monista 'ruskeista kahviloista' vaikkapa melkoisen väkevää jeneveriä (hollantilainen gini) siemaillen. Vannoutuneet bilettäjät suuntaavat kulkunsa tietenkin Eastern Docklandsin huippusuosittuihin viihdekeskuksiin, homo- ja lesbokansa löytää mieluisimmat paikat Reguliersdwarsstraatilta, ja Rembrantsplein-Leidsepleinin alueella sijaitsevat kaikkein suosituimmat yökerhot, baarit ja ravintolat. Amsterdam tarjoaa lomailijoille myös yllin kyllin elävää jazzmusiikkia, eikä klassisen musiinkin ystävienkään tarvitse mennä Concertgebeouw-konserttitaloa kauemmaksi.

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Amsterdam:

Näytä kaikki 855 majoitusliikettä kohteessa Amsterdam
Hotel ibis Schiphol Amsterdam Airport

Hotel ibis Schiphol Amsterdam Airport

Schipholweg 181, Badhoevedorp
  3.0 kautta 5.0
   
   
  3,8 / 5 (17 arvostelua)

  Amsterdamse Bos -puisto on 4,2 kilometrin ja World Trade Center Schiphol Airport on 4,9 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. ...

  Hotel ibis Schiphol Amsterdam Airport67 €

  Hotel ibis Schiphol Amsterdam Airport67 €
  citizenM Schiphol Airport Hotel

  citizenM Schiphol Airport Hotel

  Jan Plezierweg 2, Schiphol
   4.0 kautta 5.0
    
    
   4,7 / 5 (13 arvostelua)

   RijksMuseum Amsterdam Schiphol on 1,4 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta hotellista. Amsterdam RAI ja Van Goghin museo sijaitsevat 15 ...

   citizenM Schiphol Airport Hotel118 €

   citizenM Schiphol Airport Hotel118 €
   New West Inn Amsterdam

   New West Inn Amsterdam

   Reimerswaalstraat 5, Amsterdam
    3.0 kautta 5.0
     
     
    3,6 / 5 (33 arvostelua)

    World Fashion Centre on 4,2 kilometrin päässä tästä hotellista. Stedelijk Museum ja Van Goghin museo sijaitsevat 10 kilometrin päässä. Concertgebouw ja Alankomaiden ...

    New West Inn Amsterdam75 €

    New West Inn Amsterdam75 €
    Tulip Inn Amsterdam Airport

    Tulip Inn Amsterdam Airport

    Piet Guilonardweg 3, Schiphol
     3.0 kautta 5.0
      
      
     4,3 / 5 (3 arvostelua)

     Aalsmeerin kukkahuutokauppa, VU University of Amsterdam ja Olympiastadion ovat 10 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta ekologisesta/kestävän ...

     Tulip Inn Amsterdam Airport74 €

     Tulip Inn Amsterdam Airport74 €
     Jaz Amsterdam

     Jaz Amsterdam

     De Passage 90, Amsterdam
      3.5 kautta 5.0
       
       
      4,5 / 5 (18 arvostelua)

      Ziggo Dome ja Amsterdam ArenA sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Heineken Music Hall sijaitsee 0,8 kilometrin päässä.

      Jaz Amsterdam115 €

      Jaz Amsterdam115 €
      XO HOTELS PARK WEST

      XO HOTELS PARK WEST

      Molenwerf 1, Amsterdam
       4.0 kautta 5.0
        
        
       4,4 / 5 (170 arvostelua)

       Foodhallen, Nes ja Anne Frankin talo sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Uusi kirkko ja Leidseplein ...

       XO HOTELS PARK WEST59 €

       XO HOTELS PARK WEST59 €
       Hyatt Place Amsterdam Airport

       Hyatt Place Amsterdam Airport

       Rijnlanderweg 800, Hoofddorp
        4.0 kautta 5.0
         
         
        4,5 / 5 (10 arvostelua)

        Aalsmeerin kukkahuutokauppa on 7,6 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. Stedelijk ...

        Hyatt Place Amsterdam Airport103 €

        Hyatt Place Amsterdam Airport103 €
        Hotel2Stay

        Hotel2Stay

        Tempelhofstraat 2, Amsterdam
         3.0 kautta 5.0
          
          
         4,6 / 5 (11 arvostelua)

         Foodhallen, Anne Frankin talo ja Uusi kirkko sijaitsevat 5 kilometrin päässä tästä hotellista. Kuninkaanlinna ja Dam-aukio ovat myös 5 kilometrin päässä.

         Hotel2Stay81 €

         Hotel2Stay81 €
         Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center

         Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center

         Schiphol Boulevard 101, Schiphol
          4.0 kautta 5.0
           
           
          4,2 / 5 (13 arvostelua)

          World Trade Center Schiphol Airport on 0,2 kilometrin päässä tästä lähellä lentokenttää sijaitsevasta ekologisesta/kestävän kehityksen mukaisesta hotellista. ...

          Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center131 €

          Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center131 €
          Radisson Blu Hotel, Amsterdam

          Radisson Blu Hotel, Amsterdam

          Rusland 17, Amsterdam
           4.0 kautta 5.0
            
            
           4,2 / 5 (30 arvostelua)

           Nes, Amsterdamin yliopisto ja Amsterdam Museum sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä ...

           Radisson Blu Hotel, Amsterdam160 €

           Radisson Blu Hotel, Amsterdam160 €
           Kartta

           Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.