Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Parhaat matkapaketit kohteeseen Kroatia:

Kroatia Lomapaketit Kolmeksi Yöksi

Kroatia Lomapaketit Neljäksi Yöksi

Kroatia Lomapaketit Viideksi Yöksi

Kroatia Lomapaketit 6-7:ksi Yöksi

Kroatia yleistä

Välimeren helmi Kroatia on viehättävä yhdistelmä merellistä rantalomakohdetta ja moderneja kaupunkeja historian tapahtumien värittämässä ympäristössä. Vaikka meri on Kroatian todellinen matkailuvaltti, löytyy maasta myös muita huikaisevia luonnonmaisemia, vilkasta kulttuuritarjontaa sekä historiallisia nähtävyyksiä.

Kroatialainen kaupunkikulttuuri on vilkasta ja paikalliset ottavat matkailijat avosylin vastaan. Maaseudun luonto ja kansallispuistot kohoavat rinnakkain kauniiden rakennusten ja Rooman aikaisten raunioiden kanssa, ja maan sijainti Balkanin niemimaalla Adrianmeren rannalla tekee siitä ihanteellisen lomakohteen erityisesti kesällä. Maan pääkaupunki Zagreb, sisämaassa sijaitseva Plitvicen kansallispuisto sekä historiallinen Dubrovnik esittelevät maata useista eri näkökulmista.

Kroatian rannikkoa koristavat lukuisat pienet saaret, ja nämä mukaan lukien on maalla rantaviivaa yhteensä yli 6000 kilometriä. Matkakohteena Kroatia on yksi monipuolisimmista, ja mikäli aikataulut vain antavat myöden, kannattaa maahan tutustumiseen käyttää kunnolla aikaa. Suurten kaupunkien ohella myös Istrian niemimaa Kroatian luoteisosassa, pienemmät kylät kuten Trogir, Pula ja Zadar sekä tunnelmalliset saaret mukaan lukien Hvar, Krk ja Mljet kuuluvat kiistatta vierailun arvoisiin.

Matkakohteena Kroatia on vielä varsin uusi tuttavuus, mutta viime vuosien aikana sen suosio on noussut kiihtyvää tahtia: maa on hurmannut vierailijoita yksi toisensa jälkeen. Kroatiaan on helppo rakastua, sillä se tarjoaa lähes kaikkea mitä toivoa saattaa. Etsitpä sitten kohdetta ranta-, kaupunki- tai aktiivilomalle, on Kroatia oikea vastaus näihin kaikkiin!

Paras aika matkustaa kohteeseen Kroatia

Kroatia on parhaimmillaan kesällä, mutta tämä näkyy myös kohteen hintatasossa. Pahimman turistikauden välttääkseen maahan kannattaakin suunnata loppukeväästä tai alkusyksyllä. Sesongin ulkopuolella on kuitenkin hyvä varmistaa esimerkiksi lauttayhteyksien toimivuus.

Kroatian välimerellinen kuuma ja kuiva ilmasto nostaa rannikon lämpötilat parhaimmillaan hellelukemiin, mutta talvisin varsinkin sisämaassa hätyytellään myös miinusasteita. Rannikon talvet ovat leutoja ja sateisia. Turkoosin vivahteissa välkehtivä Välimeri on Kroatian parhaita matkailuvaltteja, mutta sen hieman viilentyessä löytyy maasta myös uusia, kiehtovia ulottuvuuksia.

Parhaat palat Kroatia

Historiallisia kaupunkeja ja välimerellistä tunnelmaa

Dubrovnik maan eteläosassa on Kroatian suosituin matkakohde, ja sen historiallinen miljöö hakee vertaistaan. Välimeren satumainen kaupunki ainutlaatuisine rantamaisemineen ja maukkaine herkkuineen houkuttelee matkailijaa slaavilaisen eksotiikan pyörteisiin. Muurien suojissa kohoava vanha kaupunki on yksi alueen ehdottomia vierailukohteita, ja sieltä avautuvat maisemat salpaavat hengityksen. Vieraillessasi Dubrovnikissa voit piipahtaa kätevästi myös jollakin Dalmatian saariston pienistä kohteista.

Kun etsit vilkasta kroatialaiselämää aidoimmillaan, kannattaa suunnata kulku kohti Splitin kaupunkia. Split on Kroatian rannikon suurin kaupunki, ja sen vilkas kahvila- ja ravintolakulttuuri, sokkeloiset pikkukadut sekä runsas tapahtumatarjonta tekevät siitä oivallisen matkakohteen reippaasta kaupunkitunnelmasta kiinnostuneelle. Iloinen ja välitön Split on tunnettu myös Diolectianuksen palatsista, ja se toimii kätevänä tukikohtana muihin kaupunkeihin tai saaristoalueelle matkustettaessa.

Syvemmälle Kroatian sydämeen sukellettaessa, matkailija kohtaa kauniita kansallispuistoja ja järvialueita. Etenkin Plitvicen kansallispuisto hurmaa ainutlaatuisuudellaan: 16 turkoosina välkehtivää järveä yhdistyvät toisiinsa vesiputouksilla. Puistoon on mahdollista tutustua merkittyjä kävelyreittejä pitkin, ja yksin näillä poluilla ei joudu astelemaan: kansallispuistoa saapuu ihailemaan tuhansia matkailijoita päivittäin.

Perhelomalaisia ilahduttavat varsinkin aurinkoiset saaret, joita Kroatian lähiympäristöstä löytyy useita. Hvarin saari on yksi viehättävimmistä kohteista rauhallisia rantatunnelmia etsiville. Suosiostaan huolimatta, on saari säästynyt perinteisen turistikohteen maineelta, ja se tarjoaakin idylliset puitteet kunnon irtiotolle arjesta. Hvar sijaitsee vain lauttamatkan päässä Splitin ja Dubrovnikin rantakaupungeista.

Shoppailua

Nähtävyyksien kiertelyn lomassa moni matkalainen on kiinnostunut myös maan ostosmahdollisuuksista. Ilouutisena kerrottakoon, että Kroatiassa varsinkin suurimpien kaupunkien kadut ovat pullollaan niin suuria kuin vähän pienempiäkin liikkeitä, joiden valikoimasta löytyy kaikkea kengistä ja vaatteista taiteeseen, pitsiliinoihin ja väkeviin alkoholijuomiin. Myös pienempien kaupunkien liikkeistä on mahdollista tehdä todellisia löytöjä.

Herkuttelua

Kroatialainen keittiö on yhdistelmä monien maiden ruokakulttuureista, ja se vaihtelee jonkin verran alueittain. Mannermainen keittiö liittyy vahvasti Itävalta-Unkarin alueeseen, kun taas toinen puoli maan suussa sulavista antimista on peräisin Välimeren ympäristöstä. Kala, liha sekä raaka-aineiden tuoreus luovat perustan Kroatialaiselle ruoanvalmistukselle. Monivivahteiset kulinaariset nautinnot odottavat!

Lomavinkit Kroatia

Kroatiassa liikut paikasta toiseen helposti bussilla, sillä maan linja-autoverkosto on kattava ja bussit usein edullisia ja hyväkuntoisia. Julkinen liikenne toimii hyvin myös kaupunkien sisällä. Rannikkoa pitkin siirryttäessä kannattaa kuitenkin varsinkin kesäaikaan harkita kulkuvälineeksi myös laivaa, josta rantamaisemien ihailu sujuu helposti ja vaivattomasti. Laivalla pääset tutustumaan myös lähialueen lukuisiin viehättäviin saariin, jotka jättävät matkailijaan lähtemättömän vaikutuksen. Vaikka laivamatkailu on busseja hintavampaa, on se elämyksenä hintansa väärti.

Mikäli mielit tutustua Kroatian sisämaahan omin päin, kannattaa auton vuokraamista harkita ainakin pariksi päiväksi.

Muita vinkkejä kohteesta Kroatia

Pag-kylä

Vieraile 600 vuotta vanhoilla suolapannuilla ja osta perinteistä Pag-pitsiä vieraillessasi tässä pienessä saarikylässä, joka on vain 20 minuutin lauttamatkan päässä rannikolta.

D'vino- viinibaari

Opi ja kokeile erilaisia kroatialaisia viinejä tässä kotoisassa viinibaarissa. Sen ammattitaitoinen henkilökunta osaa vastata kaikkiin viiniin liittyviin kysymyksiin, joita mieleen tulee.

Motovun -elokuvafestivaali

Katso tuoreimpia elokuvia kesäisellä elokuvafestivaalilla keskiaikaisen kylän upeissa maisemissa.

ENEMMÄN hotelleja lomakohteessa Kroatia

Näytä kaikki 43 633 majoitusliikettä kohteessa Kroatia
Hotel Esplanade Zagreb

Hotel Esplanade Zagreb

Mihanovićeva 1, Zagreb
  5.0 kautta 5.0
   
   
  4,6/5 (25 arvostelua)

  Hotel Esplanade Zagreb on saanut hyvää palautetta huoneiden hiljaisuudesta. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Ethnografinen museo. ...

  Hotel Esplanade Zagreb127 €

  Hotel Esplanade Zagreb127 €
  Canopy by Hilton Zagreb - City Centre

  Canopy by Hilton Zagreb - City Centre

  Kneza Branimira 29, Zagreb
   4.0 kautta 5.0
    
    
   4,2/5 (8 arvostelua)

   Canopy by Hilton Zagreb - City Centre on saanut hyvää palautetta sijainnistaan lähellä kaikkea. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta ...

   Canopy by Hilton Zagreb - City Centre80 €

   Canopy by Hilton Zagreb - City Centre80 €
   Hilton Imperial Dubrovnik

   Hilton Imperial Dubrovnik

   Marijana Blažića 2, Dubrovnik
    5.0 kautta 5.0
     
     
    4,5/5 (8 arvostelua)

    Hilton Imperial Dubrovnik on saanut hyvää palautetta huoneiden mukavuudesta. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Fransiskaaniluostari. ...

    Hilton Imperial Dubrovnik106 €

    Hilton Imperial Dubrovnik106 €
    Sun Gardens Dubrovnik

    Sun Gardens Dubrovnik

    Na Moru 1, Orasac, Dubrovnik
     5.0 kautta 5.0
      
      
     4,1/5 (14 arvostelua)

     Sun Gardens Dubrovnik on saanut mainiota palautetta sijainnistaan lähellä kaikkea. Majoitusliike sijaitsee lähellä kohdetta Lapadin ranta. Majoitusliike tarjoaa ...

     Sun Gardens Dubrovnik99 €

     Sun Gardens Dubrovnik99 €
     Rixos Libertas Dubrovnik

     Rixos Libertas Dubrovnik

     Liechtensteinov Put 3, Dubrovnik
      5.0 kautta 5.0
       
       
      4,1/5 (27 arvostelua)

      Rixos Libertas Dubrovnik on saanut loistavaa palautetta alueen julkisista kulkuyhteyksistä. Majoitusliike sijaitsee kävelymatkan päässä kohteesta Fransiskaaniluostari. ...

      Rixos Libertas Dubrovnik99 €

      Rixos Libertas Dubrovnik99 €
      Hotel Dubrovnik

      Hotel Dubrovnik

      Ljudevita Gaja 1, Zagreb
       4.0 kautta 5.0
        
        
       4,2/5 (10 arvostelua)

       Hotel Dubrovnik on saanut hyvää palautetta huoneiden hiljaisuudesta. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Trg bana Jelačića. Majoitusliike ...

       Hotel Dubrovnik106 €

       Hotel Dubrovnik106 €
       DoubleTree by Hilton Zagreb

       DoubleTree by Hilton Zagreb

       Ulica Grada Vukovara 269a, Zagreb
        4.0 kautta 5.0
         
         
        4,8/5 (9 arvostelua)

        DoubleTree by Hilton Zagreb on saanut hyvää palautetta huoneiden mukavuudesta. Majoitusliike sijaitsee kävelymatkan päässä kohteesta Miroslav Kraljevićin galleria. ...

        DoubleTree by Hilton Zagreb75 €

        DoubleTree by Hilton Zagreb75 €
        Dubrovnik Palace

        Dubrovnik Palace

        Masarykov Put 20, Dubrovnik
         5.0 kautta 5.0
          
          
         4,6/5 (80 arvostelua)

         Dubrovnik Palace on saanut hyvää palautetta hiljaisesta sijainnistaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Poluotok Lapad. Majoitusliikkeessä ...

         Dubrovnik Palace140 €

         Dubrovnik Palace140 €
         Hotel Lone Rovinj

         Hotel Lone Rovinj

         Luje Adamovica 31, Rovinj
          5.0 kautta 5.0
           
           
          4,2/5 (8 arvostelua)

          Hotel Lone Rovinj on saanut hyvää palautetta ilmaisesta aamiaisestaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Zlatni Rt:n puistometsä. ...

          Hotel Lone Rovinj113 €

          Hotel Lone Rovinj113 €
          Hotel Cavtat

          Hotel Cavtat

          Tiha 8, Cavtat, Konavle
           3.0 kautta 5.0
            
            
           4,0/5 (8 arvostelua)

           Hotel Cavtat on saanut hyvää palautetta hiljaisesta sijainnistaan. Majoitusliike sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä kohteesta Cavtatin satama. Majoitusliike ...

           Hotel Cavtat54 €

           Hotel Cavtat54 €

           ^Kaikkiin sivustolla ebookers.fi tehtyihin lento + hotelli -pakettivarauksiin perustuvat säästöt aikavälillä 01.01.2018–31.12.2018 verrattuna samojen komponenttien hintaan erikseen varattuina. Säästöt riippuvat lähtö-/kohdepaikasta, matkan pituudesta, majoituspäivistä ja valituista matkanjärjestäjistä. Säästöt eivät koske kaikkia pakettimatkoja.

           *Hinta on alin viimeisten 24 tunnin sisällä löydetty hinta yhden yön pituiselle kahden aikuisen varaukselle seuraavien 30 päivän aikana. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua. Muita ehtoja saatetaan soveltaa.