Pääosion alkuosa
Matkan tyyppi
Lento 1
Lento 2
Lento 3
Lento 4
Lento 5

Parhaat matkapaketit kohteeseen Kroatia:

Kroatia yleistä

Välimeren helmi Kroatia on viehättävä yhdistelmä merellistä rantalomakohdetta ja moderneja kaupunkeja historian tapahtumien värittämässä ympäristössä. Vaikka meri on Kroatian todellinen matkailuvaltti, löytyy maasta myös muita huikaisevia luonnonmaisemia, vilkasta kulttuuritarjontaa sekä historiallisia nähtävyyksiä.

Kroatialainen kaupunkikulttuuri on vilkasta ja paikalliset ottavat matkailijat avosylin vastaan. Maaseudun luonto ja kansallispuistot kohoavat rinnakkain kauniiden rakennusten ja Rooman aikaisten raunioiden kanssa, ja maan sijainti Balkanin niemimaalla Adrianmeren rannalla tekee siitä ihanteellisen lomakohteen erityisesti kesällä. Maan pääkaupunki Zagreb, sisämaassa sijaitseva Plitvicen kansallispuisto sekä historiallinen Dubrovnik esittelevät maata useista eri näkökulmista.

Kroatian rannikkoa koristavat lukuisat pienet saaret, ja nämä mukaan lukien on maalla rantaviivaa yhteensä yli 6000 kilometriä. Matkakohteena Kroatia on yksi monipuolisimmista, ja mikäli aikataulut vain antavat myöden, kannattaa maahan tutustumiseen käyttää kunnolla aikaa. Suurten kaupunkien ohella myös Istrian niemimaa Kroatian luoteisosassa, pienemmät kylät kuten Trogir, Pula ja Zadar sekä tunnelmalliset saaret mukaan lukien Hvar, Krk ja Mljet kuuluvat kiistatta vierailun arvoisiin.

Matkakohteena Kroatia on vielä varsin uusi tuttavuus, mutta viime vuosien aikana sen suosio on noussut kiihtyvää tahtia: maa on hurmannut vierailijoita yksi toisensa jälkeen. Kroatiaan on helppo rakastua, sillä se tarjoaa lähes kaikkea mitä toivoa saattaa. Etsitpä sitten kohdetta ranta-, kaupunki- tai aktiivilomalle, on Kroatia oikea vastaus näihin kaikkiin!

Paras aika matkustaa kohteeseen Kroatia

Kroatia on parhaimmillaan kesällä, mutta tämä näkyy myös kohteen hintatasossa. Pahimman turistikauden välttääkseen maahan kannattaakin suunnata loppukeväästä tai alkusyksyllä. Sesongin ulkopuolella on kuitenkin hyvä varmistaa esimerkiksi lauttayhteyksien toimivuus.

Kroatian välimerellinen kuuma ja kuiva ilmasto nostaa rannikon lämpötilat parhaimmillaan hellelukemiin, mutta talvisin varsinkin sisämaassa hätyytellään myös miinusasteita. Rannikon talvet ovat leutoja ja sateisia. Turkoosin vivahteissa välkehtivä Välimeri on Kroatian parhaita matkailuvaltteja, mutta sen hieman viilentyessä löytyy maasta myös uusia, kiehtovia ulottuvuuksia.

Parhaat palat Kroatia

Historiallisia kaupunkeja ja välimerellistä tunnelmaa

Dubrovnik maan eteläosassa on Kroatian suosituin matkakohde, ja sen historiallinen miljöö hakee vertaistaan. Välimeren satumainen kaupunki ainutlaatuisine rantamaisemineen ja maukkaine herkkuineen houkuttelee matkailijaa slaavilaisen eksotiikan pyörteisiin. Muurien suojissa kohoava vanha kaupunki on yksi alueen ehdottomia vierailukohteita, ja sieltä avautuvat maisemat salpaavat hengityksen. Vieraillessasi Dubrovnikissa voit piipahtaa kätevästi myös jollakin Dalmatian saariston pienistä kohteista.

Kun etsit vilkasta kroatialaiselämää aidoimmillaan, kannattaa suunnata kulku kohti Splitin kaupunkia. Split on Kroatian rannikon suurin kaupunki, ja sen vilkas kahvila- ja ravintolakulttuuri, sokkeloiset pikkukadut sekä runsas tapahtumatarjonta tekevät siitä oivallisen matkakohteen reippaasta kaupunkitunnelmasta kiinnostuneelle. Iloinen ja välitön Split on tunnettu myös Diolectianuksen palatsista, ja se toimii kätevänä tukikohtana muihin kaupunkeihin tai saaristoalueelle matkustettaessa.

Syvemmälle Kroatian sydämeen sukellettaessa, matkailija kohtaa kauniita kansallispuistoja ja järvialueita. Etenkin Plitvicen kansallispuisto hurmaa ainutlaatuisuudellaan: 16 turkoosina välkehtivää järveä yhdistyvät toisiinsa vesiputouksilla. Puistoon on mahdollista tutustua merkittyjä kävelyreittejä pitkin, ja yksin näillä poluilla ei joudu astelemaan: kansallispuistoa saapuu ihailemaan tuhansia matkailijoita päivittäin.

Perhelomalaisia ilahduttavat varsinkin aurinkoiset saaret, joita Kroatian lähiympäristöstä löytyy useita. Hvarin saari on yksi viehättävimmistä kohteista rauhallisia rantatunnelmia etsiville. Suosiostaan huolimatta, on saari säästynyt perinteisen turistikohteen maineelta, ja se tarjoaakin idylliset puitteet kunnon irtiotolle arjesta. Hvar sijaitsee vain lauttamatkan päässä Splitin ja Dubrovnikin rantakaupungeista.

Shoppailua

Nähtävyyksien kiertelyn lomassa moni matkalainen on kiinnostunut myös maan ostosmahdollisuuksista. Ilouutisena kerrottakoon, että Kroatiassa varsinkin suurimpien kaupunkien kadut ovat pullollaan niin suuria kuin vähän pienempiäkin liikkeitä, joiden valikoimasta löytyy kaikkea kengistä ja vaatteista taiteeseen, pitsiliinoihin ja väkeviin alkoholijuomiin. Myös pienempien kaupunkien liikkeistä on mahdollista tehdä todellisia löytöjä.

Herkuttelua

Kroatialainen keittiö on yhdistelmä monien maiden ruokakulttuureista, ja se vaihtelee jonkin verran alueittain. Mannermainen keittiö liittyy vahvasti Itävalta-Unkarin alueeseen, kun taas toinen puoli maan suussa sulavista antimista on peräisin Välimeren ympäristöstä. Kala, liha sekä raaka-aineiden tuoreus luovat perustan Kroatialaiselle ruoanvalmistukselle. Monivivahteiset kulinaariset nautinnot odottavat!

Lomavinkit Kroatia

Kroatiassa liikut paikasta toiseen helposti bussilla, sillä maan linja-autoverkosto on kattava ja bussit usein edullisia ja hyväkuntoisia. Julkinen liikenne toimii hyvin myös kaupunkien sisällä. Rannikkoa pitkin siirryttäessä kannattaa kuitenkin varsinkin kesäaikaan harkita kulkuvälineeksi myös laivaa, josta rantamaisemien ihailu sujuu helposti ja vaivattomasti. Laivalla pääset tutustumaan myös lähialueen lukuisiin viehättäviin saariin, jotka jättävät matkailijaan lähtemättömän vaikutuksen. Vaikka laivamatkailu on busseja hintavampaa, on se elämyksenä hintansa väärti.

Mikäli mielit tutustua Kroatian sisämaahan omin päin, kannattaa auton vuokraamista harkita ainakin pariksi päiväksi.

Muita vinkkejä kohteesta Kroatia

Pag-kylä

Vieraile 600 vuotta vanhoilla suolapannuilla ja osta perinteistä Pag-pitsiä vieraillessasi tässä pienessä saarikylässä, joka on vain 20 minuutin lauttamatkan päässä rannikolta.

D'vino- viinibaari

Opi ja kokeile erilaisia kroatialaisia viinejä tässä kotoisassa viinibaarissa. Sen ammattitaitoinen henkilökunta osaa vastata kaikkiin viiniin liittyviin kysymyksiin, joita mieleen tulee.

Motovun -elokuvafestivaali

Katso tuoreimpia elokuvia kesäisellä elokuvafestivaalilla keskiaikaisen kylän upeissa maisemissa.

Kartta

ENEMMÄN hotelleja kohteessa Kroatia:

Näytä kaikki 24 553 majoitusliikettä kohteessa Kroatia
Hotel Esplanade Zagreb

Hotel Esplanade Zagreb

Mihanoviceva 1, Zagreb
  5.0 kautta 5.0
   
   
  4,5/5 (24 arvostelua)

  Tomislav trg, Arkeologinen museo ja Ethnografinen museo sijaitsevat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä keskustassa sijaitsevasta luksusluokan hotellista. ...

  Hotel Esplanade Zagreb124 €

  Hotel Esplanade Zagreb124 €
  Palace Hotel

  Palace Hotel

  Trg J.J. Strossmayera 10, Zagreb
   4.0 kautta 5.0
    
    
   4,2/5 (15 arvostelua)

   Strossmayerov trg ja Arkeologinen museo sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista. Ban Jelačićin aukio ja Ethnografinen museo ovat myös 10 ...

   Palace Hotel84 €

   Palace Hotel84 €
   Hotel Dubrovnik

   Hotel Dubrovnik

   Ljudevita Gaja 1, Zagreb
    4.0 kautta 5.0
     
     
    4,1/5 (8 arvostelua)

    Ilica-katu, Ban Jelačićin aukio ja Dolacin markkinat sijaitsevat muutaman askeleen päässä tästä hotellista. Arkeologinen museo ja Zagrebin katedraali ovat myös ...

    Hotel Dubrovnik93 €

    Hotel Dubrovnik93 €
    Hotel Excelsior

    Hotel Excelsior

    Frana Supila 12, Dubrovnik
     5.0 kautta 5.0
      
      
     4,0/5 (2 arvostelua)

     Nykytaiteen museo ja Sponzan palatsi ovat 10 minuutin kävelymatkan päässä tästä rannan tuntumassa kaupungin keskustassa sijaitsevasta hotellista. Orlandon pylväs ...

     Hotel Excelsior121 €

     Hotel Excelsior121 €
     Rixos Libertas Dubrovnik

     Rixos Libertas Dubrovnik

     Liechtensteinov Put 3, Dubrovnik
      5.0 kautta 5.0
       
       
      4,3/5 (19 arvostelua)

      Rochester Institute of Technology Croatia, Onofrion lähde ja Fransiskaaniluostari ovat 2 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Orlandon ...

      Rixos Libertas Dubrovnik88 €

      Rixos Libertas Dubrovnik88 €
      Panorama Zagreb Hotel

      Panorama Zagreb Hotel

      Trg Krešimira Cosica 9, Zagreb
       4.0 kautta 5.0
        
        
       2,3/5 (3 arvostelua)

       Dom Sportova ja Tekniikkamuseo sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä bisnesalueella sijaitsevasta hotellista. Mimaran museo ja Kroatian kansallisteatteri ...

       Panorama Zagreb Hotel71 €

       Panorama Zagreb Hotel71 €
       Sheraton Zagreb Hotel

       Sheraton Zagreb Hotel

       Kneza Borne 2, Zagreb
        5.0 kautta 5.0
         
         
        4,1/5 (15 arvostelua)

        POGON - Zagrebin itsenäisen kulttuurin ja nuorison keskus , Arkeologinen museo ja Ban Jelačićin aukio sijaitsevat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä keskustassa ...

        Sheraton Zagreb Hotel102 €

        Sheraton Zagreb Hotel102 €
        Hilton Imperial Dubrovnik

        Hilton Imperial Dubrovnik

        Marijana Blažica 2, Dubrovnik
         5.0 kautta 5.0
          
          
         4,5/5 (8 arvostelua)

         Pilen portti, Onofrion lähde ja Fransiskaaniluostari sijaitsevat 5 minuutin kävelymatkan päässä tästä historiallisella alueella sijaitsevasta perheystävällisestä ...

         Hilton Imperial Dubrovnik108 €

         Hilton Imperial Dubrovnik108 €
         Grand Villa Argentina

         Grand Villa Argentina

         Frana Supila 14, Dubrovnik
          5.0 kautta 5.0
           
           
          4,6/5 (40 arvostelua)

          Nykytaiteen museo, Sponzan palatsi ja Orlandon pylväs ovat 15 minuutin kävelymatkan päässä tästä hotellista, josta on suora yhteys rannalle. Pyhän Blasiuksen ...

          Hotel Kompas

          Hotel Kompas

          Kardinala Stepinca 21, Dubrovnik
           4.0 kautta 5.0
            
            
           4,5/5 (13 arvostelua)

           Lapadin ranta, Onofrion lähde ja Fransiskaaniluostari ovat 5 kilometrin päässä tästä rannalla sijaitsevasta hotellista. Orlandon pylväs ja Sponzan palatsi ovat ...

           Hotel Kompas80 €

           Hotel Kompas80 €

           Hinnat ovat edullisimpia perushintoja, joita on saatavilla seuraavan 30 päivän aikana. Hinnanmuutokset ovat mahdollisia ja eivät välttämättä sisällä hotellin palvelumaksuja, lisävuoteen hintaa tai sivukuluja, kuten huonepalvelumaksua. Hotelli kuitenkin veloittaa paikallisessa valuutassa sen hetkisellä kurssilla. Paikalliset maksut veloitetaan erikseen.